2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 佔中值得嗎?論香港之失
樓主: 黑橙
go

[討論] 佔中值得嗎?論香港之失 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

黑橙 發表於 2014-10-3 18:07
根據本港公安條例(245章18節) ,凡有3人或多於3人集結在一起,作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性 ...

夠僵咪拉撚哂萬幾人lo

黑橙 發表於 14-10-3 05:55 PM
我中產?收啦,我低下階層黎炸,無錢窮撚,我FD住旺角,搞到無覺好訓,日日聽人嘈,書都溫唔到, ...

下次應該叫人上飛鵝山.抗議 咁就岩嫁啦......

嗯嗯...地理位置 真係好....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 童話八週年 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

共產黨立國時殺死幾多中國同胞搞到中國內戰,點解果時又唔講和諧

盟主 發表於 14-10-4 10:04 AM
共產黨立國時殺死幾多中國同胞搞到中國內戰,點解果時又唔講和諧

和諧我覺得.和諧係係和諧既時侯講既...咁情況唔一定...做法都唔同既......想當年羽哥.坑殺.30萬人.....南京.50萬...

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 童話八週年 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

~⊙好小子⊙~ 發表於 14-10-4 10:09 AM
和諧我覺得.和諧係係和諧既時侯講既...咁情況唔一定...做法都唔同既......想當年羽哥.坑殺.30萬人.....南 ...

當時岩岩推翻滿清,國民黨仲未企穩,列強同日本又入侵中國,共產黨仲去蘇聯借武器打國民黨,咁都叫唔係時候和諧?

盟主 發表於 14-10-4 11:03 AM
當時岩岩推翻滿清,國民黨仲未企穩,列強同日本又入侵中國,共產黨仲去蘇聯借武器打國民黨,咁都叫唔係時候和 ...

唔係..我係話...和諧是在和諧的時侯說的~~~那種情況....還不能說和諧吧...那說什麼和諧~

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

老實講, 對上果次買金係幾時?
成日講呢D廢野對經濟問題

我屌你老母銅鑼灣緊係啦, 成百萬個月  講到尾你估都係邊個錯?
咩旅遊業關我Q事咩, 到到名牌真係月月出涼月月清咩
亞洲四小龍, 我屌, 唔講以為你讀經濟出身扮曬識野咁
你識講經濟 你又有冇諗過商人本身諗住係香港開店本身存在風險?
唔撚諗有買邊種保險先, 正正常常都會有風險評估啦掛?

我只可以講, 影響極有限
商人本身都可以計到萬一發生咩事都會輸幾多

玩過星曲WEB

香港政府同中央整到大量內地遊客黎香港,
美其名係帶旺香港旅遊業經濟,
其實就想造成一個局面香港依賴內地,
等香港人見錢開眼,錢呀!錢呀!!
係咁迎合內地遊客掃貨心態,
一年又一年慢慢形成香港依賴大陸,同化就已經不在話下,
咁一旦收緊內地旅客來港,
咪令到原先靠內地旅客開埋咁多旗艦店呀!金舖呀!藥房呀!化妝品店呀!……果啲人咪生意下降,
就造成有人不滿認為佔中人士搞破壞令佢地生意下降,
又形成另一種香港人自己互相撕裂嘅情況,
其歹毒之心由此可見!
好多野看似好太平,
其實政治手段邊有咁簡單,
你地咪咁短視啦!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 05:41 PM , Processed in 0.029671 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存