2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 ***全 新 萬 聖 節 遠 征 團-九 尾 の 突 襲(24/10 ...
樓主: 忘戀
go

[消息情報] ***全 新 萬 聖 節 遠 征 團-九 尾 の 突 襲(24/10 更新:九 尾 遠 征 團 影 片***  

回覆 Medusa-)` 的帖子

感謝分享 雖然唔知佢講咩

sck123 發表於 14-10-22 03:55 PM
話緊你地GC有乜野改動都收收埋埋
出公告個陣一句簡單了事就算
EG:八轉王改勁個陣,加人數個陣,技能調整

這裡也在等開發提供技能調整的資料呢~
韓國如果調整技能的話,港服也會跟隨調整的呢,請放心。

官方小雲 發表於 14-10-23 05:40 PM
韓國如果調整技能的話,港服也會跟隨調整的呢,請放心。 ...

韓國官方係8轉更新個陣
同時有將2~5轉S卡從攻擊/技能恢復時間等等作出調整

天空上的一顆星 發表於 14-10-23 05:44 PM
韓國官方係8轉更新個陣
同時有將2~5轉S卡從攻擊/技能恢復時間等等作出調整  ...

香港主要也是按照韓國原廠的安排來進行更新,
每次收到新的內容也會盡早進行翻譯以便推出,
對於有玩家提出技能調整的更新,
不知是否可以提供相關連結,
以便小雲向開發查詢有關更新內容是否可以套用到香港呢~

(細聲說:畢竟原廠也有自己的決定…有更新也不一定會告知我們呢T_T)

官方小雲 發表於 14-10-23 06:18 PM
香港主要也是按照韓國原廠的安排來進行更新,
每次收到新的內容也會盡早進行翻譯以便推出,
對於有玩家提 ...

http://www.2000fun.com/thread-5526189-1-1.html
我早就有開post,小雲呀小雲
快D上夢版睇下啦......

呢頭講:這裡也在等開發提供技能調整的資料呢~
韓國如果調整技能的話,港服也會跟隨調整的呢,請放心。

個頭就:對於有玩家提出技能調整的更新,
不知是否可以提供相關連結,
以便小雲向開發查詢有關更新內容"是否可以"套用到香港呢~
(細聲說:畢竟原廠也有自己的決定…有更新也不一定會告知我們呢T_T)

其實係咪矛盾緊...

sck123 發表於 14-10-23 06:22 PM
http://www.2000fun.com/thread-5526189-1-1.html
我早就有開post,小雲呀小雲
快D上夢版睇下啦......

你說得對…

修正:
韓國如果提供調整技能內容的話,港服也會跟隨調整的呢。

官方小雲 發表於 14-10-23 06:28 PM
你說得對…

修正:

與其話要人地提供,姐係變相將責任推卸去比我地點講都聽唔到既韓服
真心一句,佢地既技能調整係大大咁影響咁S卡既平衡性同埋出路
http://www.2000fun.com/thread-5520957-1-1.html
正如我之前開既八轉戰post,有好多野唔係真正體驗過唔會知有幾悲劇
更何況我覺得身為比錢去買代理權既GC係咪應該唔多唔少都可以
"請"人地提供番有關設定檔/更新內容,可能係我無知
但係始終夢之最大賣點係S卡,而且仲要係最新既S卡都搞成咁樣
作為代理係咪應該提供更加多元,令人覺得有趣,有想玩落去既感覺
而唔係造成某系列既S卡過強/過弱,令玩家一面倒,去抹殺想玩既人既生存空間
姐係令到玩家減少,令GC少一個搵錢既機會
同埋長遠黎睇唔多唔少都影響到隻GAME內部既競爭力

仲有有關八轉團陣營人數嚴重傾倒問題,呢一樣野如果係香港獨有*(我唔知其他SER係咩情況
咁姐係韓服唔搞既話=變相我地一世都係要咁?
姐係你地就算點樣加位都好,一樣都係無法滿足到咁多人既需求

*萬惡的該死萬聖節路標 ....
10開中6

唔知聖誕團會唔會有新野

更新遠征團影片

sck123 發表於 14-10-23 06:36 PM
與其話要人地提供,姐係變相將責任推卸去比我地點講都聽唔到既韓服
真心一句,佢地既技能調整係大大咁影響 ...

