2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [心聲] 分析港女
樓主: qcuqcuqcu
go

[討論] [心聲] 分析港女   [複製鏈接]

不知不覺的 發表於 13-9-3 06:37 PM
e+緊係供唔起啦,而且e+既樓唔係比香港人買囉,何來比你睇到搵得少人既可以咁做?講到搵得少,其實港女真係勢 ...

係你講港女勢利之前, 你可以考慮一下自己有咩優點嗎?

而家d香港男仔, 一無是處, 但又要個女仔樣靚人品好, 其實呢方面都係港男既勢利

女仔一樣希望搵到個靚仔人品好既男仔, 同埋照顧到自己, 你地冇能力照顧人, 又

一無是處, 但又要女仔樣靚人品好? 想得真美

當然, 我係絕對唔認同只向錢看, 但要有能力照顧自己, 錢確係

其中一個環節, 但我相信, 如果你個人條件好好, 你冇錢都會有女仔鐘意, 但重點

係, 而家d男人一無是處, 女人睇唔上眼, d男人就話女人只看錢, 勢利, 你地可以思考

下自身既問題嗎?

不知不覺的 發表於 13-9-3 06:43 PM
咁其實你話我未又變相話緊自己,我都係講返你話我既野....如果你話我既野係細路仔脾氣....咁我用同樣既野 ...

我都建議你唔好拍拖,唔止害身邊既人,重害埋下一代.....咁既諗法真係比蝗禍更難根治,就讓你自己一個成為最後一個咁樣諗野既人,自我絕種,唔好再將禍害擴大....

我建議你都係唔好拍拖, 會害左個女仔

呢兩句說話真係一樣? 有冇睇得出邊句說話明顯惡毒d?

SuperDS 發表於 13-9-3 06:45 PM

而家d香港男仔, 一無是處, 但又要個女仔樣靚人品好 ...

未係囉,你果d就好有道理啦

唔夠人講就叫人自檢討,轉移視線,ed就係道理囉,然後自己繼續霸道落去,繼續臭格,繼續唔會檢討,比人講就大把藉口轉移

點一無事處?就係有錢又養埋佢,重要受埋佢港女臭格就叫有用囉....哈,到最後又因為錢比你話到變一無事處

你港女臭格極嚴重囉,成日搵d少部份野黎講

我e+講既係大部份港女

不知不覺的 發表於 13-9-3 06:55 PM
未係囉,你果d就好有道理啦

唔夠人講就叫人自檢討,轉移視線,ed就係道理囉,然後自己繼續霸道落去,繼續臭格 ...

我都係講梗大部分港男, 你呢種格都係大部份港男格, 有野衰就實係女仔衰,

自己實冇問題, 永遠不懂自我反省

SuperDS 發表於 13-9-3 06:48 PM
我都建議你唔好拍拖,唔止害身邊既人,重害埋下一代.....咁既諗法真係比蝗禍更難根治,就讓你自己一個成為最 ...

我係諗埋你禍害埋唔止一個人囉,要一種港女格既思想消失就叫惡毒.....真係顛倒事非,不過港女就係咁,最鐘意顛倒事非

不知不覺的 發表於 13-9-3 06:58 PM
我係諗埋你禍害埋唔止一個人囉,要一種港女格既思想消失就叫惡毒.....真係顛倒事非,不過港女就係咁,最鐘意 ...

你個港男格都好明顯, 仲好惡頂, 不過我唔想再嘈啦, 傾到呢到啦

SuperDS 發表於 13-9-3 06:57 PM
我都係講梗大部分港男, 你呢種格都係大部份港男格, 有野衰就實係女仔衰,

自己實冇問題, 永遠不懂自我反 ...

大部份?真係錯曬囉,e+不知幾多男人搵錢養埋個女人,計返比例,真係有幾多個肯比錢養男人?

