2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 有無文職友知唔知follow order係大約做d咩? ...
go

[疑難] 有無文職友知唔知follow order係大約做d咩? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

『浩~哥仔』 發表於 14-4-2 03:55 PM
希望啦...
我之前間野..細公司..
家陣轉大公司...

通常細公司先多野學...大公司會分工好細...學哂可能都係一張單 ge 一部份

當然都要睇你上司好唔好人教幾多野比你...

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

KaRL-BoYS 發表於 14-4-2 04:05 PM
通常細公司先多野學...大公司會分工好細...學哂可能都係一張單 ge 一部份

當然都要睇你上司好唔好人教幾 ...

我細公司個陣...
都無學following order...
我怕......

『浩~哥仔』 發表於 14-4-2 03:55 PM
希望啦...
我之前間野..細公司..
家陣轉大公司...

細公司多人情味 但比較多野要處理
大公司福利好 穩定 做野比較有程序 就係同事間會多是非

各有各好吧 香港地打工度度都差唔多
其實最重要係你自己做得開心

『浩~哥仔』 發表於 14-4-2 04:16 PM
我細公司個陣...
都無學following order...
我怕......

怕咩啊 一係你頂唔到唔做
一係你老細頂你唔順炒你 都係呢兩個結果姐

諗咁多冇咩用 放膽比心機去學去做 又唔係叫你同外星人對打 驚咩
返工帶本NOTE 有咩要點驚自己唔記得就抄低 返工頭幾日有咩唔識唔好怕羞去問
新同事大家都唔會覺得你麻煩既 做得慢唔緊要 最緊要係唔好錯 錯左唔好唔出聲
已有 1 人評分Good 收起 理由
『浩~哥仔』 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

若虎 發表於 14-4-2 08:29 PM
怕咩啊 一係你頂唔到唔做
一係你老細頂你唔順炒你 都係呢兩個結果姐

收到
我份人比較怕轉新環境...
所以多野擔心(其實擔心都係多餘..?)
細公司有人情味, 仲有做野都可以HEA住做..
今次轉左個人心態都要轉了
當學新野吧..
已有 1 人評分Good 收起 理由
若虎 + 1 加油!!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 08:15 PM , Processed in 0.034325 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存