2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 夢歷都越黎越衰- -
樓主: 槍神JX
go

[閒聊討論] 夢歷都越黎越衰- -

字海已閱

sck123 發表於 14-1-12 07:07 AM
甘其實你回應左d咩呢,你唔會同我講你做緊總結掛
個度打少左句話你係唔係自相矛盾緊

乜原來閣下可以4開/同時入4個SER確認情況...  
無圖的話,我都唔想深究落去
同上面一樣,事實的確係咁
再者,如果唔想比on9仔搞既話
自然就要諗方法避開D傻仔
既然你唔避既話,咁又可以點樣呢?  

請問你有冇細心留意我所打既野,呢部機系沒有圖的 原因系舊果部已經壞左,呢部新機不存在任何圖片。甘你都諗到話去專登走去雪地玩囉,甘避開法我又真系吹你唔漲架WOR

夢之多唔代表2KF多 畢竟無幾多個真係會上2kf/有心查你係乜水
再者你都只係見過 唔係親身經歷 比人打個位做左D咩/打人個位做左D咩
你都無法100%肯定/證明
世界上乜人都有 呢一點我無法否認
如果閣下咁都可以招惹到或者比人間接拉落水既話
實屬不幸,本人表示默衰

岩阿,的確無乜人會理2KF既野阿 但由你再上篇既文指出我好大仇口,甘我既仇口既然2KF都未到既話,又會有幾大
甘我的確系見過,而且某幾個仲系我D FD TIM 我又真系無辦法證明
當然我本人行得正 企得正 我無試過比人拉落水
我無甘不幸,謝謝呢位會員既關心

明知價值唔一樣仲要拎出泥比人揀,我唔知比咩反應你好  
咩係同學錄同電話,我理解不能
兩樣價值唔同既野,都可以用泥選擇??
一蚊同十蚊 就只針對呢一點泥睇
要食飯定係要滿月 兩樣夾硬放上天秤
一定係傾向一面
正常人唔洗諗都知點揀
另外如果閣下要搬出反常例子
小弟自問無招架之力

價值唔同既野,都可以比較既原因系在於意義上既相同,亦即是所謂既重要性。
如果你理解唔到重要性呢樣野,或者我舉個實際D既例子,電話同電腦都系人類發明不可缺少既野黎,呢兩樣野同樣價值不菲,但系二選一,你又會選邊樣。
我所舉既例絕對系系意義上作出比較,而非價值上
如果你認為我呢D系反常既例子,請提出你既觀點

好明顯我係因為不滿係度投訴緊樓主  
你跑埋泥中一槍咁解

好明顯地你唔需要作出評論或者過激既言論,2KF設有投訴區,你可以去投訴影響你架,無需大費篇章黎話人。

我無表明過你係針對我邊方面  
"對立既立場,小小既交流"
只係文偽小小既講法
你既然用對立既立場
去回復人既言論
就代表係針對既行為
我又唔明點解一直唔認

甘唔知你有冇睇埋我之後果D文字呢(好似唔系呢篇)
所謂既對立既立場,小小既交流,我系指緊系呢件事上既看法
我系較早前其實都講明左,我第一篇無意針對任何人士,之後你再回應,我先再作出回應。
但系你系都要話我一開始就針對你,我又唔明點解你理解唔到啦
同埋言論與你本人是否等同??打個比喻,我針對你既言論作出回應,系咪等同於針對你本人,如果系,本人實感抱歉。
已有 1 人評分Good 收起 理由
TT媽 + 2 原創內容

總評分:  Good + 2   查看全部評分

零度可樂 發表於 14-1-11 11:48 PM
唔順眼就上一頁or唔好入黎?
老友呢度論壇黎
你估私人blog?

無錯,呢度係論壇
but唔順眼就可以爆晒粗咁激動咁講野?
想引起罵戰?(佢自己話咩筆戰,佢自己認嫁)

我諗論壇係比人和平討論,唔係比人作為罵戰場地
唔順眼就可以引起罵戰講粗口話人?

''唔順眼就上一頁or唔好入黎''
係指果位sck123唔滿意都唔洗講粗口,其發言更為100%個人意見,佢完全容不下有不同聲音
有多幾個人開類似既post就問候人,人地講都唔得???
sck123佢反對個post係得,但論壇引起罵戰都係得?講不雅用語都係得?