而家D港男, 要女仔樣靚性格好; 女仔鐘意靚仔, 叻仔, 有錢仔就係衰格, 港女;

要D女仔鐘意佢地冇錢, 冇樣, 冇學識, 冇內洆咁至叫應該; 女仔對班男仔有要求

就係港女

自己走入黎嘈先,然後唔掂就要你嘈埋你走人,港女格就係咁囉

qcuqcuqcu 發表於 13-8-31 05:47 PM
回覆 海芯 的帖子

其實日本街頭都有好多靚女

我寧願簡個唔靚既日本妹,都唔簡個靚既港女

十週年勳章(賀詞)

回覆 海芯 的帖子

對於日本人黎講唔靚既日本女 都靚過大部分香港女

回覆 SuperDS 的帖子

樣靚性格好,靚仔叻仔係本質黎架喎..考慮呢D我覺得係絕對正常
呢D係由你出世開始就跟住你架啦..係屬於你本身既一部份
但錢呢家野係身外物..而將身外物列作首個擇偶條件唔覺好有問題!?
呢種咪叫做港女囉...呢樣野唔單只針對女仔講出黎架..
相反男仔咁樣都好黑人憎架..但我眼下所見咁做既真係女仔多過男仔囉
係...錢係其中一個考慮因素..但唔應該係去到1份感情,本質對99份金錢既唔正常比例囉..
佢地可以為左錢放棄晒所有..對方個樣,性格,就算對方唔愛自己,就算做埋二奶都冇問題
呢種完全就係同銀紙拍拖戀愛啦,分分鐘望住張一千蚊紙都會有性高潮
如果你自問自己唔係咁,就唔該你唔好對號入座
因為我地講緊既只係我以上所講既個一種女仔,就係咁簡單
已有 1 人評分Good 收起 理由
qcuqcuqcu + 1 有道理

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

SuperDS 發表於 13-9-3 06:45 PM

而家d香港男仔, 一無是處, 但又要個女仔樣靚人品好 ...

我都知你比人圍插好撚慘

簡單黎講
我地男人溝女會簡性格

唔同既地方就係
女人簡仔會包埋  經濟能力  財富  職位   
簡單黎講就係比唔比到安穩生活佢地

但係男人溝女係唔會在意對方既  經濟能力  財富  職位高低

秋凌 發表於 13-9-3 09:05 PM
回覆 SuperDS 的帖子

樣靚性格好,靚仔叻仔係本質黎架喎..考慮呢D我覺得係絕對正常

冇錯, 只看錢確係唔岩, 我都唔應同

我一直作出咁多回應, 目的只係想帶出一個point:

好多男仔永遠只在自己角度出發去批判女仔, 女仔有唔好就係死罪,

但冇乜男仔會自我反醒, 到底自己有冇問題, 話女仔要求高, 咁佢地

有冇諗過自己有乜野係吸引到人? 當一大班男仔剩係識講香港女仔

點唔好點唔好, 我自己眼見一大班男仔一樣係爛達達, 一無是處, 只係

網上世界係男人的聲音比較大, 無視左女性既聲音, 其實一班香港男仔

一樣有好多差既地方

咁當然都總會有好既香港男仔既
已有 1 人評分Good 收起 理由
秋凌 + 1 咁講就順耳得多,可以理解

總評分:  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙

係我眼中既港女就係勢利既代表。

回覆 不知不覺的 的帖子

我只係去見繪圖員draftsman,office d人個個都t-shirt 牛仔褲,
得我一個著套裝甘膠?西裝都話唔得,一定我要著外套,啥鬼事?
之後去親見工既同學,只有女仔係俾人甘要求。男仔話著t-shirt 牛仔褲返工就得,
仲唔係歧視?

仲有就係我fd忍左半年,我覺得ok啦!
你覺得我fd有問題,你又唔識佢,點知佢份人有冇野,
自果次之後,一返工,老闆都叫埋佢乞衣一份,
人身攻擊囉唔該。
你重點都放錯左,我意思指佢返人工甘樣俾人話,男仔如果甘樣著,
有幾可會俾人甘話?

