2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 9轉團攻略快團 有圖~只需40秒完團(補圖59石20秒) ...
樓主: 、Syee。
go

[歷險心得] 9轉團攻略快團 有圖~只需40秒完團(補圖59石20秒) [複製鏈接]

痴線好反智
本身打E個團既時間成本已經好高
又要係有敵人既雪地入面打怪拎碎片
D怪已經小 又難出 仲要有惡/天黎打你
好啦 打完碎片 又要去採野換章
你個地圖咁鬼細 又得咁小SER
你知你GC最後1隻多人玩既GAME係夢之架啦 你叫我地點玩

你依加仲要話要更改難度
OK你可以改 咁唔該轉一轉入團方式
用符限次數又好 合D章黎打又好 咁樣都好過又唔中負效 打比例血咁ON9

回覆 官方小雲 的帖子

其實小雲你唔好傻啦 呢家就算狂中負效
都差唔多場場2x心 講緊出一次小王死1x人
隻小王就出完再出 死完又再幾秒出
如果你話改到隻王無負效 就算個個強水
都唔知要打幾耐啦 隻小王幾秒就出次
你想搞到隻game汁我管唔到你
呢家出左9轉團叫做有返d人氣
遲下你改左隻王唔中技 團團都滅
到時夢歷就無人玩架啦

回覆 官方小雲 的帖子

基本上真係好多人滅團你唔知炸
天空過班幾十秒完團 入面有幾多精英你又知唔知?
佢地只係拎d高手出泥 cap下圖型下姐 有錯?
你要改隻王 咁你叫過班唔爆強回 啲裝唔勁既玩家點算?
你搞到咁 d人只會加92+9up裝 其他玩家點生存呀?
如果你真係改到好似8轉王咁 仲有咩意思?
你睇下隻8轉王 到e+有幾多人打呢?
見到d人3開入去 係到掛機又唔幫手 唔洗用力就係到吸箱
隻王仲要難打到死 試問有邊個願意去打呢?

官方小雲 發表於 15-5-29 03:59 PM
其實..就算我唔講開發都會查到…
隻王未召混沌就死左,明顯就係同開發預期唔同…
而且光粉的設計就是希望所 ...

講真 唔好話我地玩家圍插你先 小雲 但你要認清一個事實
係我地既快團既能成功係建基於幸運之上
小雲你都打過 你自己都應該知難打 好似樓上咁多位講 係真係得一次半次會咁
我自己係出9轉團到依家 我86lv 我打左15團左右 有5團係滅左 係好多人唔食粉
如果你set做入團要有粉+章 我無異議
但係講到改王
8轉隻混沌已經係一個好失敗既例子
改到咁難 之後惡陣營 去打 全部係高手中既高手先可以打10min左右打完 如果分開番天惡都有打?? 試過1h都未完團啦
你地GC講到好唔支持現金交易 但係又唔比低lv既人要打下卡 淨係識出箱叫玩家抽抽抽
有冇諗過新加入既玩家既感受???
GC話就話唔支持現金交易 但行動顯示支持嗎???
以下就算你話我係無限推論又好 我鳩up又好
第1 你改難隻王 表示更易滅團 為左唔滅團 只好召集40人都要係90上 甚至係95上
表示低等級人士沒法打團 沒法獲得8,9轉卡片
咁冇想要既卡片 但又想收 又唔似6,7轉咁有箱易到抽下 咁點呢??
只有1個方法 就係由高級玩家既身上收取卡片 現在交易多數以防作為交易單位 但如果有人用點數 可能都唔算係現金交易
但係如果係要大量防要換一張卡呢???
咁果大量防呢???係邊到黎???
最後都係係D玩家到收番黎 但係點收????
我相信睇到依到都知 玩家同玩家之前係靠現金交易黎做大金額收賣
口講係叻叻呀 打壓呀 結果GC nos原廠往往都係做出一D自己唔支持既野
唔支持現金交易 但行動上就越黎越逼使玩家收取防爆換取裝備甚至是卡片
裝備 有出到稀符 都算 但係卡片 只要你個團一改 卡片產量大幅度下降 當市場需求遠遠大於供給
在手上持手卡片的人便可以高價放售 那怕只是一張全新 1job exp 只有5個技能 無強化的卡片 都可以用黎炒作
我地已經唔求小雲係下修8轉
但係如果再持續插手 去改王 改團 咁夢之仲會唔會有新手加入 咁夢之係唔係永遠只有同一班人
咁當依一班人 老左 唔挽啦 退出nostale依隻game 咁冇新人入黎挽 到最後係唔係要面對結業依個問題?
可能係覺得我講誇左,或者係事不關己 但我真心係希望 身為官方既你地 唔係要去打壓玩家 奪取玩家用心機係你地創立/有代理權既game
好似Grand Chase咁 越改越慘 改番好D bug 我真心 無意見 算了 但係技能 關卡難度 甚至怪物出場方式 都改到盡
最後命運係點?
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E ... 6%E5%86%92%E9%9A%AA
自己可以睇下遊戲特色果到
韓ser冇汁 但冇更新 知唔知點解個結果係咁 就係不斷令玩家變弱 怪變強
最後grand chase D工作人員剩1位係到例行維護 其他都比人派晒去elsword 點解?
因為隻game 有上修 奕有下修 唔係淨係上修怪 下修玩家 時不時都會上修下玩家
對比起 nostale呢?? 上修怪 上修怪 上修怪 除左上修怪 仲有冇其他選項
永永遠遠只係會上修怪??? 我地打工賺黎既錢 部份就放左係nostale 需知你地公司都係賺錢先可以營運到 但係呢??
營運到咁???官方小雲真係官方????只可以任由原廠話改就改???
咁就算原廠真係上修王怪 9轉團 8轉團
咁小雲有冇諗過 去幫我地爭取技能上修 攻擊力上修 卡片平衡
改親只會令玩家再度於更劣勢
server 關於依一點 都可以忍受了 不談論
但認真 問心果句 小雲有冇盡心盡力 去為玩家爭取福利 定係又係要成為第2個KOG 只能任由原廠控制 話汁就汁 話改就改
elsword雖然都係KOG 但係起碼佢地sever都好好多 就算比人控制著黎講都算好
但係gamecycber呢 server 垃圾 爭取 0 福利 無 同玩家互動 甚少 姐係聖誕節果D咁 小雲可唔可以扮聖誕老人派下禮物挽下遊戲咁
已經真係唔知GC有冇為過玩家著想
以上字海只係本玩家一篇小小的心聲 小雲想點睇就點睇 可能學小翼龍佢地咁話啦 意見接受 態度照舊
如果以下文字有重覆 請無視 打完都已經唔想番睇有冇重覆論點
已有 1 人評分Good 收起 理由
心願與你 + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

