2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 要成為FAKER 咁強大既中路選手需要有既特點 ...
樓主: sunny037732
go

[其他攻略] 要成為FAKER 咁強大既中路選手需要有既特點   [複製鏈接]

就算FAKE有幾場比人單殺 但我睇得出佢打中路一定係頂級水準之上
吾好特登搵D佢比人秒殺既場黎話佢廢 我相信吾係個個都場場都打到超哂班咁 人地間吾中尻玩下又吾得?

當大家中路都係咁上下既實力,就要睇下英雄既選擇啦
單唔單殺係其次,有時對手真係會一套帶走你,counter到你兵都食唔到
唔比人單殺唔=中路高手 要睇佢點樣控兵食兵+跑線先係最重要

cyruscyrus30 發表於 14-9-9 03:21 PM
當大家中路都係咁上下既實力,就要睇下英雄既選擇啦
單唔單殺係其次,有時對手真係會一套帶走你,counter到你 ...

如果對線俾人單殺左次,表示左你會損失大量經驗同金錢,一波兵大概180金加上你會單殺300加上等級會輸一級左右,同時你俾人單殺左就好難買眼,結果自己野區jungle好容易俾對方控制.造成視野掉失情況下,對面既中路同jungle就好易幫其他路拎到優勢,單殺定確唔係太重要,但單殺所產生既連鎖反應先重要.
舉個例子  ,潘森 vs 你 球女 你俾佢單殺左,佢就可以周圍飛搞其他線,而你又推唔到線,因為極有可能俾佢再單殺,咁其他路都好易輸埋.
應對方法:打潘森呢類英一定要推線壓佢兵,佢先遊走唔到.同埋同佢保持一定距離,走位好,同開e技,佢係完全無機會單殺你,只要你血量足夠.
基本上而家中路好少刺客英,就算有俾人爆發一波都好難死,因此單殺唯一可能性就係你血量長期唔夠,俾人睇準左機會先殺到你.

同埋有睇開faker 玩,佢係玩得好smart 既選手.
有場佢用呀宿打對面啊卡利, 味出電刀前同對面啊卡利上左6都唔會同佢打正面,寧願食少幾隻兵都好,都唔想同人打正面掉太多血.

Ava_S!U豪★ 發表於 14-9-8 09:17 PM
10場先比人殺1次 我真系諗極都五知邊戈可以做得到

係比人單殺........
講真對線唔死真係一個識玩中路既基本要求.
我問你,如果你同你個fd 雙排,你成日見佢同對面1換1,而有另一個fd,佢長時間keep 住唔死,就算對面jungler黎埋一樣死唔去,你會覺得同邊個fd 雙排好d?簡單d泥講,一個毫無安全感,但另一個令你長期安心,比我都會同穩果個排.

回覆 春GoR 的帖子

打比賽比人單殺又點睇 間唔中hei下?

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-9-9 06:36 PM
係比人單殺........
講真對線唔死真係一個識玩中路既基本要求.
我問你,如果你同你個fd 雙排,你成日見佢同 ...

爬分需唔需要雙排呀..?
靠自己啦

回覆 harry-chan111 的帖子

打個比喻姐

大家可能有少少離題bofaker 係唔係世界第一中路都係人地點睇姐,好多人認為佢係就係嫁啦.但無可否認faker 一定係最top 果d中路選手.至於係唔係世界第一就好難作準,因為lol隻game好難判決佢究竟係唔係最勁,又唔係單機game.唔通有一日我單挑嬴左faker 咁我就係世界第一咩.話題可以完結了.

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

雲破天 發表於 14-9-8 06:01 PM
回覆 sunny037732 的帖子

可能你需要我比條片你睇faker點樣比人單殺n次

比賽比samsung打到仆街

我點睇都三星戈肥囝勁d囉~_~教學塔龍

雲破天 發表於 14-9-9 08:33 PM
回覆 春GoR 的帖子

打比賽比人單殺又點睇 間唔中hei下?

打比賽比人單殺就代表佢係廢物?
你不如講全場0死先叫神手好冇呀
你玩到FAKER咁勁先講野啦 咁快話人點點點
你有冇問過韓國人FAKER個人技術勁吾勁 有冇問過?
我吾係佢打手呀
我冇話佢技術係NO,1 超哂班果隻 我都知佢成隊對住三星果時比人屠
但係我仍然覺得佢技術係有電競選手既專業資格

sunny037732 發表於 14-9-10 12:14 AM
大家可能有少少離題bofaker 係唔係世界第一中路都係人地點睇姐,好多人認為佢係就係嫁啦.但無可否 ...

你講得岩 打中路真係好難確認係咪世界第一中路
吾通1打1羸左就代表勁過FAKER咩 反而睇下邊個會戰處理得好 又帶到優勢仲好啦

春GoR 發表於 14-9-10 10:34 PM
打比賽比人單殺就代表佢係廢物?
你不如講全場0死先叫神手好冇呀
你玩到FAKER咁勁先講野啦 咁快話人點點 ...

你有冇睇標題同上面內容
樓主話要做到faker咁勁只可以10場先比人單殺一次 咁樓主唔信我咪比例子 我有錯?
我其實好似冇話過faker係廢物
我只係反駁樓主既論點係唔成立
ok? 仲有冇咩問題
我個人認為你比較偏激 睇d唔睇d

人紅就會俾人針,S2冠軍之後TOYZ就開始俾人針住黎殺,2V1甚至3V1任你再神再強也是會死

十週年勳章(賀詞)

雲破天 發表於 14-9-10 11:27 PM
你有冇睇標題同上面內容
樓主話要做到faker咁勁只可以10場先比人單殺一次 咁樓主唔信我咪比例子 我有錯?
...

無錯
只怪樓主論點1去得太盡
一攻即破
(ps 唔好偷偷地用稻草人法扮人地講)

十週年勳章(賀詞)

F91西布朗 發表於 14-9-11 12:25 AM
人紅就會俾人針,S2冠軍之後TOYZ就開始俾人針住黎殺,2V1甚至3V1任你再神再強也是會死 ...

其實如果S3 唔係Dade 被禁賽, 幾時輪到Faker出風頭

老實講,要成為邊個邊個根本毫無意義

玩得呢類遊戲無論你而家係銅5都好,要變勁記得第一件事就係唔好禁個投降掣
第二件事唔好未打先驚(咩康特,剋英,你唔入都入左場,冇得揀,盡量打好D就得,遊戲唔係一個人既遊戲)(同埋就算你對線既係西門,係TOYZ,係冰鳥帝都好,同佢對線你要做既事就係打嬴佢,冇呢個信念你未打都輸左一半先)
第三件事唔好內訌,好既團隊先有好既合作,好既合作先有高質素既團戰

暫時金2,季尾冇咩動力升牌(仲要番工),金牌有造型就算數

另外幫緊個朋友銀3升金5拎造型,有意一齊升唔雷既既留一留名

harry-chan111 發表於 14-9-11 12:25 AM
無錯
只怪樓主論點1去得太盡
一攻即破

我對自己要求算低嫁啦,如果你main 開某隻ap 真係可以做到打10場積分先俾人單殺一次.

雲破天 發表於 14-9-10 11:27 PM
你有冇睇標題同上面內容
...

雖然我無具體數據可以證明鑽5既中路應有既實力應該係咁,但我好相信如果你真係精通某隻ap,唔俾人殺死係一件好容易既事,因為你唔會俾對面有機會磨到你太多血.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 09:57 AM , Processed in 0.033988 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存