2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 為左大錦衣 你可以去到幾盡!?
樓主: 012013
go

[閒聊討論] 為左大錦衣 你可以去到幾盡!?  

丐幫4內誇張到咁都只係微微強左傷易既內息加成比例
就算改左都有3XX每HIT既附傷,加埋命中,爆率,玩乜套路都係輾壓式極限攻擊力
反觀5內錦衣,除左血殺,只係好少套路可以適用係內功BUFF果3秒
設想5內錦衣vs 5內武當比拚,經驗型武當君子預判到錦衣爆BUFF既TIMING,以佢地既強大恢復,免傷,持續攻擊力,
完全可以抗衡一般錦衣
裝備/層數不足既錦衣面對5內武當只會有心無力
只有高血殺齊裝既錦衣先小小優勢
但限制更多,同地獄換魂經最配既套路只有血殺( 沒有之一)
限制主要體現在套路轉換上
丐4內係無死角強大,錦衣係受限制地強大
因為血殺係內功,因為寶物關係,好難同外功套路共存 (至少係1場切磋唔可以共存,轉寶物要CD)
對比返丐幫4內,玩各種套路都有顛覆性加成
命中,爆率,附傷3樣野都係內外通用,即便寶物轉唔切,附傷3百幾一HIT連一套就算係用5層既技連人都極可觀
而錦衣既40%暴傷就唔係內外通用喇,因為係你轉套路而寶物又轉唔切既情況下,多出果40%暴傷,個效果可以話只係酒神既九牛一毛
所以血殺同錦衣5內個特效係唇亡齒寒,而家2樣野1齊和諧,的確過份左
而丐幫4內「萬金油」人稱「史上最強」「古譜級內功」 係4內時期幾乎橫掃全宇宙,都冇和諧
從呢個角度就會睇到今次蝸牛既改弱係不公平既
當然你可以話錦衣有3秒免傷丐幫4內冇, 但5內係免傷時代,冇免傷既門派=唔入流,所以呢點不在考慮範圍

笑撚死我 發表於 14-11-18 10:00 AM
因為血殺同錦衣5內係平民最後可以逆襲土豪既武器 所以我地唔應該屌佢OP
所以應該叛過黎錦衣  而唔係要求 ...

"因為血殺同錦衣5內係平民最後可以逆襲土豪既武器" AGREE!
錦衣已經係平民與古譜人士抗爭既底線黎
改廢之後只有高層江內古譜玩家同低層江內古譜玩家既公別
總人人都玩同一個流派,人人都用樓雲令換大眾口味既江湖內功,隨波逐流
咁九陰既高低之分就只有「量」既差別,而冇「質」既差別
隻game只係愈黎愈悶
到時再出新江湖內功,走在最前既古譜佬仲會唔會投資落去?

蒼天白鶴 發表於 14-11-23 12:03 AM
就算改左都有3XX每HIT既附傷,加埋命中,爆率,玩乜套路都 ...

丐幫改完之後應該得2百到既附傷
酒雨OP係人都知
所以蝸牛決定唔再比E個情況出現先冇再係5內搞咩長期附傷內功(無根個8擊同君子空中附傷就除外)
因為酒雨咁勁都未比人和諧 所以和諧錦衣就唔公平?
打酒雨 起碼有得同佢鬥秒
打錦衣?3秒暴擊+3秒免疫所有傷 仲要有件全世界都有既寶衣

冇免傷=唔入流  少林都冇喎 咁佢入唔入流呀
講4內 頭三咪係丐幫極樂錦衣
5內,咦,得番錦衣你既?

蒼天白鶴 發表於 14-11-23 12:11 AM
"因為血殺同錦衣5內係平民最後可以逆襲土豪既武器" AGREE!
錦衣已經係平民與古譜人士抗爭既底線黎
改廢之 ...

憑乜錦衣有特權逆襲古譜 但係其他門派就眼白白比錦衣恰?

又用江內做藉口
你唔好屌埋蝸牛開江湖經脈
又要驚世先換得無門派高層丫笨

武林本身就有分強弱
但係絕對唔係門派會係強

笑撚死我 發表於 14-11-23 09:29 AM
丐幫改完之後應該得2百到既附傷
酒雨OP係人都知
所以蝸牛決定唔再比E個情況出現先冇再係5內搞咩長期附傷 ...

