2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 你地覺得日服雙開有冇問題
樓主: 翼。
go

[閒聊討論] 你地覺得日服雙開有冇問題 [複製鏈接]

笑傲無雙

殺人網絡o 發表於 2014-4-19 22:19
其實叫''隊伍''招募班友唔好咁高調仲好啦
岩岩開始玩幾乎無人係第一頁招募放私人野
打''123''  ''321'' 想 ...

details plz

璃Li  小狐狸不是TW的喔?  發表於 14-4-24 08:39 PM
lecky  昨幾天假期滿是那些123 321 =========== wwww 的隊伍廣告w  發表於 14-4-22 07:23 PM

GM:請問閣下能回答一個問題?
GM:你好像不在 過一段時間我再找你
團友當時掛機
之後團友回神後
GM:請問閣下對電話認證有什麼睇法
團友:抱歉 我現在不方便回答你的問題
GM:多謝你的合作

官網有GM ID o既列表 我地都係查官網先知對方係真正GM
所以呼籲大家唔好咁高調
隊伍招募係用黎組野團用 唔係比你地放私人野 (即使日本人自己都公器私用)
相信會係對日本玩家係一種滋擾 更何況日服係人地地頭
拜託轉用''情報''招募 打個''s'' 代表私用
好心低調d啦 入鄉隨俗
我唔係站在道德高地話當事人 只係想盡量減少對日本玩家o既滋擾

殺人網絡o 發表於 14-4-20 09:55 AM
GM:請問閣下能回答一個問題?
GM:你好像不在 過一段時間我再找你
團友當時掛機

打123 321果D打靶仔真係一睇就知係hk/tw人
大陸人反而好少咁,始終唔少大陸人玩家都係老玩家 GC服摺之前已經係度

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

回覆 殺人網絡o 的帖子

就算懶得跟風打日文/拼音,拍個space bar都方便過禁「123」咁白痴吧

回hoho97
認同
現在比較高威脅影響生態的不是大陸人,而是港台的小學雞
因為大陸服本身已經好遲開,要玩eco既人好早已經去左日服
識規矩既玩家固然存在,高調搞事博拉既人早就被鎖了
反而係港台關服後越黎越多港台玩家流入,包括自以為是唔知死既小學雞
將自己本土習慣用在別人地方,引人反感是必然
大陸人落黎香港處處留'金'引起香港人為之側目,對於大陸人黎講依種習慣其實是平常得像在街上放屁一樣而已

我想問下,日服要點樣先DOWN到?我想玩日服

識日文玩好好多

殺人網絡o 發表於 14-4-19 10:19 PM
其實叫''隊伍''招募班友唔好咁高調仲好啦
岩岩開始玩幾乎無人係第一頁招募放私人野
打''123''  ''321'' 想 ...

um...都是某團多
if其他人有入cr的話 會提點一下

的確是有小學雞帶著中文名光明正大周圍行
老實講,先別說習慣和風氣,只是語言,有些外國人看到不是自己國語言會非常反感
雖然我不知道日本人會不會有此感覺.至少有其他國家的人是會的
不過我覺得多少都有點影響,
如樓上所說請入鄉隨俗, 日服不再是以前的地方,不是想怎玩就怎麼玩,請尊重日本人和守紀律.
假如別人不尊重你,你又不會有什麼感覺,答案都是一樣.

另外,雙開都不是一個值得討論的話題,樓主根本沒必要為這種事而開post討論
因為答案可有可冇,為什麼呢?,
假設同一個IP有兄弟妹同時在家中使用多台電腦玩ECO,這個你可以說是雙開亦可以說不是雙開啊.
如果是用程式在自己單台電腦多開,不論那個Game大部份都不會讚同雙開,
答案根本很難得出結果,另外就算是討論的,都是由日本人討論開始,這裡還沒有到我們港台陸人討論的範圍
我們只是尋找答案來保障自己.而不是影響別國.

