2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 11/9更新 見到大家又有一身頹意 希望可以令大家享受玩童 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 另一個深坑
go

[閒聊] 11/9更新 見到大家又有一身頹意 希望可以令大家享受玩童話

第十一天 遊童話 呢2日都好忙 好多野要寫同諗 無論係個族定係自己野  自己野我就唔講咁多
今日主要講個族 呢幾大約一星期既感受  有苦有樂  同大家都分享下

先甜後苦~~

1~~~我輕輕的嘗一口你說的愛我 ( HAHA 好似唔關事)

經過唔知幾多日既打卡 終於收集到呢7張卡-.-雖然唔係話真係好耐 大概7日左右
邊個比邊張卡我 我都已經唔係太記得 同埋我諗唔洗人人都LIST出黎去多謝 (謝謝各位族人)
但呢日令我最深刻最深刻既 族員有3個  1.Lun乂 2.siushing 3.無敵敢死隊
呢3個人為左樹蛙卡 同埋邪鷹卡  真係爆曬肝去打 我諗1日肯定唔少於12個鍾
不停打不停打  一句怨言都冇出過 特別係Lun乂最有恆心 真係不計什麼去幫手
一路打一路打 打到我都唔知佢係咪痴左線  但真係好多謝

2~~~今日第一次為家族搞活動 雖然只係一個普通一齊做任何既活動

打野狼頭頭同埋打小羊石
由於我同 法拉假期 既攻擊力唔夠 所以打小羊石果度都花左好多時間
雖然大約左2個鍾 我都只係得5粒
但係都族人都好好 為左可以比我同法拉尾刀 都用盡方法
什至無敵開自己隻僧侶幫我地456去打
雖然活動係好悶 又冇獎勵 但係都有5個人陪癲 真係覺得有一絲絲曙光

苦苦苦苦苦苦苦苦苦苦苦苦

開左2000fun 同埋個族之後 其實好多來自4方既朋友都會黎一齊重新享受呢個遊戲
但係係我既心目中 而家呢個族 究竟係咪我原來想咁樣呢
我真心好想一班朋友去再享受童話呢個遊戲  懷念下以前
但係大部分既人都已經再返唔到轉頭
迷裝 , 錢 , 寵, lv , 玩既方向, 方法
我理想既玩法真係好守舊 可能會好悶 好冇刺激感   一定要人地幫手先可以升到級
(族人們 , 朋友們  當你地有迷裝既時候 其實 你仲需要族人咩? 不如自己升?~)
而家 童x回憶 大約保持係 10個活人  20個綠色燈左右  
唔知有冇講錯  我覺得係一個族黎講 唔係好多個族可以有咁多人
但係  真心有相同諗法既又有幾多呢!?~
無可否認 個個都係諗住重新去升一個角式  但我一定唔係為左容易升而去玩
睇到自己既族人有時連做任都唔想做  又或者叫人帶升 真係覺得好sad
( 所以我決定唔會再收用  eq玩既朋友, 搵人帶升既朋友, 高lv既朋友 )
我個人好想大家一齊玩 想傾計 想解悶 可以係呢度傾
一個族 一定要有相同既目標  懷念先係我地既最明確方向 冇帶升 只有團升

好抱歉! 可能有好多朋友都唔可以加入個族
但係我仍然好想同大家一齊玩
如果可以 想用eq重升或者求強既朋友 希望有人出黎帶頭  開一個平台去玩
童話其實好有趣~
已有 1 人評分Good 收起 理由
升斗市民 + 1 D心聲俾你講哂。

總評分:  Good + 1   查看全部評分

申請唔到AC,有無人可以幫幫手

arlay43 發表於 14-4-21 01:09 AM

已PM
LAST一個AC俾埋你

重玩到今日一開始10LV左返返去轉返做見習修士再去轉職
點知就比我收左幾個小弟!!!!!!!!!
[img][/img]
其實就講下笑嫁姐
咁就走去轉職啦
好暗C就係你啦去啦
咁成功轉左暗C第一時間當然係去地下室啦
一個成功既暗C一定係由地下室到磨出黎既

最後成功20技左先

今日就去到呢到先,好多謝團員幫我升技快好多呀
升斗市民 + 1 離40不遠囉

arlay43 發表於 14-4-21 01:09 AM

收唔收到?

