2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 狩龍戰紀 回應對化貓指責的帖子
go

[其他] 回應對化貓指責的帖子  

大家好la,我化貓會長Sky,近日因忙於處理工作,甘遲先處理事件,十分抱歉。首先,所有化貓的成員立即停止罵戰,跟據化貓之約,你地不可同任何團體出現衝突,我要自我約束自己,自我檢視先。
接著,回應帖主的不滿,你因上面一些對話指我們的公會無品,未免過於草率。首先,上面對話是兩,三個成員的對話,而你把兩,三成員的對話而代表當時在線30位成員的意見,未免對我們的公會其他成員太不公平。其次,你可能指,佢地是群組管理員,但我公會當時有一共10位的幹事,你以兩位幹事的意見代表所有幹事的意見是不可取的。人人都有各自的想法和意見,如果香港人人的的想法,意見一樣,香港的家庭暴力便可以少很多,立法會的衝突可減少,我並沒有任何政治宗教立場,只是以事論事。在言論自由下,人人的想法不同,我地只可以接納他們同勸道他們。
我本人主張互相尊重,如果大家有加入FB群或Rc,看到我的言論,也清楚我的為人,如我為人有問題,也希望你們指出,讓我改進。會長支持互相尊重下,相信會慢慢改變成員的性格想法。
另外,我們公會幹事的準則早已公佈,我地以能力和貢獻來決定,上面的幹事擁有工作能力,也熱心,作為會長我理所當然邀請他們一起管理公會,但因為他們年齡太小,而不能管理,未免對佢地不公平,未知大家出來工作未,我的工作能力明明因為較一些年紀大的同事高,但上司只會把工作交給年紀大的同事,我問上司點解,佢只只講你太細個la,吾知大家有沒經歷過呢,吾通我也要在Game入實行呢種社會主義??我只是希望大家開開心心遊戲!!我地收生的準則只收17-18歲,原因是不想收到一些過於年輕的青年人,因為現在青年人我自問沒有能力管理和教他地,他們的學識和金錢分分鐘高於我,又什會聽我的勸告和管理,有邊個自問可以有自信管理到香港的青年人呢??既然我沒人能力管理那些不聽我的勸告,只能放手希望有其他人幫助佢地。
我們公會目標是全Ser 第一,有清晰目標的公會能令公會團結,但從來沒有看不起其他公會,我們只是早一點點起步,我們會公平競爭,不會中傷其他公會,至於我們與其他公會有誤會,現在我們也已經冰釋前”疑”,當中彼此都有可以改善的地方。因此,我們只是朝著目標,我們有錯嗎??
至於請會員離方面,我們對每一位被踢會員有詳細的交待,例如之前在FB,我請一位名叫xx權的成員時,有詳細交代,而非無原無故的踢除,大家可以上Facebook查下,我們未能公開踢除原因是考慮我們如公開該會員的問題等於向其他公會指出該會員的缺點,這樣做該會員如何加入其他公會,他如何繼續玩下,不知大家是否同意?
但我有兩個小疑問,為什麼帖主從不向我指出問題,在公會大家正常如果有問題和投訴理應找會長先,但可惜我從未收過你的信息,我整天在Rc,即使有時離開,為何你從不找我,令我忽略了你!!我是緊張每一個成員的需要,在此希望以後會員或將會成為“家族一份子”的人,我很樂意了解你地的需要。最後,你們別再指責我公會的會員,有什麼問題直接Rc我或FB我,部分會員未必承受得了這種壓力,你有什麼直接向我投訴,我作為會長應當面對這些。
可能有其他會長也有共同的想法,我只是代大家指出黎,而帖主希望你能找到適合你的公會,但我也希望你能回到我地這個大家庭,這是會長的說話,其他成員不會有任何意見。
各位小貓貓不好再自己承擔,日後讓我來承受同處理!!
大家先回答再提問和指責我!!