TT媽 發表於 15-5-30 02:25 AM
回覆 官方小雲 的帖子

冇救嫁啦 8轉 吸箱都算 但已經係吸引唔到人流
岩岩出同依家個實力差距差太大 一下都秒隻86光弓9成血 真心問一句
到底點先可以做到天惡都有得完團

將圖條 LINK 刪去 -3 就可出大圖

易千金 發表於 15-5-30 03:39 AM
將圖條 LINK 刪去 -3 就可出大圖

到底有幾多精英 幾多99lv一齊先做到40秒 小雲都唔知有冇諗詔70-89既感受 又要開團係70-99 但又要逼人只招90上打 唔知講咩好

小雲其實我想講
第1: 海s都已經算小人 但係打碎片換粉都係一件好難既事 而且天s 多海s 十幾倍人 咁天s 大把人米唔洗打-.-?
第2:  海s都已經算小人 但係采暗黑種子 都係難采,原因1: 難采 原因2: 大量人爭住同你采 希望改善必采到 唔係你又改9轉團而其他方面又唔改善
第3: 9轉團 要改係可以 但唔中效接受唔到囉
第4: 9轉團 某些人 好脆皮 比雷劈 1下就死 咒就好d有mp盾 起碼劈3下先死-.- 唔通要個個課金去收3傳裝打9轉團 ?
第5: 希望改善 各個變身卡 親身體會下有咩不足啦-.- 例如: 暗咒 以前用魔攻 亡者之手=有用 e+遠攻 亡者之手 0作用
                                        thank you for your listening

心願與你  而家亡手最少重可以定住人哋幾秒,唔叫零作用嘅,只係作用變廢咗一啲。  發表於 15-5-31 10:12 AM
已有 1 人評分Good 收起 理由
、Syee。 + 3 我既暗咒 魔攻阿!!!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

TT媽 發表於 15-5-30 02:25 AM
回覆 官方小雲 的帖子

i m agree with u

其實要改亦係遲早既事

當然我亦遇過很多滅團,但主因都是因部份人不願食粉而3死

而現在9轉比6、7、8轉還容易打

9轉實質還是能稱得上是9轉嗎

回覆 官方小雲 的帖子

改 要一定要食粉接受到 ,但改到中5到效真係接受唔到lo

回覆 忘戀 的帖子

9轉點會易打過6 7轉=.= 你幾何見6 7轉滅團=.=
你有無試過唔中效幾難打 9轉=.= 幾秒出次小王

40秒
有冇快左D..

其實易打9轉5好咩- -打得快抽得快...5通想30MIN先打到1場9轉咩-.-點解一定要改難D=.=

小雲
BUG又唔見你改????
講左成幾年
仲唔封???

回覆 忘戀 的帖子

伊加D 7Xlv 8Xlv都仲夠打6 7轉團
9轉改左之後 9Xlv都好難打

回覆 官方小雲 的帖子

係100%會出2隻
最後果小小血就會出2隻王

忘戀 發表於 15-5-30 12:17 PM
其實要改亦係遲早既事

當然我亦遇過很多滅團,但主因都是因部份人不願食粉而3死

九轉就算係比678易打,但係滅團率係最高
只要一出雙小王=全團食粉都滅
唔通三番四次改到個八轉咁難打之後打出一張加陣既八轉卡
個張八轉卡又配叫做八轉啦咩

利申:我係戰

最on9既係你為左cap水
竟然一個職可以抽埋其他職既卡 出個垃圾百變卡盒黎搵錢
你真係當我地on9架wo

入團成本已經高 仲要抽既野on99

官方小雲 發表於 15-5-29 10:00 AM
其實…出之前已經同原廠講過太易打= ="...
唔係%攻…又會中效…

其實我覺得以%扣血真係一個失敗既設定
如果下下以%計扣血量咁s卡加血果欄不如刪左佢啦
同埋以多血為優勢既劍士反而仲比人扣多左血
咁劍士既優勢去左邊?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 04:00 PM , Processed in 0.037652 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存