2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 有人話上金唔難?
樓主: WDforty
go

[閒聊] 有人話上金唔難? [複製鏈接]

一場10個總會有人玩得好 有人玩得差
對面醒目就自然會針住你地ge弱點黎打
唔通會走去挑戰你地ge優點 ?
當你地ge弱點暴露左 比人打爆之後就話人雷
你自己右有無搵下人地有咩弱點 清唔清楚自己隊有咩優勢先?

我都試過白金4趺到白金5 0分 e家都總算上到鑽
但e家打落好吃力 如果我以而家咁ge 水準都升到上更高 就真係可能係運氣

好老實講 銅牌場真係無可能輸..
我拎我fd ac打銅牌d人
我打ad 中上輸到屎咁 總人頭輸成十幾個
結果一會戰 對面成堆0觀念亂咁打 個個以為自己1v5
d失誤多到你唔想捉
會戰根本冇可能輸
你走位好少少 輸出得到 會戰都嬴左一半

銅牌成日以為自己好勁 因為比人雷先爬唔到分
我想講 銅牌打銅牌 你嬴少少就以為自己好勁,唔比人雷就上硬金牌白金
但你是但搵個高排位少少既人觀戰 你都係傻仔一個
就算比你地上到鑽石 都只會係個超級炸彈( 連比人carry實力都未有果堆 )

回覆 WDforty 的帖子

其實你既隊友實力=對面實力
你話你隊友廢. 其實對面差不多
你有本事1個人打爆對面 再幫其他路 我講打爆係WIN成倍兵 殺爆佢 爆佢塔
講真.我玩過好多個AC 銅區 勝% 差不多95%
好易CARRY.

回覆 原來係咁既 的帖子

1日1階真係唔難 因為我都升左幾個銅AC= = 本人鑽5
何況佢菁英 應該99%WIN 除非2個掛機  1個掛機我都CARRY到

回覆 原來係咁既 的帖子

金點會屌打唔到銅呀- - 實力已經差好多
銅 冇技術 冇意識
銀 冇技術 開始有少少意識 團戰識識地得抓重要CARRY
金 有少少技術 麻麻地意識 團戰識打
白金 有技術 正常意識 團戰除左識打 仲會有驚喜出現
鑽石 有技術 意識變態 比如玩JG位 已經可以大約估到對面JG會去邊GK 邊到要反GK 邊到要塔殺等等 團戰純熟

總言之 銅銀金 有技術就可以CARRY到
白金 開始就玩意識
菁英更加唔洗講 有優勢一定屌打你 識得擴大優勢 通常好快完場

其實LOL隻GAME 最主要係爆塔 食龍
問下自己殺左對面 可以推邊座塔 推完可唔可以順利B 同埋守唔守得住8龍
逼自己 >>>做每一樣野之前都係為左爆塔/食龍

我玩開JG位
再比少少見解
最簡單 問下自己隻JG英夠唔夠對面JG單打 如果夠就可以反野 如果唔夠就先刷野為主
通常食完籃紅BUF之後 你既下一步好重要 可以決定順風與否
如果自己隊上路推到對面塔 一般銅銀金會諗一定GK唔到
用逆向思維 對面會點諗? 通常對面就GK上 所以你可以入草反GK 大多數可以雙殺 記住 先殺JG(因為有籃紅BUF)
如果順利反GK 雙殺後 再用逆向思維 對面會諗應該唔會再GK我掛??? 呢個時候你可以再次去上路GK
對面通常已經用左閃現 再去應該十拿九穩 殺完之後 同隊友速推 拎第一座上塔 B返屋企
呢個時候 銅銀區既人就會怪隊友 話自己運氣差 書左九成了
所以升金 你話係咪好簡單????

十週年勳章(賀詞)

咁點解D代打 幫銅銀升 可以連嬴好多場??
唔通代打就好運 冇爛隊友?

