2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 積分瓶頸位
樓主: luvavril4ever
go

[問題] 積分瓶頸位   [複製鏈接]

回覆 luvavril4ever 的帖子

樓主我唸你可以玩下SUP
SUP你帶住隻AD肥打崩左下路就多D跑線
宜加我練左SUP場場都嬴  最好就用D多控場/多保護技做SUP(比如卡瑪)
希望幫到你~

小弟金5 打左1000場RANK~ 琴日升左金4 (10連勝)

打左1000場RANK 小弟對隻game 熱度未有過半點退減~
實力決定高度 運氣決定速度~ 樓主都要相信自己一定會登上鑽石寶座~

1)認清自己
每個玩家都有自己特長~缺點 認清自己 為自己選擇最合適的位置去訓練~
好似我咁唔叻尾兵 唔想尾兵 味打sup 同 jg囉~

2)口袋要闊
你可以唔叻 可以唔專 但唔可以唔識
萬法相依 例子:識每一隻ad d技 冷卻時間 有咩野技 對你sup 有幫助  , 識每一次英 強弱勢係幾lv 對你jg 有幫助

3)口袋要闊-相克篇
積分對戰係用梅花間竹形式去選英雄~就會好易出現英雄相克
就同小弟專精的sup位置: 機械人最怕組合係ez / 希維爾 + 魔甘娜 (原因:機械人本身拉人就唔容易,對方ez 拉會無效化 及 魔甘的無效化盾 根本無解)
選英時觀察雙方英雄 盡可能選擇一個 對隊伍整體 or 個人單路最有效益的英雄 你就已經win左10%

4)口袋要闊-隊伍篇
個人實力再強 也敵不過4個雷友  讓路 不嘴炮無疑係有力減少雷人出現
但前提都要你口袋要闊  小弟為例專精sup(6-7隻)  精通jg(2-3隻)  熟悉top(2隻)  apad(4隻)一般

實力 = 個人技術 + 遊戲意識 + 運氣

遊戲意識係一種無形無式 但又實實在在不知不覺的影響戰局的存在
要我用文字描述就係... 遊戲進行時就係一連串的選擇道  答案可以有好多個 但產生最大效益的 只有一條路~

每一路都需要...但我認為jg係依一方面更重要...
樓主話jg 難帶風向  其實jg就係一個好主宰風向的一個位置~
JG係遊離於正道的一股暗力量~你的出現必然會令到一條均衡正道失衡
你可以主宰己方正道浮沈 你想上路肥D你就多D幫上
你都可以選擇吞噬所有 壯大自己  以一己之力 力戰天下

難帶風向會唔會係你係無盡選擇題上 選錯左呢?

有錢有排位,白金鑽石不是夢,台服已淪陷

有生之年....睇好你加油

回覆 羽;) 的帖子

狼人都不俗
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 08:19 PM , Processed in 1.102826 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存