2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 示威者真係和平示威?
樓主: 王天
go

[疑難] 示威者真係和平示威?   [複製鏈接]

chan20008 發表於 14-10-17 11:02 PM
唔好覺得自己好威
其實人地只係無視你
正宗香港仔 出名係咩?

我唔覺得威-.-..
只但係佢地班人做左的事唔認或講係為左香港好
只會專講警察政府的錯....
根本唔公平....
法庭個法官對一件案都要2方面看
而家班人實質上對自己就視而不見對警察/政府就望到金睛火眼
我頭幾日都沒咩意見....
日日中環見到班人就煩,愈來愈反對佢地

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

用臭水? 好野,又比你屈到
掉雨傘? 咁都比你講到?
搵條片黎睇下有冇人一碌一碌咁掉出去好嗎?

四周班自稱所謂和平示威者就只會叫放人/警察打人/非禮呀/開路呢D(係我眼中係垃圾)
^唔講呢D唔通講屌你老母?

犯法就係犯法?
佔領得本身就係犯法啦, 你唔好同我講一人一信寄去政府寄到佢肯為止啦
相反, 對付犯法人用犯法手段就合法?

倒不如咁講, 你老細叫你聽日交份.報告, 你扮病請假
點知後日番到去你老細唔通知你就炒你, 咁又得唔得

你講到件事單方面錯都有?

http://www.2000fun.com/thread-5531605-1-1.html

其實個樓主都認同左人治社會

大家認為同佢仲有討論空間?

壺一v一 發表於 14-10-17 11:24 PM
用臭水? 好野,又比你屈到
掉雨傘? 咁都比你講到?
搵條片黎睇下有冇人一碌一碌咁掉出去好嗎?

我講咩你都話屈架啦.....
上面又叫我唔好經過示威個邊...
妳地成日都搵條片黎睇下......只但係我日日都經金鐘中環

你又話^唔講呢D唔通講屌你老母?
我聽到囉.....佢地班人罵人老母罵警察....x街
可能少數人罵囉....

相反, 對付犯法人用犯法手段就合法?
你講呢句我同意你囉...
雙方都做錯左

我從來都沒講單方面錯......
但日日經金鐘見到班人.....
但佢地自命代表令係中環的人愈來愈反感

王天 發表於 14-10-17 11:52 PM
我講咩你都話屈架啦.....
上面又叫我唔好經過示威個邊...
妳地成日都搵條片黎睇下......只但係我日日都經 ...

屌, 我咪叫你比條片黎羅
水就水啦, 臭水

掉傘? 一碌碌咁掉? 你屈定我屈?

好趕? 阻你番工?
老老實實, 我屋企人番何文田, 而我自己公司係太古坊
我屋企人除左放工有影響之外咩事都無
同事住係香港仔, 要坐巴士轉地鐵.
屌, 咪又係一樣番到工無遲到

就係成日叫你呢D傻仔出片, 就一條片都無就口大大
我地出片你就ON99咁

聽到話有人倒水之後另一個比人打就以為同一個人就狂講低撚死+暴民
點知轉個頭有片有真相發現唔係同一個人就話果個人都犯法
屌, 神又係你鬼又係你

你話人垃圾 人地咪一樣話你垃圾

講野係人都識講, 屌人係人都識屌, 要捉你犯法野咩都捉得啦

臭水, 掉傘, 你唔好講話比人扯到把野用唔到掉去垃圾桶都算?

都係果句啦, 講野要理性, 倒水就倒水, 加個臭字上去呢D叫抹黑
掉野我寧願你講掉飯盒, 人地講明雨傘運動, 靠係靠把野, 你講到拎黎掉出去咁樣扮威威?

P.S 無去過佔中, 但支持學生

係香港, 你估我真係咁撚膽罷工咩
唔番一日就係小多6 7百
成年人犧生唔起, 要靠學生, 你多撚謝佢都黎唔砌啦, 仲走去怪人阻撚住番唔到工果D?
學生既勇氣+犧生, 真係值得支持
已有 2 人評分Good 收起 理由
『黑聖』 + 2 可憐我地E D人比物價壓死曬
chan20008 + 2 你太中肯

總評分:  Good + 4   查看全部評分

壺一v一 發表於 14-10-18 12:13 AM
屌, 我咪叫你比條片黎羅
水就水啦, 臭水

你咪罵囉...
你點樣罵都好...
呢班廢物,阻人搵食,阻人返工
你只識講屌, 咪又係一樣番到工無遲到
你都識講自己....
呢班廢物阻住郵差,DHL,順風,的士司機,小巴,速遞,電車,巴士,出來見客個d工種,飲食業等等.......搵食

你只會罵我呢d反對人士,唔會念個班人阻住我地
妳返寫字樓沒阻到你就以為佢地好岩呀?
無視法律,成日只會係警察抓人時大叫放人,阻路
我都係罵緊個班人都沒係度罵我地呢d表達意見的人你點解罵我

做版主唔比我反映意見呀?

