2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 九轉卡片好帥啊~
樓主: 官方小雲
go

[閒聊討論] 九轉卡片好帥啊~

有幾帥+A

回覆 ゞ 約定. 的帖子

i agree with you

十週年勳章(賀詞)

小雲,九轉弓有一招技似乎要用 Ctrl + 1 先可以出到(如下面官方片段所示)。呢個可唔可以建議改改?
正常人都係一手 mouse 一手 keyboard,keyboard 啲手指都係放喺 1~0 同 Q~T 嘅按鍵上面。
「移開左手嘅擺位 → 唔望 keyboard 單手撳 Ctrl + 1 → 移返去平日嘅擺位繼續出技」可謂高難度動作... PvP 嗰陣搞得嚟都死得...
唔信嘅小雲可以親自試下。

不如做多次電視廣告吸多少少人

心願與你 發表於 15-5-13 10:47 PM
你嘅講法無非都只係渴望將三職嘅移動速度差別拉近啫。
行得特別快本身就係弓手嘅特色。
咒本身 10 速你要 ...

我帶出既 由始至終都係咒行路好慢 至於又關咩三個職一樣血事 呢D全部都係你諗多 仲有我好清楚 我諗緊乜 唔好用你既角度去幫我諗 然後話要提醒我 咁係你地有問題既一點  我真係覺得咒行路係慢喎. 咁你又係唔同意我都無計架 所以幾時都話 個人意見既野 好主觀  
我到呢一刻都係覺得咒既九轉 希望個人意願可以應該+2速既  何況我都係留個意見姐 見有個帖係到 你咁緊張做乜 ? 即係你覺得  試問呢個世界 乜位置既人都有  點為之好 點為之唔好 ? 取決於都係自己個人架姐.. =.=?   最後 : 感謝了 唔需要你太關心我 我知我諗乜得架啦 我只係上一個公開既論壇留言 而留言對象亦好清楚係回覆樓主小雲  
不如就你有你既忙碌 我有我既天空    

blackdeath 發表於 15-5-13 09:17 PM
咁其實玩弓手做咩
弓手既特色都無埋
咁其實我覺得要弓劍咒全部卡裝都係一樣效果

但係遊戲平衡性 都好緊要架喎 . 雖然你講既各有特色係有你既重點
我又覺得 我個人意願 係想咒+2速  意見唔同 就無謂講啦 不如你就放過我 我都係向樓主(小雲)
發表個 個人意見姐  個人意見吾同咁亦無法 但係你堅持一定要同我講 你既意見我都無計
我由始至終都係向樓主(小雲) 回覆左個 個人意見姐 香港人 係咪應該唔好咁緊張 ?   
最後 你有你既POINT 不過我依然有我既意見 加上落實還是要遊戲開發商 及 多方面因素 而得到最後落實
我講呢 唔影響到大家    遊戲開發商 自然會收集各玩家既專業意見 你係到同我講無用   

十週年勳章(賀詞)

ゞ 約定. 發表於 15-5-14 11:16 AM
我帶出既 由始至終都係咒行路好慢 至於又關咩三個職一樣血事 呢D全部都係你諗多 仲有我好清楚 我諗緊乜  ...

即係咁,我只係講咗一句「不如三職一樣速、一樣血、一樣攻防好唔好」,然後你就彷彿惱羞成怒咁講乜「只係講下個人意見 其實洗唔洗經你審批 」、「不如成個版比哂你 好唔好」,唔知到底係邊個緊張呢?

你有你嘅個人意見係冇問題。
但係如果隻 game 真係採用咗你呢啲有問題嘅意見,就真係大問題喇。
又同小雲講「希望有待改善」,然後又自辯「我講呢 唔影響到大家」,你真係知你自己諗緊乜?

小雲牙,咒師著得太多衫啦。
其他職業都帶有些少性感,得咒師冇吾公平,點樣溝仔仔。

心願與你  有道理  發表於 15-5-14 07:09 PM

回覆 官方小雲 的帖子

我要想比你審判

幾時有新畫面????下個星期??定e家有就有@_@?

9轉不帥 小雲呃人既

心願與你 發表於 15-5-14 09:06 AM
小雲,九轉弓有一招技似乎要用 Ctrl + 1 先可以出到(如下面官方片段所示)。呢個可唔可以建議改改?
正常 ...