零度可樂唔好斷章取義,就係咁囉一句出黎獨立比意見
我有講呢句但意思唔係咁ok?

s0810649 發表於 14-1-12 11:44 AM
乜原來閣下可以4開/同時入4個SER確認情況...  
無圖的話,我都唔想深究落去
同上面一樣,事實的確係咁

價值唔同既野,都可以比較既原因系在於意義上既相同,亦即是所謂既重要性。
如果你理解唔到重要性呢樣野,或者我舉個實際D既例子,電話同電腦都系人類發明不可缺少既野黎,呢兩樣野同樣價值不菲,但系二選一,你又會選邊樣。
我所舉既例絕對系系意義上作出比較,而非價值上
如果你認為我呢D系反常既例子,請提出你既觀點

飯同滿月既意義相同之處在那?
求解
基於考慮到閣下會有提出係唔係一定要揀飯或
莫名奇妙搬出係唔係唔可以揀哂兩樣既可能性既關係
所以事先聲明

好明顯地你唔需要作出評論或者過激既言論,2KF設有投訴區,你可以去投訴影響你架,無需大費篇章黎話人。

正如樓下有人嘈到影響你一樣
你可以去搵管理處或
直接搵嘈到你既人
而我只係選擇最快既方法

甘唔知你有冇睇埋我之後果D文字呢(好似唔系呢篇)
所謂既對立既立場,小小既交流,我系指緊系呢件事上既看法
我系較早前其實都講明左,我第一篇無意針對任何人士,之後你再回應,我先再作出回應。
但系你系都要話我一開始就針對你,我又唔明點解你理解唔到啦
同埋言論與你本人是否等同??打個比喻,我針對你既言論作出回應,系咪等同於針對你本人,如果系,本人實感抱歉。

係呢個post 51樓明顯係你回我先 搞清楚好嗎?????
說話係人講 你針對某個言論=間接針對講個言論既人

仲有一點,閣下一直提出無任何證據+無法證明既例子
之後又要無啦啦叫人舉番例子出泥
例子,你自己舉先
之後,又要人地舉

snoopy123456789 發表於 14-1-11 07:48 PM
真係唔想笑你
咁樣既思維  
上得少=''疑似''唔係正身=''疑似''分身(you said''點睇都唔係正身個呢類'','' ...

真係唔想笑你
咁樣既思維  
上得少=''疑似''唔係正身=''疑似''分身(you said''點睇都唔係正身個呢類'',''如閣下一直要用疑似分身回我文的話'')
大老,長時間on 2000fun有金汁咩
我就唔似你la鍵盤戰士,成日mark實個版 ,我無咁得閒咁留意d post  ,只係有習慣上交易平台睇有無金汁姐
just放假得閒路過見到有d傻狗 ,唔知為乜咁好q激動,又講晒粗口,又逐點回應反駁,如果呢d人讀書有咁用功,世上就少d傻仔了 so sad but true
好似比人趕走晒d客咁,賣唔出野係度發爛渣
好似ja
唔好成日ff自己看透世事咁
又ff人係分身,又ff人地要求你回答有無貨
好似做足資料 又睇個人空間又睇注冊日期又運用你精密既計算,結果得出個結論:係疑似分身
真係世事都比你看透了

閣下只針對我下半部份既文泥回
上半部份係唔係唔識回

少時間on 2000fun代表 閣下可以用泥睇post既時間少
再者你自身都講左只係習慣上交易平台睇有無金汁
你估我係你得閒得制去無啦啦插人一刀??
嚴重暗示成分+人身攻擊,我自問無做同你一樣既行為sor
我挑起既只屬於話題上,對立既立場,有火藥既筆戰
而你就確確實實地意圖挑起唔關主題事既罵戰
用可疑既字眼極期量只因為無明顯既證據
但好明顯閣下身上係存在呢一種既可能性(起碼比起其他人高)

係咪持有好多貨未走得切呀?慢慢黎唔洗咁激動w0r ^^
咩叫做有好多貨未走得切呀?
原本見到講埋呢D九唔撚搭八既野
隨便打一句 我有貨/無貨,唔通又要話你知??
回文不貼題,意圖向人擴大罵戰既人係你
而我只係一直同"一個會員"討論緊
閣下又要埋泥插人一刀先比人屌番轉頭
再者爆粗可以代表一個人激動或者用詞粗魯
再唔係可以用泥修飾字句
我都唔明你一見到人係度"激動"緊個陣就埋泥插一人刀
係唔係我太有吸引力 一駁post駁完之後D人先埋泥插我
我一直都係針對住主題去回人 你就係明沖住我而回文
邊條OOXX大家有眼可見

唔關你事又無啦啦走埋泥搭爹
比人插番轉頭又要on99講埋堆唔關事既廢話
自問真係輸哂

雖然話我只係回一次 畢竟閣下玩人身攻擊
因此本人只好放棄之前只回一次既決定

sck123 發表於 14-1-12 05:15 PM
如果你理解唔到重要性呢樣野 ...

