2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 1SER 理性討論: 神判滅幫原因
樓主: 九陰報導員
go

[閒聊討論] 1SER 理性討論: 神判滅幫原因 [複製鏈接]

主要原因係因為神判既高層們唔識耍手段,唔識做跟尾狗,唔識搵主人
                            神判既女性唔識賣身換古譜and唔識招兵
                            神判既幫員唔識狐假虎威
最主要原因係我無玩港服了
                                                                                                                 天牙字(12月19日已經回港)

1.) 神判衰有義氣,係同盟既幫會都幫 同盟俾人打就吹雞蝦9人,係咁打人地所謂既細幫會
2.) 神判衰打幫戰用Bug,次次win都係用bug (點知搞到冇曬d地,都唔知bug嘜,bug 9 走曬d地)
3.) 入神判衰 喜事重重,d人唔係發達,就3年抱兩(冇人打機)
4.) 神判衰唔夠大方~打「一代名將」幫主,點解人地要2支,神判唔大方d,冇計
5.) 神判衰太照顧唔同既幫友需要,打造台,幫會馬,打禁地,所謂大家需要既野都平賣/派曬俾d人,d高層冇食曬(頂早知拿多幾隻,吸下金啦)
6.) 神判衰開心,退幫/冇玩 都要返黎RC吹吹水 成日要招呼人 (咁唔洗玩隻game啦)

仲有一樣衰到貼撚曬地。。。打副本汁到野又唔英雄貼收人,自撚私(冇得威威),斷團練又放咩40L係神判基金,俾幫友抽,又唔開貼收人衰on9囉

仲有神判滅幫??睇野唔好睇表面,人地現實有野做忙,唔通我地迫人「打機」咩,俾人睇(嘩好多人呀!咁咩)

希望係依到同班幫友們講聲「我玩過幾隻online game係得神判依個公會/幫會係有所謂既人情味,多謝你地!依一年我認左好多朋友Thanks 我聖誕後就返黎,我地再去亂殺人,on9 bug幫戰

兆彤(已冇時間上線)

滅幫原因:簡錯對像做敵人

人心散了
基本上沒有幫會被其他人打散
必然是自己解體

北.冥 發表於 13-12-21 05:54 PM
唔辛苦~我估計管中邪你提及既時期係神魔大戰後期 神判大勝魔蟲個時
個時我仲係逍遙居 和平幫會(應該無其 ...

唔知管中邪對捉蟲呢下有咩感想

一個無再玩九陰既人講兩句...
"打機"而已 打到爾虞我詐 算來算去那麼的苦 現實的香港還不夠慘情麼
哥亦覺得用口語講返句 仲細咩 一係就唔好玩 玩玩下走去玩新服其實好智障..好地地做乜走(除非真的新加入)
放低就放低 打機俾人打咪俾人打 又唔會影響心情無忽肉 連打機都要逃避其實好悲哀
純個人意見 不喜請一笑置之 哥就是愛裝清高 閑著沒事幹看笑話

原因一:神判線獨大時,持強凌弱,不斷打壓2線以外中立幫,開紅,黑書,咀炮,RC恐嚇等不計其數,種下全服想殺之而後快嘅因,得到今日被滅幫嘅果.
原因二:不知悔改,冇哂幫地,日日被屠,咀炮第一,友誼第二,眾判親離,九成幫友退幫,依然自我感覺良好,仲以為係大哥大,死淨把口,被滅有因.
原因三:錯判實力,睇番神判被滅幫早期,搶針事件後,蘇州大屠殺,神判被屠數以千次計,直到現在,無論街戰幫戰,無一幸免,真係聞者傷心,聽者流淚.但,,依然自我感覺良好.
原因四:渣流同盟,性主高登,渣流待人,幫人守地出2隊,自己守地出6隊.神判被滅後,因果遁環,性主一擊即破, 但,,依然自我感覺良好.

總結:神判無被滅幫,其實只係等待時機,可能係2046,亦可能係2468,天知地知,但係無人知, 自我感覺良好,我神判, 嘻嘻嘻,是撚但啦...

zcbm123 發表於 13-12-21 02:55 PM
無後悔
因為真係打散左夜月
夜月幫主仲要賣幫求榮

as per somebody's theory,

夜月閣有散咩?咩叫打散?

