2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 老老實實 你地選擇左邊個代理平台註冊帳號? ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 老老實實 你地選擇左邊個代理平台註冊帳號? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章

我10年前就玩gameone代理既遊戲, 睇住佢點樣越變越差
所以.. 呵呵

雖然話就話港澳地區係gameone代理
但...有無香港人..會選擇左GF+ 呢?
純粹好奇一問, 並非有意分營佔地

不過我係有少少比gameone官方果句野拋疾左既

"公測時,香港澳門玩家請務必選擇香港的「m.gameone.com」進行註冊、轉點等動作,否則玩家不能享用儲值點數、領取產品包道具、修改密碼、客服等服務。"

怕留名就投票啦
單選投票, 共有 182 人參與投票

投票已經結束

58.24% (106)
41.76% (76)
你所在的用戶組沒有投票權限

gameone go點平d

佢句野係解唔可以入香港既點=GO點
你開GF+ AC再買My Card入佢實吹你唔脹
唔通佢真係查你IP咩

其實我之前玩佢代理既傭兵天下已經有大量帳號被盜
重要係對方利用m.gameone平台既bug去偷玩家ac
極吃驚
所以我對gameone既信心真係大降
純粹個人經驗分享

被他驚到+go點平易入,所以gf.......對不起了 淚奔

笑傲無雙 玩過星曲WEB

銀月°× 發表於 13-11-8 11:29 PM
其實我之前玩佢代理既傭兵天下已經有大量帳號被盜
重要係對方利用m.gameone平台既bug去偷玩家ac
極吃驚

九陰真經都係有被爆AC事件  係佢平台入點真係好小心  同爛橙爛豆一樣  好易比人爆AC

GAMEONE 吧 有咩即時打去問!!

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

gameone  我玩第1隻game 都系gameone ,容易入點又平
被爆ac 就從來未發生我身上 , 鬼知某人不小心被昆 咪爆左 :o)

銀月°× 發表於 13-11-8 11:15 PM
我10年前就玩gameone代理既遊戲, 睇住佢點樣越變越差
所以.. 呵呵

揀邊個代理申請ac, 並唔係睇香港係邊個代理, 台灣係邊個代理,
既然兩方合作, 今次擺明係gameone+gf , 唔好當佢地獨立個體咁睇
你第一句野已經唔成立, 要睇就睇係邊度申請ac囉倒既獎勵好d,or 你會唔會買點

gameone 點平 同有咩5店可以即時打過去問

帳號安全間題緊系用港澳代理

蝶戀花乂 發表於 13-11-9 01:46 PM
揀邊個代理申請ac, 並唔係睇香港係邊個代理, 台灣係邊個代理,
既然兩方合作, 今次擺明係gameone+gf , 唔 ...

呵呵 我無講香港或台灣 我只講代理
你唔明我暗底裡咩意思唔緊要

我係港澳地區嘅,當然支持番港澳地區嘅遊戲代理商----Gameone啦

不過Gameone唔好地方就係唔可以同GF+咁,

識得整合遊戲賬號管理,方便玩家登入網絡遊戲的操作 ( 即係類似Beanfun、競時通...等等 )

如果某天Gameone做到佢地嘅平台,可以整合遊戲賬號管理方便玩家登入嘅話 ( 包括:提供更全面的賬號安全保護機制 )

咁就一個好完美及好完善Gameone遊戲平台 n_n
已有 1 人評分Good 收起 理由
銀月°× + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

銀月°× 發表於 13-11-9 05:09 PM
呵呵 我無講香港或台灣 我只講代理
你唔明我暗底裡咩意思唔緊要

講得HK同TW, 一係你就唔知呢個係合SER , 一係就死雞撐飯蓋
第二句又係唔知做咩

GF同GAMEONE都申請左
個人認為用GAMEONE會好D
因為有咩事上黎方便D
銀月°× + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

蝶戀花乂 發表於 13-11-9 10:40 PM
講得HK同TW, 一係你就唔知呢個係合SER , 一係就死雞撐飯蓋
第二句又係唔知做咩  ...

我唔知你做乜係到撩我啦
我就只係問大家揀左咩代理姐
咁事實佢地一間係港澳, 一間係台灣
遊戲內容係一樣 但服務顧客群和地區唔同
同埋唔係叫合ser
合ser 與 台港澳ser 係兩回事
我唔知閣下係咪無聊得濟想搵人嘈一嘈
我可以陪你

蝶戀花乂 發表於 13-11-9 01:46 PM
既然兩方合作, 今次擺明係gameone+gf , 唔 ...

我認真咁睇一次你呢個回覆了
我個人所認為係 "閣下係唔睇代理 只睇眼前利益既人"
咁我同你就根本傾唔得去
我著重既係gameone有無能力維護玩家較長遠既利益 (AC被盜果D)
另外, 單睇公測前註冊送禮就知兩者有幾大分別
GF+送幾多野就知幾大條水喉!

PS. 好地地一個選擇題姐

銀月°× 發表於 13-11-10 11:56 AM
我唔知你做乜係到撩我啦
我就只係問大家揀左咩代理姐
咁事實佢地一間係港澳, 一間係台灣

你係咪想講, 七孔流血還七孔流血, 死還死?

仲有, AC 被盜果方面GAMEONE做得唔好,GF+會睇住玩家流失? 咁合作黎做乜?
你又點睇呢

0.0  其實我最近每天都留意2000FUN和巴哈..的龍版..
看上去..大家都一直怕被盜..
是不是因為龍谷本身算係出名..多人玩..因此邪門的壞人想必然想在其中下手...
我之前玩的細Online...無名氣個隻...好似很少真的有人被盜...
看來..龍谷雖然出左都有一段時間..但程序保安方面始終敵不過某些邪門中人...
長遠來說...真係要打醒防盜方面的事宜..
(不過...巴哈那邊有人說GF好似"將"會開通通訊鎖, 應該之後會提升一定安全度吧)

yeah..又騙一分..
銀月°× + 3 感謝分享!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

本人由中學中一(2000年)已經開始接觸OLG( Online Game )

09年中學的中五畢業,大大話話前前後後都接觸過沒有50款的OLG

起碼都有25款OLG都還沒有一次盜帳號,本人這麼說並不是吹噓自己什麼

只是每個玩家如果懂得有一點點互聯網意識,就不會有盜帳號的危機

即是: 少去在某某網站上看什麼色情片、少下載不知明軟件、( 即是: 什麼VPN之類 )

少去網吧...等等之類,又或者安裝某某軟件時候有沒有看清楚有沒有附加外來插件給你安裝...等等,

定還是什麼都NEXT(下一步)到安裝完成呢,( 你自己最清楚 )

最後有一項東西很重要的就是你們台電腦有沒有使用付費的防毒軟件呢

定還是用什麼免費版或破解版防毒軟件呢 ( 你自己最清楚 )

所以有時候盜不盜帳號根本就取缺於你們懂得互聯網意識會有多少。

由中一至現在,13年來都還沒盜帳號可能你們不會相信或者說是吹水、作大

但事實我可以做到減少被盜帳號風險,所以被盜就不要賴某某遊戲代理商安全機制垃圾...等等之類

你們有不好互聯網意識什麼軟件&文件都好奇下載來嘗試看看,

就算Gameone安全機制安全到好像美國國防部這麼嚴密

或台灣國防部這麼嚴密,你們被盜帳號風險一樣會重蹈覆轍而已。

( 原因: 你們已經習慣了什麼軟件&文件都好奇下載來嘗試看看的心態 )
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 04:22 PM , Processed in 0.046623 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存