幾日落黎既心血~

解任務...就係咁簡單!

目標30幻知~沖呀~

十週年勳章(賀詞)

撞左兩日幾終於有啦

升斗市民 + 1 火燒丫~~~~~我隻dream寵

重玩玩家注意
1.想平民玩法賺錢手段如下
掛工作技能
升夠30LV撞小灰貓
解可恩/封印石任務,有多可以賣俾玩家
如果有舊人既話開出黎掛會有幸運星可以換寶物(活動)
賭場(誤)
2.如果要飛TVB/巴城 可以到金大傳左上角NPC(風收島果個)1000$搞掂 可惜組隊無效
3.51~60LV升級/上島 需要可因 所以最好清哂D任務佢 約2萬聲望就OK
4.掛完工作技能D料可以拎去S4 3大城既物流度賣 (唔知係邊可以上敗家搵)
5.需要買藥既朋友 可以去3大城既物流度睇下有冇 暫時強提(200MP)只有彩虹城有
6.去物流買藥既朋友 建議慢慢睇埋各種藥既價錢 有時候高等既藥反而仲平...
高級食品物流都有(高級食品效果唔會比藥差)
7.練功既時候最好食滿條飽食度 有助自動回血回魔 (打怪掉既蘋果,桃都可以)
暫時諗到就係咁多 希望各位enjoy童話~

回覆 另一個深坑 的帖子

你最尾果一小段 又真係有幾多人做到阿
就算係重開個新既人物 要佢地唔著精裝咁升級 又或者唔用大號D錢供隻小號 升技
都好難

最後可能分成一大堆 同一小部分既人 咁樣玩

回覆 升斗市民 的帖子

嘩你D工技升咁快 慢慢都達通燒嫁?

rain1314xd 發表於 14-4-22 11:01 AM
回覆 升斗市民 的帖子

嘩你D工技升咁快 慢慢都達通燒嫁?

sure
其實睇落快姐...一開始就掛得好快 50~60左右就好慢好慢~

回覆 升斗市民 的帖子

但係你掛咁多唔同種類你總共開左幾多個?

同埋你諗住用黎整咩?

rain1314xd 發表於 14-4-22 10:30 AM
回覆 另一個深坑 的帖子

你最尾果一小段 又真係有幾多人做到阿

其實我諗大頭都係希望係咁姐...
始終冇得強迫各位玩遊戲既態度
relax

rain1314xd 發表於 14-4-22 12:32 PM
回覆 升斗市民 的帖子

但係你掛咁多唔同種類你總共開左幾多個?

就係圖片上面咁多個姐
主要係用黎掛整劍

回覆 升斗市民 的帖子

咁你講呢樣野 我都明白 亦都體會過好多次
各個人既諗法唔同 好難滿足哂每個人想要既野

不過我就覺得 道不同不相為謀
升斗市民 + 1 正解。

回覆 升斗市民 的帖子

整劍要農事咩 我無玩戰士

無特別去睇 但係伐木 同冶煉就一定要

rain1314xd 發表於 14-4-22 12:44 PM
回覆 升斗市民 的帖子

整劍要農事咩 我無玩戰士

農事係正身想解任先學
吉恩有個任限制40農~

回覆 升斗市民 的帖子

哦 唔怪得之喇 我都知有果個任 不過我就諗住果個任唔解

除左呢個吉恩好似只係差個小狗波波 未解姐 同埋果個40農事既後續

回覆 rain1314xd 的帖子

最值得高興既係 起碼知道有人同我既諗法 差唔多
已經好滿足

rain1314xd 發表於 14-4-22 01:11 PM
回覆 rain1314xd 的帖子

最值得高興既係 起碼知道有人同我既諗法 差唔多

你有冇玩?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 08:24 PM , Processed in 0.165603 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存