2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聖境傳說 個人對"某人"既說話的睇法>對說話不對人>fail ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 我真係新泥
go

[閒聊討論] 個人對"某人"既說話的睇法>對說話不對人>fail [複製鏈接]

廢廢柴

andy1987 發表於 14-2-5 08:46 PM
你以上四點我全部都可以駁回 只能說你見識太少俾依家D短炒GAME洗晒腦

首先 特色呢樣野你話

第1:無特色?
隨時轉職業挽 呢D唔係特色?
如果你話呢隻GAME無特色 請搵證據去指明呢隻GAME係無特色
第2:一個公會入面唔係有一班人?
一班人唔等於一個公會嗎?
據我理解:一班人可以指埋該獨大既公會入面既人或者出名強大既人士
第3:你話人地連職業不平衝都唔識
咁你係咪清楚了解職業不平衡呢個詞先?
如果係  請說服我地
第4:你唔比我地好多GAME都有挽 都有水吹架?
我地可以係因呢隻GAME係較新  較易吸引新一代既人挽
所以我地先去挽呢隻GAME架啵
第5:你有無諗過點解D強化石無得打先?
可以因為依家現實既物價高  代理商為左追上物價通漲而唔開設打強化石系統架啵
代理商佢地都要賺錢生活  唔通淨係理我地呢班玩家?
第5:你成日話人弱智 其實你到底係咪先係真正既弱智?
多數只有弱智既人士 先知道弱智人係點樣

YiNkkkk 發表於 14-2-5 11:41 PM
第1:無特色?
隨時轉職業挽 呢D唔係特色?
如果你話呢隻GAME無特色 請搵證據去指明呢隻GAME係無特色

邊個弱智啊佢弱智hey

惢沁尒♂ 發表於 14-2-5 11:43 PM
邊個弱智啊佢弱智hey

我地都係唔好讚佢弱智啦  廢事佢癲起上黎走去自殺XD

YiNkkkk 發表於 14-2-5 11:45 PM
我地都係唔好讚佢弱智啦  廢事佢癲起上黎走去自殺XD

andy哥變跳樓哥

惢沁尒♂ 發表於 14-2-5 11:45 PM
andy哥變跳樓哥

你都知架啦
依家D人係幾咁易睇唔開先得架:S

YiNkkkk 發表於 14-2-5 11:47 PM
你都知架啦
依家D人係幾咁易睇唔開先得架:S

咁我地咪吾可以再插佢

惢沁尒♂ 發表於 14-2-5 11:49 PM
咁我地咪吾可以再插佢

唔好去咁盡IS OK
廢事Hurt到人地啦:)

YiNkkkk 發表於 14-2-5 11:53 PM
唔好去咁盡IS OK
廢事Hurt到人地啦:)

錫住佢黎插

你以上四點我全部都可以駁回 只能說你見識太少俾依家D短炒GAME洗晒腦

首先 特色呢樣野你話

第一
有咩特色自己爬文OK?

第二
人就係有高低之分, 何況公會?
姐係好似我正常D 你低B D 你明?
唔明唔緊要, 我地班正常人明就得

你話一個公會獨大在問題 ...WA 我真係不解釋啦 隻隻GAME都有啦

第3
外掛, 代理..
唔....我唔係D咩人 我唔會評論太多好定唔好,
但用幻想去比較就真係諗唔通, 幻想無人玩原因有好多~ 唔一定係代理問題, 隻GAME N年都未出100層..100層個設計又差..咁係開發商問題...仲有好多原因...同代理無咩直接閞係

第4
我都好想知你講咩職業唔平衡, 因為隻GAME 都無定職業,
你覺得魔C 玩哂, 你咪自己跟風玩魔C LO 隨時轉都得GA
重點係你覺得 但唔代表人人都覺得係咁

當然1隻GAME 有20隻職業, 一定有職業係實用D, 但都好正常 因為其他GAME職業變化都係5-6種
都係坦/補/遠物/魔/支援 等等... 聖境20種職業都係分 近攻, 近防 遠攻 ..等等.. 人地隻GAME都分得好清楚
其他人都講得好清楚 世界係唔公平? 最平衡就係人人都同1個職業 就叫平衡啦

