2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之幸福 十年前玩到35LV既玩家
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 十年前玩到35LV既玩家 [複製鏈接]

當年幸福剛開公測,好辛苦咁升上35LV做二轉任,一個唔該就變比錢,幸福ONLINE馬上汁粒,十年之後終於開番,但要升45lv先有二轉,講真e家果d新online game,有引導玩家去搵npc,係得幸福無,可能幸福係舊online泥,加上用腦多(出招睇格數,睇位置,走位打人),希望今次唔會再好似十年前咁,無神神汁粒,同賣想gc把物品掉落,抽技掉落提高,十年前要招岩牙突都難抽到死,同人買又貴,我個人得五個希望

五個希望:
顯示npc位置,方位(包括在野外),方便新手(無引導系統,原用要自己走去)
顯示怪物等級(唔顯示比隻怪一野ko都唔知發生咩事)
技能掉落提高
高星任可直接簡自己想要既技唔洗抽(低星無得簡)
組隊功能可跟著同伴走,不用分開行動(一般online都有)

眼見幸福重開都好開心,但自己貴為打工仔都好難升得快,希望今次可以完全突破到35lv啦

我都係十年前玩到35LV果D XDDD
0.0 你有將意見放到FB同GC嘛.
不過隻GAME係日本開發,都好難更改系統...
雖然我都覺得 顯示npc位置 同 技能掉落提高 好重要...
我重玩返,覺得這2個問題最大

pochuk1234 發表於 13-11-17 02:54 AM
當年幸福剛開公測,好辛苦咁升上35LV做二轉任,一個唔該就變比錢,幸福ONLINE馬上汁粒,十年之後終於開番,但要 ...

顯示npc位置,方位(包括在野外),方便新手(無引導系統,原用要自己走去)
我都支持既 技術上亦可行 但GC未必有權改

顯示怪物等級(唔顯示比隻怪一野ko都唔知發生咩事)
一直都有啊??

技能掉落提高
?? 我唔明你既意思

高星任可直接簡自己想要既技唔洗抽(低星無得簡)
呢隻game同魔力一樣 係鼓勵玩家交流嫁 佢地就係想你抽唔到技要同玩家交易
加上難抽既技基本上都可以解支線任拎 唔係一定要用權利書抽

組隊功能可跟著同伴走,不用分開行動(一般online都有)
一直都有啊??

之前汁笠係因為戲谷代理 我雖然唔知戲谷既算盤 但係戲谷出左名好容易放棄代理 就我玩過既都已經汁笠左4隻 GC要令人擔心既倒唔係汁笠既問題 =__=|||

十週年勳章(截圖) Alta活動勳章

我都係其中的玩家仲玩到有成2000000的玩家(個時這己時爆錢), E家想番都掛著--.,
但係現在番工都忙了, 雖然番一至五,但我仲要有時番學 只希望可以升到35, 今次轉戰米國, 希望識到更多新朋友
開技幸福就係突有的系統, 所以技能只好慢慢儲慢慢開--, 最多可以做到的就係儲多點錢去買(希望不要天價==)

其實你有冇玩過= = ?
顯示怪物等級
組隊功能可跟著同伴走,不用分開行動
呢2個一直都有= =
而開書....冇可能比你簡啦 ,  甘不如送哂高lv技比你唔好?

TOM 999 !!!

灰灰 發表於 13-11-17 08:08 AM
我都支持既 技術上亦可行 但GC未必 ...

如果佢可以改就最好加入去啦,唔係搵餐死個任都完左啦,我最記得玩格鬥一定有齊岩牙突同後面果招岩牙列陣仲有岩牙方陣,大技泥,升LV打國戰,打boss最方便。

不過唔知佢商城會買d咩,佢肯出抽技福袋我唔怕買(但最好分戰士,格鬥,黑印,守護,精靈,唔係既話抽極都係其他技真係搵鬼抽)

灰灰  我印象中岩牙系列冇咁有用啊 我玩到5x都冇咩點用過 唔洗太擔心  發表於 13-11-18 10:12 AM

隻GAME執果時 我都39LV 啦 =.=|||

小雪神神 發表於 13-11-18 04:30 PM
隻GAME執果時 我都39LV 啦 =.=|||

35LV二轉,岩岩轉完就同我變月廢,當堂呆哂,岩岩好一年就完美收皮(當年小弟係小學生,加下係打工仔一名),同賣有冇玩開日版既朋友可以講下佢商城買咩多,有冇技能福袋果D買?

小雪神神  果時邊有2轉呀 /口\ 日版都要45lv 先有2轉啦  發表於 13-11-19 02:33 PM

有抽裝

回覆 【銀狐】 的帖子

抽咩裝
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 10:59 PM , Processed in 0.061934 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存