2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 你地覺得日服雙開有冇問題
go

[閒聊討論] 你地覺得日服雙開有冇問題

近排同個團友爭論緊
想知你地點睇??

我就覺得無咩問題,我玩我玩,人有人玩,就算之後有咩封號都係我既問題

無問題
人地雙開最多咪封雙開果d
只要唔雙開,無乜理由會一齊封埋

>>我就覺得無咩問題,我玩我玩,人有人玩,就算之後有咩封號都係我既問題
are you sure關雙開事?

我想﹐可能會破壞這個生態系統的其中一條食物鏈呵。orz
試想一下﹐既然在公頻說中文也可能令到全部用同一個vpn的一眾死亡﹐
而雙開是不合法的﹐因此或許可能有機會會影響到別人(抱歉只是我覺得啦orz)

咁日本d人會唔會雙開先?

冇乜問題啦 的確隻開係吾合法 但生存係日服 吾通去練等 學埋日文係廣到招補招殺戮咩 咁不如自己練隻 自問雙開又吾係做咩壞事

lecky 發表於 14-4-17 12:01 PM
>>我就覺得無咩問題,我玩我玩,人有人玩,就算之後有咩封號都係我既問題
are you sure關雙開事? ...

我就唔太清楚關唔關事..不過條友講到之後一定會封雙開又叫我(地)有哂覺悟..所以我先同佢爭論

引用返佢所講既:
不過, 當你們決定做的時候, 不是早就有了各種覺悟嗎?
((望著那1804個不當玩家被一次過封帳的公告

在自己地區你喜歡怎麼玩也好, 現在請弄清楚, 你一個人的行為, 不止是影響著你自己一個, 在日服的華人, 甚至整個日本玩家可能會受到影響.

現在就讓我們看日版何時決定封外掛程式, 封海外玩家吧 (茶
不過要記住, 要是真的發生這種事情

一。切。都。是。你。們。親。手。弄。成。的

要封一早封哂??洗留到而家?

回覆 翼。 的帖子

1:雙開唔單止得華人,日本人都有,加上果個檔本身唔係華人整出黎
2: econline.gungho.jp/news/information/20ujqj000000lyu6.html
1804人入面分分鐘1%華人都無,因為係利用日本網吧刷金幣
3:某d大陸人同某d高登仔用按精咁又點計先?

翼。 發表於 14-4-17 07:57 PM
我就唔太清楚關唔關事..不過條友講到之後一定會封雙開又叫我(地)有哂覺悟..所以我先同佢爭論

引用返佢所 ...

邊條友仔
爆個id name出黎?

溫泉蛋 發表於 14-4-17 08:20 PM
回覆 翼。 的帖子

1:雙開唔單止得華人,日本人都有,加上果個檔本身唔係華人整出黎

http://econline.gungho.jp/news/information/20ujqj000000lyu6.html
順手呃個post

溫泉蛋 發表於 14-4-17 08:20 PM
回覆 翼。 的帖子

第三點 我都親眼見到
可能識日文 到時同日本仔解話都容易D掛

翼。 發表於 14-4-17 07:57 PM

引用返佢所 ...

你應該答佢
明知人地日本封海外,佢都要玩
應該一早預咗有一日會俾人封
人地雙開只不過係借口

如果無咁既覺悟,就唔好玩啦

難道雙開不應該,在海外的人用VPN玩又應該嗎?
2樣沒太大分別,對日本來說

lecky 發表於 14-4-17 08:22 PM
邊條友仔
爆個id name出黎?

開名好似好9

本身雙開對於官方立場來說一早已經不是正道來的吧
雙開dll 是日本玩家自己弄出來的產物
所以至於雙開, 非日本玩家用VPN, 外掛, 洗錢, 按精......
唔好50步笑100步,除非你全部都無做就有資格講

翼。 發表於 14-4-18 01:13 AM
開名好似好9

是咁的
此乃第九味
人生不可或缺的東西
如果你不作聲
就要必須的沉默
沉默是必須要的?
夏川說
看到太陽(凍O)就快樂
看到水梨(陰影)就不快樂
此乃正氣現象

以上說了什麼
自己參考一下.

clamcc 發表於 14-4-18 02:00 AM
本身雙開對於官方立場來說一早已經不是正道來的吧
雙開dll 是日本玩家自己弄出來的產物
所以至於雙開, 非日 ...