總結
你岩玩D咩遊戲呢 我話你知啦
第1 無公會, 自己1人公會
第2  無代理
第3  無職業
第4 無商城

我理解無錯? 你應該期待單機遊戲啦? PS4? 應該好岩你

首先 特色呢樣野你話

在商言商有邊個係唔想賺錢
隻game收唔到錢點解要繼續做俾你玩
遊戲代理商唔係恭慈善家
cg執既時候巴哈出左呢段野
我都覺得佢都講得幾好

告訴你一個很殘忍的事實
會結束營運一定是持續在虧錢嘛 ~畢竟公司行號又不是做慈善事業
(收入不夠支出代理金.伺服器維護費.等等)
如果有賺頭~商人會結束營運?
為什麼收入不夠支出?
當然你們香港玩家也有責任
一定一堆人只想玩免費制遊戲~
而不實際支持遊戲公司嘛
看過你們有人PO過 連覺醒都很難找到人一起解
玩的人少~消費的人更少..不意外
原po:http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=18967&snA=30740&tnum=9

嗯離左題添

第一
特色呢樣野個個人都唔同
我話SLG好玩你係唔係一定覺得好玩先
你唔鐘意既無人迫你
但你犯賤入黎我覺得就ON_左D囉

第二
一個公會獨大
社會唔係就係一個政府獨大 (?)
唔係一個地產商獨大 (?)
唔見你去_下政府中央同地產商 (?)

第三
外掛呢樣野我真係諗唔到咩解決方法
但係只能講有人鐘意用
又成日話俾人盜帳個D ON_仔真係.... (笑

第四
我之前只有玩過一陣唔實知隻GAME係點
但係你講D野好大部分GAME都係差唔多問題
重點就係根本OLG已經係俾商城搞死左
如果唔係以前月費GAME完全係美好既事

玩遊戲 打寶 打錢 買賣先係動力 個人認為升LV不是主要既動力 除非隻GAME PVP真係搞得好掂
至於你地話咩同朋友傾計吹水WO 求你們別再膠 大把ONLINE GAME選擇為何要玩呢隻膠GAME傾計吹水先

我同意人你講法但係唔同意你指某GAME係膠GAME
每個人都有唔同睇法
你咁鐘意打寶去玩MH囉
你咁鐘意買賣去玩大航海囉
你咁鐘意打錢去正正常常打份工好過啦

最後只想帶出
你想俾人知你係打手既唔該你都唔好做得咁明啦

mama~~~大家冷靜D先
下下爆哂粗 咁激動 唔得架wo

岩岩先訓醒 佢就搵我 , 嚇死我

簽名被屏蔽

回覆 andy1987 的帖子

我都話我閱讀理解能力極低
好彩佢回我,唔係既話 我中文真係諗住靠天才

第一> 特色
咁我想問
你有邊隻離唔開
副本 打怪 對戰 強化
合成 寵物 技能 職業
交易 商城既系統?

你話外國遊戲?好 我就數2隻
唔係短炒 多技術少用錢既比你聽囉
Gunz < 外國
Fez < 日本+hk
我玩左Gunz5年 無見過屈裝屈錢 唔公平 獨大既現象
我玩左Fez  3年(hk+jp) 好少見屈錢
個d係有特色,提返傷心事 , 某G字代理既 HK FZE 已經汁左
原因係咩 自己睇返上上一句
咁我想問 你所謂既特色係咩?
就街飛好冇? > 龍珠OL 可惜汁左
龍珠OL 夠特色啦掛 你轉職 可以由細佬仔變大人
龍珠OL 可以飛天 , 由原作鳥山明改劇情 , 最後都汁左

比你遁埋地好冇?你話隻遊戲無特色
但係我係同你講 隻隻遊戲都無特性 , E樣野無得傾

特色E+野就好似對比 , 當你隻隻都有齊你所想既特色
你咪又話無特色 , 你咪搞到有特色, 到時候等睇你係其他post話人無特色

第二>>獨大
一個公會獨大 我係好多遊戲見過唔少
我做新手係某遊戲 入場比人踢埋tim
隻遊戲一場半粒鐘,入左場唔可以入其他場
我足足等左半粒鐘 ,我未見識過?

咁有方法?怪人地獨大?
對唔住我唔似你,我會怪自己廢柴

怪自己垃圾,唔會怪人玩得好過我

獨大既現象唔少得 你想點改?
全部人一齊變到垃圾好冇?
例如100個玩家 , 99個升到40lv , 個1個唔得閒得10lv
你係咪等埋佢升到40lv?
係wo 你講公會獨大<<

咁好容易姐,公會都有分等級,仲難升過玩家
咁我問你,1個有特色既公會同無特色既公會
你入邊個?
假設全ser玩家得3個人,因為隻遊戲廢到垃圾
咁2條友開公會 , 咁你叫最後個個唔好入公會?
你想控制埋人?