更正返你,10層酒神既附傷一定超過300
同丐幫鬥秒? 你4內時期有冇深入玩過呢隻GAME?
4內丐幫體魄不俗,臂力極高,血量一般都有萬4以上,齊裝齊經脈爆體魄果D萬6
1般其他門派,包括錦衣都唔會過萬2,3
呢個血量既差距放係4內時代,仲屈過錦衣短短3秒無敵
4內丐幫係無死角強大,5內錦衣係受限制地強大
而蝸牛冇和諧到如此逆天既酒神
而家和諧地獄換魂經加血殺刀2樣野,根據呢1點,就係唔公平
你要格硬話錦衣毫無付出毫無技術無腦秒古譜,
咁冇得講落去
即刻武當用8層鎮派+心佛連開2-3次開太極;
回復BUFF1次回1萬血;仲會BUG左-1傷;九九還原不合理高傷
以上種種都顯示武當係過份地強,超越某層次既古譜佬無難度
咁錦衣之後下一個就到武當,直到門派變成完全冇人理會OR新手先會玩既野OR傳說中既野
ps.5內少林個攻擊BUFF目前係BUG左的,所以唔入流

蒼天白鶴 發表於 14-11-23 12:03 AM
就算改左都有3XX每HIT既附傷,加埋命中,爆率,玩乜套路都 ...

酒神玩乜套路都有咁大增幅....超屈
4內時代呢個內功玩內外套路都易中+爆得起+減人1半防+附傷
錦衣5內唔見得要改弱,始終唔係全面屈人機

曲線救錦衣大法

呼喚各服九陰玩家叫蝸牛加強其他七大門派
然後勁HI佢地,等佢地比人削到變成同錦衣一樣實力
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
最後全部比新八大取代

行人勾當 發表於 14-11-23 09:19 PM
更正返你,10層酒神既附傷一定超過300
同丐幫鬥秒? 你4內時期有冇深入玩過呢隻GAME?
4內丐幫體魄不俗,臂力 ...

丐幫高血,但係佢有冇好似4內錦衣咁免疫十幾%傷 有冇好似5內錦衣咁20秒又一次3秒免疫

唔和諧強大既酒神 所以和諧地獄換魂經係唔公平?
咁你有咁強大既特效 只係人地CD既一半又公唔公平
錦衣對唔對抗古譜我唔知
但足以對抗其他7大門派同99同江湖絕技
仲唔夠?

至於你下面
武當
咁心佛係咪武當套路
回復BUFF一次一萬血真係笑左
佢每秒回大約內息一半
當你800內息 回400血  400*15 都係6千 仲有4千呢?
BUG左-1傷係寶衣+5內效果疊加
改唔改冇所謂既 但係玉寶衣免疫7成 武當5內30% 點改? 改低武當%?
就好似錦衣5內免疫3秒傷+攬雀尾  就算比人打 都係唔會回血 因為個3秒免疫傷已經食哂,冇傷打落攬雀到

九九還原 九宮劍係武當獨有?
佢大技高欣,冇錯,係E家既版本的確高傷,但係國服佢比錦衣早已經和諧左

至於少林 邊到BUG左請指教

唔和諧丐幫 但和諧錦衣就好似當初出十巴掌只係玩玩下 點知D人拎黎爆招架/玩唐門附傷/丐幫附傷,之後變左OP套路 之後蝸牛亦唔再推出10HIT沖鋒再加鎖定怒套路

而且 丐 極 錦 4內威完之後
前面兩個個5內都已經變得比4內更弱
錦衣5內....到和諧前依然強大

如果你話最後和諧哂8派
咁我寧願百家爭鳴(無論9大江內定係勢力內 又或者幾十種套路) 都好過八家爭鳴(八大門派)囉,更可況E家一係錦衣一係武當一係君子
其他門派都唔知去左邊

回覆 行人勾當 的帖子

咁即係因為丐幫4內屈左無改,錦衣5內屈就唔應該改?
同意錦衣5內係5內入面無丐幫4內係4內入面變態,但事實上2者都係遠遠超過其他門派既存在

所以唔明白蝸牛改弱過強門派有咩問題.....

