2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方 ...
go

[其他] ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

為避免本版版面混亂及洗版的情怳,以及讓官方更易集中看到大家回報的內容,本版將實施以下方案:

各會員如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在本貼中回報或討論;

無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,版主會紀錄玩家的意見,並紀錄轉交營運部門參考。

但請大家注意發表的用詞是否符合本版版規,謝謝!

注意:請勿在此留下帳號、密碼等資訊(角色暱稱則沒有問題),以免自身權益受到影響;

如果涉及個人帳號資料的內容,請直接聯絡客服,方式:http://www.alta.hk/client/cscenter.php?cat=contactcs#anchor

納維亞ser 名:韜韜
請問肯幫我搞番好未呢...報左成個月完全冇人理
已有 1 人評分威望 收起 理由
瓦爾基麗 + 2 感謝回報,有關問題已經確定,並已交由開發.

總評分:  威望 + 2   查看全部評分

成日入副入PVP 都斷線同埋彈米娜.  PVP 分配 有時極唔平均 點玩啊,

瓦爾基麗  不平均的情況請提供一下具體資料,謝謝。  發表於 13-10-9 09:57 AM

建議經驗秘石由10粒一組改為100粒一組
因為升級高等秘石每次都要數十組才升一等
瓦爾基麗 + 2 感謝你既寶貴意見,我們會把有關意見反映至.

1.學樓上話齋經驗秘石由10粒一組改為100粒一組,55LV以上升一次50粒升得果少少
2.精鑄任務係任務欄列出邊啲整左邊啲未整方便玩家,唔係一次過做得哂架
3.請以極快速度出副本入面用到既騎,大佬張圖老連咁大有時死左行到隻狗咁隻王又俾啲隊又打左吸唔到過唔到任,唔係次次既情況都可以原地復活或者等人救架
4.我唔知你隻GAME啲乜野等壓唔等壓,有乜可能6字頭LV咁難升正常唔係外掛既玩家1日先得果1X%成十日先一個LV打5X LV副本地獄(沙洞1,2,3王,鬼洞尾王,戰神二王)都仲有可能俾王秒,沙洞隻1王先離譜避左都秒,有人可能會話我唔強裝就嘈,我又想問幾多人個個+20?我隻法防裝全+9 2把武+10都算有一半能力啦掛,我仲要玩爆防都仲會俾王秒,你可以打到我半死,但我覺得秒就好過份囉大佬起碼都2下殺我啦,6X LV打5XLV副都咁迫啲窮玩家走??
5.場景大但係隨身方便物品嚴重不足,例如我果呢窮玩家用45速騎,做完任跑去粒水晶都傳都夠我玩舖神魔喇真係,個傳送術乜野咁巴閉??用一次要等成6分鐘無野下話,唔知以為你呢個係超必既超必呀大佬,傳一傳姐做乜要搞個6分鐘限制咁無謂呢招招野既目的唔使要方便玩家咩??等幾秒任人用咪好囉!!
6.最搞笑最搞笑既一樣野就係你個加友系統,俾人加FD但係無友頻架喎,咁我加左啲唔同公會既FD又點溝通點熟落呢??下下無啦啦密人咩大佬,招人打副係好友頻招都方便啲以熟啲啦!整個友頻啦唔該!!
7.煉獄果度真係會無啦啦4打5都得架喎叫人點打?分組系統整好啲啦大佬人數唔岩都照開無野下話..同埋好多玩家到而家都唔明你個紫裝系統囉,官網講就講得明白啲啦大佬,到而家都大把人唔知入到去既傷防值係點,無啦啦又俾人秒左出黎玩春咩
8.我唔知係咪BUG,有時唔得閒行開下企左係度但有源神係隔離既情況下俾怪打佢係唔識自動幫我打(咪當我白痴我梗係開左自動攻擊啦)

講住咁多先遲下再打XD
瓦爾基麗 + 4 謝謝,有關意見會交至開發的!.

總評分:  威望 + 4   查看全部評分

讓我們可以強制殺外掛!!!!

瓦爾基麗  官方一直致力打擊外掛,而有關你這一個建議,你會否有一些具體的建議方法提供:) ?  發表於 13-10-8 11:15 AM

成就問題    任一源神升到65...我升左幾隻都唔見有成就
瓦爾基麗 + 2 有關問題已經確定,會盡快修正。.

笑傲無雙

組隊打副本時, 隊長召集後轉版經常死機或斷線.

