2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 此版本最強英雄討論第二回
go

[英雄心得] 此版本最強英雄討論第二回 [複製鏈接]

之前我上貼都討論左而家個META 最勁既英雄係邊隻,果然不出所料.上路納兒成為現今TOP 最勁英雄之一.而中路就係啊其爾.而根據我最新對此版本英雄既理解,得出以下結論:
首先,中路黎講仍然係刺客為一線,但係過左5.2版本,劫,飛斯,啊卡利等等刺客被NERF,加上冥火被刪除,而家已確定左之前既一線中路將會係 啊其爾,維克特同埋蛇女.而上路既生態仲係半坦英為主,例如納兒,惡魚.但值得一提以積分黎講,上單賽恩亦係好好既選擇.其次係葵恩,杰西之類既全物傷角色.

而本身我有用開蛇女,我覺得呢隻英最有潛質成為比賽一線角,隻英不論單挑同團戰能都係超出色.而蛇女同啊其爾一樣有一招防突進同進攻性技能,蛇女既單體傷害同持續傷害都係超高

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sunny037732 發表於 15-1-30 11:36 PM
而本身我有用開蛇女,我覺得呢隻英最有潛質成為比賽一線角,隻英不論單挑同團戰能都係超出色.而蛇女同啊其爾 ...

拉克絲同馬爾札哈點睇

其實你之前好多預測都錯啦

葵恩根本無可能有人用,現今打上既英一般都係前期龍戰勁

回覆 kenyeung525 的帖子

無可能在比賽出現,主要問題都係定位冇其他角色明顯,拉克絲偏向一隻手塔/推塔既poke英,如果要玩poke咁不如玩發育能力較強既炸彈人,馬爾哈哈就偏向隻單捉/洗兵角,要玩分推/捉人我寧願玩劫

始於都係睇陣容選AP英, 主流有好多隻 好多隻都好好用
冇話用死果隻就場場80%勝率的
同埋好多比賽META並唔岩SOLOQ, 例如藍寶/麗珊卓
E D英要夾默契先發揮得好既好難係SOLOQ發揮
樓主講既吶兒其實都係 你唔係當面口講話我交閃R3條友埋牆, 你隊友好難會跟得上

arrow567 發表於 15-1-31 12:57 PM
回覆 kenyeung525 的帖子

無可能在比賽出現,主要問題都係定位冇其他角色明顯,拉克絲偏向一隻手塔/推塔既 ...

咁你就錯了,我係講緊積分,積分環境黎講,上路壓線既英明顯有優勢.葵恩具有極高靈活性,同好恐怖既後期傷害,1V1黎講仲勁過吶兒少少,係差在團控能力差少少.打積分黎講,上路嬴線=壓兵同壓等級,而會玩既葵恩係可以完全壓制上路任何英雄,雷文亦如是.點解葵恩比賽唔熱門?原因不外乎佢對後排既影響力好小,因為比賽好著重對後排既保護,葵恩當然沒有任何發揮既地方.

arrow567 發表於 15-1-31 12:46 PM
其實你之前好多預測都錯啦

你自己睇返我之前既POST ,空口講白話係無用的.

原來是講積分

其實唔使估,win rate就是答案:http://        tw.loldb.gameguyz.com/               statistics/winRate/0/0/2/2/0/1
結論:阿離是神
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 07:06 PM , Processed in 0.032607 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存