2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 睇左咁耐比賽, 發現各區打法能夠反映當地人格. ...
go

[閒聊] 睇左咁耐比賽, 發現各區打法能夠反映當地人格.

台服區: AHQ, TPA

打法: 穩農農到2046年, 贏緊人N個頭都係識農.

反映人格: 膽小怕死

打個機都可以反映現實人格
去做專家啦

笑傲無雙

打機係現實縮影
我認同樓主講
但係打法唔係 世界賽 當你踏上去時候有咩感受  心態係點?
背負住台灣既酸民 不斷有人踩同鬧 , 好想爭一口氣

岩岩完果一場 C9 對NWS  , 2隊到21分鐘先係得3個頭 , 佢地膽少?
只能夠講 意識 水平 未去到另一個層次

一個人評論一場賽事或者評論一班人係冇問題 , 但係我覺得要理性 , 為踩而踩 冇意思  隔岸觀火食花生講得快樂而有趣 當你將心比己果時 , 心理質素控制唔到 打唔出本身原定既戰術  你先會知道

hk19972003 發表於 14-9-28 07:20 PM

你睇唔到AHQ贏緊人頭輸經濟?

hk19972003 發表於 14-9-28 07:20 PM

其實呢d唔係叫怕死 係叫意識  保守  
你好似平時個d積分場 一早比隊友吊緊
你要清楚 個d隊友背負佢地既夢想 一時沖動 結果 你明的

雲破天 發表於 14-9-28 11:00 PM
其實呢d唔係叫怕死 係叫意識  保守  
你好似平時個d積分場 一早比隊友吊緊
你要清楚 個d隊友背負佢地既 ...

全世界都敢衝敢打, 係得台服隊咁烏龜.

衝咪衝, 輸咪輸, 男人黎架, 好過又龜又輸, 咁叫DOUBLE LOSE

睇返今日過場LMQ對SSB, 輸緊幾個人頭, N咁多千經濟, 個J4照樣敢一衝開戰, 結果逆局之下打贏團戰, 場外D人係咁叫LMQ LMQ,   咁先似樣架麻.

笑傲無雙

樓主 ...
台灣打法係點 , 你去巴哈睇下都清楚 ~
我覺得你唔好怪哂AHQ TPA  我想講我唔係護主

台灣電競水平去到邊 有眼睇  AHQ 同一隊外卡打 , 可以打到咁辛苦 其他隊同外卡打 可以輕鬆5連殺  就知咩一回事
台灣唔係冇人材  而係電競水平唔夠人地好 , 投放資源唔夠多 , 吸引唔到D 高手去玩
GPL 再加 港澳台聯賽 咁多隊 隊伍...相比其他地區..你明啦?
最後 . TPA 既問題已經一錯再錯 或者係台服既文化 , 背住既壓力令到台灣隊咁樣
你場外花生 可以叫人地衝 你係隊中其中一個人 你輸緊 你敢唔敢衝?
叫 , 係因為所有人都想睇到D精彩既會戰,你唔比SSB嬴果時佢地都係叫緊SSB架咩...再者,TPA輸果時咪又係一樣有人叫緊TPA~ 呢D係氣氛 明嗎

kuRt` 發表於 14-9-29 03:38 AM
樓主 ...
台灣打法係點 , 你去巴哈睇下都清楚 ~
我覺得你唔好怪哂AHQ TPA  我想講我唔係護主

'你係隊中其中一個人 你輸緊 你敢唔敢衝?'

唔敢咪膽小囉, 你都識問咯.

睇咁耐, 隊隊都夠膽逆風反衝, 係得台服區唔夠咋嘛.

虐菜局去衝, 鬼唔識咩, 問題係平手局又唔衝, 逆局又唔衝, 烏龜到死.

事實上當年TPA一樣係打穩農
只係而家時代唔適合農

笑傲無雙

hk19972003 發表於 14-9-29 01:47 PM
'你係隊中其中一個人 你輸緊 你敢唔敢衝?'

唔敢咪膽小囉, 你都識問咯.

