2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 港服前景
樓主: 真田杏村
go

[閒聊討論] 港服前景   [複製鏈接]

咩原因搞到港服咁呢
1.大聯盟稱霸到2046
講親E D野 一陣一隻東方吱吱 又一隻紙圓出黎 屌鳩我
"以前神判無雙夠係咁啦" "咁係咪要每個幫收得25人先夠平衡呀"
(神判無雙 時期比盡你都係2內去到3內 而大聯盟 3內尾去到4內,再黎到E家5內)

當然 幫派戰爭入面 就係打黎打去都係打贏留低 打輸就走 (唔知其他GAME係咪啦)
因為輸左既而退GAME既人 多到不得了

2.G1懶懶閒
上面都有人提左不停重覆D活動

而隻GAME好多野應該唔少人未玩過/少玩
例如凌霄城 國服電話有九陰助手 玩下D小遊戲
就拎到張入場卷
而港服? 10點專家點多謝
而佢個戰場換既野又廢 要儲幾多次先夠換一套劍 夠換粒玄玉

一隻GAME 既代理,根本就冇乜話事權,代理隻GAME 返黎營運既版本,可唔可以跟得上原開發商自己營運既版本,話事權完全響開發商度。

之前又話江湖內功幾咁唔平衡,有錢人玩晒,所以又話要退GAME,依家五內出左,一隻金玉裝混(一玉武品,兩玉介子,一件玉衫)既武當打贏夜玉,原來唔駛江湖內功,有技術既五內玩家一樣可以打贏土豪,結果一堆人叛師去武當,唔再收江湖內功,跟住又有人走出黎講殘卷都冇人收。以前D 玩家會入金收殘卷,打到殘卷既玩家可以搵錢,但依家連殘卷都唔值錢,冇乜人收,開始變成純消費式既GAME,唔再好似以前咁,淨係拙礦打下禁地賣下斷情殘卷,賺返黎 D 錠就可以收點數同買裝備,唔駛花費一毫子一樣可以整到隻角式好勁。

隻GAME 死唔死唔係在於有幾多人玩,而係D 人肯洗幾多錢落隻GAME 度,營運商最少要收支平衡才可以繼續RUN 隻 GAME,少人入金收殘卷,代理商收入減少,自己唔肯駛錢落隻GAME 度仲話代理唔做野,國服土豪買個風物誌都幾十萬,你呢?

唔夠打認輸退GAME 都仲係一個真漢子,講埋D 似是而非既理由,只係失敗者搵落台階而己

9yinwitness 發表於 14-10-22 11:01 AM
一隻GAME 既代理,根本就冇乜話事權,代理隻GAME 返黎營運既版本,可唔可以跟得上原開發商自己營運既版本, ...

但是充值獎勵、活動有話事權吧!
只是代理懶得去想/做而已!

回覆 真田杏村 的帖子

港服無官方人員同玩家溝通...提交bug都話跟進反映.....2046先?  港服戈d用微調玩血殺刀又唔處理。米當玩家傻啦,只不過垃圾港服無人處理

花音淺 發表於 14-10-22 12:23 PM
但是充值獎勵、活動有話事權吧!
只是代理懶得去想/做而已!

充值獎勵 gameone 一直有做,送金,送修為,送殘卷等,至於GAME內活動,早排先搞完打鹿,金陵,等玩家可以準備定,遲D 用五蘊開經脈同埋用鹿血換修為。另外公開活動,早排先搞左一次三打三既團戰公開活動,但以前都係個人賽。

我覺得gameone 搞三打三比賽好有意義,玩九陰唔可以用其他GAME 既個人英雄主義去玩,呢隻GAME既設定比好多其他GAME 公平,就算土豪都唔可以一打十,團戰中每個玩家如何配合係非常重要,只要配合得好,唔係極品裝備/武學既團隊,一樣可以好勁。響九陰追求個人英雄主義先係玩緊單機,打交唔夠打就會叫人幫手,冇團戰意識既,就算人多一樣會輸。

9yinwitness 發表於 14-10-22 11:01 AM
一隻GAME 既代理,根本就冇乜話事權,代理隻GAME 返黎營運既版本,可唔可以跟得上原開發商自己營運既版本, ...

