2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 雙刀問題 [複製鏈接]

有冇人試過速閃流雙刀  覺得點   根據巴哈一篇心得
8/8補充CB後速度配點的增值可以提升攻速以及跳傷速度
CB後技能觸發改為第一刀擊中即觸發
CB後可以考慮配速閃流提升跳傷的性質

因為我封測冇咩時間玩   玩左十幾級雙刀就轉玩雙手杖  e+系兩者中仲未決定玩咩職    講返雙刀  大多數爆閃流   但我覺得雙刀就好似某d game  ge刺客   都系以敏同閃呢類型為主   到最後不論pk同打副都系靠攻速同miss獲勝   而加速度可以增加普攻次數及技能的cd時間   

問題呢隻game閃係好難閃到王D技能
同埋雙刀皮薄

十週年勳章(賀詞)

本身d招快既職配速閃到中期應該還是比爆閃好吧
講到尾爆都係人品
試問要加幾耐先可以加到全爆

而且閃因配裝問題,可以谷到好高
1 miss就算你爆都無用
反而出多幾招先有機搏中

咁你都系速閃流雙刀?  pk暫時未知  不過打boss一定系速閃流比爆速流好    大家細心留意下   爆擊果度寫住對同等怪物有xx爆擊機率  姐系話如果你有50%爆擊機率只系對同等怪物先有咁高機率   但如果隻boss或者怪比你高幾級  咁你爆擊機率就會下降   絕大部份game都系咁  所以我喃速閃流比爆閃流  打boss  升級都會快d  因為速閃流可以越級打怪  夠穩定  同埋增加回血頻率   而爆擊人品差就囧   

十週年勳章(賀詞)

我cb用過杖同斧都係爆
爆到可以秒怪,但唔爆就要2-3招先殺到同一種怪

傷更加不堪提
加點增加得唔算多

仲諗住玩雙刀....貪佢好似幾有型:P

回覆 七×ㄨ月 的帖子

各位大大  小弟可能誤了你地了   理論上我的想法是對的   但可惜裝備的屬性我沒有深入研究   剛看過防裝  發覺加爆擊的裝備不會加攻速   加攻速的裝備不會加爆擊   可是  加爆擊的裝才會加1%傷害   而加攻速的裝只會加1%血  所以雙手刀應該是追求傷害的職業   所以應該還是點爆閃   這是8月13號的個人睇法   遲d有新發現  再同大家分享
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 09:46 PM , Processed in 0.029259 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存