我自己打左5~6個AC
無一個AC可以頭十場就跌落銅囉..  實力問題, 上返金都唔難,, 運氣差就慢D姐

唔知我有冇講中銅銀區 普遍思維?? 哈哈
因為我曾經都係銅銀區人 樓主既情況我都好明白 我建議你玩RK 唔好怪隊友 做好自己本份
就算隊友送左幾個頭 你都要同自己講 我仲可以CARRY你 唔好心煩 全場遊戲認真玩
再多D睇韓國比賽 可以知道有咩新玩法 咩英雄最強勢 最易打出優勢 最易CARRY 再睇YOUTUBE SOLOQ 練下技巧先好玩RK
我諗你一定進步好快 好快你會覺得銅銀區=傻B區

十週年勳章(賀詞)

睇完 D比賽 見到FAKER 打會戰
差唔多避開曬D技 根本神走位

我就知道自己係幾廢

〞kIu﹑ 發表於 14-5-24 02:34 PM
咁點解D代打 幫銅銀升 可以連嬴好多場??
唔通代打就好運 冇爛隊友?

鮮花需要綠葉襯托
無低端邊顯示出高端既技術
LOL就係需要果啲銅銀牌卻以為有金牌上以既實力人存在
不思進取自己有咩不足

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

asswsd1995 發表於 14-5-24 02:20 PM
總言之 銅銀金 有技術就可以CARRY到
白金 開始就玩意識
菁英更加唔洗講 有優勢一定屌打你 識得擴大優勢 通 ...

銅區好少jg識反野
好多時藍開速去對面紅反野
插完眼等對面黎,叫隊友過黎分食都唔so我
人buff雙收d隊友先會過黎托

對面有小小觀念既話
兩路人可能會同對面jg圍你
通常呢個時候都冇人幫你/打燈

回覆 kenyeung525 的帖子

我之前玩朋友AC 銅區
我李星 反野
銅區傻B會同我單挑 結果唔洗講
我人BUF 3收
黎1個殺1個

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

asswsd1995 發表於 14-5-24 04:19 PM

我之前玩朋友AC 銅區

有時去gk打走對面
自己線隻英唔打
問佢有得殺做乜唔殺
佢話:抱歉看不到你

銅區 我玩卡力C 單殺對面都得
唔洗隊友幫

其實你意思係咪想話
銅區好多地雷 升唔到RK??
拉返上去. 睇我留言

回覆 WDforty 的帖子

聯盟階級        人數       
菁英 分區 I        250       
鑽石 分區 I        1459       
鑽石 分區 II        784       
鑽石 分區 III        1356       
鑽石 分區 IV        1801
鑽石 分區 V        5116
白金 分區 I        2758       
白金 分區 II        4017       
白金 分區 III        5643
白金 分區 IV        6586
白金 分區 V        16117       
金牌 分區 I        8864       
金牌 分區 II        11260       
金牌 分區 III        16495       
金牌 分區 IV        17929       
金牌 分區 V        43036       
銀牌 分區 I        29708       
銀牌 分區 II        38214       
銀牌 分區 III        48861       
銀牌 分區 IV        51058       
銀牌 分區 V        77055       
青銅 分區 I        45822
青銅 分區 II        42112
青銅 分區 III        41661
青銅 分區 IV        37767
青銅 分區 V        31720

台灣伺服器排行榜 - 5對5 單人積分模式 聯盟分佈

鑽區人少於1% 你覺得 白金 鑽石係運氣升上去?? 冇可能囉想講= =

銅區唔洗講 幾十M人  你係其中一個 唔洗失望

再詳細 可以睇呢個網
http://loltw.gamebase.com.tw/rank/TW/RANKED_SOLO_5x5/league_stat/
(台灣伺服器排行榜 - 5對5 單人積分模式 聯盟分佈)

眼見銅牌零觀念
真係廢過D電腦

E.G. 1LV JG 一條友沖入對面藍BUFF比人強姦左

上金真心唔難,我咁廢都上到
BTW上到上唔到,總有佢既理由
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 11:35 PM , Processed in 0.034941 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存