一隻金玉裝混(一玉武品,兩玉介子,一件玉衫)既武當打贏夜玉

唔好搞笑
你明唔明咩叫參合機關槍
滾鍵盤係可以完勝

至於最後一句
你可以話係打輸個方搵下台階 亦可以當係學黃子華:如果我哋一齊唔生仔,暴政必亡!
現實E句野就失敗硬 每日150大陸人
而九陰情況就係每況愈下 一直冇新血 舊人唔想玩 放AC,有人收咪算,冇人收就擺係到封塵

唔好再唱好隻GAME啦 大聯盟既成功者

善良小玩家 發表於 14-10-22 12:41 PM
回覆 真田杏村 的帖子

港服無官方人員同玩家溝通...提交bug都話跟進反映.....2046先?  港服戈d用微調玩血 ...

首先比你睇一睇番
九陰版主舊post
http://www.2000fun.com/thread-5402854-1-1.html
3.有時不是不願意修BUG,是原廠不肯幫忙修。

蝸牛會唔會特登為你個港服整一整另一個版本 點都係跟大隊
例如你話"喂 e家寒心同九九還原計算都有bug wo 454兵錄既寒心/九九還原咁痛,冇得玩"
咁唔通蝸牛立即改完再send個檔比g1呀?
蝸牛都係係古墓版本先黎改砟
當然 如果你舊版本發現到有bug錢/刷野bug就另計, 始終影響唔到代理/原廠利益既冇咁快會改

至於微調血殺  難講lu
血殺op好多人都知
百度貼吧有人數左幾個"bug"出黎
網速快的 趕盡加破防看不到破防動作
趕盡強制禁空(簡單d  你跳起 叫血殺用趕盡打你 你落地前出到招當你贏)

笑撚死我 發表於 14-10-22 01:29 PM
一隻金玉裝混(一玉武品,兩玉介子,一件玉衫)既武當打贏夜玉

唔好搞笑

結果就係咁好笑,金玉混武當五內玩家贏出

9yinwitness 發表於 14-10-22 06:17 PM
結果就係咁好笑,金玉混武當五內玩家贏出

睇怕隻武當係用九宮劍法
不過唔緊要 國服已經和諧左兵錄加成
e家你打落去可以9百去到千幾 遲d?面版有眼睇啦

遲下仲有可單可群既血海魔刀  

點吸引新人玩姐
一係禁上去/買ac
內功套路裝備經脈無限兵錄追到2046 海量綁架外掛

留低玩係因為個幫好多癡線佬 口狗笑丫!

笑撚死我 發表於 14-10-22 07:48 PM
睇怕隻武當係用九宮劍法
不過唔緊要 國服已經和諧左兵錄加成
e家你打落去可以9百去到千幾 遲d?面版有眼睇 ...

http://9yin.woniu.com/news/officialnews/2014/0909/13364.html
http://tieba.baidu.com/p/3326878322?see_lz=1
血海魔刀錄
單刀古譜武學 臂力內息雙加成

孽海茫茫

天作孽,猶可違,自作孽,不可活-蔓草縈骨,拱木斂魂,劈斬前方20米範圍內敵人造成外功傷害;招式命中未招架敵人,給其添加孽:持續10秒,疊加至3層後爆發,進入昏迷2秒。

飲恨滔天

僕本恨人,心驚不已,直念古者,伏恨而死。悲風汩起,血下沾衿,黯然刀斬目標造成外功傷害。(此招式可以利用輕功快速接近對手)

離經叛道

志大言浮,離經叛道,約則義孤,博則辭叛。去者若叛,辱滅古今,飛身踏斬目標造成外功傷害。(此招式可以利用輕功快速接近對手)

舍神棄佛

求則得之,舍者失之,棄明投暗,反正歸邪。覺迷不悟,了惑虛妄,旋刀收勁對周圍敵人造成外功傷害;招式命中敵人,可將其拉近自身,招式每擊都給敵人添加孽。(出招時不可移動,出招過程為黃霸體狀態)

血魔撕天

天將興之,孰能廢之,魔血濁身,顛思妄本。勢能揭天,力能傾山,虛斬前方敵人造成外功傷害;擊破敵人招架時:添加2層孽,並使其6秒內出招後封招3秒。

血刃魔心

道高一尺,魔越一丈,不作善界,不落群邪。物刃相靡,行盡如馳,招架成功後,給攻擊者添加「血刃」狀態:持續8秒,疊加至10層後爆發,定身2秒。(敵人身上存在「血刃」狀態時,被攻擊則疊加1層「血刃」層數)

