2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 意見收集~一人一個最唔希望消費活動出現的物品! ...
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 意見收集~一人一個最唔希望消費活動出現的物品!   [複製鏈接]

blackdeath 發表於 15-1-20 12:02 PM
辛苦晒打千字文
我都覺得廠方對卡片,甚至係職業上係0調整
自從出5轉弓開始,成隻game偏向弓手

其實你講既唔係錯,但係曾經只有一次,港服官方係調整過一次咁大把
其實韓服一路都有微調,可惜佢地唔批落黎
低命中極都有個譜,同埋夢之個垃圾機率真係好撚誇長
高增傷機率同低增傷機率個分別根本無話可說,你唔係信佢真係咁寫呀嘛?
唯一可以睇既係邊個增傷個陣拉既差距大D only
增傷首先係絕對命中,其次係無視防禦(好似係)
講真,以傳戰打傳戰黎講都係睇盾only,但係無左盾既話
以神裝打神裝為例,毫無疑問新世代既命中可以破士,我親身試過
本人92戰,好難想像叫做低lv 同93左右既差唔多lv既弓打
100攻火戰差唔多比人完爆,技術呢一點因為見解不同無話可說
但係D差距真係好遠,弓卡差唔多張張都有移速加乘,戰士=0

同埋有一樣野我覺得算係幾值得講既係,戰係90之後如果唔玩72弩
個所謂增傷機率同弓手只係差10%only 個傷害仲要得20%
相反弓手主副武都有增 加埋30增100 個差距可想而知
但係72弩無扣抗無加抗無攻防,剩係增傷有用
弓手差唔多可以話係全能型既設定支援(扣抗增傷要乜有乜)
戰士要扣抗就要捨棄增傷,要增傷就捨棄扣抗

再講,戰士真係唔覺得有幾高攻高防,至於抗呢一樣靠既都係HKD
高攻?=追唔上打唔中有鬼用呀?
高防?=加陣個個都玩迴,講真,高防面對住傳戰盾,呢個天賦到底仲算唔算有優勢?
睇番其他隻game,到最後既後期都係迴避惡哂,弓手仲有跑速加持
盾,差唔多各有特色無法對比,但係睇番裝既設定真係……

火戰以前係最強全能卡,加陣,火戰打火戰同打團做坦用(其他海戰都代替到)
水戰88,光戰除左神力攻文之外,其他係pve度都唔實用,光戰pvp?啥?番火星啦
(攻唔夠攻坦唔夠坦補唔夠補,D buff既取代率又高,得神力?)
暗戰??pve向.pvp娛樂向
水弓:單p/大p 暗弓:pvp最無恥之一 火弓:活動炸雞放效專用 光弓:pve/大p淫蛇最無恥之一

另外七轉弓點都係單/大p型 打怪諗唔到有咩關佢事
咒真係無話可說拜新世代既卡 加陣屈機到無話可說
加陣睇落夢之好似好公平咁,事實都係靠盾呢一樣野維持
扔既錢夠多收粒盾夠猛=三職平衡都可以補正,但係猛盾又有幾多粒?又有幾多人有錢收?

我都覺弓係太屈...
光弓打怪高過戰咒好多...(當然唔係傳弓同普通戰咒個隻比)

不如改下火弓 水戰 火咒 d技喇

例如有機會出血扣抗等等
同埋火弓招覺醒突破好心就加下少少攻喇

推出新卡既時候無考慮到舊卡問題,呢一樣都夠哂死

洗唔洗丫
799點玩一次==?

sck123  18樣得7樣係覺得令人心動 話說 佢呢次剩係派衫唔派頭咁GAG? 除左防爆回下本之外 呢次變左另外既垃圾only(7日30日衫個D活動大把啦)  發表於 15-1-22 02:29 AM

你D意見係純粹收集?
冇諗過實行?
呢次個買點活動仲係咁On9 wo

十週年勳章(賀詞)