第三,外掛
外掛我見唔少啦大哥
S4 , 數碼暴__OL , Gunz , 跑 , CS 海盜王等等等等
有幾多樣係可以完全無Bug無外掛,
咁有咩方法,我地玩家嘈都無用,係等官方搞既姐

對於一隻心愛既遊戲,我唔會因為外掛而放棄左佢
佢外掛咪外掛,無乜野,自己有自己玩
佢係勁,不過我地知道佢勁得無品
你話全SER一齊外掛既話,我無野好講
而且我仍唔相信 當全SER外掛個陣會有人玩
同官方會坐視不理

第四,職業不平衡
咁你話我解釋得唔岩,你又唔解釋
咁我點答你,唔該你唔好留低D空白位置要我腦補

你話追唔上物價,好,同我講物價
唔撚該你入下數碼XXOL 睇清睇撚楚個到D物價先好出泥
999B = 1M , 99M 定唔知 999M = 1T

我公測最平個樣野 全部玩家500B有得交易
E+? 唔係講笑 , 2M一件 , 我地新手做任做9哂 連小小野都買唔到
佢D野仲要10有9唔出 賣到2M咁貴,個D野仲要係基本中既基本
幾多人用真錢去買.0.
我24小時打足半年都未必夠D老手玩,
其實物價唔係E隻遊戲有,大把都有
你唔信自己入去數碼XX OL到自己睇
咁你係咪跳槽過去開post?

打錢唔係動力
,就算我遊戲係一個垃圾
有朋友一齊玩我都有動力去玩(雖然我較中意獨行)

無錢買唔到野,咪買唔到,我拎廢裝咪廢裝
比人睇唔起咪睇唔起,SO WHAT????

你話
玩遊戲 打寶 打錢 買賣先係動力 個人認為升LV不是主要既動力
其實打寶 打錢 買賣,有何特色? 買賣就街遊戲都有>咪又係交易系統
打錢?幾何有GAME係打怪唔出錢比你汁?
打寶?幾何有GAME係無副本同打王無野比你汁?

你話e隻無,咁我想講海盜王都無,我空裝唔通走去打王?
我都係一秒一秒搵錢打怪同人交易,同朋友一齊去打錢
去搵神奇有趣事,hihi笑hihi玩,你會覺得無裝係件慘事?

少年,你享受既唔係ED野,係你唔知既,同人一齊打錢打寶 既交流姐
拿拿拿,你唔係一個人去打王啊ma?
見你咁討厭屈機職業,你無理由用緊啦
打錢,你無理由自己一個打咁悶啊ma

最後
你話大把ONLINE GAME選擇為何要玩呢隻膠GAME傾計吹水先
大把ol 無特色,大把人獨大,成個世界都唔會公平
你要點樣去追求你既烏托邦?
我曾幾何時 係好似你咁 去講遊戲既弊處?
但係我最後睇清睇楚,無用架,少年

放9棄啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

andy1987 發表於 14-2-6 11:52 AM
每隻GAME外掛影響到既野都唔同
呢隻GAME擺明外掛嚴重影響物價
所以外掛已經解釋埋追唔上物價

你唔夠人講就唔理人地d 文章ge v_v

唔好揀來答先得ga~

你都未玩又知物價會點@@ 你來自未來嗎?

andy1987  下面已回 唔該你地可唔可以用引用回文? 睇完字先好出字啦  發表於 14-2-6 12:08 PM
我真係新泥  比你講左囉 來自未來,慢左37秒,好傷心  發表於 14-2-6 11:59 AM

回覆 andy1987 的帖子

一針見血 唔講咁多
連封測都未開始

你咁快就知道有外掛既!
吊!andy哥,你係得既

妖,andy哥講既野真珠都無咁真啦,你唔撚係唔信啊ma

有幾多隻打怪遊戲唔係打野外怪為主.___.喊出泥

andy1987 發表於 14-2-6 11:56 AM
另外公會獨大的確是無方法解決 番炒GAME必然發生既問題黎 你明就最好啦咪好似樓上D弱智咁講極都唔明
隻GA ...

其實你講到咁樣你係玩緊咩GAME姐 www

saintely  then?原來番炒game未開你就知道隻game物價?龍之谷後兜物價都有分別啦...  發表於 14-2-6 12:09 PM
andy1987  白痴 差唔多隻隻ONLINE有得打寶架啦 你真係玩短炒GAME玩到傻埋..  發表於 14-2-6 12:06 PM
andy1987  請問你是眼殘還是唔識字? 我係話呢隻GAME物價貶值搞到隻GAME冇玩既動力  發表於 14-2-6 12:05 PM

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 12:24 PM , Processed in 0.035985 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存