2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 del jor la
樓主: 利是國度
go

[閒聊討論] del jor la   [複製鏈接]

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

醜八怪` 發表於 14-9-9 10:58 PM
每個案件,警方都有唔同做法
亦唔係咩都要律師信先做得快嫁
你亦可打電話初步法律諮詢既@@

你自己本人打電話問單案進展  同個律師打電話去問 已經兩回事勒

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-9-9 07:27 PM
用VPN或程式等等之類改 IP 報警一樣查到嫁

因為一樣係用自己 IP用自己條線輸送連去其他 國外 IP

只限於vpn/proxy server係本地既情況
如果個server設係國外 警察就好難查到
要視乎server持有者提唔提供資料比你

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

零度可樂 發表於 14-9-9 11:24 PM
只限於vpn/proxy server係本地既情況
如果個server設係國外 警察就好難查到
要視乎server持有者提唔提供 ...

如果你身在外國 用當地寬頻 緊係當地流動商SER啦

所以咪講可以係香港叫律師出信果邊警方睇下跟唔跟囉 如果跟既當地SER公司就一提交資料俾當地警方做野

但依個可能性好低 因為依類案唔足以令外國警方跟進 除非搞到好大單真係恐嚇完 受害人真係俾人搞啦

刑事恐嚇都分好多種

所以常見既就係返香港報案 香港警方一樣可以透過網上犯罪調查科跟進起底 只能確定用戶身份

但就冇引渡法條款 然後可以透過律師向法院申訴告依位搞事既人 法庭就可以發出通緝令

依個人如果返黎香港就會被捕 落口供之類 即係冇得走勒 受害人就可以開始慢慢玩

問題所在 要等搞事人回港 當然搞事者移左民就冇辦法 唔返黎吹佢唔漲嫁

但樓主就一定唔係外國人囉

唉 要版主話報警你先知驚  平時既你唔系好嘴得炮架咩

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-9-9 11:40 PM
如果你身在外國 用當地寬頻 緊係當地流動商SER啦

所以咪講可以係香港叫律師出信果邊警方睇下跟唔跟囉 如 ...

i mean 如果樓主係香港人 佢用外國既proxy or vpn
基本上香港警察都好難查到佢

十週年勳章(賀詞)

☆魔鬼皇☆ 發表於 2014-9-9 22:31
外國會有難道 可以查到咩人 但依D案件唔會大件事有引渡

不過可以叫律師向法庭申請再向果到國家起碼 只係 ...

有錢又有權真係好:(
2kf應該無人搞到你..
btw 活動到底決定成點

kenyeung525  :(  發表於 14-9-10 12:32 PM

我要求置頂以示警告

零度可樂 發表於 14-9-10 12:40 AM
i mean 如果樓主係香港人 佢用外國既proxy or vpn
基本上香港警察都好難查到佢 ...

唔好以為連去外國難查 依個觀念害死人

你要明白 樓主人在香港就算要連去外國SER等等 都係用緊佢自己香港網絡線連過去嫁

要查好易查嫁咋 唔好低估現金警方既力量 科技現時非常先進

只要得到所謂連過去既proxy or vpn IP  警方向香港所有網絡商一查 到底咩用戶曾經連過去依個 IP 就已經可以鎖定

香港只有得幾間網絡商 警方一個電話核實身份同有關案件 網絡商就一定要協助 網絡商按幾個制就查到勒

黑客果D攻擊 用假身份租用幾10處國家唔同SER都查到 拉唔到既只係因為著左草 冇固定停留位置

香港咁細既地方走得去邊呢

更何況 唔係得罪講句 論壇入面依D網上犯上刑事既會員 有幾叻丫 對電腦咁熟勁既人 都唔係依到混啦

淨係要你單單為左串我 要係外國唔洗登記資料租台SER 再裝Windows 申請論壇帳戶 再搵一處查唔到自己身份

而上到網既地方 連去SER 入論壇帳號恐嚇我既話  我任你屌 任你兇啦 XD

玩過星曲WEB

柒到你

blackdeath 發表於 14-9-10 12:55 AM
有錢又有權真係好:(
2kf應該無人搞到你..
btw 活動到底決定成點

搞我定義係乜先  其實冇話搞唔搞

我都係做野 咁大個版規 我只係捉D輕微野

你地喜歡串人呀 爆粗插人呀 日嘈夜嘈依D 我已經放寬晒

但要我完全放寬唔理 根本唔可能

另外個活動  唉....最多人投票果兩個 太多太多問題 我認真又冇玩隻GAME 太難定奪

想搵會員幫手 又有會員講會失公平 有偏私

我心想應該4格會大機會出先 其他就睇活動參與反應後擁唔擁戴 效果後既 就不定期就玩下 大家開心

以前係其他版我有搞過一次 估圖猜句子 反應都OK 但準備時間花好多 但真係幾好玩

傻小孩(化身) 發表於 14-9-10 02:23 AM
柒到你

哇..屌丫..係簽名圖 發發發....發到我眼都花埋

babylucky 發表於 14-9-9 06:11 PM
樓主太不智
比8蚊去網吧已經解決呢個問題
不過你又係衰既 做咩要做錯事仲要恐嚇人 ...

