2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 夢之歷險未來發展
樓主: lalalaonmyway
go

[消息情報] 夢之歷險未來發展   [複製鏈接]

回覆 ~廢爺~ 的帖子

轉生好橋;-)

回覆 放帳號人仔 的帖子

轉生甘咪廢左+uu 要搞好多野~

唔知第幾.開放改名道具,同時新增角色編號(創立時綁定,無法更改)
唔知第幾.修正夢之時間與現實不重疊既異常
唔知第幾.修正pvp造成傷害時既反映效果
唔知第幾.修正八轉團人數與地圖限制不一既異常情況
唔知第幾.修正部份職buff效果被重疊問題(海弓,海戰,等等)
唔知第幾.修正十字軍鬥士,戰士等等職業既技能說明
唔知第幾.修正所有列明"完全無法迴避"字眼效果發動時無法命中既異常
唔知第幾.大幅度提升角色施放技能時既動作流暢度
唔知第幾.同伴卡技能調整
唔知第幾.改善伺服器質素
唔知第幾.調整三職既基本素質
----.弓手:基礎血量上升,基礎防禦上升,命中,迴避,移速下降
----.劍士:基礎MP量上升,基礎命中上升,血量下降,改善裝備對增傷既支援
----.咒師:基礎移速上升,基礎血量上升,魔法攻擊施放速度加快,魔法攻擊傷害下降
待續

夢之歷險2?

最有可能既發展方向係繼續出呃錢活動

十週年勳章(賀詞)

sck123 發表於 15-6-27 05:41 PM
唔知第幾.開放改名道具,同時新增角色編號(創立時綁定,無法更改)
唔知第幾.修正夢之時間與現實不重疊既異常
...

劍:
<<2轉:士氣提升(完全無講係加咩效果,不過都估到係加迴加命中加攻加防之類)
<<4轉:聖光淨化(又係無講降低左咩能力)
<<5轉:生與死(無解釋清楚越少血會開到唔同既技)
<<8轉:中左死亡標記再大技加幾多傷害又係無講清楚
咒:
<<3轉:往生聖典(又係唔講對不死系加幾多傷)
弓:
<<6轉:武器防禦(到底減弱左咩強化類效果??)
唔知第幾.修正所有列明"完全無法迴避"字眼效果發動時無法命中既異常
<<唔係異常,只係戰盾迴避係喺技能之上,就算話無法迴避,件甲有pvp效迴避=迴避到
唔知第幾.大幅度提升角色施放技能時既動作流暢度
唔單只係流暢度,仲有射程上修都係有必要
直頭係D卡根本都要上修
咒:
<<2/4/5轉基本上全部技都要上修攻擊速度,射程,每張卡要補加1速
<<3轉輔助無意見,當然以現時地圖之大,我覺得要追住人回血最少都要補番1-2速
<<6/7/8/9新卡基本無意見
劍:
<<2轉已經完全做唔到坦,唔係因為招士氣成張卡一早廢左
<<3轉技能硬直完全大到不得了,根本係企定定比人打
(雖然有bug技可以解決硬直問題)<小雲要當睇唔到,畢竟依家夢之既pvp可以話係靠BUG技拉番唔少差距
<<4轉加番少少速,射程加番DD
<<5轉加番少少速度
<<6/7/8/9轉新卡基本無意見
弓:
<<2/3/5轉上修射程,行路加番1-2速
<<4轉基本張卡係垃圾,由佢死算啦
<<6/7/8/9新卡基本無意見

最後想講番就係,我最唔明點解夢之S卡加抗系統咁智障
加張卡同屬既抗有咩用,就係比人剋屬先會特別痛
加同屬抗有咩用?

唔知第幾.同伴卡技能調整
<<大部分都係垃圾卡,濫出,除非廠方話諗住求求其其整
唔係就唔該張張卡最少比1招有用既技能,而且係高機率發動效果
唔知第幾.改善伺服器質素
<<錢問題,無計
唔知第幾.調整三職既基本素質
----.弓手:基礎血量上升,基礎防禦上升,命中,迴避,移速下降
<<血加少少我覺得就夠,加太多會太勁,高命中,迴避,移速係弓手特色我覺得唔應該下修,再下修仲夠其他職打?
----.劍士:基礎MP量上升,基礎命中上升,血量下降,改善裝備對增傷既支援
<<加左命中弓手既迴仲有咩用?血量降左仲係戰,完全唔夠坦?要追求增強既攻擊力就唔應該揀戰黎玩係玩弓同咒
----.咒師:基礎移速上升,基礎血量上升,魔法攻擊施放速度加快,魔法攻擊傷害下降
<<咒應該同劍一樣速就差唔多,有mp盾我認為唔需要上修血量,根本6轉咒可以硬到成個7轉戰咁,魔攻特色就係100%命中同高傷,唔應該下修(雖然比戰盾整到唔係100%命中)

最後都係預左呢句
原廠話其他國家無意見就唔上修
食屎啦原廠

blackdeath 發表於 15-6-27 07:00 PM
劍:

提升所有職業動作速度
盾所有迴避系列效果一律弱化
弓手:HP量小幅度上升,射程提升,修正部份技能並新增儲氣效果
戰士:MP量增加,移速提升,命中數值提升
咒師:血量提升,mp盾弱化,攻擊力下降,屬性之力上升:smilie_:10: :smilie_:10:

學乜之谷咁,日日都係度諗點樣搞堆屎出黎有趣過萬年不變

笑傲無雙

99LV 幾年前又有樓主你D人開貼黎呃人

NO FF ok?
唔好膠啦樓主

9lv 10lv 賽一早有啦

未來發展、SiLver-σ成為天空第一大族

仲出多套卡
會唔會諗多左
位都唔夠擺啦

回覆 blackdeath 的帖子

我覺得隻game無人玩到一個點佢先會肯改!

11.
韓國好似有20lv. 仲有好多家族功能.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 07:51 AM , Processed in 0.039952 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存