睇黎你只係對台服既野好反感
我唔明你咁多個POST 係咁踩為左乜

巴哈果到有人同你一樣 , 好多人都好認同TPA 打法失敗
但亦都好多人都認同之餘 仲想講多句 , 你班酸民 講左係神 打就碌撚

打機.已經變成左反映人格......

咁勁你唔代表香港/台灣區
佢地已經盡力,每一位去S4既選手都應該值得尊敬

你話台灣廢,咁香港隊點解連台灣都搞唔掂
1隊都入唔到GPL
咁人地話香港人仲廢,你會唔會開心??

另外,其實S4 水平好高,唔係話有優勢 敢沖敢打就得,好多時都要睇經驗,心理]

至於台服點解進步唔到,
我諗係因為GPL 呢個比賽水平好低
乜野 菲律賓 太國 新加波 香港戈D 冇乜邊隊係有心/heart去做選手
TPA AHQ 台灣隊好輕易就可以拎到GPL
次次都係玩前其,

到S4 對手難打左
對於只係玩開前其既台灣隊黎講
中後其可以話係冇乜經驗,可以話唔識打

回覆 hk19972003 的帖子

正常情況下  輸經濟 輸人頭 你會唔會咁傻比一路開團戰  有常識都知操作差唔多情況下輸成咁再開戰只有係令對面再肥 呢個時侯唔打保守想點打  20投夠唔夠激進?
再者 若果你勁 一早就做左教練 /職業玩家 要係到探討人格?
每個人都一樣 講就天下無敵 做就9都縮埋  

asswsd1995 發表於 14-9-29 07:17 PM
另外,其實S4 水平好高,唔係話有優勢 敢沖敢打就得,好多時都要睇經驗,心理]

至於台服點解進步唔到,

要令選手既整體實力,我認為環境係一個好重要因素.韓國隊咁勁,都係因為佢地成個環境入面既玩家質素好高.頭先我觀戰韓服d玩家既打法,發現佢地真係好唔同,好積極搶小龍搶巴龍,無血都照搶,d玩家真係好進取,同台服龜縮打法真係無得比.我覺得台灣d戰隊應該全數轉哂係韓服打而且要打上大師至最強王者,因為我發現大部分勁既戰隊既玩家係韓服都係大師以上,相反廢果d戰隊,如im 果d戰隊,隊員平均都只不過係韓服鑽1.而skt t1 k 大部分戰隊成員係韓服都係大師以上,好明顯就係solo rank 既差距反映左佢地打比賽時既實力

笑傲無雙

樓主根本唔明 台服既參賽隊伍 的確係比人弱
更加唔明白 壓力係咩 , 我講幾多次都可以答你呢個問題~
你只係局外人 , 講就輕鬆 如果係要評論人地就講個論點 , 唔好淨係為踩而踩
我覺得你對台服係有絕對既偏見 , 再加上你之前既post 已經覺得你9唔搭8 , 如果要講 你不如講下對外卡 或者你考慮下加盟外卡 去提升下人地水平?_?

sunny037732 發表於 14-9-29 08:15 PM
要令選手既整體實力,我認為環境係一個好重要因素.韓國隊咁勁,都係因為佢地成個環境入面既玩家質素好高.頭 ...

你真識貨!

台區真係井底之蛙, S2冠軍到S3輸到咁7, 到S4仲未醒仲用緊D S2打法.

全世界都敢突破自己改打法去迎合S4, 但係台灣連突破自己都唔敢突....

係屋企虐菜就凶狠, 對外就碌能, 咪就係咁囉.

標題係各區打法能夠反映當地人格
先不論係咪能從打機睇到人格
說好的各區呢??
講黎講去都係台灣
韓仔打法係咩 反映到咩?
大陸打法係咩 反映到咩?
歐洲打法係咩 反映到咩?

終極訓練方法,建議全世界玩家都過去韓服訓練,且要求定期可以同韓服玩家作用5v5對戰,且可以同對手作出戰術交流,正所謂知己知彼 百戰百勝,我就唔信我同你打足100場,都嬴唔到一場,至少我實力可以提升好多先

十週年勳章(截圖)

TPA打皇族果場真係拖到2046
大好優勢拖到後期比人反G 實在太精彩

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 09:50 PM , Processed in 0.038380 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存