2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 一般對戰低勝場開積分係咪好尐
樓主: 傻笑掰
go

[問題] 一般對戰低勝場開積分係咪好尐 [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

hk19972003 發表於 14-4-8 08:01 PM
選完俾人PICK COUNTER英呢......

即使選完比對面強勢的英, 努力殺個3比0, 才發現其他路  ,  ...

其實勁過對面少少   已經唔會有counter呢樣野
更何況地獄場

隻GAME殺人又唔係重點
1個人頭$300咋    10隻小兵已經係返度
比我簡寧願zone out人

LOL  RANK系統好公平
你係果個RANK就係果個RANK
一味怪隊友只會成世升唔到
雖然我唔知打上白金鑽石精英又可以做乜=.=

Hariki 發表於 14-4-7 11:33 AM
只能說銅牌最難爬的,因為銅牌根本沒有那些所謂的40~60分中的絕地反擊,就20分中能分出勝負的速打而已 ...

我又唔係咁睇.越低分場就越易反勝..因為高分場技術更高.更少出錯..更難反勝....

小弟頭3個季都係唔係點打 什致係亂打RANK 導致頭十場極度失敗(頭3季都係銅2-3)....
到今季打頭十場6勝4敗 打完升左銅1 --->直到大前日升到銀2(67分)
PS:小弟唔係一個勁人...係地獄區打滾得耐...有D感悟同心得....

小得NG場有9XX場勝場......(唔好問我點解咁多= =..一黎多過我的人大有人在 二黎其實我唔係好中意打NG)
無奈小弟之前多數同朋友打..3-4個人 打唔到RANK  所以先打NG

小弟係地獄區打滾左3季....直到今季的起心肝..追逐屬於自己的榮譽..檢視自己實力的極限
銅銀場 弱勢方其實唔係大家想像咁軟弱 強勢方又唔一定會嬴(你地可能覺得我講廢話,但事實就是如此)
有時銅銀牌(更高階就未知)強勢方反而會不知不覺犯錯 係連佢地自己都唔為意....

1)出錯裝*** 有時就係太順風....順風到全隊都出全攻裝...無錯的確好大力好夠輸出...
    但係當弱勢方有一隻坦英進行遊走吸傷...(毒氣佬..蒙多個D ...唔洗好坦 最近要走得快 吸到傷)
    係團戰...仍然可以反敗為勝
2)不夠果斷** 裝備領先好多...多到係塔底對戰...都必勝...(可能死2-3 就可以全滅對方) ,但死都分推.....
   但推極都冇用(守方酒桶..炸彈佬等等洗兵線一流個D.) 結果推又推唔入 殺又不敢殺...俾對方後期肥起...
   反輸一場團戰飲恨當前..
3)英雄組合**全物攻 全魔攻組合 最易俾人反敗....只要坦出返相應防裝就好容易"3000蚊當9000蚊咁用"
   咩野叫3000蚊當9000蚊咁用?

例子...小弟前兩日..有一場4路崩3路局...(只有AP冇輸..) 小弟(SUP)所在的下路因JG 3次強GANK送頭就崩了..
            對方 劫..吉茵珂絲..卡力斯..悟空..加多隻索拉卡....最高峰輸超過20頭 3座塔 2小龍.....
            仲要全隊不斷互"小"  不過由於對方犯了以上3個錯誤....已經俾我地反敗..(係小弟第一場互"小"聲中反勝的一場

小弟見對方全物攻就拿拿聲出蘭盾..(當時增加生存時間吸傷 俾多D時間AP同AD輸出)
           直到嬴個一刻小弟石人 4XX物防(物傷-81%)... 36XX血  仲有 JG 菲艾 ...上路雷尼克頓 完一場圑戰..
           仲有 40%血係戰場...

多爬爬文...http://www.2000fun.com/thread-5444378-1-2.html
有此2000FUN都有好多有用的文章...好似依個咁...小弟仍在學...
LOL不是一個簡單的遊戲...它要考智謀 考心理 考技術 考合作....
輸一場半場不一定是輸...輸堅持輸一個進步的心 你就輸定了.....有實力你點都上到..
小弟銀4->銀3->銀4->銀3->銀2 俾人雷左2次...(易大打野唔拎重手個D...)

你貼的那篇文不就是說明了當中混合了各種各樣的人了嘛
所以簡單二句吧「運氣決定爬分的速度,實力決定爬分的高度」
而且說銅牌談觀念,他們所看的都是鑽石大神,但奈何他們根本就沒有鑽石的操作及反應
就是說能体會也未能做到如果神境
鑽石場可以15~20分拿巴龍,銅牌看了或許可以給巴龍ACE
這就是你有觀念但做出來卻不一定有其神效
而且銅牌最多就是那種自覺良好的「墮落天使」
各種CARRY各種噴各種放棄
不過有實力的總會升上去的,因為每一場遇到的都不一樣嘛
所以銅牌不是不能上,而是最難上而已

銅牌缺的不是觀念,因為網路上的教學多不勝數
而是有觀念而用不出來,「買眼」,「支援」觀念都有
說到買眼,你大可留意銅牌場插眼的數量,根本就是少的可憐
又或是根本連人家JG在哪GK也不知的只插在河道上
這就是看太多神觀念文而沒活用只有死板的跟
但銅牌就是「對線」,對線贏了就代表CARRY
其他線輸了就是雷,但就沒想到這是5打5的團体GAME
根本沒想過用自己的優勢去幫別路
只會怪隊友雷,從來都自覺良好
到了最後就是「不想贏」的一句
20投GG

吾洗甘緊張既 積分姐
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 04:52 AM , Processed in 0.029068 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存