求解
莫名奇妙搬出係唔係唔可以揀哂兩樣既可能性既關係
所以事先聲明

對我而言的意義相同,你覺得唔同is your problem
我只是舉個例而已,沒有任何莫名奇妙的出現

正如樓下有人嘈到影響你一樣
你可以去搵管理處或
直接搵嘈到你既人
而我只係選擇最快既方法

甘既然你覺得你選呢種方法比較直接,我又唔會阻人發達既,不過系你投訴既同時亦會影響埋其他人,請注意此點

係呢個post 51樓明顯係你回我先 搞清楚好嗎?????
說話係人講 你針對某個言論=間接針對講個言論既人

仲有一點,閣下一直提出無任何證據+無法證明既例子
之後又要無啦啦叫人舉番例子出泥
例子,你自己舉先
之後,又要人地舉

好明顯地你提出既觀點與我不同,我因此先引用呢位會員既觀點再提出自身之觀點,在回應時根本沒針對你本人而言,不存在針對性既問題。
同埋你要甘樣諗法我真系阻你唔到,既然你將佢地等同左,我仲有乜可以解釋

關於你另外果點,系你自己認為我舉既例子不適合,我先反問番你 叫你舉個例子系有公信力既 絕沒無啦啦成份
我的確系舉左個例子先,問題系你唔接受,我先叫你舉番出黎,至於無證據同無得證明,甘下下都要證據同證明先舉出黎,系相當花時間既行為。
我自問無甘多時間去搵例證,如果呢位人兄你有時間的話,我歡迎你搵齊所有既證明

s0810649 發表於 14-1-12 05:44 PM
求解

對我而言的意義相同,你覺得唔同is your problem

你係回緊人地既文"對你而言"
如果你講緊既野,連人地都聽唔明
咁你呢種行為係唔係應該叫做自high?

甘既然你覺得你選呢種方法比較直接,
我又唔會阻人發達既,
不過系你投訴既同時亦會影響埋其他人,請注意此點

何謂影響埋其他人??
唔通閣下又同我一樣睇唔順眼?
(我係睇樓主,而閣下就係睇我)
原本呢個post我就無再回,同時都算係沉沉地
唔知點解又有人無啦啦引用番
我先諗住再回應下而已
當然,有人要泥中槍我都唔會阻佢

好明顯地你提出既觀點與我不同,我因此先引用呢位會員既觀點再提出自身之觀點,在回應時根本沒針對你本人而言,不存在針對性既問題。
同埋你要甘樣諗法我真系阻你唔到,既然你將佢地等同左,我仲有乜可以解釋

關於你另外果點,系你自己認為我舉既例子不適合,我先反問番你 叫你舉個例子系有公信力既 絕沒無啦啦成份
我的確系舉左個例子先,問題系你唔接受,我先叫你舉番出黎,至於無證據同無得證明,甘下下都要證據同證明先舉出黎,系相當花時間既行為。
我自問無甘多時間去搵例證,如果呢位人兄你有時間的話,我歡迎你搵齊所有既證明

另外引用"呢位會員"既XXXXXXXXXX
呢位會員指邊位??講番個名,廢事有人無啦啦跑埋泥中槍
呢位好重殺氣既朋友
係51樓開頭就見到呢一句+係引用緊 仲唔係針對人???
你咁都可以唔認就真係幾厲害下
你同人講野剩係對住佢個句說話作出回復
而唔係對佢個人講既說話作出回復??
姐係簡單D問你一句
你係對住個人既講野
定係對住佢句說話講野

唔好講到問題係我身上咁樣
起初回文同埋舉例子既人係你
你自己挑起左個開頭
係你自己舉既例子自身存在問題先有位比人入到
而你則試圖迴避呢個問題,而叫人去再舉個例子出泥
無圖無證明無證據既情況都仲舉例子出泥
既然你明知你自己無足夠支撐起呢D例子的話
就唔好下下都要人舉番D有公信力既例子啦
證係你舉,要我去幫你搵??

sck123 發表於 14-1-12 05:40 PM
真係唔想笑你
咁樣既思維  
上得少=''疑似''唔係正身=''疑似''分身(you said''點睇都唔係正身個呢類'',' ...