關於nostale 韓服有關職業的調整,我方已嘗試向原廠爭取。但對方初步的回覆是
由於SE(韓服)與ORI(韓國以外的伺服)有完全不同的SP卡平衡設定。(小雲按:我也不確定有何不同)
所以港台伺服暫不考慮更新SP的設定,再加上除了GC以外,並沒有其他地區反映對此更新的期望與建議,因此現階段不會考慮套用…

對於早前小雲的回覆,實深感歉意。因為過去,小雲也誤以為港台韓伺服也採用相同的設定。

另外,就以下內容,小雲有一些簡單回覆。
「比錢去買代理權既GC係咪應該唔多唔少都可以"請"人地提供番有關設定檔/更新內容」

其實是不可行的,因為遊戲所有的版權也原廠手裡,而且原廠絕不可能提供遊戲的Source code以及研發程式,
因此代理商是沒有能力對遊戲作出任何修改的。

但小雲將會就這次SP卡的調整會繼續向原廠商討,為用戶所喜歡的內容繼續爭取。
讓玩家增加,令GC有更多搵錢既機會 (大誤…)
已有 2 人評分Good 收起 理由
心願與你 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
天空上的一顆星 + 1 謝謝解釋

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 官方小雲 的帖子

不如你爭取多啲活動又好 副本又好 留住各玩家既心

中卡機會不屬於我+1

官方小雲 發表於 14-10-24 12:12 PM
關於nostale 韓服有關職業的調整,我方已嘗試向原廠爭取。但對方初步的回覆是
由於SE(韓服)與ORI(韓國以 ...

「由於SE(韓服)與ORI(韓國以外的伺服)有"完全不同"的SP卡平衡設定。
再加上"除了GC以外,並沒有其他地區反映對此更新的期望與建議",因此現階段不會考慮套用…」

既然每個SER都係唔一樣又點可以拎黎比呢?
可能其他SER唔覺得有呢個需要唔代表我地呢邊無呢個需求
(以我所知,單係S卡技能傷害計算公式,其他各式各樣既細微設定都有唔多唔少既分別)
香港既玩家有幾多,同其他服既情況相比起上黎有幾唔同,心知肚明
真心希望可以聽番我地玩家真誠既訴求
BUT既然小雲有做野有反映,之前潛左咁耐水偷左咁耐懶就暫時唔________住
另外有一可疑之處,"點解韓服會容許個個SER都發展成特殊情況"
既然無口中所講既??????,點解又會有呢樣野出現
照計個原程式應該係一樣

「小雲也誤以為港台韓伺服也採用相同的設定。」

嗯,因為小雲係小雲所以可以接受
拿,加陣多D出黎回應下玩家訴求咪好,唔好成日潛水啦知唔知呀
玩家既意見=反而可以幫GC吸引更加多既玩家留係度

仲有一樣好緊要既野想問
小雲呀小雲
你問下班死人GC幾時先出回饋下燒最多錢哂最多時間既"老手"既活動
之前又冒險家特訓團又N年N月N日無上之後再上先有獎
根本無老手可以享受,嚴重不公平
相信好多老手都好傷心,點解,點解……

回覆 sck123 的帖子

你覺唔覺得自己好煩?問完又問,人地都講左要原廠肯配合,人地唔比就唔比架啦,你罵小雲都無用
仲有,打份工姐,洗唔洗24小時服侍你?你唔鐘意咪唔好玩囉

o小櫻o 發表於 14-10-24 11:54 PM

你覺唔覺得自己好煩?問完又問,人地都講左要原廠肯配合,人地唔比就唔比架啦,你罵小 ...

玩家有問題有意見去問,自然就只有可以代表到代理既GM去回答
首先,佢做得GM呢D野係預左,佢答與唔答係佢既事,我問佢係因為我覺得有需要
更何況我講野覺得有禮貌,至少個人認為無用到所謂"罵"既字眼
唔鐘意就唔好玩呢D咩歪理呢?唔中意既會哂咁多口水?唔中意又要up埋咁多廢話
我既意見係真係問題定係真係多舊魚好明顯唔係你去判定
再講人地小雲肯答,之前佢潛左幾耐水你又知?
佢做得GM但係無盡到GM既責任去同玩家溝通更加無代表過GC向玩家既意見表態
呢樣你夠膽話唔抵屌??洗唔洗埋多個讚佢??
收份糧但係連小小應該盡既義務都無,而且仲要係持續左咁耐既時間
原來咁樣叫做無問題呀??
不滿呢樣野係日積月累番黎,如果佢有聽完玩家既意見之後真係有作出改動既話
(EG:修正番技能失誤,調整pvp系統上出現既異常,"推出可以迎合到大眾既活動')
你覺得會有咁多人對GC死心之後搞到退夢??
調番轉黎講,我地除左可以同小雲講之外仲有邊度係可以表達到呢D意見??
不給你黎答下我