其實要幾得閒既人或者政治撚, 先搞得清楚示威者係咩人...王天而定媽果班, 可能連1/6既示威者都代表唔到..

王天 發表於 14-10-18 12:25 AM
你咪罵囉...
你點樣罵都好...

呢班廢物阻住郵差,DHL,順風,的士司機,小巴,速遞,電車,巴士,出來見客個d工種,飲食業等等.......搵食

首先作為公交 人地月薪照落袋, 車程只不過係改路線
的士, 如果你係私機, 你會唔會仲係留係中環搵食?
出黎見客果d工種? 你會選係抗議地區?
根本地鐵無受影響, 我唔明點解出黎見客果d又會影響到, 公交又影響到

係, 郵差,DHL,順風 送野遲左, 但月薪照出, 要影響都影響唔撚到員工本人啦

飲食業, 我唔知你其實出唔出中環同銅鑼灣, 今日先去完銅鑼灣肥肥食雞煱
十間有九間一樣爆曬人, 直頭有d店貼埋支持學生, 香港人八折

我係唔知係真係毒撚唔出街見下行下定係其實真係比人無限放大d事
影響係咩? 我眼中只有旅遊業
今日星期5, 你都可以話過左12點, 你落下老蘭睇下係咪迫爆人先出下聲

TempTemp123 發表於 14-10-18 12:35 AM
其實要幾得閒既人或者政治撚, 先搞得清楚示威者係咩人...王天而定媽果班, 可能連1/6既示威者都代表唔到.. ...

上面呢句唔多明...
你意思係罵老母罵警察個班代表少數?

壺一v一 發表於 14-10-18 12:37 AM

你又唔同意我講野....
我話又影響你,又話郵差,DHL,順風 送野遲左, 但月薪照出....
你都係想我同意你講野...
你唔知道煩到我地就唔好罵月薪照出,影響唔到
佢地煩到我地好多大件野要用車堆去目的地,辛苦好多
根本地鐵無受影響....
你都話根本地鐵無受影響,老版肯出錢車費都沒用影響地區都要行入去啦
送水送貨的人最慘...
你仲話要影響都影響唔撚到員工本人啦
唔知我地煩惱仲罵人,你呢d正一唔識體諒我地受影響的人只會罵我地

最近好返少少金鐘道有返車....

王天 發表於 14-10-18 12:45 AM
你又唔同意我講野....
我話又影響你又話送野遲左, 但月薪照出....
你都係想我同意你講野...

痴線, 人地郵差都有second plan, 你估其他送貨公司無既?
開得公司無風險評估? 特別開運輸都無嫁?
講野就用腦諗
就好似做外賣仔咁, 簽合約果時會同講你講送外賣一定有車渣?
老實講
王天你都應該過廿歲嫁啦, 聽你講到番工又係中環, 希望唔係跑數仔啦
我經濟出身, 個人利益呢樣野就係點諗都影響唔到自己嫁啦
工照番馬照跑, 唔通人地抗議你人工會比人cut一半?
個機會成本除左時間之外我諗唔到有咩
除非你講到你係老闆 影響你間公司
講明白小小, 我公司超過一半人經旺角+銅鑼灣先番到黎鰂魚涌呢頭番工
我諗基本上0影響

我唔明, 影響左我/我全公司同事 or 其他打工仔d咩?

唯一可能就正如有飲食人咁講, 有老闆迫人放假
但心諗, 我屌, 放法例假好有問題?

同唔同意你係講成件事, 個人利益根本無影響, 我做咩要同意你?
岩唔岩先?

都係果句, 如果你係老闆, 噹然我會同情你, 但如果你都係打工仔, 我唔明同情你 or 同情我地呢班打工仔d咩?

