2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [困惑] 關於打擊黃傘運動既反黃傘人仕既行為 ...
go

[疑難] [困惑] 關於打擊黃傘運動既反黃傘人仕既行為 [複製鏈接]

我想知道各位對佢地 [收錢制造混亂 (此事未經証實 暫實遙言)]  
呢點你地有冇有力既証據証明去証明係有呢件事或者係遙言

我自己搵過可信性較高既報社 如CNN  去確認相關資訊  但係CNN仲未有相關既報道
暫時呢D料係得登登  或者 蘋果先有  覺得可信性唔係100%  所以開POST問下咁多位有冇確實既資料

話出黎抗命既市民係收美國錢班友
你地有冇有力既証據証明去証明係有呢件事或者係遙言
已有 1 人評分Good 收起 理由
夢的理由 + 3 熱心討論

總評分:  Good + 3   查看全部評分

sonric2 發表於 14-10-4 05:07 PM
話出黎抗命既市民係收美國錢班友
你地有冇有力既証據証明去証明係有呢件事或者係遙言 ...

我暫時未見過呢則新聞  有冇LINK  

你有冇我標題所講既野  因為我想話比我個FD知佢信緊既野係有問題  但係要理性  所以要搵証據去支持我既講法  
而唔係用你個方法去反問番人地 因為咁樣大家既諗法係冇突破

夢的理由 發表於 14-10-4 05:12 PM

你有冇我標題所講既野  因為我想話比我個FD知佢信緊既野係有問題  但 ...

呢個講法係好多反佔中同中產成日亂講出黎

所以我先係強調一次,不過個一班友都拎唔出咩證據架啦

你估好似建制派寫幾隻毛筆字,就有一批匿名幾千萬既籌款

另外答返你問題,警匪勾結個到其實大家心知肚知

送你記者伍家謙係facebook講既一句野
"金鐘集會,87個催淚彈,拘捕89人;旺角衝突,清楚見到反集會人士動手,拘捕兩人。

任數學再好,都無法理解這堆數字。"

再講返警察有冇執正黎做,睇完伍家謙講既野,再睇下以下例子

http://www.2000fun.com/thread-5529365-1-1.html
可以去呢到睇下執法公唔公正先

另送你一條youtube片,係今日發生,警察放非禮犯走

再送多一段反佔中人仕同警察開會既事

你睇埋警”民”合作幾開心

再加一個偏幫既事
先係前題(事源)
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20141003/52976521
可以先睇呢條影片發生咩事

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20141003/52976536
再睇埋被打後被警方控告

再諗一下伍家謙所講,尋日被捕既只有

唔夠喉? 得,我再送多條打人犯被警方送上的士既片比你
https://www.facebook.com/video.php?v=768055483257621

學生被反佔中人者追打後既新聞
http://thehousenewsbloggers.net/2014/10/04/%E3%80%90%E4%BD%94%E9%A0%98%E3%80%91%E8%87%B4%E6%AF%8F%E4%BD%8D%E5%8F%8D%E4%BD%94%E4%B8%AD%E7%9A%84%E7%90%86%E6%80%A7%E5%96%84%E8%89%AF%E4%BA%BA-%EF%BC%8F-%E5%BE%90%E7%B7%A3/

係到唯一一句對反佔中暴民講既野
”其實都好多謝你地既,無左你地,個世界又點會知邊d先係和平,邊d先係暴力阿”

如果你覺得未夠,我會係到不時更新

夢的理由 發表於 14-10-4 05:12 PM

你有冇我標題所講既野  因為我想話比我個FD知佢信緊既野係有問題  但 ...

另外送你幾句阿樓主

係呢到呢,d人就唔講證據既

總之佢地有把口就係有證據

但當我地拎證據出黎,佢一黎會答你呢樣唔係真既野

二黎你問佢反佔中者、尋日d生事既人犯晒法點解會無比人拉到阿?

佢地會答你:因為佔中犯法

所以你覆人個陣要睇人黎覆,留意下佢地平時講野on唔on9

對於一d你覺得係盲撚無分析能力既,你可以屌,又可以笑一笑佢on9就算

sonric2 發表於 14-10-4 05:19 PM
呢個講法係好多反佔中同中產成日亂講出黎

所以我先係強調一次,不過個一班友都拎唔出咩證據架啦

段片D人係C9黎姐  邊係黑社會咁誇張

夢的理由 發表於 14-10-4 05:43 PM
段片D人係C9黎姐  邊係黑社會咁誇張

我原來諗住貼2條link比你

係標題打錯左

轉頭搵到貼返黑社會條link比你

當然如果無比維隱人仕del左既話

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

最部有流傳一段「300蚊,搬鐵馬」片段~(00:50 到開始...)
係咪真~搬咩鐵馬,就唔知啦。各位自己諗了~
佔領行動,冇錯係違法~
咁如果「出錢」請人搞事,又算咩呢?

雪龍神 發表於 14-10-4 05:48 PM
最部有流傳一段「300蚊,搬鐵馬」片段~(00:50 到開始...)
係咪真~搬咩鐵馬,就唔知啦。各位自己諗了~
...

