2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 天涯明月刀有沒有人玩
樓主: s676448
go

[閒聊討論] 天涯明月刀有沒有人玩 [複製鏈接]

tomkan39 發表於 14-6-11 02:15 AM
回覆 tomkan39 的帖子

得閒冇野做 , 講小小天刀 vs 九陰的心得

無等級個到 咪傻啦
如果真係SET到無等級 咁係咪一個可以初入江湖既人 打贏一個練左十幾年武功既人

12點快活島 , 15:30 - 16:30刷心魔令 , 星期日16:00 打公公 , 17:00 龍卷風 , 19:00-19:30 奪書
21:30 - 22:30 第二輪刷心魔
以上的只是活動 , 還沒計算全天候都可以做的單人踢館 , 一星期7次的禁地次數
這些活動最大問題是你不做 ... 你的角色的實力就等於在線時間少的人
你一做 , 做不止會只做其中一項 , 這樣你還會說這個遊戲花的時間少嗎 ?

如果你在線時間長既話的確快升過好多人  公公一個令 5千修為轉換 龍卷風 一個混元易筋丹一萬

係到講埋先 唯有種係一早SET左等級上限 好似格黎夢之歷險咁

兵錄個到唔提啦 454 人都癲

最後個句 玩GAME都係睇下邊個同你玩 自己一個玩緊係好悶 有班FD同你玩 玩咩GAME都一樣啦
不過E個POST錯版3日都冇人理

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

九陰真係好玩,夠自由,唔洗打怪,但佢另一方面真係做得幾差...九陰都係一個開始,一個根基石,
日後會有更好既遊戲係九陰上建築更好既game,話哂九陰都只係一隻實驗性質既遊戲

看見樓上某位師兄發言,真令邙某慚愧至極。

simsboy  囂張  發表於 14-6-18 12:45 PM
tszlok  只要抱住呢個心態 世事一切只屬等閒=]比追求清淨無為既道 更上一層樓XD  發表於 14-6-11 08:21 PM
邙略  冇錢嘅又想同d有有錢嘅人比較,當然生活唔開心啦,人地有錢渣寶馬, 自己連小巴都冇錢撘 有乜好講?  發表於 14-6-11 08:19 PM

回覆 尋人勿探組 的帖子

簡單回一回

無等級方面
要有差距唔係問題 , 但係唔係一定要用層數去區別 ?
可唔可以咁樣做 : 你的實力可以根據你在門派/江湖的活動來決定
例如 : 一入門派 , 就可以得到師傅傳受門派內功和武學 , 可以用%作比較 (當然一開始係0% / 0成功力)
當係門派完成一定數量小任務 , 可以獲得修為 , 修為可以即時直接轉化落武學/內功到
例如拖地 , 撿垃圾 , 幫師兄完成下山任務等等 (當時可以加上任務cd 和 數量限制 以令在線時間長的人的勞動得到保障)
其餘時間你可以去比武 , 追殺 等等江湖活動 , 當然呢d活動都可以得到修為
經脈都可以直接拿修為升 , 師門裝都可以利用門派任務儲分換取
重點就係 , 你得到修為的多少 = 你得到的實力的多少
係唔係好似刷等 ? 但係唔係都可以幻想到比現在更好 ?
總好過你一星期為刷禁地而刷禁地 , 為升兵錄而刷單踢
簡單一句 : 為左唔想比自己的朋友/仇人弱而刷

活動個一part
如果真係想為左1萬5000千修為而一日定時參加活動 , 我再推介你去運鏢
我還可以提議你全天候24小時綁架 , 再用官銀升內功
但這就是在線時間長和短的分別 ?
除左活動搵錢 , 在線時間長還可以得到什麼 ? 這就是真武俠 ?