不給你黎答下我<意義不明
第一,衰過GC同小雲大有人在,唔信你咪睇下橘子公司點代理啲遊戲囉,小雲已經負責任,唔負責任既早就潛水潛到個遊戲汁粒,一樣有糧出
第二,我無講過話你反映意見有問題。我係覺得你態度有問題,你多次既留言已經證明左,如(姐係咁,人地出得既資料比得埋你,你就剩係放張九唔答八既剪影圖出黎大佬呀,你放風都放好D呀,加陣玩緊密室逃脫定係世界十大猜謎??你加多句話係咩新野都好呀,咁樣睇落無誠意到極點,玩人feel/有乜代理就有乜GM……唉)我唔覺得依幾句野有任何善意意思,你係無講過個罵字,但係你所講既野,已經將依個罵字既意思發揮出黎
第三,你多次提出無理要求,如(八轉團陣營人數嚴重傾倒問題),人地已經即時做野加位,你覺得甘嚴重咪去天使陣形囉,又如(之前又冒險家特訓團又N年N月N日無上之後再上先有獎根本無老手可以享受,嚴重不公平),係唔係每人派1s防爆,唔洗賺錢先叫好?就係因為你依d人,做又罵唔做又罵,先搞到gc唔想做野
第四,我就番(唔鐘意就唔好玩呢D咩歪理呢?唔中意既會哂咁多口水?唔中意又要up埋咁多廢話)進行回覆,唔鐘意咪唔玩,有咩問題?唔通你有強迫症?依個壇仲有比你哂更多口水既人,但係好多都係講緊廢話,姐係佢地講得愈多,你就認為佢地更鐘意個game?

o小櫻o 發表於 14-10-25 01:59 AM

不給你黎答下我

首先小雲從來都唔係"一個人控制緊呢一個角色"係某年網聚度
我係親眼見到有多個人同時間用緊既都係小雲
同一時間係2KF曾經出過既自拍活動之中
小雲又再影左張cosplay既相,又係另一個人黎
所以到低小雲呢一隻2KF AC係咪一直都係同一個人(可能會持續一段時間係一個人only)無從判定
因此其他GM有無出現過或者有無做過D乜我真係唔知
但至少都其他GM上夢既出現率多過小雲上夢

正如我之前所講"小雲"之前一直都無盡到做GM既責任,加陣佢難得肯上黎
就算真係比人問候咁又如何?佢個底好好?
唔係,應該係話"代理既GM個班人"個底無花?
放置play不嬲都係佢地既一貫做法,唔想比人屌你唔叫佢地去做多D野?
我認我之前既眼光睇得唔夠長遠,我係點都估唔到天使係無恥到一個咁既地步
邊個叫你舉個咁極端既例子??你個腦係咪燒壞左,病左睇醫生啦好嗎
之前GC一直都係無止境咁樣出坑錢活動,但係都"曾經出過"
"持續上線領取實用道具/抽獎"之類人人都可以享受到既公平活動
而唔係又新手歡迎又失雞無神先彈個九成人都唔關事既活動出黎
佢搞親D乜"免費活動"已經係乜都唔關老手事,完全無一班支持左N耐既玩家份
姐係咁樣作為代理黎講好正常好公平咁話??明明呢隻game已經根本新手人數一成都唔知有無
難道反而一直玩咁耐既老手就一律無視咁話??至少你都出番個感謝祭
人地講幾多野又如何?唔通行過抽下水都算??唔通出面係咁叫汁笠汁笠都算???
你明知人地講緊廢話你都仲囉出黎講,定係要專登走黎扭曲我所講既野之後搵位入我

我係叫你去搵除左小雲之外仲有其他同GC發表意見,同埋真係會比到有建議答覆既途徑
以我所知,加陣除左係2KF呢一度同小雲講之外,你去GC夢之個網講極講幾多都根本無視
除此之外你邊度仲有搵到有咁樣既媒介

已放棄夢之

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 05:53 PM , Processed in 0.034548 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存