Rc: 26981357
FB:淩旲天(L Sky)
已有 1 人評分Good 收起 理由
惢沁尒♂ + 1 有勇氣

總評分:  Good + 1   查看全部評分

隻game都未出就嗌,嗌嗌嗌都唔知嗌乜春
已有 1 人評分Good 收起 理由
`小癲;D + 1 不解釋

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

睇落就有文有路
但其實你自己放伏比自己踩..又何必呢

我們公會目標是全Ser 第一,有清晰目標的公會能令公會團結,但從來沒有看不起其他公會

你呢句既意思姐係 係你會群入面果幾個人講既說話唔係睇唔起人 而係中傷其他公會咁解嗎?@@
求解

玩過星曲WEB

回覆 達乎 的帖子

我地收生的準則只收17-18歲?

有人話你地群管報大數 如果報大姐係唔適合啦 應該要踢囉

玩過星曲WEB

peppergroo 發表於 14-8-6 04:16 PM
睇落就有文有路
但其實你自己放伏比自己踩..又何必呢

入會條件很簡單:

ღ1 唔嘴炮
ღ2 請有品
ღ3 很熱心
ღ4 須常上
ღ5 不幽靈
ღ6 不亂退
ღ7 不小圈
ღ8 心智成熟者
ღ9 懂尊重別人

如果係咁第9樣以經唔得啦

玩過星曲WEB

kelvinyip 發表於 14-8-6 04:18 PM
回覆 達乎 的帖子

我地收生的準則只收17-18歲?

其實佢地咁細個
但又要有年齡限制..呢下真係幾令我反感
雖然而加話改番姐..
但因為一個公會入面有某幾位人兄係唔夠歲
所以就CUT左年齡限制..咁樣好難唔話佢地係到派膠

玩過星曲WEB

kelvinyip 發表於 14-8-6 04:20 PM
入會條件很簡單:

ღ1 唔嘴炮

佢地果9條
其實講到空範
都無標準既-0-

希望唔會又展新一論罵戰

有回應幾好
不過外人(我)睇到果個帖真係會諗到
人品好差 朋友吹水傾計OK 但點都唔好去踩人地
你地化解誤會係好 但至少我覺得如果公會有咁概人仲係幹部級
好難入得落呢個公會

玩過星曲WEB

tino1990 發表於 14-8-6 04:22 PM
希望唔會又展新一論罵戰

哈..唔會既..
我地理性討論
只係想樓主解答大眾問題
都係為人民服務咁姐

玩過星曲WEB

tino1990 發表於 14-8-6 04:22 PM
希望唔會又展新一論罵戰

不是罵戰 只是提出疑點

所有會員禁止責罵,停止罵戰

玩過星曲WEB

但我想化貓會長回答下 點解要一時樣一間也改過 好矛盾咁樣

請各位理性討論

玩過星曲WEB

gameara2014 發表於 14-8-6 04:25 PM

唔係要同你地罵戰
你唔好咁緊張先
又唔會食左你既
只係想你解答上樓上幾條問題姐

玩過星曲WEB

gameara2014 發表於 14-8-6 04:25 PM

昆分唔係咁昆 罵戰? 要罵戰隨時都得唔洗你管架

講緊係講得好聽架 衰就衰左啦已經 張圖得咁少既對話 已經咁牙刷 平時係點大家心中有數啦
如果唔係平時個RC群既風氣討論咁牙刷....又點會冇lala爆幾野 呢d9唔搭8 牙刷刷既野出黎
衰左仲係到作文 歪理當道理
你有你扮正義 滿口仁義道德 我有我既觀點角度同批評@_@理膠你作文 哈哈哈
又1個扮到有文有路好有大智慧既會長,哈 有咩你承受  頂到幾多?你邊位呀 當正自己真係正義超人 哈哈哈

玩過星曲WEB

『仔哥』 發表於 14-8-6 04:30 PM
講緊係講得好聽架 衰就衰左啦已經 張圖得咁少既對話 已經咁牙刷 平時係點大家心中有數啦
你有你扮正義 滿 ...

唔好咁串 唔係比位人入架啦 佢地係點大家心照

kelvinyip 發表於 14-8-6 04:31 PM
唔好咁串 唔係比位人入架啦 佢地係點大家心照

我呢d粗人 有碗話碗 有碟話碟
隨便佢入hahahha 我最討厭呢d滿口大仁大義既人 哇哈

講經咩 無錯既怕咩同人講
會長果然惡 大哥黎 禁止責罵 野都唔比講 哈哈哈

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:40 AM , Processed in 0.045504 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存