2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [困惑] 關於打擊黃傘運動既反黃傘人仕既行為 ...
樓主: 夢的理由
go

[疑難] [困惑] 關於打擊黃傘運動既反黃傘人仕既行為 [複製鏈接]

poon2701 發表於 2014-10-4 22:11
做咁多野  政府無改變過   689繼續笑騎騎...
這神做得不稱職呀...
獨裁的是誰??

年青人下班約了一班朋 ...

兩編都李純恩嘅!?

poon2701 發表於 14-10-4 10:33 PM
um前的香港社會  你覺得是和平嗎? (我這說不代表我覺得um後的香港不和平)
...

世界上沒完全和平的社會-.-...
美國說係最發達的國家...
但佢地本土入面犯罪率以發達國家比係最高
紐約市仲勁-.-
平均每3-4個鍾就有人被殺/失蹤
連外國都係咁所以到今時今日和平  呢個詞到而家先仲比人叫出來
但事實上又點會完全做到........

今次警察催淚彈後就比人罵到咁.....
英國立即出聲...
又唔見人提下佢地幾年前都放過.....
但如果警察唔射催淚彈星期一到今日金鍾點會平靜返咁多
其實大部份人都係鍾意講人架啦,國家之間仲強,前面話對談後面可以插返你2刀

王天 發表於 14-10-4 10:28 PM
佢地沒權拿別人的物品/車的物品來阻路....
仲有好多人係街度亂寫字,掉垃圾
我仲見到有人係電車路旁整壞路 ...

拎車/物品阻路果D問題我諗係示威既情況下  可能係會有最大限度既法律忍讓  (出得黎示威  連人都阻路  冇講話物品       可能因為呢D情況先冇作出正常執法  
掉垃圾呢D除左藍絲之外  示威者應該係唔會有呢D問題  (有689回收袋  

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

不是完全和平   但這事仍可以是和平
你既然明白沒有完全和平  那麼為什麼單看幾件事 就說這是不和平
也不要混淆視聽  說什麼不完全和平  去回應人地 "國際法有講 和平示威是合法"

英國幾時放?  因咩事放  而施放對象是誰?

今日金鐘一D唔靜.......有好多人為民主發聲

夢的理由 發表於 2014-10-4 22:57
拎車/物品阻路果D問題我諗係示威既情況下  可能係會有最大限度既法律忍讓  (出得黎示威  連人都阻路  冇 ...

籃絲帶嘅立場係支持警察!

只為警察加油,唔會增加警察壓力同負擔!

係陳靜心騎劫籃絲帶!

KA2837 發表於 14-10-4 11:07 PM
籃絲帶嘅立場係支持警察!

只為警察加油,唔會增加警察壓力同負擔!

嗯  我知  我都係話佢地D垃圾隨地DUM姐

poon2701 發表於 14-10-4 11:02 PM
你既然明白沒有完全和平  那麼為什麼單看幾件事 就說這是不和平
也不要 ...

前幾年放完後,有驅逐示威者.........
(時間唔好問我,我唔記得)
我仲記得英國試過死人,我只係記得當時警察趕人時用警棍打左一個係旁邊行過看野的人,點知佢後來死左
有上新聞係呢07-今年之間......
最後話內部調查,香港沒再講下文

poon2701 發表於 14-10-4 11:02 PM
也不要 ...

起碼放完催淚彈唔似28號個日咁呀
個日前面班人係4點-6點之間係咁撞鐵馬
帶頭衝擊警察坐起馬路.....
點樣講最起碼帶頭班人最鍾意火上+油啦

睇到李思焉眼火爆

玩過星曲WEB 忍影世界

你好
好耐冇見
再見

夢的理由  你好 好耐冇見 再見  發表於 14-10-5 11:00 AM

王天 發表於 14-10-4 10:28 PM
佢地沒權拿別人的物品/車的物品來阻路....
仲有好多人係街度亂寫字,掉垃圾
我仲見到有人係電車路旁整壞路 ...

