2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 要成為FAKER 咁強大既中路選手需要有既特點 ...
go

[其他攻略] 要成為FAKER 咁強大既中路選手需要有既特點   [複製鏈接]

第一
SOLO能力,極為強悍,基本上打積分場10場先會俾人單殺一次.
第二
地圖觀十分好,知道咩時候自己做緊D咩,遊走定係推線.而且一定會放2隻眼以上.
第三
同JG 有一定交流,知道自己俾人壓線,會主動點橙CALL 佢黎補線,或者知道對面JG 動向,要求自己JG 同自己一起反對面野.
第4
打中路既目的就係要令自己團戰輸出最大化,點樣輸出最大化當然就係不死,不死自然輸出最大.我成日見到DNG場一D低水平既中路,佢地打團唔理隻角色特點,係刺客定戰士,一定自己死先.係某場積分戰,我見到有個飛斯中路殺數8 死數11 助2X,講真遇到呢D中路唔算係一個好中路,因為自己成日死,輸出唔會多得去邊.正常黎講AP 同ADCARRY 玩得好,一定唔會死超過5次.
第5
識用2特定既AP 英雄.所謂識用,就係要知道該隻英雄既所有剋星同應對方法,仲有要練好隻英食兵流暢度.
第6
最最最重要一環,一個出色既重路一定有既特點,就係佢地既預判能力極為準確.基本上,絕大部份LOL英雄都需要預判來輸出.好似球女,拉克斯,澤克斯,佢地既輸出都係來自技能既命中,所以要練好AP,一定要練好預判.舉個例子,要玩好拉克斯呢類英,首先佢招Q技一定要有33%命中率,呢個33%係指招技最遠射程需要達到既命中率,換言之一D超近距離既KILLSHOTS ,起碼有9成命中率.

最後,我認為FAKER究竟係咪真係咁強大,都係見人見智.因為講真打LOL要做到上面所講既野唔算難,某DGAME既操作需求仲大,而家LOL就只不過係要求控一隻英,同埋有地圖觀咁樣.如果比起STARCRAFT呢類GAME,需要既操作量真係小毛見大毛.做到上面講既野,你中路既能力至少有鑽石5以上.
利申:上鑽都係靠玩中路上黎既.

我覺得要成為FAKER甘強大既中路選手..首先你要系faker

笑傲無雙

Waijaiiii 發表於 14-9-5 11:18 PM
我覺得要成為FAKER甘強大既中路選手..首先你要系faker

faker 都輸過
同埋我局外人 評論
要做到FAKER 咁 , 係大多數既真正職業電競高手黎講 唔難
要有5個同FAKER 一樣既意識 配合先係最難
成隊唔係打一個 ~ 係打成TEAM人

第7
比人gank or就快死都可以冷靜

好多人都話FAKER好勁好勁..
以我睇咁多條片

首先佢真係勁...但係唔係真係話個人技術勁到超曬班呢?? 我相信西門個d都唔會差太多
但點解你地睇到佢咁神呢?

我認為係出乎意料的突破手法 + 隊友高速到位的支援
佢好多時係團戰突發控住左戰方主力~之後隊友就好快速支援秒殺目標...

好坦白講 隊友支援到就叫做神開戰~ 隊友支援唔到基本上就係尻開戰...

所以最後我認為faker最神的地方就係有好隊友~令到佢d出乎意料戰術得到實行~(當然佢技術都係頂級~_~)

最合理的第一點是:
第一: 去韓服打, 唔好留係台服打.

第一點同第4點唔係一樣咩
同埋faker都做唔到十場先比人單殺1次啦

講真果句faker打打中國對就勁。對翻三星噶隊,一樣俾人虐

台服多小學雞

回覆 雲破天 的帖子

你有冇睇佢D REPLAYS先,真係好少見佢有俾人拎首殺先,SOLO Q 真係味死過,俾JG GANK 死就另計啦

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-9-7 05:38 PM
回覆 雲破天 的帖子

你有冇睇佢D REPLAYS先,真係好少見佢有俾人拎首殺先,SOLO Q 真係味死過,俾JG GANK 死 ...

我諗你真係無睇過
雖然佢好勁,但佢比人屌打,輸中路都不時發生

回覆 harry-chan111 的帖子

你講緊打比賽JAR MA?  就算唔用FAKER 例子,一個正常既中路高手點解成日俾人單殺

十週年勳章(賀詞)

你叫乜7 發表於 14-9-7 04:48 PM
講真果句faker打打中國對就勁。對翻三星噶隊,一樣俾人虐

認同,只不過隊TEAM拎左世界冠軍,名氣大D
其實中路勁人大有人在,faker 一定唔係世界第一mid

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-9-7 07:46 PM

你講緊打比賽JAR MA?  就算唔用FAKER 例子,一個正常既中路高手點解成日 ...

今次比賽就唔洗講啦,比對面單殺3獲

間中一兩次失誤係有既,因為講真LOL需要既操作真係唔多,極其量都係走位,同放技.對線黎講,俾人單殺都係因為自己血量太低,俾人磨死.所以高手黎講俾人單殺其實就係自己意識不足,唔知幾時回家.

回覆 sunny037732 的帖子

你真係冇睇佢replays faker呢排成日都比人單殺啦 比賽冇? 平時冇? 要唔要我比條片你睇下faker點比人吊打
有d野唔係話唔係首殺就唔算單殺

回覆 雲破天 的帖子

你既意思姐係連faker 都成日俾人單殺,所以單殺對於一個高手黎講好普遍嗎?
對線既單殺都係因為前期好多無謂既走位失誤同放錯技先搞到係咁俾人磨血.至於大後期果種單殺就真係技術較量同英雄本身既能力.可能你誤會左我所講既單殺,我所指其實係對線既單殺.

回覆 sunny037732 的帖子

可能你需要我比條片你睇faker點樣比人單殺n次
你要記住 faker唔係神 我可以咁講 唔一定每個人都可以做到10場先比人單殺一次 但係戈種人好小有 就算係世界冠軍都一樣
即使你話走位失誤戈d 咁唔通比人殺左就唔叫單殺?
去片
https://m.youtube.com/watch?v=3yH1vA_zFYE.
可能呢條片唔係solo 但你可以睇skt 8強賽戈d 比人吊打中路

回覆 wrtootiu 的帖子

西門?唔好搞笑la打下solo重可以
打比賽?都唔知有冇一個基本中路選手要有ge水準

10場先比人殺1次 我真系諗極都五知邊戈可以做得到
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 06:25 PM , Processed in 0.042114 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存