2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 好耐冇貼, 是日晚餐
樓主: 東方.真龍
go

[熱話] 好耐冇貼, 是日晚餐 [複製鏈接]

吳受坤 發表於 2015-1-24 21:10
唉,果啲人日日咁嘈你,
你又唔想報警,咁盞自己屈埋屈埋唔開心,
但你地應該又唔會搬走住,
咁冇計喎, ...

屌閪仲開心~

玩過星曲WEB

KA2837 發表於 15-1-24 09:21 PM
屌閪仲開心~

縱情色慾只會令人更加痛苦沉淪,
千祈唔好沉迷色慾,以免沉淪慾海
世上要令人開心嘅事有其他嘅,
我就唔會咁囉!

吳受坤 發表於 2015-1-24 21:27
縱情色慾只會令人更加痛苦沉淪,
千祈唔好沉迷色慾,以免沉淪慾海
世上要令人開心嘅事有其他嘅,
...

冇男人唔鹹濕!

玩過星曲WEB

KA2837 發表於 15-1-24 10:44 PM
冇男人唔鹹濕!

餌太咸

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

咁正            

吳受坤 發表於 15-1-24 09:10 PM
唉,果啲人日日咁嘈你,
你又唔想報警,咁盞自己屈埋屈埋唔開心,
但你地應該又唔會搬走住,

暫時冇錢搬住,可以搬我都想搬。
可以既話,真係想自己一個人住就算。

我係女,唔係兩兄弟。
兩者皆難,特別是後者。

對我呢個人黎講,冇點樣幸福過,一早就唔知幸福係咩感覺,問我唔開心,痛苦係咩會感覺深刻好多。我已經係整個晚上都係閱讀圖書等放鬆心情,但係好容易就會俾我大佬搞到好火,之前都成日同我講果D所謂既道理,但係佢自己又做唔到居多。佢由細到大就好鐘意食完就拍屁股走人,一到收拾就立即將個波俾我而且感覺好應份,今日佢係買三樣食材返黎打邊爐,但係所有野都係我自己整,佢認為自己食完拿返自己個裝滿調味料的碗直接放在冰箱完全冇用保鮮紙包好,電子爐放返原位但係完全冇抹過就係收拾好,剩下的大部份通通是我自己來,但係佢就認為佢已經收拾好,而且今日已經送大包好好人咁幫我收拾了(今日係我生日,雖然我都已經當平常日子咁過,但係睇到佢咁就好火。我一起身就已經先係洗兩機衫,出去一會返到黎就係做幾樣家務,重要幫佢準備好果D打邊爐既野,佢就好大少爺咁係自己房一直打機),就走返入自己房去打機。我就先把被踏過既小椅子洗好,隨手放係地上,佢就認為我太用力的捉著我開始訓話,聲音,語氣,表情也很不客氣,重兩次弄掉我頭上外套的帽子,諷刺我從小就這麼有性格,這樣用力放那小椅子很討厭(他也不想想他每天用力關門等多少次,買的東西也是整袋隨手丟在我身邊弄到我也當沒一件事,東西他沒弄卻愛這左挑右挑),說老媽幫到我出面(我小時候被打得最慘的那個。到大個吵架時又老是叫我別吵,就算我對也好也被叫別吵,免得再跟他吵下去),他的意思叫我別迫他打我(他要是打我,我就一腳踢他中間位,讓他再重創跪地多一次)。他說他已經很好人有幫忙收拾,我跟他說係呀,不過拾D唔拾D,之後他又跟我重覆幾次的說我沒上班是否做多一件事這麼困難(首先不管我是否有上班,也不管是否假日他在家,我自己做的家務等事項或外出購買東西也一直不是只有一件,單單今天我就已經把家務全都自己做完,而他我卻老是看到他只是在家開電腦打機(不管是否放假,但他平常就說上班累,放假就說難得放假就不做事,甚麼都是他說)。),我跟他說我快要上班,他就跟我說只是快要不是已經,又再問同樣的問題兩次(這就是他星座的特點,兩面都是他說就好,說話就是不斷的重覆,除非別人認同及道歉,不然他是不會停。)。我跟他說從小到大他吃飯之後都是拍屁股就走人,他就說我要找幾百年之前的事來說,他也可以說一大堆,說之前住的家地是他抹的,又說抹得很辛苦(可是他別忘了,我長大一點之後,那一些他連廚餘都丟進洗手盤弄到生蟲是我用手弄乾淨的,碗是我洗的,生蟲的垃圾也是我丟的,衣服有時也是我收或曬的,煮食也是我弄的,小強也是我在他在大叫時拍死的(幫他還要諷刺我很噁心),甚至要收拾一些位置也是我收拾的)。之後又說我別認為只有我自己才累,他也很累,他上班上到肌肉勞損只是沒出聲而已(真的要說的話,我之前上班試過日曬雨淋,中了十幾次「頭獎」,試過被熱茶幾乎照頭淋到全身都是,手也經常性受傷流血留一堆傷痕,手撞到青了一塊(臉也曾經試過)甚至麻痺用不上力氣動不了,各種身體不適還要上班(有的是不同時候,例如感冒,傷風,發燒,嘔吐,腹痛,全身痛又無力等),差點休克還要被罵是騙人。這只是部份的情況,還有一些都沒說,不是生病,而是別的事。),說我認為他上班很容易似的(我沒認為他的工作很容易。只是是誰最初一開始就偶爾或慢慢不停挑剔我的工作,又說我就算一天對幾百個客也是輕鬆得很的事,抱著雙手不怎樣做事也行,簡直就是來騙別人薪水。我全身弄到很不舒服,上班之前都沒說一句就上班)。

要是在這條村跑步就免了,在運動場跑步有試過,不過到最後都弄得很麻煩。試過明明穿合適的運動鞋卻被場地人員指著罵我穿了不合適的鞋,我跟她說明她就說這樣好,一句道歉都沒有。之後和朋友去跑步,又會遇到一堆對我外在等討論,批評的人,甚至跟著我一起跑想和我聊或讓我聽到他們,她們討論,批評我的說話都有,之後就算我不跑坐在一旁也立即會有那一些人坐在我附近等繼續,去廁所也是這樣。所以我不太喜歡在公眾場合出現太久,我現在也很少外出坐在餐廳裡吃飯,大多都是叫外賣自取。

吳受坤 發表於 15-1-24 09:19 PM
呀!仲有你一遇到有咩唔開心,
可以深呼吸幾次等自己心情舒緩安靜落黎也都唔錯架!  ...

我有試過,不過那一些人不會只惹火我一次。

KA2837 發表於 15-1-24 10:44 PM
冇男人唔鹹濕!

係外國有單新聞話有個變性人係酒吧度非禮個女仔,證明人妖都一樣鹹濕

2KF大型活動勳章 K歌達人 十週年勳章(賀詞) 忍影世界

香港D牛真係唔得, 去完日本食返唔到轉頭, 普普通通係日本撒利亞食都勁好食

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

東方.真龍 發表於 15-1-27 02:10 PM
香港D牛真係唔得, 去完日本食返唔到轉頭, 普普通通係日本撒利亞食都勁好食 ...

普普通通既 5-800YEN既飯都好食過香港果D

東方.真龍 發表於 15-1-27 02:10 PM
香港D牛真係唔得, 去完日本食返唔到轉頭, 普普通通係日本撒利亞食都勁好食 ...

咁冇得好講...

我喺SYDNEY嘅FISH MARKET食啲海鮮香港真係食唔到~

調轉, 香港嘅奶茶喺CITY唐人街又係飲唔到!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 09:56 AM , Processed in 0.035813 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存