2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 招雙排帶我上銀 掉落銅牌真系上吾番銀= = ...
樓主: domokun`
go

[抱怨專區] 招雙排帶我上銀 掉落銅牌真系上吾番銀= = [複製鏈接]

kenyeung525 發表於 14-6-11 05:12 PM
菲艾同賈克斯壓到塔前
我清緊兵,jg趙信仲唔黎幫拖
然後ap火佬?

你既然話你技術觀念手殘選英乜都廢
咁輸係咪好正常?你留係銅牌係咪好正常?無咩好怪隊友
銅牌就係比中等電腦仲差 你既隊友水準某程度反映左你水準
點解你雷就得 你雷友唔識幫你就唔得?

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

情場一點紅 發表於 14-6-11 06:00 PM
銅牌就係比中等電 ...

見唔見到個「但至少」

不如再集中d討論隊友態度
狗衝人堆1v5比人秒、團戰腦衝唔等隊友齊人
全線消失,照樣單丁入視野盲區再比人秒
對面jg gk完中路去下路,殘血ad唔退繼續推線打燈都唔so

其他隊友比建議,叫佢多加注意d地圖細節
技能運用、咩時候最好做d咩野
然後回饋你老娘,問候你祖宗十八代
「幹你娘,我衝去打5個死了也能殺到個,你們又怎樣?」
「老子就愛先e後q,你管我個屁?小屁孩洗洗睡吧」
「垃圾jg/ap不幫我,都被jg gk幾次了,87隊友想讓對面肥?」

呢d又叫咩?
我真係唔敢用「雷」黎形容佢地
我亦都唔會怪隊友,怪就怪自己黑仔排到猛隊友

銅牌就係比中等電腦仲差 你既隊友水準某程度反映左你水準

如果好似你咁講銅區=虧過中階電腦
點解我之前打電腦都係殺1x~2x死1~3甚至0?
我咁廢都可以1x/0/1x、同時又可以0/1x/x
點解偏差會咁大?真係要問下贏場/輸場既隊友

銅區廢既又有、猛既亦大有人在
兩者佔既比率,真係遊走銅區既先知
凡事唔可以以偏概全既

點解你雷就得 你雷友唔識幫你就唔得?

請問我邊度話自己雷就得,隊友雷就唔得?
如果你未睇15#既內容還請你指點迷律

笑傲無雙

kenyeung525 發表於 14-6-11 07:51 PM
見唔見到個「但至少」 ?

不如再集中d討論隊友態度

同佢地認真有咩用
個個都係用自己鑽石既實力,講到點樣屌打銅銀金
完全無諗過一個只係金牌,或者銀牌對住地雷既無力感

我自己場場打爛人地條線咁濟
結果一樣上唔到分
同fd排,打下路
10分鐘已經拎8殺,但係中路養對面飛斯,最後ad根本輸出唔到就死左
差唔多既情況無限loop

贏線,贏到好離譜,最後都輸既無力感
真係唔係鑽石哥諗咁簡單

kenyeung525 發表於 14-6-11 12:42 PM
大把50步笑100步既戰犯
ad自己條路都顧唔掂,就係度插上/中路jg唔幫拖
sup插眼,見住對面gk都眼殘睇唔到 ...

好多低端就係呢個原因一直走唔出銅
一味怪隊友唔肯接受意見

上路開場俾人單殺三次   下路AD就即講GG 賣裝送頭
JG少黎GK  就開始嘴炮  然後失誤被殺>跳場

好多低端都係咁  唔好同我講銅=運氣場
你果隊有低智商雷隊友   敵隊一樣有

係銅區你無隊友  做好自己本份就得
其實唔只銅區先係嘴炮場  金區一樣都係  甚至比銅區D人更主觀

通常d人唔會拎自己d分黎較飛
最後多數屈服比人搶路,然後化悲憤為力量打爆對面
不過係極少數

我明你意思,,我意思係如果係BAN英介面有人嘈架 你覺得會輸左佢地 而你唔係低到得返10分既情況
最理想就係跳GAME  投資你3分黎保住你未來既10幾分同你既隱分

巴哈心得:
態度2:我很爛,都是我雷隊友。

這個態度對於自己的進步非常重要,永遠別去怪隊友,那對於你的勝利與獲益毫無幫助。

一局遊戲一旦陷入逆風,幾乎一定會出現戰犯,因為英雄聯盟就是標準的"抓戰犯遊戲"。但是你要知道,是人一定都有狀態不佳的時候,你會問狀態不好幹嘛還在這時打RK?我的上帝!天知道自己的狀態如何,你會說拿NG來試手感?別鬧了,NG絕大多數人就是抱著戳戳樂的心態去的,打RK前來一場NG可能還會讓你的表現下降。