日本排它性強?比香港強好多好嗎?
漫畫入面發生既事,好多都係現實都有發生,係日本,
你有冇睇過日本d新聞,欺凌情況仲勁過香港。
佢地唔一定係欺凌外地人,係本地自己同學都會甘做。

都係果句,我重點係凡事唔好睇單方面,你睇D唔睇D就亂插,
你唔鐘意香港女仔可以直接講,唔洗搵野亂插。

□艾爾維斯□  老闆係男,所以我米覺得歧視。廢事講到帶有色眼鏡了  發表於 13-9-5 09:31 AM
  你老世男定女先,IF男,原因已經唔洗講  發表於 13-9-4 07:53 PM

回覆 qcuqcuqcu 的帖子

煮飯尼家野係你情我願,唔鐘意可以去買外賣,冇可能迫女朋友一定要煮俾你,
甘樣點解唔搵個識煮既呢?
長煮尼個問題,結婚之後實有人長煮架啦,點解一定要老婆長煮?

係韓國,家庭煮夫都唔少,你尼D觀念就停留係舊時。而家男女都外出工作既時候,
煮飯既樣野就唔剩係落係一個人身上。

姐係人睇你,你睇人,你睇女仔點點點唔好,人地女仔都可以睇你點點點唔好。
如果你話你好有錢好靚仔,又對佢平時都唔錯,你所謂既港女應該唔介意煮埋俾你食
不過如果甘樣個女仔都要你煮,甘就過分左D,有好男仔都唔珍惜

有另一個回覆提到衫既問題,我唔解釋。
日本妹既壞處,你去睇下少女漫畫就有,
好多欺凌事件都係有現實發生,
唔好以為果D漫畫人物行為好膠唔會發生,
事實就係有發生
去搵學長之後俾人打尼D好常有,佢地階級觀念好重,
我大你一年級你就的確要聽我講。

成班女仔減肥,果個女仔本身自己瘦既走埋去講:
其實你地都唔係肥姐,仲OK阿。我覺得你地而家甘樣都好好身材。
有部分小團體會覺得果個女仔暗串,之後就輪到果個女仔俾人蝦。
(尼個係發生我一位男性朋友既女朋友身上)
被人欺凌情況我就唔提了,同漫畫果D差唔多=_=
WC果時從天而降青蛙,凍水,蛇尼D....

簽名被屏蔽

回覆 qcuqcuqcu 的帖子

點會俾人笑到面黃,尼D係心態問題,同埋係你說話術出左問題。
你可以換個講法講,
我好鍚我老婆,我唔想佢放工返黎甘辛苦,就幫下手做家務,邊個得閒米邊個做。
甘樣人地會覺得你係個超好老公=_=

男仔煮飯唔係自豪既事,你尼句話打死好多做廚既男人!

冇人話到隔日煮尼個問題,
煮飯尼D野你睇甘重其實冇人強迫你識個唔識煮飯既女仔,
而家似你識唔到走出黎講

以我屋企為例,前幾年,我仲返緊學,
我家姐又返工,我媽又返工,
我早放學or放假,就我一腳踢哂所有家務。
唔通我要話我老母唔做父母既職任煮埋俾我食?
我7歲開始煮飯耶!唔通話我媽冇做好阿媽既責任?
佢都返工養,我唔洗返工,甘我做好正常。
當我返工果時,我都係依舊甘做,
除非我忙就我媽煮。
將心比己,你愛佢唔係愛佢識煮飯架?
仲有其他野你先會愛佢,雖然好多時候d人都話愛係冇理由。

都係果句,你唔鐘意冇人迫你識,除非你有本事改變到果個女仔。

回覆 不知不覺的 的帖子

俾人佔便宜好睇人- -

同埋樓主都冇講到佢自己既情況出黎,
如果佢有錢養活到一家人(姐係指婚後),唔洗話好靚仔(普通樣),
又好為頭家,個穩定同居女朋友或者老婆都係甘既樣,家務唔做,
剩係識伸手要錢(自己有返工)
甘就係果個女既唔岩。

最後多講一句,你地識唔到好女仔唔好係度怨了....
我識既女仔朋友,有男朋友既,大部分都好珍惜男朋友俾既野。
就算送小禮物,旅行買到既明信片,或者小掛飾,
雖然果D係幾蚊雞既事,但佢地都寶貝到唔捨得用。

真心愛一個人,唔會想得到對方太多。
只希望對方同樣愛自己同一齊過得幸福。

只係你地遇唔到姐!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:00 AM , Processed in 0.046665 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存