橫行無忌

不依道涂,橫行徑逾,暴戾恣睢,日殺不辜。道高一尺,魔越一丈,自身進入「橫行無忌」狀態:每2秒給自身周圍敵人添加孽,狀態持續6秒。

放下屠刀
實(大)
天魔外道,浮生無落,皈依佛竟,寧捨身命。孽海茫茫,回頭是岸,放下屠刀,立地成佛,瘋狂屠戮周圍敵人造成外功傷害;招式每擊可給敵人添加孽(無視招架)。(出招過程為紅霸體狀態,出招過程中可施展輕功)

先講大技 每擊都暈 大技9擊 每3擊一暈仲要無視招架 姐係比你架左頭3野 打後都係冇得架架啦

可單:大技屈 雙沖(7HIT同3HIT)
可群:20米上BUFF 國服3層面版1千(有454唔難)   舍神棄佛 可以吸人+暈+上BUFF 不過黃霸 小心開太極/雙刀拉同錦衣綁 仲有招氣招 2秒加一層孽 升一層扣兩秒CD 假如有10層 應該得12秒CD   12秒CD但佢氣招持續6秒

到時真係滾鍵盤都贏

有勁套路自然就有另一套克制啦
再唔係和諧佢lo

真田杏村 發表於 14-10-23 07:02 PM
有勁套路自然就有另一套克制啦
再唔係和諧佢lo

係囉
上面條傻仔打哂飛機話
依家五內出左,一隻金玉裝混(一玉武品,兩玉介子,一件玉衫)既武當打贏夜玉,原來唔駛江湖內功,有技術既五內玩家一樣可以打贏土豪

e家普通玩家比你用武當5內+套厹的確可以打下  遲下?等含撚啦

睇番你段野真係陰撚公

第二段  話5內武當勁搞到土豪唔肯收殘卷  
真正既土豪就開兩條江內經脈啦 仲同你計較單個內功勁唔勁
咁你不如話g1入金送江內殘卷搞到土豪唔再同人收 搞到d殘卷唔值錢丫笨
註:9yinwitness 應該係大聯盟食王個班人 一隻王好似12張江內殘呀? 一星期剩計火龜猩猩禿鷹王 9隻 9*12 幾多張呢  

第三  又話要營運商收支平衡 又話殘卷唔值錢冇人入金收
你真係咁為營運商著想仲唔快d搵人連署要求g1改走奇遇改走世王改走打風 剩係入金先有殘卷送
再取消埋全日綁架官銀 以免工作室瓜分利益

最後 隻game點解少人玩又少擺錢落去玩 如果你係個有D閒錢玩下online game既人 會唔會投資落隻幫派戰局不平衡(多你一隻唔多 少你一隻唔少) 講單挑 你落少少錢玩4式+江內(就算加套過時古譜)又唔夠top個班(上面班壕)打  又下面班垃圾又冇哂癮 而且隻game自己整人唔保值(4式ac有2kf眼見 一招要二十幾d  但係4式ac夾埋賣得3千)既game到玩下呀 慳番d錢同人玩下99唔撚好?

笑撚死我 發表於 14-10-24 12:19 PM
睇番你段野真係陰撚公

第二段  話5內武當勁搞到土豪唔肯收殘卷  

我就一D 都唔陰功,作為一個成年人,打機對我黎講只係消費娛樂,一隻武俠GAME,開發商唔用衝裝系統,合石系統,寵物系統去屈錢,以新武學去保持營運商收入既做法非常正路,只係果D 睇唔通人地點樣營運隻GAME 既人,先會投訴物價貶值,更好笑係想"保值",唔知你係咪後悔洗左好多錢玩隻GAME,係既話不如早D 棄GAME,因為你隻角式只會越來越唔值錢,當隻GAME 執埋既時侯,太極四式AC 連三千蚊都收唔返。

只要你有玩 mmorpg 既經驗,就知道任何角式既強弱都有周期,太陸方面,現時五內錦衣玩家係幾咁勁,打贏唔少古譜玩家,就算日後會改弱,又有邊個保証將來大江湖既武學打唔贏新古譜,到時血海魔刀錄一樣可以變成垃圾,說到底cash is king,有錢才是王道,不論現實世界或虛擬世界,仇富不如思考怎樣致富

9yinwitness 發表於 14-10-24 05:31 PM
我就一D 都唔陰功,作為一個成年人,打機對我黎講只係消費娛樂,一隻武俠GAME,開發商唔用衝裝系統,合石 ...