除非 9 轉同 6、7 轉一樣咁吸引啦,否則舊卡真心要改囉。

咒術師 - 赤煉魔法師聖光魔法師青魔法師幽冥槍使赤熾燄法使海之神始源禁咒
劍士 - 戰士劍刃十字軍鬥士黑魔戰士聖炎騎士武之神闇黑斷魂
弓手 - 巡守刺客破壞者森林守護者灼魂追擊手狙擊者隼魔靈狩獵

綠色:打怪、打團、PvP 乜都得,好多情況下都好好用。
橙色:只係某啲情況下先會好用(例如只限單對單 PvP、只用嚟打個別嘅遠征),或者得一兩招技有用(例如打團做回血、放負面效果)。
紅色:悶到就嚟傻拎嚟玩 or 張卡強化等級好高唔拎出嚟曬命會好蝕 or 用嚟雙開加完技就掛機。

而家好多卡根本都冇人玩,又或者有得揀都唔會拎嚟玩。例如火屬英雄卡灼魂追擊手赤熾燄法使一出,舊嘅火屬卡破壞者赤煉魔法師就完全冇人玩;武之神出咗,劍刃十字軍鬥士黑魔戰士一樣完全冇人玩。

話就話英雄卡定位做 PvP 卡片,舊卡定位做 PvE 卡片。
事實上舊卡絕大部份出技慢、行得慢、距離近、範圍技又細又少;
而英雄卡絕大部份出技快、行得快、距離遠、範圍技又大又多,根本就萬能。
英雄卡片(八轉除外)一出,就搞到極度失衡,越嚟越多人玩死嗰一兩張新卡,多元化嘅舊卡被遺忘晒,隻 game 只會越嚟越悶。
小雲有懷疑嘅咪開個投票,畀大家投下平日會玩乜卡,睇下啲卡係咪要改囉。
(為免小雲又話睇唔明遊戲用語,都故意用晒 S 卡本身嘅名喇。)

P.S.  點評提到赤煉魔法師青魔法師幽冥槍使可以拎嚟打霜雪冰冠家族遠征。係,唔係完全冇用,只係玩家有相同屬性、職業等級相近嘅英雄卡嗰陣,就唔會揀上述嘅卡咁解。(除非為咗要順手加 buff)

sck123  舊卡既話請排除光弓,thz  發表於 15-1-22 02:31 AM
sck123  講真,水火暗咒既話 用黎打4章王都唔算係無用  發表於 15-1-22 02:31 AM

十週年勳章(賀詞)

心願與你 發表於 15-1-22 12:43 AM
除非 9 轉同 6、7 轉一樣咁吸引啦,否則舊卡真心要改囉。

咒術師 - 赤煉魔法師、聖光魔法師、青魔法師、幽 ...

廠方根本自己都唔了解隻遊戲行情
無論點講都得唔到有用既調整

好似4轉弓咁同以前比根本改廢左
本身都係垃圾卡,以前果陣一改仲垃圾左
原本招回復息彈可以解埋人地,依家淨係可以解自己
醒覺突破原本好似係60秒加3速,依家5秒加10速有系用咩,仲食左個狼魂

廠方仲有弱化其他卡既一個重點
一個勁弱智既原因
點解鑲嵌石淨係6,7轉係咁易獲得?
2-5轉,8轉石全部都係好難拎到
完全直接性咁弱化左6,7轉以外既卡
2-5轉只可以從6,7轉箱/雪地王箱抽石
6/7轉就可以每日穩定打5團用D爪同精華拎1粒
8轉更加on9只可以靠活動團拎

我唔明白點解8轉要靠個唔關遊戲主線既活動團打石
你大可以自己睇下數據,6,7轉普遍幾多石,2-5&8轉D人係有幾多石

鑲嵌系統係直接性將卡與卡拉開實力距離
天s應該大部分人身上最少都有張50石左右既6,7轉
其他卡我諗20-30石都無
咁不如將6,7轉既爪同精華都可以自選換石啦

blackdeath  補番,唔記得左  發表於 15-1-22 08:01 PM
心願與你  遠古石打四章王都會出  發表於 15-1-22 07:48 PM

十週年勳章(賀詞)