有關順唔順眼一方面

you said''唔順眼就唔好入泥睇??搞笑??
抱住呢個心態去開文個D,唔該去玩番單機2kfun''

我回應其他人時回應過,重申你有權唔同意人,有權講野,有權''你老母''人 但重覆出現posts就代表你講晒粗口引起罵戰係岩??
我係針對呢一點討論,唔係針對(人)你黎講,我對你  無興趣  !!你ff自己係邊個?名人?u are small potato only

咩叫同主題無關,無關你定?我覺得有關先講
你同第二個人討論,咪又係大家講埋d唔貼體野,有口話人無口話自己

you said''而我只係一直同"一個會員"討論緊
閣下又要埋泥插人一刀先比人屌番轉頭''

你唔比人回文?用番你果句>>>''抱住呢個心態去開文個D,唔該去玩番單機2kfun''
你同佢私可下討論囉   我睇見你d post又唔回得既? interesting

無理由逐點回晒la  理解晒你up乜就得啦

上次又係你said ''不論事實閣下係定係唔係
本人一律不作任何回應''

你擔心夢之前境/你的錢境擔心到你懵左???講過既野都唔記得仲要實牙實齒

同你d人討論我就真係輸晒啦,d人又要話唔會回但又走去回真係369
你不如番去同佢私底下傾啦,我入黎搭咀都唔得:(

sck123 發表於 14-1-12 05:57 PM

你係回緊人地既文"對你而言"
如果你講緊既野,連人地都聽唔明
咁你呢種行為係唔係應該叫做自high?

你呢d咪叫以偏概全 未必得你睇得明 我回應緊你 其實同時人地都睇緊
我呢d叫自high的話 你比我high得多

何謂影響埋其他人??
唔通閣下又同我一樣睇唔順眼?
(我係睇樓主,而閣下就係睇我)
原本呢個post我就無再回,同時都算係沉沉地
唔知點解又有人無啦啦引用番
我先諗住再回應下而已
當然,有人要泥中槍我都唔會阻佢

影響埋其他人,簡而言之咪姐系影響其他會員,你都見有人不滿你系呢個帖既言論
呢d咪叫影響埋其他會員
引用番又唔代表d乜 只系同你持相反立場,我先提出我既立場,其大前提其實我唔系剩系比你睇
當然你要對號入座我又唔阻你

另外引用"呢位會員"既XXXXXXXXXX
呢位會員指邊位??講番個名,廢事有人無啦啦跑埋泥中槍
呢位好重殺氣既朋友
係51樓開頭就見到呢一句+係引用緊 仲唔係針對人???
你咁都可以唔認就真係幾厲害下  
你同人講野剩係對住佢個句說話作出回復
而唔係對佢個人講既說話作出回復??
姐係簡單D問你一句
你係對住個人既講野
定係對住佢句說話講野

甘其實我又冇深究,如果你唔介意你可以下次回應果陣附上名字,我可不會記別人名字來回應
呢位好重殺氣既朋友<--引申落去,可能系此言差矣,此為開場白,同埋藉此提出自身之觀點
甘如果我系針對緊你 我就唔會用呢句野啦
姐系我完全無諗過你會ff到代入埋落個角色到,"你"字本身就不套用在你本人,而你要甘諗我無辦法
同埋你個簡單d其實令我更加睇唔明

唔好講到問題係我身上咁樣
起初回文同埋舉例子既人係你
你自己挑起左個開頭
係你自己舉既例子自身存在問題先有位比人入到
而你則試圖迴避呢個問題,而叫人去再舉個例子出泥
無圖無證明無證據既情況都仲舉例子出泥
既然你明知你自己無足夠支撐起呢D例子的話
就唔好下下都要人舉番D有公信力既例子啦
證係你舉,要我去幫你搵??

無錯,回文同舉例既都系我 既然你認為我既例子有問題,我咪叫你舉個有實際 無問題 無位比人入到既例子出黎囉
有何不對?難道你質疑完人同人講你都系舉多個例出黎??
如果你口語溝通都是如此回答,本人深感可悲

我其實無圖無證明無證據既情況下點解唔可以舉例,舉例一定要證明完又舉得??
同埋我無話過我自己覺得有問題 系閣下你話個例子舉得唔岩
我先叫你舉番姐 既然你要質疑人 又唔提出相應既例子/觀點 又或者系例子
甘你都舉唔出,就唔好話我舉既有問題啦
系你話有問題,有公信力既例子唔系你去搵,唔通要你認為錯果個再搵多個有公信力既
搵完你咪又系無限loop番

