2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 創富坊林芷彤15秒急口令
go

[爆趣] 創富坊林芷彤15秒急口令 [複製鏈接]

完整字幕:
「你好 另外呢仲有金利豐證券黃德几 Dicky你好 Dicky呢
好呀唔該曬 以上嘉賓係金管局同證監會既持牌人
以上談及結構性產品並無抵押品
如果發行人或擔保人無力償債或者係違約
投資者可能無法收回部份或全部應收既款項
結構性產品既價格可以急性可以急跌
投資者有機會蒙受投資既全盤損失
而過往表現並非未來表現既指標
所以投資之前呢 請參閱相關既上市文件
作出風險評估同埋尋求專家既意見
我地聽日同樣時間會再同大家見面」

「李小學雞力持」早前幫港人講地拍咗條片,五官痙攣一樣諷刺反政改人士「念口簧」式嗌­­口號但又「冇橋」云云。不過李力持嘅所謂「念口簧」只係鼻同嘴抽動。想學真正念口簧­,­要學佢——大台財經節目《創富坊》嘅林芷彤BB。

今日網上流傳一條只有33秒嘅片,就係林芷彤嘅念口簧式急口令示範。如果你有聽過,而­­又可以完整打到字幕,你贏。不過,打到字幕又點,根本快到出唔切。(搵片?Goog­l­e打「林芷彤」、「急口令」就有啦)。

林芷彤BB所念嘅急口令內容,其實係免責聲明,即係「過往業績數據並非未來業績嘅指標­­」嗰啲,林芷彤BB用咗15秒,將成段水蛇春而句子偏長嘅聲明讀出,快到根本冇人聽­得­到。咁,林芷彤日日都要讀/背,日子有功,發開口夢都隨時背到。有網民好努力咁整­理咗­一個「近似」嘅字幕:「免純嘉賓利金木?(真係唔知講咩......)同埋證監­會免稅­同結構性產品並無抵押品,若發行人無力償還或違約,投資者可能無法收回部份或­全部應收­款項。 結構性產品嘅格價可以急升可以急跌,投資者有機會蒙受投資嘅全盤損失blablabl­­a…」

睇番林芷彤以前啲YouTube片,發現佢講嘢其實都ok快,而今次呢個世界級示範要­­快成咁,可能真係「時間無多」,而免責聲明又一定要讀,所以先至迫到林芷彤要表演急­口­令真功夫。雖然大家都根本聽唔到佢讀乜,紛紛留言:「得番15秒,焗住講咁快囉!­」、­「我不斷loop番嚟聽,我係咪黐咗線?」、「我個腦浮出『雙層牛肉巨無霸~~­~』」­、「股票市場分分鐘都係$,唔講快啲點得呢⋯⋯」

其實,如果林芷彤去講《賽馬直擊》或者講波,都有得諗。

2KF大型活動勳章 K歌達人 十週年勳章(賀詞) 忍影世界

好Q正, 佢日日都係咁

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

baby face

有字幕都5係好跟得上呀=.="
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:54 AM , Processed in 0.029609 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存