你要記住,輸了都是自己不夠carry,贏了都是隊友表現出色。輸了就找自己在剛剛的遊戲中哪邊表現的不夠好,像是你KDA最高,經濟遙遙領先,結果一個站位失誤害隊伍落敗,那這場的戰犯是誰?被打爆的隊友?不會保AD的sup?不對,你就是戰犯,你明知道隊友很豬頭卻還讓自己身陷險境。

因為我的隱藏elo還算高,所以偶爾還是會排到鑽一鑽二的玩家,他們之中有人永遠檢討自己,輸了還會跟隊友道歉;但也有人自視甚高,明明就被打爆還一直怪其他路很爛。你將來也有可能跟他們一樣玩到爐火純青,但是千萬別因此而變得傲慢。記住驕兵必敗,人一旦看不到自己的弱點,就再也無法前進了。

態度3:運氣決定爬分的速度,實力決定爬分的高度。

在很多高手的心得之中都可以聽到這句話,"運氣決定爬分的速度,實力決定爬分的高度"。他們也一而再、再而三的用行動證明了這句話,但為什麼還是一堆人說RK只是靠運氣?

那是因為一種被稱為酸葡萄效應的挫折心理效應,因為自己打不上去,就以“Rank都排到地雷隊友”的理由來解釋自己追求目標失敗時的情景,以達內心之安、心理自救的目的。在這邊,你首要要做的就是排除這個心態,如果做不到,你永遠都只能待在你自己的積分地獄

你說Rank靠的是運氣?是,有的場配對系統就是硬給你塞了四個低能隊友,這時候你要做的不是抓戰犯,而是盡力求最大表現,以便在等等結束之後檢討自己哪裡可以做得更好。你說整天自己都很衰,十連敗都是因為智障隊友?或許是。因為我也曾經在一天內達到二十七連敗,當時很可惜沒有拍下圖片(又累又喪氣誰會記得拍圖0A0),不過那時因為長時間遊戲讓精神狀態不佳也是原因之一,相信體會過二十七連敗的人也是屈指可數(好孩子別模仿,超時遊戲傷眼也傷身)。但是一度被打得跟落水狗一般的我(當時校排從5XXX掉到49XXX)還是爬回三千名內了,因為我知道運氣會在一時之間擊垮你,但只要你還站得起來,實力就能讓你爬回去。

其實銅最好搵番個銀OR金既雙排 單排既話9死一生

原來係咁既 發表於 14-6-11 08:08 PM
同佢地認真有咩用
完全無諗過一個只係金牌,或者銀牌對住地 ...
我自己場場打爛人地條線咁濟
結果一樣上唔到分
同fd排,打下路
10分鐘已經拎8殺,但係中路養對面飛斯,最後ad根本輸出唔到就死左
差唔多既情況無限loop

贏線,贏到好離譜,最後都輸既無力感
真係唔係鑽石哥諗咁簡單

試過潘森20幾分鐘1x頭,黑切、耳語、蘭盾、忍足
基本上跳大幫gk其他路,就係秒一件脆皮既節奏
我咁廢如果失誤死左,團戰就差一大截
於是直接將人頭放比其他路

後期團戰?
未團戰ad/ap就比人控住黎秒
無視野單入野區各種單捉

黑切、耳語、蘭盾、忍足、振奮、魔提斯
比我血拼殺完ad/ap又點,仲有3~4條友圍緊你
隊友?係你跳大落地果陣已經謝曬
你秒完ad/ap就係你隊友死清光
望住你比人圍既時候

深愛著 發表於 14-6-11 08:22 PM
好多低端就係呢個原因一直走唔出銅
一味怪隊友唔肯接受意見

我見到好多台灣fd成幾百rk勝場
但係結果得銀345
有個8xx積分勝場,玩左4xx場易大
另一個3xx勝場,玩左2xx場艾希
依家149勝場,我終於明白點解可以打咁多

講真
有時贏真係對面d人智障;有時輸真係自己d人智障
對面智障多過自己隊=贏面高小小;對面智障少過自己隊=贏面低小小
完場你會心念:我係咪打緊積分?輸就輸到仆街,贏就贏到打電腦咁

不怕神一般的敵人;只怕豬一般的隊友

不求toyz呢類猛隊友
淨係想排到4個正常隊友
技術廢,對線比人壓唔緊要
唔好狂死就得
團戰識聽隊友建議
盡左力配合打團戰
輸左都冇遺憾,贊對面配合得比我地好
自己技不如人下場努力