你覺得真係解決到問題.....?我勸你唔好試

☆魔鬼皇☆ 發表於 14-9-10 02:13 AM
唔好以為連去外國難查 依個觀念害死人

你要明白 樓主人在香港就算要連去外國SER等等 都係用緊佢自己香港 ...

姐係你要知道
連線既程序你可以想像成咁:

要求資料
你-------------->網站server
       提供資料     
你<--------------網站server

呢個時候 由於網站要知道你既ip先可以比到資料你 所以佢地一定會有你ip

但係用vpn同proxy既情況下:
     要求資料             要求資料
你------------->proxy-------------->網站
      提供資料             提供資料
你<------------proxy<--------------網站

所以網站實際上只會得到proxy server既ip
你話:咁查下果個時間有邊個ip連線到果個proxy server咪得囉
係得 但係你點確保同一時間得一個人用緊果個server?
如果當時有2個或以上本地人連線去該server
咁你一樣無法確定邊個先係你要搵既人

btw hacker果d查到係因為人地係國際性咁查
但係求其一單網上吹水案我唔覺得佢地會搞到咁煩

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

想請問律師信一封要幾銀?

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

零度可樂 發表於 14-9-10 10:04 AM
姐係你要知道

如果我唔止v 1次, v去大陸不同省份以及中南美世界各地n個地方
又假設咁好彩條友識得個律師1張信紙$100蚊, 咁要發幾多張出去同埋等幾耐先收到香港警方叉住個犯人?

再者... free wifi +v幾次又點睇?
機器也是可以借番黎, 有d 仲免費提供.. 點捉?
間野個閉路電視會唔會影住條友上論壇吹水?
如果真係有心玩你, 你覺得要花幾多錢去發律師信同等幾耐...

最後果句, 認真便輸了

回覆 ☆魔鬼皇☆ 的帖子

你搵d唔了解隻game既人做版主好難溝通喎
883516同晴天公仔都係海ser既人 一樣做到版主
其身得正is ok

陰公豬喔:(

零度可樂 發表於 14-9-10 10:04 AM
姐係你要知道

你知唔知查野 唔係除左個 IP幾多個登入就難查嫁

發帖時間(連入論壇時間) <==依個已經好大關鍵

proxy<==尋找眾數用戶使用 得知登陸2000FUN網站記錄 得知 IP

proxy<==尋找登陸2000FUN網站 IP用戶 按幾個鍵 就成份名單 IP

想問下有幾難呀

我唔知道你對SER既認識有幾多 proxy都只係一個SER轉換

當一個SER公開使用 用戶資料主機係好簡單就查到

等同以前我開私服 所有玩家既 IP 我一按鈕就列晒出黎

再深入D 輸入時間範圍就更選出準確目標

而要查曾登錄網站既 IP 做法一樣嫁咋

案件雖有分大細 但如果受理 真係唔好諗心存幸運 找數係遲早問題

刑事恐嚇唔同果D呃你100幾10 一千幾百既案

我唔識點同你講 我只能夠講就係 做論壇咁耐 曾有好多次警察上門希望我地協助提供資料

以我地同警察交談中 得知如在本地犯案 就算點轉 IP 都可以查得到 太詳細就唔多方便透露勒

所以我先咁確定同你講 轉 IP係冇用既 真係唔好以為乜都難查 特別網上罪案 除非你叻到識飛

有黑客既本事 否則就咁小學雞轉轉 IP 用網上提供既程式或網站轉一下

以為可以呃到全世界 認真真係輸了

無聊一啖笑 發表於 14-9-10 10:18 AM
想請問律師信一封要幾銀?

我就唔洗錢 因為我本身有法律顧問

如果依D案件出張信 都唔會太貴 2千左右就OK

無聊一啖笑 發表於 14-9-10 10:45 AM
如果我唔止v 1次, v去大陸不同省份以及中南美世界各地n個地方
又假設咁好彩條友識得個律師1張信紙$100蚊, ...

上面我都有講左 如果咁用心既去搞咁多野為左搞事

咁就真係輸了
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 04:11 AM , Processed in 0.063325 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存