tszlok  九陰既門派武學真係小得可憐...wn淨係掛住99 完全唔理門派既平衡 呢個都係其中一個果斷退game既原因之一 唔係話99蚊既問題 係佢既做法問題  發表於 14-6-12 06:38 PM
tszlok  幫會存在唔算大問題 最重要既係加強門派既歸屬感 可以有高深既門派武學做獎勵 去團體各門派弟子 而唔係偷書護書去賣自家/別派武學搵錢 ...  發表於 14-6-12 06:36 PM
liuyifeifans  的確幫派大過門派 但呢個幫派文化已經根深蒂固,將來嘅武俠遊戲要改,就惟有取消幫派系統  發表於 14-6-12 05:53 PM

tomkan39 發表於 14-6-11 08:55 PM

簡單回一回

真武俠根本冇在線E個概念

做任拎修為轉換丹根本同打怪升LV泡菜GAME既主線劇情一樣都係為左升LV而解

如果你認為在線長既人應該升得快過在線短既人

咁你可以煮完蛋 賣完逍遙令 拎D錢去官銀演武

打禁地為乜?

羊皮,鎮派物品固然係重要不過

如果將你禁地既時間 去左綁架/煮蛋賺錢,又會唔會買得起更多羊皮,鎮派物品呢

兵錄上面都講過 無解

唔想刷既咪可以做生活黨,風景黨

定係你認為憑暫時個194兵錄可以扭轉你同你對手既局面?

唔通你仇人成套混元一體6品玉  你為左唔弱過佢 又去搞套6品玉

到最後回歸在線長可以得到d乜

咪就係遊玩既時間 你打機既時間係你 你打機想獲得開心以外既野 冇人幫到你

咩game黎-.-

真武俠根本冇在線E個概念
你始終都係活係現實 , 真武俠呢個名出現只係為左有個理由話比你聽
"你唔係到佢都會升層數 ga ~~ 佢都會成長 ga ~"
原來真武俠教你ge , 係咩都唔駛做 , 掛隻人係門派到 , 你就可以做到一代大俠?

我下面都有提過 , 你唔一定做任 , 你可以選擇江湖活動
你地幫會開追殺令 , 打世王 , 做生活都可以有修為

點解你地會唔鐘意做任? , 因為你做任個陣冇代入感
打3隻豬 同 我升等有咩直接關係 ?
但其實任務設計成對門派 , 對江湖有代入感 , 歸屬感 , 其實係唔係就冇問題??
門派禁地 , 江湖禁地 , 踢館 , 呢d野何嘗唔係要你刷 ? 要你儲 ?
勢力都是需要日日做任 , 點解仲有咁多人去 ?
兵錄你說無解 , 但你會選擇唔刷嗎 ?
現在就只有兵錄 , 未來再出數項要你刷的活動 , 你又會如何 ??
點解你會覺得刷呢d 就唔會唔開心? , 刷怪刷等你就唔滿意 ?

我提議修為升內功 , 其實你現在都係做緊同樣的事情
難度你發覺唔到咩 ? 一內 到 四內  修為轉化到內功武學
何時你發覺升內功武學不需要修為 ??
現在只不過我提議轉化由手動進行 , 修為獲得方法大眾化和合理化
你就發現已經是刷怪刷等 ?

羊片 , 鎮派物品 , 逍遙令  當然呢d你可以收
但你唔好忘記 , 以上的物品唔係由系統生成 ,
總有一堆人自願去刷禁地拿物品去賣
我不會否認他們的努力 , 但 " 不需要刷 " 這句說話不要再講好嗎?

沒錯
" 唔想刷 " 既咪可以做生活黨,風景黨
我唔會控制別人怎樣在九陰遊玩
開心就玩 , 不開心就走 , 正常不過
我不滿的只有現在設定不平衡的情況
之前已經說過 , 九陰真經原本是可以帶領武俠online game 到新景地
但可惜只看到收入可觀就放棄平衡 , 只可以說 : "當局者迷"

wiwyzz  大陸GAME特別食錢,唔通大陸GAME要比多D錢先整到? 講句唔好聽,3內前賺唔到錢咩? 人既貪念係無限 越改越逼你做重課 特別係宜家先玩既新手 微課根本898  發表於 14-6-20 01:28 PM
liuyifeifans  其實冇乜辦法,始終遊戲公司唔係善堂 收入先係最重要 就算有只係一心做好遊戲嘅公司又點?只係等執笠  發表於 14-6-12 05:59 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
tszlok + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