對於雙開、VPN來說是不對
正如你在次元地牢中 有人走來打怪一樣(跟據日本玩家來說)
對於按精、刷錢來說就是破壞世界
你按精=你打的地方令到同一個版圖的人同時LAG
刷錢不用說 物價暴漲

50步?1000步?

BTW 上面只是個人意見

Mask.tre  令人lag係發放封包的關係…其實同用既人點樣用既問題…  發表於 14-4-19 11:17 AM

回覆 clamcc 的帖子

用vpn,雙開,對個遊戲會有咩影響?多左海外玩家?gh因而多左少少收入?成隻game有幾多%既人無雙開過?vpn,雙開對gh黎講根本無乜影響,所以一直以黎都無封vpn ip/修(當然以後就唔知啦,海人課金能力整體上黎講弱d,當太多日本人反映海外人太煩果時...)

按精無論去到邊隻game都係破壞平衡既野黎,你可以試想下一個廢柴用按精開ma ca fo,自己淨係控er,同埋一個普通技術2-4開玩家,一樣要控咁多野既時候,邊個著數d?

刷金幣,你完全理解唔到有幾恐怖,你去搵下日本人統計n大刷左幾多日元出黎

最後,五十步笑百步呢種邏輯根本就係行唔通,e.g.
隨地拋垃圾,週街放屁,見到垃圾唔執去垃圾桶,etc.
如果你做過以上任何一樣野,就無資格屌大陸人週街屙屎
替換入面既野,足以令到所有人無得批評大部份衰野
人非聖賢 好似有條友個id係呢個名

唔評論多開道德上岩唔岩,只不過官方對多開隻眼開隻眼閉係事實
仲係收月費果個時代就真係會封
但而家free2play同埋大量日本玩家都多重,如果要封基本上就宣告呢隻game玩完
利申:長期4-8開純手動玩家

其實叫''隊伍''招募班友唔好咁高調仲好啦
岩岩開始玩幾乎無人係第一頁招募放私人野
打''123''  ''321'' 想點?
就咁睇個隊伍招募 我都認到幾個華人
BTW 幾個月前有個團友比GM密頻 相信係試下你能唔能夠對答如流
好在果位團友識日文

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

我覺得雙開無問題

首先要認知的是:你是用非法程式還是合法程式多開?
利用網頁版和程式版已經可以做到雙開;不同瀏覽器也能開一個網頁版,達到n開效果
當然有問題都係道德觀念(遊戲本身原設定就是不容許多開)
雙開被稱為外掛是因為利用遊戲本身程式以外的程式來進行遊戲(像港f的eco pass)
用瀏覽器進入遊戲,是官方認可的
那麼,用多個瀏覽器進入遊戲,也沒有遺反條例
正如你用兩台電腦來「多開」,也不是遺反條例耶
這可以說是一個灰色地帶
當然你不說出來,根本沒人知道你是不是在非法多開

另外也有日本玩家多開,所以這並不是一個外來的生態問題

與其說多開有沒問題,不如說跳版去日服有沒問題吧?
事實上gh早就知道把全部海外服關掉之後絕對會有大量玩家流進來
不過並沒有再實施更絕的封外措施(去年年尾的電話認證也是針對有誤金記錄的帳號,而且是全部GH遊戲也實行的政策,說不上是針對海外玩家的行動)
因為要做絕點是可以連vpn都封(聽說可以針對網絡速度過慢的)
所以其實是隻眼開隻眼閉的

日本玩家也沒有對有海外玩家流入而感到非常抗拒
只要不影響他們原有的生活,不打擾他們舒適的遊戲氣氛
還真的管你是哪裡的人了

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 07:23 AM , Processed in 0.038476 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存