我講下我既諗法先,其實我覺得如果用ctrl+1/可以擺位到出技 2個都可以
我個人係夢之出技既話都只會用1-6+Q-T多,雖然唔排除你會用埋其他制
但其實基本上韓國好多GAME既特式都會用埋shift/ctrl等等
如果比我既話,我覺得用shift+其他制/ctril+Q-T可能會更加好(雖然SHIFT+1比左同伴既技能黎用,題外話就覺咁左shift+1/2/3都會照出唔到技,唔知係BUG定係我問題)
不過其實每個人禁制既方式都唔同,希望小雲都會接納玩家既意見

其實我一開頭以為劍先至叫瓦爾基裡o o
不過算啦無喵所謂
反正我都係畫下就好了ww

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 ゞ 約定. 的帖子

咒師法師行得慢正常
隻隻GAME設定都係咁
其實你覺得咒行路慢定PVP果時比弓手慢影響左你先
如果只係因為係PVP比弓手慢而影響左你
咁就無得解 因為係天生職業優勢
如果單純行路慢 其實咒劍+2速都好OK既 不過弓手起碼就+4速啦
FF

回覆 tangkaki 的帖子

tangkaki  
邊有得你咁計 劍士只係少弓1速 話弓手食哂所有野+9速
咁就望向輸在起跑線食緊塵既戰士 你劍士都可以食
你海戰黎比 咁海弓夠冇長時+速啦

弓手都係剩係得海弓無天生+速/長註加速技,其他卡都有
學你話戰都可以食哂D野,無錯,呢一點係講得岩
但係個分別就係,戰除左水戰之外係無卡既天生加速
而有加速技既暗戰唔常用,因為太脆
而海戰既疾更加唔實用,九成既人都係揀用攻/守居多
變相以主流技有加速效或天生S卡自帶+速效既弓優勢好多
正常程度下就算唔加技唔食野,至少都會蝕2~3速以上
如果剩係減1速咁大把既話,我相信弓手跑得快既優勢只係會變無咁強

另外一個情況黎睇
戰同弓對比之下,弓可以用跑速拉自回,但係戰就唔得
大家飾差唔多,盾差唔多,但係血量就差成條街
戰係近攻,要追人難過登天,而且弓手遠攻,要打人令到人無得自回易如反掌
更何況自回既血量,大家都係回一千一下,戰回一千同弓回一千既分別已經夠多
因為個跑速既差距令到呢個分別變得更加大,咩水弓暗弓個D更加係婊婊者
剩係拉自回已經可以完爆蝕左成2速以上既戰

戰厚血,但係打極都會可以死
弓跑得快,追都追唔上打條毛

十週年勳章(賀詞)

回覆 sck123 的帖子

最後兩句唔認同。
以前未有六轉嗰陣,火戰水弓,火戰 11 速攻距 1~4,水弓 14 速攻距 8~12。
事實上從來都唔覺水弓有極大嘅優勢。
走場亦都只係令水弓勉勉強強可以贏到嘅戰術。

除非你自問成日畀差唔多實力嘅弓手屈死啦,如果唔係我唔覺差兩三速,劍士會輸蝕幾多。

所謂拉自回,我記得自己一出技,都係要等幾秒先會繼續回?
打中人哋,人哋 cut 咗自回,但唔係自己都 cut 埋嘅咩?

9”轉戰 大劍果中技 會唔會有+距離?

心願與你 發表於 15-5-19 07:49 AM

最後兩句唔認同。

自從出左六轉之後,自問已經好耐無用火戰打水弓
係當年封左bug之後,火戰係比水弓拉普攻屈死
太陽一下,冰一下,大技一下,中效既放技,唔中效既拉普攻
呢個就係當時我見得最多既屈火戰打法
無錯你係講得岩,打人既同時都係會cut埋自己既自回
但係當水弓想自回既時候,火戰想cut就要追九條街
追得上去 水弓都已經回左成大條血
火戰想自回個陣,水弓好輕易就cut到,更何況大家條血唔同
水弓回10秒左右,分分鐘可以回左成4000血以上
但係對火戰黎講,個4000血只不過係拉弓幾下就無左既血量
弓既跑速只要夠快,撐高自回之後,打戰夠無恥就可以惡到天下無敵

十週年勳章(賀詞)

我覺得屈跑速加自回係弓手可以享有嘅戰術之一,而劍士其實都可以享有其他戰術。
例如 9X 弩 + 甲 + 攻防卡 + S 防 + PVP S 防 + A 遠防 + 巨人/古斯抗 + 2/7/8轉加防,你打佢兩三千,佢打你得一千幾百,一樣可以屈得到。

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:53 AM , Processed in 0.035203 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存