九陰蠻不錯玩的阿

笑傲無雙 玩過星曲WEB

內測有2個區 1個叫青龍亂舞 1個叫萬里寒江

tszlok  我唔夠分呀xd 呢排返工 睇下wechat 果邊有冇咩消息先  發表於 14-6-17 10:11 AM
tomkan39  星哥諗住去邊個ser ?  發表於 14-6-16 08:36 PM
tomkan39  有碼先算 la .......  發表於 14-6-15 11:18 AM

留名

已知道天積點只需要2014點
有儲分 ge 同志 ~~
每日下午2點就可以搶 la ~~

tomkan39  你夠唔夠分 ? 有冇諗住去邊個區 ?  發表於 14-6-16 04:09 PM
北.冥  記得有人搶野好慢....400件都搶唔到(比鎮風打  發表於 14-6-16 03:56 PM

我已經用黃鑽抽中左激活碼  我入左萬里寒江個區  
聽講好似冇咁多大公會(雖然個ser都係咁多人)  不過玩到就好
如果有激活碼的朋友又玩同一個區 不妨一齊玩 (好似冇咩香港人咁)

之前玩開華人服,賣左ac,最近高清無線做緊套笑傲江湖,想搵返武俠game玩,
但又唔想玩返九陰真經,見到師兄依個post,就上網serech左影片,
好似幾好玩咁,但無激活碼...係唔係要等到公測先有得玩

回覆 bear3333 的帖子

其實而家先關注的話唔比錢拎到碼比較難,因為天積已經開始換緊,太遲
有D活動買會員可以拎激活碼(12點個時去換一定換到)
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=23574&snA=161&tnum=2

或者可以睇下其他活動(不過較少機會有),同埋有個星星活動,可以問有激活碼個D人拎星星
拎夠5個就有激活碼,你上官網關注一下吧

鎮風 你拎到碼未? 拎到就整D圖黎睇下0_0
最好影D唐門衫 想知同九陰既唐門差別大唔大

北.冥  sor=_=太期待了 好似之前期待九陰8月封測咁  發表於 14-6-20 08:22 PM
tomkan39  先生 , 1/7 先開測 ar .....  發表於 14-6-20 08:14 PM

其實見到有人不斷咁講九陰既古譜太屈機又咩屈錢
見到d人咁講真心覺得佢地未玩過online game
講真比著你幾年前玩天龍6石同4石基本上可以話冇得打  唔好講話你宜家比個幾舊水到千幾蚊夠人地幾皮野古譜打
天龍當時食丹既人何止一個打十個呀  宜家叫d古譜一個打5個都難啦
其實九陰相比起過去既咁多online都算叫做技術性高  
更何況邊有game會唔去食你錢?  你估天涯明月刀又會唔開發食錢野?

tappy  天龍成隻GAME完全冇平衡都拎黎講=o=  發表於 14-6-20 03:11 PM

klaum1106 發表於 2014-6-20 14:27
其實見到有人不斷咁講九陰既古譜太屈機又咩屈錢
見到d人咁講真心覺得佢地未玩過online game
講真比著你幾年 ...

同意,平衡到咁都仲有問題,
其他game 好似海x 個d 玩1xx 萬,一個人輕鬆秒你幾十人都得,係九陰你 用金裝幾條友就玩死佢。用$500 想追求到$50000蚊慨野?玩LOL 可能得

俾左好多錢落左game果d緊係話天涯廢啦

九陰開頭平衡
上左軌道就開始斜
新古譜江湖內拉大距離
又再出99拉返
門派武學898
用江湖內開嘅陰蹺脈(陰柔)同陽蹺脈(陽剛)開上左好OP的
而家D人係怕九陰遲早變天龍

笑傲無雙 玩過星曲WEB

北.冥 發表於 14-6-20 11:35 AM
鎮風 你拎到碼未? 拎到就整D圖黎睇下0_0
最好影D唐門衫 想知同九陰既唐門差別大唔大 ...

7月1號 有機會影你睇啦 小白悠
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 08:43 AM , Processed in 0.050064 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存