2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 熱門手遊討論 [Android & iOS] 《創造球會》可能是最熱門的足球育成遊 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[Android] [Android & iOS] 《創造球會》可能是最熱門的足球育成遊戲 集中討論貼 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

《創造球會》可能是最熱門的足球育成遊戲 集中討論貼

香港區Facebook專頁:
http://www.facebook.com/bfootball.hk

遊戲下載點:
iOS
https://itunes.apple.com/hk/app/ ... ui/id672253650?mt=8

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nxtomo.bfbhk

如果你歡迎這遊戲的話,可以加入我的邀請碼你會得到一張黃金扭蛋機使用卷一張(可抽一次球員),
當然我也會有一點點好處,入你朋友的也可以,希望大家一起交流這遊戲。
設定 > 入邀請碼 > 然後輸入我的邀請碼 888594064

球會技能配點對照

新手必看:

能力介紹(轉自BFB香港區Facebook專頁):

一般球員:

射門力:射門嘅力度。射門力高嘅球員,處理自由球同遠射就會更加得心應手!另外,射門力對傳中亦都有影響。

制空力:制空力愈高,應付高空攻勢愈為有利,係一項前鋒同後衛都需要嘅重要能力!

敏捷力:擅用球員敏捷力,以快打慢,令對方防守球員疲於奔命!

精神力:精神力愈高嘅球員,處理自由球嘅能力愈高,同時亦更有機會為球隊搏得自由球!

體力:場上球員會因為發動技能而導致體力下降,當體力歸 0,球員就只會識得行行企企食飯幾味。

判斷力:代表球員嘅埋門把握能力。呢項數值愈高,將攻勢化為入球嘅機會就愈大;相反,判斷力低嘅球員,臨門一腳就有機會出事。

助攻力:陣中有助攻力較強嘅球員,能夠令攻勢進行更加順暢,大大增加入球機會!

控球力:對於球隊發功攻勢有莫大幫助!控球力高嘅球員,每每係攻勢嘅發動者。

防守力:高強嘅防守力,能夠有效拑制對方嘅攻勢,係防守球員不可或缺嘅能力之一!

戰術力:雖然唔會直接影響場內球員嘅能力,但對相對位置嘅戰術能力加成有所影響。戰術力愈高,戰術能力加成就愈高。

門將:
跳躍力:增強跳躍力,有助門將化解對方嘅攻門。

精神力:門將嘅精神力愈高,代表佢撲救死球(十二碼、自由球)嘅能力愈高。

撲救力:面對敵方射門,展示過人嘅反應,作出即時撲救。

體力:當龍門作出撲救,都會消耗一定體力,尤其當面對遠射同自由球嘅時候。當體力耗盡,門將就會變成一碌木,被人射龜咁射。

防守力:防守力高超嘅門將,防線指揮得宜,後防線球員嘅戰術能力加成會得到提高。

十週年勳章(賀詞)

有沒有人玩?

我有玩~
順便徵下隊友(Android機)~
如想抽多一次七星扭蛋機會 : 只要進入遊戲後=>按設定=>輸入邀請碼: 932810946,即可得到七星球員扭蛋機會,大家萬勿錯過!

十週年勳章(賀詞)

demonkin 發表於 13-11-25 10:57 AM
我有玩~
順便徵下隊友(Android機)~
如想抽多一次七星扭蛋機會 : 只要進入遊戲後=>按設定=>輸入邀請碼: 9328 ...

希望多d 人一齊玩,多D 討論,有冇人有興趣交易
AN機

回覆 trl-ng 的帖子

我昨天才開始玩,交易不到,要等14日後才可以交易 :-)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 03:47 AM , Processed in 0.026636 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存