再者...完全唔認為武當5內加9宮劍會比錦衣5內加血殺惡頂...
9宮劍係公用套路,但打慣打熟都知遠距擋實,近身搶攻既應對方法(遠距地陣被擋,近身起手唔算快.會比沖技CUT,地陣唔中既9宮其實無咩特別痛,單靠99還原輸出有限),武當5內既回血係幾噁心人...但係夠力既係可以一波帶得走
至於血殺....遠身夾硬拉近加CUT技,強行進入猜拳,.50%打中一套(極痛),50%無功而還但幾乎無風險...都未計群戰群綁擋左照定身...而且係由頭壓住對方到尾,偶有失手都可以靠5內傷害免疫保命(即係秒唔到)....
一個係穩陣咁壓制至死,一個係有風險既一波秒死(仲要唔一定死!!).點睇都係血殺無解....重點係免費既亞古譜武學.....當然改完會唔會過弱係後話

kinkinkinkk 發表於 14-11-24 05:08 PM
回覆 行人勾當 的帖子

咁即係因為丐幫4內屈左無改,錦衣5內屈就唔應該改?

人地嬲嬲 嬲蝸牛一次過和諧哂兩樣  唔諗下人地唐門 個內功同鎮派連比蝸牛和既機會都冇

九九還原已經和諧 佢硬要話九九高傷冇計,係內功傷害+兵錄既問題 武當5內回血亦冇佢所講既一萬
再加上一物冶一物
戰場武  魁星  血刀經 是但一樣已經剋左武當回復50%
前兩個有恆心就拎到 後者要錢姐

一向唔洗錢 剩係用5內+血殺打遍七大門派 江湖絕技 99武學 又點會慣要佢又搞呢搞路

其實有改動好正常呀...佢測試到個套路比原有嘅實力設定有差別咪改囉。
而且大多數都係「和諧」,其實除咗改弱之外可唔可以試吓改強一下其他被認為無用嘅套路,就算係套路有強弱之分,都想有返佢嘅特色。 :P

仲差11個讚就1千 加油

改弱少少由強至正常,都合理丫 。
血殺更需要用者技術不是冇腦拉理去。
內功變長cd 後,秒殺能力和免傷不變,還可以使用(
對比極樂,唐門,丐幫……)

差8個讚
加油

個人認為 血殺刀改弱左之後都仍然可以用 擋左唔可以拉埋去 本身呢隻GAME都有個虛實架既系統 冇人叫你一定響人地擋既時候拉過去 改左之後 人地冇擋你一樣可以照拉 我自己都係錦E 通常拉得過去人地都冇擋 冇黃霸插地 係 的確令血殺冇咁好用 冇得4個BUFF就拉過去插 咁但係連一套唔可以綁人起手? 雙沖套路放完技 人地雁行走你都可以捉佢呢下出綁技 之後照舊係一套 血殺改弱左 係要你諗下自己要點樣研究 點樣去發揮 改左之後係咪一定唔用得先? 未試過又點知 好多套路你覺得唔勁 但係人地花時間鑽研一樣可以變得好神
但係反而係5內 其實都冇實在既需要去改 3秒40%BUFF 15-20秒既CD 君子都有33%傷 個BUFF成20秒 對比傷害唔差得遠 但係個BUFF既持續時間就得咁短 個CD緊係要短d啦 同你一樣咁耐CD 你個BUFF20秒我得3秒 點睇都唔似你地話有必要改 何況 表示3環會有BUFF 到時我出個3環 唔好彩有BUFF 之後成40秒都冇BUFF用架啦喎 至於免傷3秒 3秒呢樣屈唔屈見仁見智啦 如果你係成日寒心撞正人地3秒BUFF 你緊係覺得屈 但係3秒都講彩數 你識數既 計好CD差唔多 一兩個飛鏢都過左個BUFF啦
所以我覺得錦E血殺改左之後 仍然可以試下用 錦E們唔洗成日響度抱怨 反而可以練定唔依賴拉過去破防 至於5內 個人小小意見 其實都唔係咁有需要去改

應該要改弱錦衣啦
根本強大得好過份
對其他門派又公平咩
齊裝齊經脈兵錄既錦衣一套血殺
實在高傷得好過份
而家除左江湖內古譜魅影參合
其他套路都好難同錦衣打

錦衣慘慘豬

我叫媚兒,很高興認識你 我的賴:cooltea521很高興能和你成朋友。

我叫媚兒,很高興認識你 我的賴:cooltea521很高興能和你成朋友。

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:05 PM , Processed in 0.040346 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存