又兜既
唔肯承認你係大聯盟既人?

點解斷七殘卷 江內平 因為廢所以冇人收? 如果你係武學收藏者  不論廢勁都會收架啦
裝備平 金裝變幾兩貨 國服都有E個現象 點解? 佢地狂開新SER,新手入新SER 舊人又齊裝 仲同你玩舊SER比人虐?
港服就冇新手 點解冇新手?過格黎POST睇http://www.2000fun.com/forum-redirect-goto-findpost-ptid-5533107-pid-88468314-fromuid-3668336.html
簡單引用幾段
樓:兵錄也要刷,不然沒傷害。
友:兵錄要刷到多少?
樓:可以先挑一種專攻,刷滿454,其他有時間再說192就好。
友:刷滿454要花多久?
樓:不花錢大概半年,花錢大概一個月。
友:哦。
樓:經脈也要開,不然數值差很多。
友:只能練到9耶。
樓:可以刺探換其他門派三內來練,然後包月月簽到7個月換二內,7個月就8條108了。
友:……………………
樓:四內經脈,五蘊600個可以打通,蘇州收3.5兩約2.1錠一條(台幣945元),饞嘴俠客那裡只要1.2錠就可以打通等於台幣540元,先學廚師,開六條144就好,先儲個3240元就搞定了。
友:……………………

其他game 可能要咩衝裝衝lv
但係九陰 你要整裝 整兵錄 整經脈 升5內(幾千個聖武令+420和氏壁等緊你)你係新手你玩唔玩
如果要娛樂 咁我去玩LOL咪仲好?大路野 現實又有FD又共同話題

營運既野 我地唔會明架啦 張圖入面有幾多隻game仲鬼過九陰 應該大把

營運商點都賺錢既,分別係賺多同賺少 同埋賺得值唔值 你肯跟貼更新緊係值
但係你睇下e家港服 8月20更5內 e家兩個月 仲未出俠客行 e家仲要新出既99冇9,10層換
仲個個星期搞埋D幾百金幾千金8千金既充值活動
當然亦多得一眾幣商  搞到玩家買錠都唔入金(因為唔抵)先搞到入金活動愈送愈癲
九陰想致富咪入大聯盟 食世王 我講得岩唔岩呀

2kf仲係講呢d野真係喊出黎
講真個句 成日話咩大聯盟霸權 笑死人? 打機定做人都係為自己利益嫁啦 從來人都係自撚私
自己冇能力出黎爭天下就話人地霸權 你老母自己一d都唔爭取就話霸權
邪教盟搶得個一兩次就粒水 冇人迫你叫你唔黎 係你地笠水狗淆底 中立幫從來都話歡迎你地黎搶
人地一代線內部點做野問心個句 關你撚事呀?

成日係到講乜9野隻game咩古譜又唔平衡 技又唔平衡 早d退game啦係到講經托柒咩

klaum1106 發表於 14-10-24 06:06 PM
2kf仲係講呢d野真係喊出黎
講真個句 成日話咩大聯盟霸權 笑死人? 打機定做人都係為自己利益嫁啦 從來人都係 ...

同時亦係隻game少人原因
愈打愈少人 贏左留低輸退game
由當初合SER打得七彩咁亂到E家邪惡軸心班垃圾連追殺都少見
BTW我鐘意出黎講你吹咩 你會小舊肉呀? 要屌既順便屌埋九陰吧 佢班人成日話唔平衡 搞到我寒心厹血殺全部廢哂

其實呢個2千f有冇g 1人員去睇?

真田杏村 發表於 14-10-24 06:50 PM
其實呢個2千f有冇g 1人員去睇?

星夜緋雨?
http://www.2000fun.com/home-spac ... ateline-page-4.html
佢d post全部都係同g1代理既game有關
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:32 AM , Processed in 0.040916 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存