把一些就到期的時裝放入服飾銀行 ,到0秒都不會消失的, 都可以用
瓦爾基麗 + 2 感謝回報:)

有擺攤賣野,,,係咪應該多樣功能  有得擺攤收野呢??

瓦爾基麗 + 2 有關意見我們會轉交至開發。

火砲 冒險之路『炮術訓練』唔系加爆擊率嗎?點左之後,個爆擊率數值無變到,咩原因呢??

yugo38  多謝解答  發表於 13-10-9 12:06 PM
瓦爾基麗  有關效果因為是針對武器類型,所以有關數據之提昇不會直接反映到角色狀態上,實際上是有效果的。  發表於 13-10-9 11:33 AM

生存模式..........
60秒沒有被救才視為死亡
而死亡後只需接受死亡徵罰for example身上所有道具金幣武器裝備全部沒收(唔計源神),等待一段時間後復活

小星塵  咁生存模式 意義何在  發表於 13-10-9 11:15 AM

設d建築物 是可以進入整其他野的.大部分game有屋有建築但只是擺放裝飾. 整d賭博設施.讓挽家可以搵多錢  嬴輸也買個心頭  打路邊怪d經驗提高d .現在挽家只是做任才會打.. 小怪比人無視了 大部分game  另外個ser又有問題啦..經常lag.彈  另外打回來的物品賣給npc.價錢也可以提高些吧. 好讓挽家搵錢也快一些  我想說的還有很多講不完        

呀傷乂  打回來的物品賣給npc.價錢低 因為外掛太多 才刻意調低  發表於 13-10-15 04:35 PM
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
3170 + 1 打野怪D 物品..賣比NPC 咁平係因為之前改低.
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見。

總評分:  威望 + 2  Good + 1   查看全部評分

增加創建角色的位置,現在又新增職業,根本沒有更多位開新角玩新職.難道要不停開新AC?
最好新加多2個創建角色的位置,全5個位

瓦爾基麗  於10/9日維護後,帳號內有50級或以上的角色,即可創立第4名角色  發表於 13-10-10 11:34 AM
泡泡敏儿*  請問是今天增加嗎??  發表於 13-10-9 12:32 PM
瓦爾基麗  我們將會增加角色創建數上限。  發表於 13-10-9 10:03 AM

1.裝備不能一口氣賣...
賣高希有裝備時,不能一下次賣出,每次都要按確定.
確實這樣能保護高希有裝備以免賣出,但50LV的人還會要50LV以下的裝嗎?
建議:
A:裝小於自己等級的裝備可以不詢問直接賣出.
B:快捷鍵設定:如ALT+O+左鍵,就設定該物品可直接賣出..

2.鍛造書
拿到的鍛造書不能直接學,要到聖城學,好煩.

3.重覆的聲望任
已經做過幾次,但依然還要做.
而且部份內容等待時間過長.

gold3gold3  賣裝備一直可以用Ctrl+右鍵賣出..但要一件一件按比較煩...  發表於 13-10-13 08:59 AM
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見:)

玩過星曲WEB

有服飾收藏間就好了, 就是 會出現未有時裝的介面,有的可以放入去

強烈建議開多一欄源神鑰匙碎片銀行放源神鑰匙碎片同座騎銀行放座騎..或係已經有果二個新倉可以放埋呢二樣野,開個十格包淨係擺呢啲都無哂了

由一位玩單機遊戲對此遊戲的看法,講真的玩線上遊戲真的太依賴強化來solo player什麼都可以,何謂teamwork??真正崩潰!!  請官方重視下這個問題,新出的拳都己經平衡性都冇哂la!!

瓦爾基麗  能否具體一點說明閣下對平衡性的有關問題嗎?  發表於 13-10-10 10:04 AM

10/9 的更新問題:
新增四個支線任務「Lv14.麥德琳的心意-日輪海岸」、「Lv25.歐米的心意-披月丘陵」、「Lv35.皮耶的心意-雙瀑森林」及「Lv44.伊魯的心意-奇蹟礦山」,隨主線進行將可承接此任務,得到「五格擴充背包(限定)」。
獲得的五格擴充背包不能合成十格擴充背包,但沒有清楚說明,導致本人浪費1點買十格擴充背包合成卷。

拳刃冒險之路 [拳刃技能提高3等]無實裝
只有1lv技能有加 後面既技無效果
請搞搞佢

瓦爾基麗  經查看沒有此問題,請問上述所指的「後面既技無效果」是什麼的技能?  發表於 13-10-10 10:14 AM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 12:43 PM , Processed in 0.044533 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存