簡單而言,我唔介意有人不斷針著系d針對性阿又或者系例子錯誤等等既問題,本人無限歡迎質疑,但請提出你所講既論據與論點,自己都舉唔到就唔好話人啦

s0810649 發表於 14-1-12 05:44 PM
求解

基於會員snoopy123456789好心提醒
令本人再次重睇番以往回既post
發現真係唔多貼題
再者,一直咁樣回落去都唔多覺有咩結果
因此回歸當初
連我自己都唔記得左有呢張圖既存在
原圖:
拉番一句泥講
以上言論只係針對所有有此等行為既玩家
唔關事既又要埋泥中一槍自己攞泥 與我無關
歡迎有此等行為既on9仔出泥罵戰

如想重新討論既話 請去本人既留言版或另開新post

snoopy123456789 發表於 14-1-12 06:31 PM
有關順唔順眼一方面

you said''唔順眼就唔好入泥睇??搞笑??

係我回你既時候 我又搵唔到順唔順眼呢隻字
另外閣下可否打番純中文字...或者純英文字
中英兩溝我自問睇唔明

我幾時有話過我挑起罵戰係"岩"
你邊度搵到我有話我岩呢請問???

我邊忽又話唔比人回文呢???
你睡醒未呀????
你緊係有權插我一刀(姐係回我文
所以我咪插番你轉頭
咁樣有問題???

你擔心夢之前境/你的錢境擔心到你懵左???
講過既野都唔記得仲要實牙實齒
同你d人討論我就真係輸晒啦,d人又要話唔會回但又走去回真係369
你不如番去同佢私底下傾啦,我入黎搭咀都唔得:(

閣下係唔係無睇到反白???
自己死番去爬文啦
唔好意思 打少左字
同上面一樣 如果想再討論落去
一樣請移玉步去本人既留言版或者另開新post

sck123 發表於 14-1-12 07:44 PM
基於會員snoopy123456789好心提醒
令本人再次重睇番以往回既post
發現真係唔多貼題

睇黎收筆啦wor is ok 你有你既生活 我有我既忙碌
當初我都無諗過要搞甘耐

ps: 我所講既言論非針對性 要對號入座請自便

同埋我見你引用我我先引用番你 絕無其他意思

sck123 發表於 14-1-12 07:50 PM
係我回你既時候 我又搵唔到順唔順眼呢隻字
另外閣下可否打番純中文字...或者純英文字
中英兩溝我自問睇唔 ...

唉唔夠人講就捉字眼又咩中英兩溝唔識睇
睇都睇唔明就番去讀多d書la文盲,
唔照字眼 概括d出字就話你搵唔到
搵唔到你邊次回覆講過都識用下個腦睇番之前/諗下講緊咩掛,原來腦都無
汁定書包聽日番學  為你個腦袋增值一下啦
講多d又話離題,唔夠講就捉字又咩中英兩溝睇唔明

fine  真係再講都晒氣
我就真係唔似你d鍵盤戰士咁多時間,用黎回埋d弱智既無賴既人  對牛彈琴

無人叫你比人呃

snoopy123456789 發表於 14-1-12 08:54 PM
唉唔夠人講就捉字眼又咩中英兩溝唔識睇
睇都睇唔明就番去讀多d書la文盲,
唔照字眼 概括d出字就話你搵唔 ...

好好地一個中國人或者系香港人 打埋D甘既雜種文,仲要掉轉頭話人讀書少
吾照字眼你米又系系度用F.F.緊人地咩意思
派夠膠未啊 你睇人地講既就知人地咩意思 哇哇哇,你識讀心術架~~~~~~~~~?
你估人地講既一定系你估既意思?
聽吾明你去問人啦 系度靠估估估 你估你真系好醒啊?
人地刀表明左想收筆 仲要博拎尾彩踩多人幾腳
知唔知咩系見好就收
話吾定人地刀系見你0n9先吾想再so你渣369

自己只系純粹睇吾過眼人地退一步吾想嘈落去
呢D0n9仔仲系度講埋D撩架嗌既野博拎尾彩
by.一個小小的花生友

而家nos變左日日族戰
人人即戰車怪 緣1 成日s1-4即 引怪7轉弓隱身
其實同狗族行為完全無分別

多得幸運兒 d自私精 令到夢之愈來愈衰

推下先...

你若乘風 夜月一定逼你送裝比佢

Nos哀就係人都知

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:39 PM , Processed in 0.169393 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存