2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 十年感想~^^
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 十年感想~^^

忍影世界

今日休息 無聊上2KF睇下新GAME狩龍戰紀見到alta下面有童話禁入黎睇下
突然好感足想講下對童話既經歷 記得當時仲讀緊書,一放學就同班FD去OK買思樂冰飲
個FD突然春叫,話隻呢隻GAME好似幾正 好卡通feel 我記得當時光碟封面係粉粉地色有隻登山雪怪係到
咁個陣學生哥零用錢又少,有錢都留返小息買下紫菜食同放學幾條友去OK買思樂冰一邊飲一邊頂住人地門口吹水
咁就唯有一個同學買,裝完隻碟再拎比我地輪流裝...我又唔算好期待童話隻GAME同埋我個陣都挽緊萬王之王,所以我係最後裝個果,裝完隻GAME申請哂野入到去揀灰姑娘SER再創人物見到有精靈種族就豪不猶疑咁揀左精靈,入到遊戲搞左一大輪終於又一個見習修士轉左法師,個陣我班FD都已經20幾LV 得我仲停留10LV,咁佢地就話帶我去史洞升,一開始我覺得法師好廢,得招巨木之擊打史洞堆木偶...不過都好享受成隊人各出自己既技能打贏個種feel,幾經辛苦
終於升到有火焰流星就比以前清怪速度快左好多,不過仲係長期閉關史洞,挽到30幾級我仲係用緊木鼠 而我班FD都有自己既寵物 我就去左金銀城買粒一級封印石比我朋友 捉左隻土獅,一開頭見佢幾型以為上得大場面啦,點知第一回合比怪秒左,之後有一排學校考試會早放學 一返到屋企就打電話係咁一個駁一個駁齊四條友係到傾計打機
我仲提議一齊去試下打鼠王,我地四條友(劍戰)(幻師)(武鬥家)入到去搵左好耐都搵唔到條鼠王路,行行下見到有隊人係到升緊LV 我見到有隻光C 就密佢一唔一齊打王+我地,佢秒退左隊 入黎我地組仲帶我地行,之後去到打王一直火焰流星 風動閃 斷空拳 聖言術 打左好耐 得返鼠王同我地隻劍,最後風動閃終於殺左佢!
有一日我入GAME見到好多寵都變哂問號,原來要一直買光碟更新資料片咁就順便去買幾包幻寵卡,抽到戰娃就成個人好興奮,個陣戰娃好記得個價係20m!!!20M對個陣黎講已經係好多 因為個陣無咩分子D野 除左ob 降奶D神物品 戰娃已經係top5最值錢,個陣我仲好醒目唔睇耐久就買野試過幾次15m買左隻1耐戰娃...當然悄佢 佢都唔會應你 遇到咁既水魚。
到左暑假個陣開始多新GAME出 我班FD都一個一個無挽 剩返自己同街人組隊升LV 個陣我都已經50級 靠住一招大地之怒係月光搵隊打雪怪,有日係月光組到個60幾級既暗C 見到佢帶自己族既人升LV 隊伍仲有一個位我就混水摸魚+佢隊...佢係咁暗2+黑洞帶升月光 仲問我入唔入族 我起勢都話入啦 免費帶升,之後同班族人熟左,日日放學返到屋企就ON童話同族人吹下水又係咁密個暗C升唔升月光,我同個暗C愈傾愈熟 佢係個女仔黎 佢game情係狂戰斧,兩個成日黑洞+驟雨斧帶族人升...後來佢仲問我做唔做佢GAME入面既仔 個陣都好興GAME好多關係 咁我就話OK 格左幾日佢密我話聽日我休息 洗唔洗幫你開你AC升 咁我一定話好嫁....個陣對佢地都無介心既...識左一段時間 又成日吹水一齊升 之後佢都有KEEP住幫我升,升到60轉左巫師 有日登入我就開唔返個AC....我開隻新AC係咁密佢都唔應機...到今生今日格左十年!!我仲記得條暗C女叫咩名 之後我就放棄左童話。
------------------------------------------------

