2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 冷靜同你分析從幾個現象估計夢之已經頂唔到幾耐=[ ...
樓主: 喜羊羊!
go

[消息情報] 冷靜同你分析從幾個現象估計夢之已經頂唔到幾耐=[ [複製鏈接]

小朋友都去哂玩LOL.跟風

我都趁$400set防爆仲有人收拎去放緊d
遲下可能連$350都冇....

回覆 喜羊羊! 的帖子

傻仔以為自己好撚醒
分析?
睇我點樣一個一個POINT打你

引言:人流少唔係一個問題
一個真正做生意既人唔介意自己開檔果頭人流旺唔旺
只會介意自己賺得多唔多
我打個比如
賺十個人一萬同賺一個人十萬都係賺十萬
合SER,出極貴呃錢活動,都只係想踢走一班玩唔起錢既人,令呢隻game真真正正變成一隻食錢game
但唔會因此而執笠
至於你話長期有人賣ac 而放唔出
咁只係顯示到呢隻game冇乜肯dum錢落game到既新玩家
點解我咁講?到你有隻3傳9x ac 你仲會唔會想專登哂錢收多隻 唔係換係哂錢收多隻
明我講咩未

re主因1:你呢個point係岩,但係我話你知,要令一隻online game執仲難過要一間茶餐廳執,因為個市場夠大,知唔知咩係市場,姐係咩人都可以玩。唔講台灣咁遠,你有冇見過有澳門人每一日專登坐船去香港幫襯一間茶餐廳既早
餐?

re主因2:廣告係有效,但係你都唔好睇少friend搭friend,有冇聽過口碑行銷,廣告緊係直接又快速,但係廣告唔洗錢?
你知唔知一個廣告幾多錢?(https://www.facebook.com/Pureone.marketing/posts/531476380233563) 10萬一條啦大約,我搞咁多隻game,呢隻game點樣計都冇可能賺到一日出幾次廣告,咁點解要特登用d咁昂貴既宣傳手法?

re主因3:睇引言

re主因4:我睇唔出有咩問題,冇錢人買gc600點又係138,有錢人買gc600點又係138,如果你話有錢人玩哂既話我唔再回應你

re主因5:就好似之前d人屌bug技話GM SET左每個技術有佢既硬直時間,gm咁樣set盾緊係有原因,自從再生盾之後我覺得佢地一定會test過d盾先,冇錢玩傳裝係玩家問題,好似你唔夠錢答的士又關個司機事?

總結:你唔止中文有問題,睇怕你都冇讀過會計,經濟,以及有關科目,唔好係到妖言惑眾

回覆 我跌左一蚊 的帖子

比你講哂囉, 人流少左完全唔會影響自己賺ge錢, 仲反而係會賺多左(?)
你唔比人流少左, 當中包含對遊戲太悶, 連當中本身買點既玩家都走埋?

要令一隻online game執仲難過要一間茶餐廳執,因為個市場夠大,知唔知咩係市場,姐係咩人都可以玩
咁有邊隻GAME個市場唔係一樣大? 有邊隻GAME唔係咩人都可以玩? 而你又憑咩肯定所有人一定要幫襯你呢間越黎越少人既公司?   比你呢句誤導天下間冇一隻ONLINE GAME會執咁

合SER,出極貴呃錢活動,都只係想踢走一班玩唔起錢既人(?)
我相信真正玩得起錢而又有腦既人, 寧願比幾千蚊幾萬蚊落去同玩家買ac買防爆都唔買GC點的佔"大多數", 原因不多說

小弟會計雖然勉強合格, 讀過下2年經濟, 但係都知道咩叫競爭市場

回覆 醉愛狗 的帖子

首先回應你既論點「我相信真正玩得起錢而又有腦既人, 寧願比幾千蚊幾萬蚊落去同玩家買ac買防爆都唔買GC點的佔"大多數", 原因不多說」
如果你認為冇乜人買點,咁你覺得夢之歷險既點品係點樣而黎?
有冇聽過288,平廿蚊有張880點
http://[此內容已被過濾 code:03].com/Game_card_show.asp?id=136
如果唔係有一定既存貨,你覺得佢地敢唔敢咁樣賣
最後賺得最多係邊個?代理商

至於你話隻隻game市場一樣大憑咩肯定所有人一定要幫襯你呢間越黎越少人既公司?
第一我冇肯定,
第二我冇話所有人都一定會幫襯呢隻game
第三代理商唔只經營呢隻game
仲有就係,唔係淨係可以玩死一隻game,你可能話:玩家邊有咁多時間玩咁多game
正正就係因為時間唔夠
錢係可以買時間。收ac,收裝,收卡都可以跳過哂升lv,打團抽裝打料合裝/升卡
你估總共賺幾多卡盒,香水?

總而言之,我企係天宇科技有限公司既立場,隨非隻game搞到我入不敷支,否則所有你地所見既因素都唔係因素
至於呢隻game既支出位,除去廣告之外,需要幾多錢?你知我知大家知

我跌左一蚊 發表於 14-3-23 11:30 PM
回覆 醉愛狗 的帖子

首先回應你既論點「我相信真正玩得起錢而又有腦既人, 寧願比幾千蚊幾萬蚊落去同玩家買 ...

至於呢隻game既支出位,除去廣告之外,需要幾多錢?你知我知大家知

我真心同你講句我唔知, 應該唔會2-3萬就夠比人工, 鋪租, 授權費, 電費水費, 維修費, 管理費等,其他開支掛

回覆 醉愛狗 的帖子

咁我同你講一間公司唔止代理一隻game
如果你覺得需要十幾二十個人管理一隻game而2~3萬夠果隻game既百餘名玩家三傳95 96裝
咁我咪認輸。

都唔知你嘈咁多做乜, 你又唔係天宇科技ge會計師, 更加唔係老闆股東或者顧問, 點知間公賺緊定蝕緊
我地玩家睇到ge事實係隻GAME越來越悶, GC亦已經半放棄隻GAME, 剩係識出d呃錢活動, 吸引唔到新手, 人流明顯減少, 冇人知隻GAME幾時汁
我地玩家可以做ge咪做定最壞打算, 唔通仲好似以前咁留住3,40set防爆, 或者掟幾萬蚊買點, 等汁左血本無歸咩, 留番幾隻足夠自己玩就算, 如果你仲想繼續買點冇人會阻止你, 不過就唔好鬧人地妖言惑眾

已有 1 人評分Good 收起 理由
醉愛狗 + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 路人丁丁 的帖子

等你地講下講下講到真係冇人夠膽玩錢
咪執囉
自己唔撚玩就算啦,係到叫乜撚野春姐
無稽

都唔知佢開其他ser黎做乜7- -

其實.......重有8轉未出~咁快汁笠??-0-

回覆 SIukitty 的帖子

台版光冒仲慘....連6轉都等唔到就汁左

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我鍾意講真話講事實都唔撚比??

回覆 醉愛狗 的帖子

理虧就咪撚再呃分啦
邊個話夢之執我只會笑佢ON9仔
仲要講到好似頭頭是道咁真係令人作嘔

我印象中冇人話過夢之歷險一定汁
最多只係話隻GAME"估計頂唔到幾耐"
如果估錯唔算犯法掛

回覆 醉愛狗 的帖子

乜柒都頂唔到
小學生咩==
人地自有辦法
讀你既書啦

早走早著~

.....................
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 07:20 AM , Processed in 0.042769 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存