至於守什麼規矩,相信有些好心人都有Post在巴哈/2000FUN了
在玩之前就請看一次再去日服吧,他們這樣post為自己好都是為各位好.
避免在未來事件變得更嚴重,而一發不可收拾,而連累全世界啊.

lecky  唔係唔鐘意,係要什麼東西都要簡體字,要全世界千周佢.說什麼不懂看正體字,懂不聽廣東話、英文了事.  發表於 14-4-25 07:35 PM
不帥  等同大陸人黎到講普通話用殘體字,香港人都唔鍾意  發表於 14-4-24 03:52 PM

Rhythm。音 發表於 14-4-24 12:31 PM
的確是有小學雞帶著中文名光明正大周圍行
老實講,先別說習慣和風氣,只是語言,有些外國人看到不是自己國語言 ...

我只是想知道大家的看法
有沒有討論價值已經不重要
反正我已經得到我想要的答案

玩都唔係用中文字玩呀掛 ==

其實eco玩家比pso2算好了
在pso2見過個mk名通街走 一堆中文名添
eco出過個巫喵王阿尔薩斯喵 都未夠人地勁噗噗噗

與其玩日服,不如叫多D人支持下世界服啦
http://www.thepetitionsite.com/186/104/030/relaunch-emil-chronicle-online/

個人意見:(我唔喺串你地)
1.)日本大把人勁過我哋,隻GAME出左咁耐,基本上大多是高手。
2.)貧富懸殊差距大。
3.)唔排除GM將會進一步封殺海外玩家(用VPN都唔得)(有D野好難講,亦難預計,佢話封咁就喺咁)。
4.)日服始終喺日本服,唔喺本地服,華人少,唔值得投資。
5.)點數都唔知喺邊買= =?如果開左世界服就唔同,點數大多用paypal,信用卡買。

我寧願用玩GE時間去多宣傳世界服,開得成GE話,咁大家水平一樣,公平競爭。

xDeFiVzoReMiXx 發表於 14-4-24 09:18 PM
http://www.thepetitionsite.com/186/104/030/relaunch ...

貧富懸殊差距大

咩rpg game都係咖啦,你覺得開完世界服就會無啦啦冇左?

回覆 xDeFiVzoReMiXx 的帖子

宣傳世界服可能是好事,
但你那個網,之前上限人數本來是10000,後來變了6000還是到現在的4000,
我只能說那個網根本係玩野,人數都是鐘意改就改,竟然有人堅持相信這個網,這個網都不知放著這裡多久了
當然等到真的有世服,我想都不知道多少年後既事或者是N年後都未必會.
相信玩ECO的人都不會浪費時間重升和等待新的東西來臨.重開ser,就算比你s18又點,舊激賞如何再現,
不如由s9開過,相信你肯,其他人都吾肯.
另外別說禁VPN,就算禁VPN,都是會有人找方法破解.
再講如果你說華人少,其實你對比日本人當然會少,話哂呢度都是日服喔

回覆 xDeFiVzoReMiXx 的帖子

等人地玩到全身+25嚇一跳果時都唔知開得世界服未,同埋咪一樣有人無信用卡,webmoney大把地方有得買啦

翼。 發表於 14-4-24 06:27 PM
我只是想知道大家的看法
有沒有討論價值已經不重要
反正我已經得到我想要的答案

雙開來說 是個人觀
你不喜歡不代表全世界不喜歡(x

只不過用於雙開幹什麼事情而已?
正如職業沒什麼最強 只在乎玩家怎用

xDeFiVzoReMiXx 發表於 14-4-24 09:18 PM
http://www.thepetitionsite.com/186/104/030/relaunch ...

1.就算開了 系統用中文還是英文呢?大家心中有數
2.華人佔的比例多少呢?未知之數
3.以之前一開始的一萬>3千>到現在4千 ,真的不知什麼事w

回覆 lecky 的帖子
1.就算開了 系統用中文還是英文呢?大家心中有數

世界服應該有多國語言吧。自己可以係設定到揀遊戲顯示GE語言

我之前玩ROW世服都有多國語言的(包括繁中)

xDeFiVzoReMiXx 發表於 14-4-25 08:09 PM

剩係翻譯都要好多心機
你睇下GC D翻譯 用咁多時間去翻譯都做得唔算好
我諗日服被人封o既話 都唔打算再玩

xDeFiVzoReMiXx 發表於 14-4-25 08:09 PM

以偶玩的經驗只得英語/歐洲語言選擇(x
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 07:24 PM , Processed in 0.042595 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存