2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之幸福 要點先用到第2個技能= =
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 要點先用到第2個技能= = [複製鏈接]

如題~~另外任務都唔知要點解~一d都唔詳盡= 0=
唔通唔岩新手玩

技能要去大門口既npc度換

任何分酒場任務 , 支線任務 , 主線任務
主線唔洗急解住 30lv前解都得
酒場任務係必解 用黎拿星書 即係開技能書
支線任務係順便搵錢用都係要解
詳情你可以參考番攻略網 又或者2000fun入面都有個for新手既攻略post
http://www.2000fun.com/thread-5399806-1-1.html

hebe998 發表於 13-11-2 10:03 AM
技能要去大門口既npc度換

任何分酒場任務 , 支線任務 , 主線任務

d任務都冇講送去邊~淨係得個名,俾我= =周圍搵周圍點先搵到係邊解果個送包包任,回任之後送左張咩咩證明,點佢2下有好多選擇,應該點邊個呢??

我仲想問,送信任會唔會係城??全部係野外地圖?

我都係,琴日搵左成個鐘先送到第一封信

送信一定係野外,目標npc可以上巴哈搵地圖睇

micmic520 發表於 13-11-2 10:16 AM
d任務都冇講送去邊~淨係得個名,俾我= =周圍搵周圍點先搵到係邊解果個送包包任,回任之後送左張咩咩證明,點佢2下有好多選擇,應該點邊個呢??
我仲想問,送信任會唔會係城??全部係野外地圖?

若果只計酒館送信任既話唔會有係城入面既,其他我唔清楚。
至於任務npc係邊,巴哈姆特有齊。
附上連結: http://acg.gamer.com.tw/acgDetail.php?s=7563
野外地圖可以係大標題"世界地圖""布雷塔利亞"下面個到有,不過譯名唔同,要辨認既話可以靠後綴,例如XXX大森林同埋XXX山脈之類。
而權利書應該點選擇都可以係入面搵到,大標題係"道具",小標題係"權利書"。

呢隻game岩岩出果陣已經係咁樣
相比現今既game d指示係好唔清晰 主線/支線任要比較仔細睇d對話 因為下一步既提示係係對話度 又冇得回帶睇番 酒場更加係冇指示的 =__=
如果你想玩得順暢d 睇攻略係比較好既選擇 但由於港服台服中文版汁笠多時 中文攻略網大多已荒廢 死link outdated 建議睇日本既攻略網站比較好
攻略可參考: http://sgwiki.jpn.org/
地圖方面可以參考: http://www.heaven.sky-air.net/okita0111/ (除左羅蘭 其餘三個國既第一個大地圖既npc位置還算齊既)
送信可以用 最近npc = lv1酒場任 第二近npc = lv5酒場任 等等類推 既方法搵位置
跑信/獵怪任既同時 可以順路打埋d支線任賺錢 最簡單係吸血鬼任 (http://sgwiki.jpn.org/index.php? ... F%B5%DB%B7%EC%B5%B4) 一場打完約有800蚊 有效率又易打 其他就要你自己爬下文啦 =3=

要同NPC換面版 放個技落去

謝謝各位大大
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:26 AM , Processed in 0.038689 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存