王天 發表於 14-10-18 12:37 AM
上面呢句唔多明...
你意思係罵老母罵警察個班代表少數?

靜係好粗略咁數, 咁多日黎既示威者起碼包括學民思潮, 學聯, 8大院校大生, 中小學生, 和平佔中支持者, 進步民主派包括人力, 熱血, 普羅.  泛民民陣...然後係俾催淚彈激出黎既市民, 保護學生既市民, 左翼...都未數完...

當中既人由最和平到開始勇武都有...而, 有一個現實: 無一個單位可以指到全部人, 連學民學聯, 而家都係估指到6成人到而佢地都要叫救命先CALL到而家話6,7萬到...更加唔好話平時想說服共他人話和平到底...

而家你係中建見到果D, 都唔知肯聽邊個支笛...

呢個PO好HIGH喎~

咁我呃番一分先...

警察加油!

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

KA2837 發表於 14-10-18 12:57 AM
呢個PO好HIGH喎~

咁我呃番一分先...

繼續光明磊落啦

壺一v一 發表於 14-10-18 12:49 AM
痴線, 人地郵差都有second plan, 你估其他送貨公司無既?
開得公司無風險評估? 特別開運輸都無嫁?
講野就 ...

你講的時間都係話經過返工....
但我地工作時間係要經個d地方....
公司唔停業我地就要經過...
你講極都係沒念我地工作時間要經過的人的影響

我唔洗你同意啦......點講我地工作受阻都係我地慘
你沒影響咪罵我地囉
我由頭到尾都沒話人工會少...
但我地如果送大型物品原先門口堆入去變左要堆幾條街
工作辛苦左,有d文件,物品送又要限時又要跑...
原來我地受阻係自己拿來.......
你岩晒...
我地受阻唔應該出聲講二句

王天 發表於 14-10-18 01:04 AM
你講的時間都係話經過返工....
但我地工作時間係要經個d地方....
公司唔停業我地就要經過...

我個比喻應該都幾清楚嫁啦下已經

講多次啦, 一個申請做外賣既人同公司簽合約, 公司應該唔會講100%有車渣, 而合約方面都應該講得好清楚

特別係運輸業一定有風險評估
如果評完出黎個結果係要求你爬過去的話, 我諗合約上果個銀碼應該都係包埋你爬過去嫁可?

講辛苦, 你估真係份份工都舒服嫁?
你人工唔包辛苦嫁? 如果唔包介紹黎啦喂

以前番吉野家去見工做收銀, 咪一樣比人輪住去洗屎坑 你估唔辛苦? (好彩我番太古果間無屎坑-__-)
樓主細個一定係少爺仔唔挨得~

壺一v一 發表於 14-10-18 01:10 AM
我個比喻應該都幾清楚嫁啦下已經

講多次啦, 一個申請做外賣既人同公司簽合約, 公司應該唔會講100%有車渣 ...

你沒做過唔好出咁多聲......
知少少就講到包辛苦,爬過去
風險評估........
你呢d咪唔知呢d行業的情況的無知
無做過唔知入面d情況,我都唔知點解要同你講咁多.....
點吵都好呢班人阻住我地係事實

王天 發表於 14-10-18 01:21 AM
你沒做過唔好出咁多聲......
知少少就講到包辛苦,爬過去
風險評估........

好似話俾你仲大獲都有, 係旺角, 有D只係賺好薄MARGIN既就瓜..

學民學聯係對受影響既人道歉, 亦諗緊方法對政府壓力升級而減少對民生影響...問題係提左出黎做埋, 其他人士跟唔跟...

TempTemp123 發表於 14-10-18 01:40 AM
好似話俾你仲大獲都有, 係旺角, 有D只係賺好薄MARGIN既就瓜..

學民學聯係對受影響既人道歉, 亦諗緊方法 ...

金鐘道開返咪少左影響......

小說寫手 十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

王天 發表於 14-10-18 12:25 AM
你咪罵囉...
你點樣罵都好...

我覺你應該見好就收「袋住先」
我做野果邊都係示威區 我送外賣都係示威區
但係周街d人都無話阻人搵食,阻人返工
有d人重好醒去入貨推車仔去賣野飲
路係人行出黎 a路線行唔通就行b路線囉
況且人地犯法 四個大字「關仁隱事」
你同我咪又係「花生友」邊食邊屌

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 04:01 PM , Processed in 0.043805 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存