神判有滅幫咩 何謂滅幫 無幫地=滅幫?

紙圓 發表於 13-12-24 12:08 PM

夜月無散咩=.=
當初夜月幫主拉晒人去一代都唔叫散=.=?
咁點先叫打散

紙圓 發表於 13-12-24 12:08 PM

叫阿爾出黎講啦

諸葛阿汶賣幫比一代 送埋塊地比你地做武當聖主

再拉大隊入一代直至佢本人退幫

後期夜月閣每日上線人數只有6~10人 雖不為散但與散幫無分別。

都係個句 叫阿爾出黎代你答啦

小戎道 發表於 13-12-24 07:00 PM
叫阿爾出黎講啦

首先. 亞爾已經無玩慕容SER 有咩問題你可以直接去二SER搵佢. 或者合SER果陣你可以搵到佢 至於佢叫咩名我唔方便講  , 同埋佢已經無玩點出黎講?
第二. 我自己都係夜月閣既人  我第一個幫會已經係夜月閣 亦都係其中一員去左一代名將既人..請問有咩幫到你?
第三. 諸葛阿汶已經玩番. 亦重組夜月閣. 一代亦已按誠諾歸還幫地比夜月閣. 一代亦有部份幫員已經回歸夜月閣.
第四. 如果打機. 一個個人既個體要拉埋其他人黎講. 我都覺得你好可悲.

PS. 我同亞爾.即係我阿哥無試過同一個幫會, 想講呢個唔係我既弱點. 你下下拎佢出黎其實都幾好笑
PS2. 如果打機要講埋屋企人, 就好似我簽名檔果條友咁. 我覺有少少可悲

另外. 有人講滅幫滅幫. 由第一個帖開始有人問咩係滅幫. 如果滅幫滅到夜月咁. 咁仲叫唔叫滅幫呢?

仲有. 我唔知你係邊個. 但係你連名都唔敢出. 講什麼?

我果時都入過神判既
感覺上佢地大部份人真人都係識,已經有一班固定既朋友,唔會同你埋堆咁...
試過幾次係幫問十幾句野,但各有各傾計好似黑名單左我咁
最後終於有一個人肯答我,係一個好多人鬧佢係仆街既人-慕容不義

回主題,我覺得神判四面樹敵既原因 天哥既責任大d

回主題,我覺得神判四面樹敵既原因 天哥既責任大d重點

滅幫原因以為自已可以打曬成SER點知比一代邪教收皮
另外白悠辛苦你啦退左Game都番黎維護神判

無聊on黎睇睇 睇完留言後
只能感嘆 「歷史是由勝利者編寫」

不能否認樓上有d的確係講得岩既
但係唔係得神判先會? 神判永遠是最霸道的?
個個幫係壯大左既時期都會咁嫁啦
假若以史為鏡 反觀現今.................

(已退game)

頂!!!
(注:此回復雖且僅有一個字,卻深刻地表達了回復人的無奈和刻骨的情感,可謂言簡意賅,一字萬金,隻字扣人心弦,催人淚下,足以見作者扎實的文字功底和信手拈來的的寫作技巧及慘絕人寰的創新能力。實是佩服的五體投地!再加上以三個感嘆號收尾。第一個嘆號感歎對事情本身的無可奈何。第二個嘆號感歎對社會的無奈。第三個嘆號感歎人生無常!點睛之筆,妙筆生花,意境深遠,照應前文,昇華主題,把作者的感情表達得淋漓盡致,給人無限感動和惆悵,有渾然天成之感,實乃回復中之極品,頂貼中之絕筆。)

報導: 神判已正式全面解體,幫已被滅,被高登吞併,餘數人員已寄高登胯下.

回想以前神判聲大大,不時呼喝高登,當人係狗咁,而家竟然做番隻狗下面隻狗,被隻狗當番係狗咁喝

因果循環~

完~

老實講, 神判當時真係好串

1轉2服玩家路過

笑傲無雙

俠三麥泰萊 發表於 14-1-15 09:47 AM
老實講, 神判當時真係好串

1轉2服玩家路過

多撚餘。

俠三麥泰萊  唔岩聽既說話通常都會被認為多撚餘。  發表於 14-1-15 10:47 AM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 01:10 PM , Processed in 0.059359 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存