到上年出左童話十年回憶版我決定挽返! 一入去就開左四隻人 買開升LV!因為我個陣返工係返夜晚 放到工返屋企大部份人都返學返工...基本好少組到人 所以決定自己四開 劍C->魔C>兩隻大老板 一隻升到60就長期掛金大傳....個陣好懷念十年前 各自出技能打怪種feel 未二轉個陣 基本係無人會入我組...我三隻無打怪技 得隻有技既風動閃.....所以升LV都幾慘....後來升到60哂 一隻大老板長期掛賣 再苦練另一隻大老板上白金卡 帶隻劍同魔C升....升到70幾80 開始成日組人上23F.....後來組到一班固定團 一開始個個都好鐘意上23F 好似搶住帶路咁....上得多就無人想帶路..上23F個過程太煩....keep住上左成個月都未試過有人中ob 核心...最後都係因為工作關係同埋個ser開始愈黎愈少人 就同童話從此畫上句號。最後多謝 汐兒o啦 每次我地上23都要你行 ~
------------------------------------------------
因為換過幾次電腦關係 相片都全部無哂 只係有D十年回億版既資料save左係2KF交易平台到。
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
75級龍長大劍 39912聲
上哂裝 117力 107體 219敏 5765血 1317mp 
未武化927傷 武化後21xx
68級火蜴 262力(武化)
57級火燕97智162力 (法化)
66級土天 130體 198幸 (甲化)
75級野生火南 包五車
73級野生水企
60劍技 24盾 32連 40衝 
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
80級獸神魔獸使 38223聲
上哂裝 80力 50體 241敏 3673血 2212mp
未武化715 武左1566/1874 
71級土天 134體212幸 (甲化)
59級金象 113力102體 (甲/武)
73級火劍 324力 (上左五車)(獸化)
62級火劍 238力 (武化)
63級黑羊 227智 (法化)賜福專用
37級火蜴 149力 
35閃 37幻知 59鞭 55馴
包一套力裝  已經夠哂敏 快過威2木水 收個50力玩夠秒水木 
銀行 5條後備80鞭 大量娃娃 50力玩料/娃娃 5隻戰娃 3枝sm
4枝幻加 1枝愛心 9隻經娃 54萬童幣 
66級白金大老板 36091聲
136力 74體 117敏 3215血1094mp
唔洗武化秒沙中
54級火象 204力
62木波 244體
57火燕158力 91智
34閃 27迅 19交 41收集 32金錢攻擊 30裝 29算
62藥 92採 41農 35酒
64級大老板 6566聲
118力 81體 112敏 3335血 1230mp
專係金大掛檔 
  咁就凌晨四點 係時侯訓 打咁大篇野 有邊個真係會花咁多時間睇哂

希望以後再會有類似童話既online game!
已有 2 人評分Good 收起 理由
邦`﹏=] + 2 有心SHARE,字海!!!
一生不變的人 + 3 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 5   查看全部評分

我無睇。。。。

差在玩具、推車,唔係真係以上上述既acc既角色數值自童話1/2。

忍影世界

c04352001 發表於 14-8-10 06:51 AM
差在玩具、推車,唔係真係以上上述既acc既角色數值自童話1/2。

我仲好記得 一開始挽個陣 有推車真係好威 個陣好少人有 有既都係得 1車2車

如果你玩1/2,寵物有玩具,人物有推車,仲威,完全反映你係好運既台幣戰士。

十週年勳章(賀詞)

童話同天外呢d 模式既game 依加都好難搵得番,又可以捉下寵,小學雞個時覺得幾正咁

當然呢幾年都有唔同既game,但望去都會唔太感興趣

忍影世界

天外又係幾好挽  個陣一出挽到60霸王 無挽了 成日係到靠打卡搵錢 得閒升下妖洞

掛念以前同族人打屎洞既日子

雷西有心搞既童話有可能變NO.1 OLG

f0001  我同意...童話個頭開得好好..同圭仲有大把故事可以用  發表於 14-9-6 10:22 AM

忍影世界

史洞既日子係最好玩既時間

玩過星曲WEB

回覆 冰龍~ 的帖子

我反而覺得...打哈秋島升lv 個陣最開心

忍影世界

上到打哈秋D人好現實 個陣我玩十年版 四隻都單體技 上到哈秋無人組 個個搶住組暗2 法師 刀戰

感謝分享.

樓主好有心機...

係懷念果陣時既有美人魚灰姑娘SER既童話 我一開始玩果個SER係灰姑娘,之後因為我FD係美人魚,所以我都轉埋去玩,到今時今日雖然我已經厭倦電腦ONLINE GAME,但仍保留童話隻GAME係電腦,得閒入下去睇下當年既回憶

冰龍~ 發表於 14-8-9 04:03 AM
今日休息 無聊上2KF睇下新GAME狩龍戰紀見到alta下面有童話禁入黎睇下
突然好感足想講下對童話 ...

喜歡過去既人一定會睇哂,亦都喜歡樓主既分享

忍影世界

pk987654000 發表於 14-8-19 11:12 AM
喜歡過去既人一定會睇哂,亦都喜歡樓主既分享

感謝支持

哈秋時期係因為自己都係玩法Ge,同埋另一個法師 ,係甘大地都夠打,得閒就去巴洞升下甘,幾好

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

我記得開服我玩睡美人, 日日放學就去網吧玩...
玩左八年網聚都搞過好多次,
玩到做埋呢度版主好幾年...
玩到試過比當年童週訪問...
玩到貼攻略比人偷文 (人地仲有錢收...)
玩到要日日升LV保住前10名...
闇師紅時又去玩, 大老闆紅時又轉去玩, 幸商紅時又玩, 魔獸師紅時又去玩...

玩到后來我都只係為吹水而入GAME...

直到出左國上親GAME好易就CUT線就冇玩...
D ACC交晒比朋友而家想入番GAME都無從入手...

當年為左買點抽包可以午餐都唔食...
為左升LV可以連打16小時...
諗起都顛...

不過年頭我仲約到家族既人出來燒野食, 諗起都覺得有趣

童話最大玩意 > 工技
冇2-3年上唔到200lv
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:57 AM , Processed in 0.048080 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存