好可惜依家唔係上述情況
有時見到ad同sup崩線
互相對插睇見都煩
講句可否專心打完再罵
自己躺著也中槍

深愛著  如果係銅就盡量打打D帶風向位置 EG AP JG..不過記得要佈眼位 試下CARRY全場 最好唔好打SUP(單排) SUP等人CARRY你就等輸  發表於 14-6-12 12:40 AM

kenyeung525 發表於 14-6-11 11:15 PM
我見到好多台灣fd成幾百rk勝場
但係結果得銀345
有個8xx積分勝場,玩左4xx場易大

我上面有態度3:運氣決定爬分的速度,實力決定爬分的高度。
你可以睇一睇 百幾場仲係銀可能真係運氣唔太好  但係千幾場仲係銀就係實力問題

其實之前有好幾個會員講過 DL一個可以睇返你打LOL既軟件 當每打完一場 睇返條片 搵返自己有邊到做得唔好
之後改左去  相信進步好大  我唔相信一個低端係會完美  我唔知你會唔會睇實況 睇巴哈 無既話我建議你去睇下

絕對唔會場場有猛隊友俾你架  既然你果場4個雷隊友無猛隊友  你就係要做猛隊友果個
點解銅牌叫地獄?就係咁解   比如你話  五個裡面你係最有頭腦 你就帶領成隊風向
點解有D人係銅可以上返黎 你唔得?可能你缺少觀念
你呢邊有幾多個醒  對面都會有返幾多個  LOL系統配對唔係廢
怪我直言..點解你會輸?因為你唔夠對面醒  
我地人類永遠都好鍾意搵藉口  一味搵藉口俾自己  自己永遠都唔會進步
就算隊友有幾雷  都將責任推係你自己到  係你CARRY唔到佢地  咁先有進步空間可言
積分是為了挑戰自己,而不是睥睨他人。
我很爛,都是我雷隊友,永遠記住這句話。

我將我自己之前係巴哈睇既爬分基本心態要講都講哂  人地可以係銅上返黎 而你唔得  問問自己

最後俾本積分地獄脫離手冊俾你睇

wongkin1997 發表於 14-6-10 08:37 AM
銅二上銀五代打 300 一星期內保証上到 有意whatapp 68516254 其他分區都可~

銅2上銀5呢 出面價就180 你攪笑丫

講真區 銀區跌得落銅區 你自問實力可以有幾勁
銅牌D人 本身打LOL就係唔用腦  單排要上銅 我唔明有幾勁
總有PO戰積跟本就多餘 你係銅牌打到咁既戰積出黎有乜用
再講 點解咁多頭都輸 可能因為你怕KDA跌 等人開戰自己汁頭 死一兩個隊友 就閃走 然後話自己隊友好雷 有冇諗過可能係比你賣到咁

9789  對勝利毫無作用的東西都唔知有咩用 囉黎自hi?  發表於 14-6-14 12:30 AM
9789  覺得kda 重要既人根本就係銅牌腦  發表於 14-6-14 12:30 AM

玩過星曲WEB

我只係試過由銀5上到金3之後趺落銀3
到而家仲卡緊銀2

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原來係咁既 發表於 14-6-11 08:08 PM
同佢地認真有咩用
完全無諗過一個只係金牌,或者銀牌對住地 ...

你咁講就唔岩啦
假如你認為銅銀牌真係好難打既話
點解白金鑽石就可以輕鬆打?
證明就係你實力不足既問題
你唔好同我講 銅銀牌點同鑽石比
好簡單...就因為你實力不足
你實力夠絕對可以輕鬆屌虐銅銀牌
你實力弱咪慢慢係銅銀牌來來去去lo
大多數既銅銀牌根本就唔會自認自己有幾雷有幾弱
以為場場都係隊友雷佢?

唔好再講自己比銅銀牌隊友雷啦
你自己何常唔係一個雷貨
你係有實力既 就自然可以屌虐銅銀牌啦
冇實力就慢慢打ng練下啦
你係到怪隊友有幾雷有幾屎有咩用?
你會增加實力!?

你叫是但一個白金鑽石去打銅銀牌 一定可以屌虐班廢物
呢種就叫實力既差別啦

銅銀牌真係感覺十分良好
已有 2 人評分Good 收起 理由
紅茶世代 + 3 十個有八個都係 , 佢講人地點雷既情況 , 套.
深愛著 + 3 中肯!

