2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 有咩偶像就有咩 fans........................
go

[熱話] 有咩偶像就有咩 fans........................ [複製鏈接]

玩過星曲WEB

我身為infinite 嘅fans,
但我往往係最遲一個先知佢地有咩新歌出,有咩演出,有咩活動...........
好似依首歌我都係因為優鉉2月8日生日,我先上網去揾下有關佢啲生日video,
先無意中俾我發現原來依首歌早於上年十二月出左,
而依首歌仲係由優鉉作曲,
而填詞方面就由infinite 7子各人填寫,
歌曲同歌詞都流露著infinite 嘅汗與淚,
佢地由幾年前出道無名小子變成而家世界各地都擁有千千萬萬無數fans嘅人氣組合,
當中佢地不斷努力,付出左汗水與淚水,
依首歌字裡行間就道出左佢地嘅心聲....
我都不禁感觸熱淚盈眶

而亦都係我同眾多fans對佢地嘅心聲,
我真係好開心見到佢地出人頭地!
成為眾多fans 嘅偶像,迷倒萬千靚女。。。。。。

話時話infinite黎過香港都有好幾次演出,
但我一次都冇去現場捧場,
不過最近我就發夢見到優鉉......
雖然咁多人佢未必見到我,
但我可以夢見佢,我已經好開心!

我只想優鉉同infinite 永遠快樂健康,
繼續擁有更多千千萬萬嘅fans,
Fighting! Fighting! Fighting!
已有 3 人評分Good 收起 理由
小鉉 + 3 Fighting! VV
東方.真龍? + 2 靚仔:)^^
一個小弟弟 + 3 :)

總評分:  Good + 8   查看全部評分

玩過星曲WEB

INFINITE - 함께 (Together)

總有一天我們會在那裡碰上
我們始終如一心意如一
相視而笑
夢想著那一天
就這樣看著一處
我只要想著你 眼淚就流下來
因為你在我身邊 總是守護著我
叫我感激不盡
我只要看著你 心就會跳動
在我身旁 讓我看見照耀明亮的光茫

珍貴的人 對我來說是全部的人
你是世上一切也無法取代的
有你的呼喚
我的名字才會充滿氣息
我那微不足道的內心
添滿了光茫 你啊

我只要想著你 嘴角就會上揚
因為你就好像午後和煦的陽光
叫我感到溫暖
我只要看著你 心裡就會感到實在
因為看到你總是在旁支持著我

在一起的人 永遠會在一起的人
即使在世界的盡頭也不想錯過
因有你在
我才能什麼時候也可以做著夢
我描繪的世界
因你而開始

看得見我的心嗎?聽得見我的心嗎?
不管什麼時候都會跟你在一起
我的心屬於你 我的夢屬於你
我們永遠在同一地方

珍貴的人 對我來說是全部的人
你是世上一切也無法取代的
有你的呼喚
我的名字才會充滿氣息
我那微不足道的內心
添滿了光茫

在一起的人 永遠會在一起的人
即使在世界的盡頭也不想錯過
因有你在
我才能什麼時候也可以做著夢
我描繪的世界
因你而開始

吳受坤  佢厚多士  發表於 15-2-11 10:36 PM
聖.羅蘭  你又知人地靚?  發表於 15-2-11 10:23 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
一個小弟弟 + 2 你好靚

總評分:  Good + 2   查看全部評分

玩過星曲WEB

http://genius12.pixnet.net/blog/ ... 7%BF%BB%E8%AD%AF%29

知道INFINITE事隔1年後,終於要公開世巡的紀錄片了,把幕前幕後剪輯成一套叫《Grow:인피니트의 리얼 청춘 라이프》(GROW:INFINITE 的真實青春生活),在4/12已在韓國上映了!沒想到會發放當中OST的音源,而且發放的日子也有着特別的意思,8/12/2014發放了音源,正好是INFINITE完成了整個世巡回到韓國的日子,8/12/2013,剛好是1年的時間,Woolliment的李代表真的很疼우리 인피니트!不過說到最驚喜的,當然是原來這歌是優鉉在世巡期間作的,而詞更找來7子共同創作,所以真正能代表到7子的心聲。

<함께>第一次聽的時候是連MV一起看的,所以一邊聽已經一邊覺得很感動了,看着7子在世巡時一幕幕的畫面,加上歌又這麼的煽情,作為一個INSPIRIT的時候,又怎能忍得住呢?完全是大感動!感覺他們真的在背後默默的努力着,而且更遇到了不少的困難和辛苦,但最終還是會7個守在一起,共同進退,這份兄弟情,才是讓INFINITE之所以是INFINITE,擁有無限潛力的原因,也是為什麼INSPIRIT喜歡上INFINITE的原因。INFINITE 함께!