有人過左火係錯,我亦好反感
但d人帶黃絲出黎搞事係咪收左錢????
定我地和平既人收左錢????
然後搞大左比警察有機會清場

我只係知道明明佔中人士佔左好多日,都好和平,但係時間太耐喇。我估到時候佢地自己唔頂到好耐。但係愛港力班人一入黎就出事,將件事返炒- -

hok5 發表於 14-10-5 05:12 AM
有人過左火係錯,我亦好反感
但d人帶黃絲出黎搞事係咪收左錢????
定我地和平既人收左錢????

班人佔中起因係沒錯.......
但到後來就唔多理智了...
警察人數的百份比多到1:10都話警察用裝備係錯,有人打警察都係有人當沒件事(當然係少數,但每日都有警察受少少傷)
係班人眼中已經用學生身份就盾牌,係佢地眼中警察用裝備(警桿之類)都係錯,咩都唔用就最岩
但又唔見佢地有警察受傷都公平D出下聲
可能因為發生事太多警察同學生市民比例達到1:10以上
人地就會發生事時都係自動偏向幫市民先,佢地覺得拿傘對警察係手無武器,但傘係可以用來打人你地唔係可100%保證無事
好似前日旺角個光頭男人,就係比傘打傷

正一應左以前有部電影入面的一句:
有事鍾無艷,無事夏迎春

沒罪案時警察阻住佢地做事就係100%做錯,但如果有罪案又會要警察
損人利己,就係而家發生的事,係佢地眼中呢排發生的打架事件就一定要神速破案,平時如果查到快又會話警察查案馬虎,慢又話警察沒做野的,根本上警察而家做咩事都會比人話左先
講警察有錯而家呢個時間講遲左都好似係輸家

『黑聖』 發表於 14-10-5 08:59 AM
我只係知道明明佔中人士佔左好多日,都好和平,但係時間太耐喇。我估到時候佢地自己唔頂到好耐。但係愛港力 ...

28號比人放完催淚彈後咪和平左囉...
上星期日我仲見到前面同警察對住班人好鍾意衝撞下警察(後面排人我唔計佢地沒衝撞警察)

王天 發表於 14-10-5 02:44 PM
警察人數的百份比多到1:10都話警察用裝備係錯,有人 ...

變哂質嫁啦

hok5 發表於 14-10-5 02:57 PM
變哂質嫁啦

最慘佢地係呢件事入面不時都叫佢地係學生,和平抗爭
仲有而家最萬能就係舉手,好似萬能手勢
舉左後之前做左咩都係無錯警察拉人就錯..........

理念岩唔係就一定要所有人都支持,學生身份唔係盾牌
開口就掛住自己係學生來,仲有人係身上/衫上面寫住學生,根本係以學生身份做盾牌
鍾意就撞警察,到警察用武力就扮弱者

好似現代怪獸家長的小孩,唔得打,唔罵得,咩都唔做得

KA2837 發表於 14-10-4 10:40 PM
中國人嘅地方唔會有和平...

貪腐令民生保障大幅下降係中國人特質........
已有 1 人評分Good 收起 理由
KA2837 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

王天 發表於 14-10-5 02:44 PM
警察人數的百份比多到1:10都話警察用裝備係錯,有人 ...

警察做咩都比人話左先,因為不信任既問題
從以前就睇得出警察D古惑招,咩黑影論等等,有自己講,人地都可以講,但係有咩問題都唔需要負責任,所以不信任係咁樣黎

http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%9B%BE%E5%81%89%E9%9B%84

王天 發表於 14-10-5 02:47 PM
28號比人放完催淚彈後咪和平左囉...
上星期日我仲見到前面同警察對住班人好鍾意衝撞下警察(後面排人我唔 ...

佔中班人本身係有問題,但係琴日我睇返有女比人非禮,令我覺得警察問題仲大!1個女仔講到明指埋個人出黎要告佢非禮。佢地居然可以比個嫌疑犯唔知去左邊。我相信警察受過專業訓練的。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:16 PM , Processed in 0.032767 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存