總評分:  Good + 6   查看全部評分

呢個遊戲講觀念同技術
觀念睇多啲比賽實況(睇下咩時候該做什麼 時機
技術 玩多啲累績經驗未有囉
老實講打rk要預左唔係場場順風順水(低端睇邊方雷較快引爆,你有實力就引爆對面
無未聽天由命囉 鬼叫你無實力咩
假如輸幾場rk唔開心既,未唔好打囉(反正牌又唔會影響你遊戲體驗

深愛著 發表於 14-6-12 12:34 AM
我上面有態度3:運氣決定爬分的速度,實力決定爬分的高度。
你可以睇一睇 百幾場仲係銀可能真係運氣唔太 ...

在低端場一切只能靠自己,選角時狀況不對就趕緊跳掉

十場有五場d人爭位置
睇黎有排跳game-.-

如果你銀 長輸 你要反醒下啦.. 地獄講真乜撚野人都有. 等你係地獄輪回吧

kenyeung525 發表於 14-6-12 12:52 PM
在低端場一切只能靠自己,選角時狀況不對就趕緊跳掉

十場有五場d人爭位置

係地獄就係咁  你情願扣3分還是扣你10幾分同穩分?
穩分低扣得仲多 你自己諗

十場有五場d人爭位置
如果你跳=3X5=15  15分=你輸一場既分(穩分高先係)
自己諗下博唔博 值唔值得照樣開場

另外5場無人爭位置俾你羸3場  一場+23分不等(穩分高先係)仲加埋穩分

我唔係話果場有人爭位置就馬上跳 你自己咁大個人識得判斷 應唔應該跳

係巴哈開心態文既D人多數係銅區輪迴上高端  相唔相信佢地你自己選擇

不過講實話其實就係自己實力不足先會輪迴係銅區  上黎怨其實無咩用  太多低端太過主觀先會輪迴係銅區
以上既野只不過係一個理想既做法  如果你無實力既話你點跳其實都係輸  
與其討論隊友有幾雷  不如討論你自己有咩不足既地方

甘耐冇上2KF 見得閒又黎睇下有咩吹 上面果堆文我自問就完全無睇

銅牌上銀好簡單姐 我S4十場落銅四 低端玩家都三日上番銀 雖然依家卡銀 利申:打左400幾場仲系銀 實力決定分數 運氣決定速度 我慢慢升

不過呢 單排最好玩D CARRY英 LB 卡薩丁 姆姆 呢類 系銅區根本冇得輸 雖然我系靠阿離爬上黎 不過阿離呢隻英依家改到勁廢 所以指向技唔系甘準既人就唔建議用

至於雙排最好就JG同中路啦 3等GANK一次 6等GANK一次再跑線 根本贏硬場RK

AD SUP都唔緊要 有默契 打到對面連塔都要棄

笑傲無雙

黃米奇 發表於 14-6-12 02:29 AM
你咁講就唔岩啦
假如你認為銅銀牌真係好難打既話
點解白金鑽石就可以輕鬆打?

其實,個情況就好似
白金屌打唔到金牌咁
如果覺得我講得有錯既,可以搵個白金哥同我對線,我相信就算佢贏都唔會贏好多
只係得少量既優勢,點樣彌補隊友既缺點?

同埋你點睇"雷"呢個字?
我覺得"雷"係解比人殺到爛左,根本彌補唔到
6lv都未到比人單殺3-4次呢d,我先覺得係雷
普通輸線,根本就唔會有人屌
我自問就唔係雷貨黎,打親線十場有八場都贏兵贏人頭
如果咁都叫雷貨,我諗有十個有八個會雷過我

你用緊既係二分法,唔係雷貨,就係神手
你完全唔覺得係可以有中間

9789  個腦袋諗野夠晒膚淺  發表於 14-6-14 12:33 AM
9789  淨係睇殺人+-數黎 確定一個人雷唔雷,已經係一個銅牌腦袋,  發表於 14-6-14 12:32 AM

CARRY吾難 睇你有冇心姐
雙排2個有實力既TOP JG打爆哂

深愛著 發表於 14-6-12 07:31 PM
係地獄就係咁  你情願扣3分還是扣你10幾分同穩分?
穩分低扣得仲多 你自己諗

我比較想知樣野
d人話隱分跟住你一世

連輸=扣多d
連贏=加多d

十場定位銅1贏+27~29、輸-10~12
銅2連輸果陣贏+20~22、輸-14~18
依家銅4贏+23~26、輸-12~15

點解睇落好似隱分跟牌區
銅2去銅4,隱分唔係應該浮動仲大d?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:46 PM , Processed in 0.042080 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存