2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聖境傳說 等我教大家如何"攻略"呢隻GAME啦
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 等我教大家如何"攻略"呢隻GAME啦

笑傲無雙

首先, 個標題係為左吸睛, 我只係想分享小小個人意見 (帶穩頭盔先

呢隻GAME有好多職業
不過其實都係一D分支
位置分佈都係: 打手 坦 奶媽

小小心得: 坦一定係最好玩, 因為打副本個時 全部人都係睇你頭
仲要打王個時 跑動最多都係坦 因為打副本個時要睇實王出既所有技, 比起打手更加緊湊
因為打手冇睇技 反傷自殺左 都仲救到, 但坦一死, 王就要重新打過

所以HEA玩既 就唔好玩坦啦

入正題吧, 我開始以POINT FORM表示, 方便你地睇吧
。唔洗急於升神官(即係奶媽), 因為起手一定會落後於其他人
。射手算係最快起手個隻, 因為搶怪一流
。魔法師都唔差, 潛力職 (等陣補充)
。識玩既人, 升到咁上下就會轉業升奶媽, 因為大型副本對奶媽既demand真係大到不得了
。食住副本個勢升等級, (其實奶媽職等唔洗好高都夠打副本)
。再到後期少少, 魔法師既時代黎了
。升上去幻術, 副本7成控制技靠佢, 回魔靠佢, 後期工程師爆怪個時幫人回魔又有人組
。前期真係唔好盲目升工程師, 因為你好少有大量怪比你爆
。後期再上都未遲 (職等真係好易升嫁
。最後一句 坦 = 王道
坦 - 副本不夠缺少
     - 帶新手個時可以2個打副本 (打手難帶新手, 比boss幾下KO
     - 唔洗講金錢, 講技術 (點數裝唔識躲BOSS技, 點都會死

BTW, 祝大家愉快享受成隻GAME
幫下其他人, 唔好盲目沖等 , 唔係就會比其他人講中 "變成死城"
Thank you!!

hawk112033 發表於 14-2-6 09:28 AM
首先, 個標題係為左吸睛, 我只係想分享小小個人意見 (帶穩頭盔先

呢隻GAME有好多職業

THX~

但工程已經改左無滑步

仲有需要升上去爆怪嗎?

還是靠裝? 攻擊力+多血 硬爆副本小怪嗎?

笑傲無雙

十惡不赦XD 發表於 14-2-6 09:54 AM
THX~

但工程已經改左無滑步

因為你一群群怪打 一定快過一隻隻打
慢慢帶打都OK (我指帶住一班怪打)

血就一定唔多, 所以要靠奶媽 OR 食水

裝呢D 我真係笑而不語
我玩個時 1蚊都冇洗過
藍時真係有錢人既玩兒 (性價比極低)

重點係你要識點玩, 想當年 我做坦 日日就係打副本 打晒就OFF (防沉迷)
無用既副本裝 拎去賣 慢慢草錢, 收D有用既

主要係收料合武器, 主要係長遠投資, 合高LV武器同盾, 因為你前期易升, 50打後仲係唔係講笑

當你一蚊都用過 見到D人用左幾百蚊 打副本都係快你幾十秒, 到時你就會

樓主簽名 ONE PIECE
有品味=]

艾斯

樓主驚無人升坦?

坦=/=王道
無輸出同補血既話得隻坦 都係咩都做唔到
團隊合作才是王道

阿僑 發表於 14-2-6 12:15 PM
樓主驚無人升坦?

坦=/=王道

maybe既~

其實後期已經出左隻新職彌賽亞=.= 任砌8招所有職業可以用既職業技能 可以1隻英做哂 打 補 坦
樓主講果d效益唔大
打副本除左職業掉寶職外就系一堆彌賽亞  其實好嚴重破壞隻game既職業特色=.=
加上有好多高級副本技術  eg 侍+侍屈王
台版為左吸引新手玩返 主線任1個由1%變左做10%
近排無聊去巴哈爬文見到 最近期一次改主線任經驗 改到6個鐘可以由68解到76lv   
1-78lv應該1個星期就升得到 方便新玩既人追返上去
不過勸大家升到75就算   因為有個職業掉寶系統 必須同隻王相差唔超過10lv (無左e個系統既話難跌你想要既野好多)
而77級以上既boss就無e個限制 意思系 人物就算過左77lv    77lv以上既王都會有職業掉寶功能 而77lv以下既王就無(暫時設定系禁樣 唔知台版遲d會唔會改埋低lv王都無職掉等級限制 見台版討論區好多人反映問題)
而75覺醒武 要先解65覺醒武任(需65英副掉落的金武為任務才料)
當然都可以用80金武既 但長遠唔知幾時會出85覺醒武 (根據隻game設定 85覺醒武都100%要先解65 75武)
防具都有70同80覺醒 70覺醒既套裝效果比 70普通金防具套裝效果好好多  不過相反80覺醒與80金防套裝既能力值相比差5多=.=

p.s. 純粹個人意見

[Simon] 發表於 14-2-6 01:45 PM
其實後期已經出左隻新職彌賽亞=.= 任砌8招所有職業可以用既職業技能 可以1隻英做哂 打 補 坦
樓主講果d效益 ...

吾多中意彌賽亞呢隻職

yes 出左e隻職其實好無癮 就算可以1打3又如何
=.=破壞哂隻game特色

[Simon] 發表於 14-2-6 01:45 PM
樓主講果d效益 ...

@@ 香港新版一定會同台版睇齊

但特殊情況唔會一早出現,

例如你講主線任果D~ 都未必會有

新職彌賽亞都可能未開放 V_V

我自己期望佢都係分階段開放上限LV 等大家慢慢玩好D

十惡不赦XD 發表於 14-2-6 02:06 PM
@@ 香港新版一定會同台版睇齊

但特殊情況唔會一早出現,

我都系咁話--不過一開始最好吾多開50--太易升

惢沁尒♂ 發表於 14-2-6 02:17 PM
我都系咁話--不過一開始最好吾多開50--太易升

65 級可接受@@

我之上隻隻職都有練係冇玩坦:o

多謝樓主先

笑傲無雙

唔係呀嘛 仲開"彌賽亞"?
佢唔係只係用黎林收皮前吸錢既工具咋咩

坦才是王道!_!

小紙張 發表於 14-2-7 11:13 PM
坦才是王道!_!

升隻工程加重砲轟擊雕紋  無限暈死嵐>_>

回覆 夜.... 的帖子

我有閃避既,唔會下下暈到掛x_x

其實講真  我真系唔建議    一開始就玩坦

因為我系過來人

而且見到我多玩坦ge人

都轉曬玩打手  or  輔助

首先,要發展一個坦,需要好多好多時間      

坦唔系話你擋到怪就叫坦,

重點系要吸得住怪,

如果唔系  就系廢坦一隻

所以武器都要拍得上打手之餘

血   防   同閃避都要高

要駛ge錢   簡直好似流水咁,

當然如果個坦成型之後
多人揾你打副  打領地
先至開始有返D錢賺

所以一開似玩打手等到有返咁上下財力  and 經驗 先好玩坦
如果唔系會行好多冤枉路

ps.此乃個人見解  有錯請講  but  勿插  
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:45 PM , Processed in 0.043508 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存