2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 【刀客闖有線】兇徒20多歲:要搵吳天海 ...
樓主: 雲路
go

[疑難] 【刀客闖有線】兇徒20多歲:要搵吳天海 [複製鏈接]

吳受坤 發表於 14-9-23 03:25 PM
怕唔怕佢出信追討你欠月費?

呢個世界你自己唔夠惡,就搵區議員幫手,畢竟係相關既法律條文,自辨不如代辨。

講到尾都係一句,暴力未必能夠解決問題,但最起碼係針對果d唔見棺材唔流眼淚既人強行打開對等溝通既橋樑。

雲路 發表於 14-9-22 02:34 PM
香港有些人依家好撚癲
比以前激進左  

只問花生,不問是非。成件事情既起因乜都可以唔撚洗知,最緊要就係有得抽水,似足不食人間煙火既建制派思維囉。人唔係迫到絕路,你估真係鐘意動刀動鎗啊,暴力未必能夠解決問題,但係卻比起所謂平心靜氣坐下慢慢拖起碼對於件事係有心去面對先。

慢心靜氣訴完苦又如何?事件就解決了麼?還是在一個懼怕對方威脅自己的情況下坐下慢慢拖?談是可以,但起碼是一個對等的環境,玉石俱焚算是相當高法律代價風險但值得一試的選項。

玩過星曲WEB

c04352001 發表於 14-9-24 04:15 AM
呢個世界你自己唔夠惡,就搵區議員幫手,畢竟係相關既法律條文,自辨不如代辨。 ...

揾區議員搞最好啦!
最好有咁大發咁大,有線咁耐都唔知已經做左幾多衰野,
唔係今次死士爆佢大鑊都唔知有線咁無良

根本都cut唔能到,我揸住個電話 9聽咗半個鍾頭音樂 耳都熱9埋,轉頭仲cut能埋線,慶能到我屎都急埋 即刻打去申請熱線揾人祭旗,第一個係女仔聽.. 算能數....見你係女仔唔吊你.... 我收綫

再打係條o靚仔聽,我心唸你大能獲 初頭我好好語氣問佢係邊位....丫.... 佢又問能番我係邊位,佢死都唔能講自己個名, 如是者玩能咗成分鍾你係邊位 我d粗口開始忍唔能住,吊咗佢兩能,最後佢同我講佢姓鄧無英文名 ....算能數.....我同佢講話cut有線

佢話呢度cut唔到轉介去第2度,根住我同佢講你邊能度都唔駛轉介 我唔能想再聽你d音樂,根住佢就同我講"咁我幫唔到你喇,你自己唸辦法啦" 我聽能完呢句之後,我成個人個靈魂好似離能開個身體咁 d火直頭可以煲能瀉一壺水,果一刻我直頭當個能樣係妓女狂吊 當我吊得佢拍拍聲既期間,佢同我講叫我尊重下自己

我火都嚟能埋,我同佢講我屋又搬9咗,條線仲係人屋企,你又唔能比我cut 你有無能尊重過我呀,根住佢話如果你再係咁你信唔信我cut你線 根住我同佢講"你又試能下cut".....丫.....點能知佢真係cut能咗我線 嘩....我簡能值想衝入厨房立把老牛去有線切9? 我吊佢老.母...佢真係夠胆識呀!!!!

搞到我自己都唔知自己想點,office hour又去唔到cut,我收工去佢office仲落能埋閘,我就 9揸能住個解碼器周街行,一陣間大能頭蝦整唔見埋就真係含能都無味,我都試過寄掛號,又寫信再Fax,佢就當能咗我麻瘋佬咁啋我都 ,聽日我就揸能住個解碼器上天台自殺,等d所謂區議員關注吓

我平時返工都唔帶公事包,兩手空空幾能嘆呀,就係為能咗呢舊解碼器攪能到我日日袋住佢係公事包返工,我唸住睇下幾時可以行開一陣閃上去有線度cut,不過真係忙到抽筋行唔開,如事者我就揸住佢日日返工放工、happy hour、睇戲食飯,總之佢在我在,佢亡我亡,真係好能似一個傻仔,日日袋9住都唔知為乜,一來舊野已經重二來真係驚自已大頭蝦整唔能見,比人執到都當垃圾”DUM ” 9咗,到時連個公事包都蝕9埋我就真係要攞日大假去遊行。

起初d同事仲以為我買咗部新 NOTEBOOK,我都唔能識點答佢地,求能其笑吓就算,費事比佢地見到我有舊咁既野係袋以為我痴9咗線。不過我知道紙係包唔住火,有一日成班同事去飲茶,當埋單之際,我唸住係個公事包攞個銀包出嚟,點知我攞9錯咗,潛能咗個remote出嚟當銀包,我果刻真係唔能知可以講乜好,成間酒樓好似靜晒,d茶客仲以為我想轉台…..就係咁我一手揸住個remote,一手揸住個銀包埋單……..丫……果條酒樓亞姐重能好意思問9我個搖控係咪佢地,我面都紅能埋同佢講我袋入面仲有舊解碼器連插蘇你要唔要呀。

c04352001 發表於 14-9-24 04:14 AM
有監管就唔會成三千幾宗投訴,而且仲有8成都係有線電視既投訴。

所以咪問係咪要囉

吳受坤 發表於 14-9-23 03:25 PM
怕唔怕佢出信追討你欠月費?

其實係因為我果期要搬,順便CUT埋,佢地址都搵唔到

玩過星曲WEB

不知不覺的 發表於 14-9-25 12:14 AM
其實係因為我果期要搬,順便CUT埋,佢地址都搵唔到

咁都俾你cut 到而又冇手尾跟,
你真係好好彩啦!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 10:01 AM , Processed in 0.029203 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存