呢段片  我睇過  但係個FD都係唔信  

夢的理由 發表於 14-10-4 06:45 PM
呢段片  我睇過  但係個FD都係唔信

其實唔信既叫佢落一次現場就知

我建議就係金鐘

因為我上次都係

叫佢睇清楚咩叫質素

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

poon2701 發表於 14-10-4 07:57 PM
https://www.facebook.com/video.p ... ;type=2&theater

希望條片可以一巴摑醒我個FD  多謝你

poon2701 發表於 14-10-4 07:57 PM
https://www.facebook.com/video.php?v=10152682545981348&set=vb.510406347&type=2&theater

笑左

我岩岩都係fb見到

夢的理由 發表於 14-10-4 05:03 PM
我想知道各位對佢地 [收錢制造混亂 (此事未經証實 暫實遙言)]  
呢點你地有冇有力既証據証明去証明係有呢 ...

聽人講上網有人放言請人去撞人同打人....
雙方面都有.....
有又好冇又好....
起碼我覺得佔中班人唔理性好似下面原文咁:

要吐口氣: 還爭取什麽? 你們已經是神了,要封邊度封邊度、那個地鐵出口能開不能開你們説了算、巴士公司要回自己的財產要你們批准、警車出入你們要登車檢查、服務人民的救護車要求你們開路、規定要人幾時辭職、忤逆你們的全不是人、你們爭取自己想要的導致別人受苦別人要體諒、別人要求你們體諒他們的苦時你們判罪他自私、別人不接受你的意見就是獨裁、你不接受別人的意見是為了民主.....................那可是我見過最獨的獨裁者。到底現在的學校都在教什麽? 你們自發上街很清高? 別人都要仰望你們? 可你們又是從什麽民主制度推選出來的呢? 你們在代表誰呢? 你們説別人對你們的聲音充耳不聞,那你們有聽到我們的聲音嗎? 應該沒有,就算有也可不必理會,因為你們自以為是神! 但你們掩飾不了自私幼稚的行為………………
轉貼:原文出自李純恩

佢地自命清高,但改變唔到佢地每做一件事都係犯法,佔領行動時好應該拿人地的物品來使用,
如果真係夠多人支持洗咩拿咁多野阻路
有人就夠啦

王天 發表於 14-10-4 09:30 PM
雙方面都有.....
有又好冇又好....

國際法有講  和平示威係合法  
所以我唔係好明你講果PART犯法係衰咩

王天 發表於 14-10-4 09:30 PM
雙方面都有.....
有又好冇又好....

做咁多野  政府無改變過   689繼續笑騎騎...
這神做得不稱職呀...
獨裁的是誰??

年青人下班約了一班朋友買了些物資去金鐘捐給留守在那裏的年青人,物資有膠布、紙巾和隱形眼鏡藥水等,很實用。
他們在那裏逗留到很晚才走。一群從小在香港讀國際學校,又在外國讀大學的年青人,去年剛剛畢業,平時自有一個交友圈子,講英文多過中文,跟本土文化不算太接近。但到了金鐘的馬路上,走在人群中,看着從天橋上掛下來的「香港加油」四個大字,就覺得一下子融入了進去。他們戴上了黃絲帶,成為人群中的一員,看到了良好的秩序,看到了定時有人收集垃圾和分派物資,看到了屬於香港人的素質和文明精神,把拍到的照片在fb上分享,敍述自己的觀點,回家跟父母談論。他們的父母都很欣慰,本來總是嫌兒女跟香港有疏離感,現在卻在罷課的運動中把課補了回來。
香港突然之間進入了一個不安逸的時代,使得許多安逸慣了的孩子成熟起來。
與之相比,有些事情卻幼稚得醜陋可笑。比如前兩天在fb上有一段帖文說,他致電恭喜一個朋友生了女兒,但朋友告訴他因為佔中影響了交通,以至救護車遲到,又在路上塞車塞了四十五分鐘,結果到了律敦治醫院,產下女兒,但醫生說嬰兒在母體中時間過久而缺氧,腦細胞壞了,以後智力會有問題。
這個煞有介事的帖子馬上給人踢爆,因為律敦治醫院沒有產房。如此老作,不過是想說「佔中」害人,但卻是笨得越幫越忙,如此幼稚的醜陋太侮辱人的智慧,於是令本來立場中立的人也因為看不過眼而歸了邊,跑到對方陣營去了。

李純恩
電郵 :mcwriter@appledaily.com

http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20141004/18888138

夢的理由 發表於 14-10-4 09:53 PM
國際法有講  和平示威係合法  
所以我唔係好明你講果PART犯法係衰咩

佢地沒權拿別人的物品/車的物品來阻路....
仲有好多人係街度亂寫字,掉垃圾
我仲見到有人係電車路旁整壞路燈石造的種花盆`(唔知係唔小心定特登)整壞左轉頭就舉手,最近好似一舉手就當和平示威,當我盲的.....
我唔會話全部人都有做呢D事
但最少最前面開頭有撞警察,做過呢D事的人就好象火上面落油
呢件事就唔係完全和平
事情有正有反,入面點都係有人搞事

王天 發表於 14-10-4 10:28 PM
佢地沒權拿別人的物品/車的物品來阻路....
仲有好多人係街度亂寫字,掉垃圾
我仲見到有人係電車路旁整壞路 ...

um前的香港社會  你覺得是和平嗎? (我這說不代表我覺得um後的香港不和平)

poon2701 發表於 2014-10-4 22:33
um前的香港社會  你覺得是和平嗎? (我這說不代表我覺得um後的香港不和平)
...

中國人嘅地方唔會有和平...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:42 AM , Processed in 0.031975 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存