回覆 blackdeath 的帖子

天s應該大部分人身上最少都有張50石左右既6,7轉
鑲嵌去到 50 平均要 225 粒石。
如果唔雙開打、唔收石,只係計一人份,日日打都要 225 日左右。
我諗只係少部分人會去到鑲嵌 50 up。

心願與你  四章王箱先岩  發表於 15-1-23 10:33 PM
心願與你  又係你講六七轉50石... 低稀王箱何來有六七轉石啊...  發表於 15-1-23 10:31 PM
sck123  世界上有一樣野叫做收箱(低稀4章王箱)  發表於 15-1-23 08:16 PM

小雲姐姐又要收集人地意見 但轉頭出埋d 799點抽垃圾活動
都唔知你想點

呢隻GAME淨係識屈錢
D SETTING 十年唔更新一次 韓服一轉有新技 港服都無出到
海洋SER無人玩變左死城 又唔諗D野搞番旺個人流  合SER好過拉
再係咁海洋SER無人 搵鬼買你D箱

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

由代理在雪地偷偷地改左出盾機率,
又調整箱出稀盾改為鑑盾開稀開始已經知道係講一套做一套

講就一套
做就一套

屌 收集完人意見 變799點一次 都仲係有8件7日/30日廢衫 有咩用 抽左10次 9次中同一件7日衫

唔出寵經出7日衫小雲叻叻

心願與你 發表於 15-1-22 10:10 PM
回覆 blackdeath 的帖子

鑲嵌去到 50 平均要 225 粒石。

以我所知,4章王箱個D都開到英雄石架wo?唔係咩?
更何況論加陣收箱既情況黎講,六七轉團既箱量產多過4章王
1防都換到差唔多10粒左右番黎,要高度量產六七轉既石其實真係唔難
仲有雖則一日打五團就無,但係多人打團=團既掉落物增加=重置卷都會量產=比更加多既箱量產
如此這樣重複>天SER既六七轉石唔多就有鬼

sck123 發表於 15-1-28 12:42 PM
以我所知,4章王箱個D都開到英雄石架wo?唔係咩?
更何況論加陣收箱既情況黎講,六七轉團既箱量產多過4章王
1 ...

四章王箱只係出細石炸,要出大石就要去8轉個地圖到打怪/打王出個箱,重有佢又靜雞雞取消左67轉箱出重卷嘅獎品

十週年勳章(賀詞)

回覆 sck123 的帖子
1防都換到差唔多10粒左右番黎,要高度量產六七轉既石其實真係唔難

咁我反而想問,十粒箱平均可以開到幾多粒石?

心願與你 發表於 15-1-29 08:52 PM
回覆 sck123 的帖子

其實講真唔係十粒箱開到幾多粒石既問題
而係對比之下個價值同掉落數量相差得太遠
試諗下,一日有幾多場雪地王,一日可以有幾多場六七轉團?
講真,一防算係D咩?十粒箱開唔到咪又係再收十粒
15人打5團=75粒箱 將此以倍數比例去增進150人打5團都750粒箱
以數字黎睇 一日差唔多有成過千粒箱,同埋你夠多錢收得夠多就自然多石
相反既係,4章王呢?4屬性4抽一,比著你天空SER一日有幾百人打好未?
就算計埋你吸箱個D,個量產速度同埋數量都係兩回事黎
更何況一個AC有3隻人,三開=9隻人(吸箱最多都係同時三粒箱)
計你一日最勁都有兩~三場雪地王 頂多只係差唔多千幾粒 但係你係4隻王抽一隻黎打wo
(雪地加陣都變死城既情況之下,間唔中仲可以一日之內有兩三場打都已經算好好)
變相個集中性唔夠,人地係固定係呢個團打咁多場 每日仲要肯定有一石比你
而且推出入石系統之後既相差係一直一直咁累積落黎
可想而知加陣個差距唔係一句話追就追到
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:50 AM , Processed in 0.033592 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存