2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 唔駛再玩了因為韓國都停sever
go

[閒聊討論] 唔駛再玩了因為韓國都停sever  

August 27th, 2013 - After roughly 3 and a half years of service, the Korean version will be closing its doors on September 26th. This comes after almost four months of no patches of any kind to the game.

The Taiwanese and Hong Kong versions of the game have been going through a similar lack of updates recently, but as of now there's been no indications that either of them will follow in the Korean version's path.

In January of this year, NTL posted an interview saying that they were still hopeful for the future of the game, and were focusing on its release in the Chinese market. The Chinese version was originally scheduled to go into beta in the beginning of 2012, and even had an official teaser site. Unfortunately, that site now seems to have been taken offline.
2013年8月27日 - 經過​​大約3年半的服務,韓版,將關閉其門9月26日。這是近四個月後,沒有任何種類的遊戲補丁。

台灣和香港的遊戲版本已經歷了類似的缺乏更新最近,但截至目前,沒有跡象表明其中之一,將在韓國版本的路徑。

在今年1月,NTL發布接受記者採訪時說,他們仍對未來充滿希望的遊戲,並專注於它在中國市場發布。的中文版原定在2012年開始進入公測,甚至有官方傳情網站。不幸的是,該網站現在似乎已經脫機。

留名睇刪post
btw...server先啱

lol  只少比我win番个第一先關ser

jack4a263 發表於 13-8-28 03:33 PM
lol  只少比我win番个第一先關ser

都就收皮...你仲掛住呢D虛榮..
唔好再執迷不悟喇
影定大量遺照吧啦

話說韓版唔做
又唔係香港版唔做
點解講到好似香港版唔做咁?

回覆 fatwa362 的帖子

做哂暑假功課未啊

韓國冇更新=hk 冇更新,hk d 野都係跟韓國嫁,,你自己諗下

frankiefanny 發表於 13-8-28 03:42 PM
韓國冇更新=hk 冇更新,hk d 野都係跟韓國嫁,,你自己諗下

你真係答佢...唔怪得D小學雞變哂港孩

不過如果佢唔更新又唔會關sever既話都仲會有d人玩既,,,好好地一隻龍珠都會整到咁好心酸

嗯嗯...
有D人升咗十幾隻70LV
真係浪費哂心血,時間

唉....好多人都唔信原廠關閉!!
原廠冇野更新...香港又點會有野更新到...
common sense...

光牙 發表於 13-8-28 04:42 PM
唉....好多人都唔信原廠關閉!!
原廠冇野更新...香港又點會有野更新到...
common sense... ...

講得好到point

笑傲無雙 玩過星曲WEB

其實有D野我未搞得好清楚, 因為一直以黎都入唔到去KR既龍珠官網
又唔識睇泡菜文...翻譯器講既野可以話係不盡不實...
今次係開發商NTL汁呀? 定係韓國代理Netmarble唔做呢?
呢2間公司次間有幾多關係我都唔係好搞得清楚
如果純粹代理唔再經營, 咁香港繼續行落去都唔係冇可能....

楊改之 發表於 13-8-28 05:17 PM
其實有D野我未搞得好清楚, 因為一直以黎都入唔到去KR既龍珠官網
又唔識睇泡菜文...翻譯器講既野可以話係不 ...

応該話

香港官方都要出黎講返D野。。説明清楚返D~会汁OR五汁。。
我当香港五会汁、問題韓国汁。。D人都一定当香港汁、甘GE話仲有人比$玩?
無人比$。。紅心五想汁個港服都難五得LA、営商手法。。好容易理解

当然、我都五想汁。。可惜控制権不是我同祢OR任何人。。係代理
我驚係9月合約完(我推測)可能港服9月都過五到。。
我当然希望玩到2014、不過只係個人希望
因 我相信好多人一様。。五捨得 

唔通紅心自己開發落去咩

笑傲無雙 玩過星曲WEB

tofupop 發表於 13-8-28 05:24 PM
応該話

香港官方都要出黎講返D野。。説明清楚返D~会汁OR五汁。。

冇錯, 有D 咁既消息十分打撃玩家士氣
究竟係咩情況, 香港代理點都要有個正式交代

乂希羅162乂 發表於 13-8-28 05:28 PM
唔通紅心自己開發落去咩

紅心係代理。。無開発権。。

所以。。放棄了 HA
希望会有私服可能
同大家的回憶先係最真~~~

咁又係
畢竟挽左呢隻GAME都唔耐

乂希羅162乂 發表於 13-8-28 05:28 PM
唔通紅心自己開發落去咩

好老實紅心自己開發一定唔可能一來冇人力二來冇咁既錢才+上now 玩既人小佢地一定唔會咁做,,我都好想玩落去不過都要冇人buy sever 先可以有得玩,,唔通會變做私服...好多野都唔知不過韓國sever就係一定大家各安天命la!!

frankiefanny 發表於 13-8-28 05:34 PM
好老實紅心自己開發一定唔可能一來冇人力二來冇咁既錢才+上now 玩既人小佢地一定唔會咁做,,我都好想玩落 ...

我諗有私服都冇乜人挽....::(

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-17 04:58 AM , Processed in 0.040688 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存