2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 有無人用SUM MOBILE嫁?
go

[討論] 有無人用SUM MOBILE嫁? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

是咁的
小的今朝一起身就睇MSG
見FD討論緊無啦啦變左4G既事
我見我部手機又無變
就試下部IPAD 點知3G變左LTE
之後就係咪手機慢或者未夠鐘上呢
點解會係IPAD升左唔係最需要既手機變呢

岩岩再睇到D資料
就呢個問題,版主 Eddie 立即去 Sun Mobile 門市問過。Sun Mobile 門市證實「隨你用」限速上網用家,係有機會升級用 4G 網絡。不過,今次升級,唔係全部客戶立即升,門市人員用了「特選客戶」來形容。咁樣係乜準則,佢地又話係「Random」隨機揀出來。總之,你好采的話,手上有 4G LTE 手機,又用緊 Sun Mobile 的限速上網計劃,可能今日已有機會連接至 4G 網絡了。

接通 4G 有乜好?網友吳先生傳送了一張 OFCA Speedtest 的截圖,可見係 csl. 4G 網絡下,下載與上傳速度,都比起用 3G 網絡限速計劃說明的 384kbps 為快。而下載速度達 700kbps ,跟中國移動香港 CMHK 儲值卡 4G Lite 速度一樣。事實上,4G 頻寬比較闊,用來上網會比留係 3G 網絡,感覺會順好多,雖然都係唔過  1Mbps 的限制速度。此外,要留意 Sun Mobile 呢個限速上網計劃「隨意用數據計劃」雖然係無限上網,但每月用量只有 2GB,之後限速 128kbps, 跟 CMHK 的 Lite Data,真正無限上網唔同。

值得留意,版主問過今次網絡及上網速度升級,不會改變合約條款,不用加錢加約。

所以呢 想問下有無人係用緊SUM MOBILE 又中左上假4G既?
單選投票, 共有 3 人參與投票
你所在的用戶組沒有投票權限

好有打手FEEL

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

KA2837 發表於 15-2-13 09:36 PM
好有打手FEEL

我只係想知有幾多個中左

3.  我唔係用SUM MOBILE既
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 12:52 AM , Processed in 0.032308 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存