說回<함께>這歌本身,知道是曲是出自優鉉的手,覺得他真的要走向作曲家之路了。這次<함께>又讓我自看到他更多的音樂才華,因為曲調和之前的<Beautiful>很不一樣,沒有了甜蜜,卻多了點感慨,但又不能說完全和<눈을 감으면>那份傷感一樣,總會聽得出當中的那份情感是不同的,比起在說着愛情,這裏更多的是友情,甚至應該說是親情。

而歌詞創作的部份,也交給了7子共同填寫,所以在聽到後已經特別有感覺。正如他們想要表達的一樣,歌名<함께>早已說明了這首歌的主題,就是7子在一起。其實他們寫的詞今次也是夠坦白簡單,所以我一聽也就明白了,結果就被秒殺了,細嚼歌詞的話,就會知道他們已經是不可以分離了,儘管會有分隊或個人的發展,但他們最終、最後所在之處,或者是最愛的,始終是INFINITE!(這是我個人的感覺...)最令人感受到要永遠在一起,像家人般的一定是Chorus的那段,說着珍貴的人是他們的全部,是世上無可代替的,聽到這裏還不明白嗎?感覺就是在說着7子他們自己...(當然也是我個人的感覺而已...)

MV那裏放的片段全都是他們世巡電影《Grow》的片段,使我真的很想可以看完整的一齣戲!(不知HK上不上映呢?)雖然是一幕幕很快的飛過,但作為INSPIRIT,在當中已經可以感受了7子的的苦與樂,所以才說一看已經忍不住了,真的差點要哭出來,因為7子在背後真的很辛苦、很努力,付出了很多,多得讓人心疼!

P.S. 如果不是一個INSPIRIT去聽這歌的時候,可能會沒太多感覺,甚至覺得我說得有點誇張,但將心比心的話,相信都會明白那是個怎麼樣的感動。

玩過星曲WEB

見唔見到優鉉呀??

不過今次我想問你地見唔見到啲靚女fans呀?
靚女到呢!

玩過星曲WEB

所以我講有咩偶像就有咩fans,
咁你地而家明未呢??

玩過星曲WEB

其實你男定女定基佬
吳受坤 + 2 活動參與

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 15-2-10 10:33 PM
其實你男定女定基佬

我唔係基架,
但我又死都唔認係女囉

吳受坤 發表於 2015-2-10 22:38
我唔係基架,
但我又死都唔認係女囉

人妖

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 15-2-10 10:43 PM
人妖

我知規矩嘅,
如果唔知男定女嘅就全部當人妖呀嘛

玩過星曲WEB

玩過星曲WEB

唔知大家有冇睇到有一幕有個工作人員一手執住成烈件衫
我唔知條友仔想點
係咪想一夠鐘就一手fing 成烈出去!

呀!我冇提過邊個係成烈,
成烈就係你地見到佢喺mv 中游完水想整番耳仔啲水出黎果個啦

吳受坤 發表於 2015-2-11 08:12
唔知大家有冇睇到有一幕有個工作人員一手執住成烈件衫
我唔知條友仔想點
係咪想 ...

2000fun應該無人有興趣䏲男人

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 15-2-11 09:00 AM
2000fun應該無人有興趣䏲男人

睇男人都可以互相學習下啲打扮呀衣著呀嘛,
仲有搞笑嘅動作同笑容都可以參考下,
睇左吸收左之後,包保2000fun 各位男生都可以冧到好多女生

玩過星曲WEB

吳受坤 發表於 15-2-11 10:44 AM
睇男人都可以互相學習下啲打扮呀衣著呀嘛,
仲有搞笑嘅動作同笑容都可以參考下,
睇左吸收左之後,包保20 ...

如果因為參考左而又識到靚女的話,
記得我吳受坤教路,
同俾多啲like同good 我呀!!

玩過星曲WEB

你問我點解咁鍾意優鉉??

因為除左佢俊俏可愛嘅外型之外,
最重要係佢有音樂才華,
人品格又好,冇緋聞冇負面新聞,
人又親民又愛fans,
佢嘅可愛親民笑容同幽默搞笑動作真係冧死萬千女生,
佢嘅lovelove 心心手勢,kisskiss 嘟嘟咀都係佢嘅殺手鐧,
搞到我而家影相或者平時都不經意嘟起咀來,
因為我啲fd 同屋企人都話我唔好嘟咀啦!笑左!
至於我拍照時V手勢, L手勢……同搞笑嘟咀笑容就係我指定動作啦!
Yeah!!!

吳受坤 發表於 2015-2-11 12:27
你問我點解咁鍾意優鉉??

因為除左佢俊俏可愛嘅外型之外,
最重要係佢有音樂才華,
人品格又好,冇緋聞冇 ...

唔好怪我
我得二個字形容呢啲乸形就係嘔心
吳受坤 + 1 Ok

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

計我話你靚仔過佢啦!:)

玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 15-2-11 01:59 PM
唔好怪我
我得二個字形容呢啲乸形就係嘔心

即係咁,
我問過我好多男仔fd 關於佢外型各樣,
佢地同你嘅評語都係大同小異,
佢地講果時個樣仲要好不屑咁喵一喵添,
所以我都有哂心理準備

玩過星曲WEB

我又有首好聽嘅韓文歌介紹俾你地聽啦!
雖然唔係infinite 唱嘅歌,
但SG Wannabe 唱依首Wedding 真係唱得好好聽

不過我未揾到中文歌詞呀!
但講得wedding 都係無非講我愛你,你又愛我果啲架啦!
聖.羅蘭 + 2 感謝分享!

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 10:14 PM , Processed in 0.042177 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存