2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 9轉團攻略快團 有圖~只需40秒完團(補圖59石20秒) ...
樓主: 、Syee。
go

[歷險心得] 9轉團攻略快團 有圖~只需40秒完團(補圖59石20秒)

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

天才朗 發表於 15-5-30 04:04 PM
最on9既係你為左cap水
竟然一個職可以抽埋其他職既卡 出個垃圾百變卡盒黎搵錢
你真係當我地on9架wo

穩定伺服器都成問題

零度可樂 發表於 15-5-30 11:41 PM
其實我覺得以%扣血真係一個失敗既設定
如果下下以%計扣血量咁s卡加血果欄不如刪左佢啦
同埋以多血為優勢 ...

戰職優勢就係冇優勢

見到D打一堆字出黎 抱怨個團唔似一樓咁易過
小雲就已讀不回扮冇讀
屌你老母咩

十週年勳章(賀詞)

首先若果話隻 game 開發嘅決定權係喺韓方嗰邊,我諗都冇人會反對㗎喇。
GC / 小雲可以做到嘅,最多都只係向韓方畀建議。最終韓方做唔做、點樣做,GC / 小雲根本改變唔到。
就好似你買部 iPhone 6 話跌落廁所即入水,你走去香港代理度投訴,代理唯一可以做到嘅就向返美國原廠講,建議 iPhone 7 防水好啲。
最終 iPhone 7 都係唔防水,莫非香港代理有能力、有權力可以自己出隻防水嘅 iPhone HK Ver.?

同理,最終隻王改唔改、改成點,GC / 小雲都冇辦法去改變個結果。
如果 GC / 小雲有落力為玩家、為隻 game 好,向韓方畀合理嘅建議,我真心接受,因為只係班 kimchi 仔設計人員 on9。

1. 隻王狂中 debuff 就會變咗史上最易打,係事實;
2. 隻王唔中 debuff 就會變咗超難打超易滅,亦都係事實。
兩者好極端,只因中、唔中 debuff 嘅問題。
要建議韓方改到唔中 debuff,避免 1. 嘅極端情況,我覺得 OK;
但唔該都調整一下,唔好變咗得返 2. 呢個極端情況。

我唔介意打得耐少少,唔好要打超過半粒鐘我都 OK。

另外小雲要知道,打團之前要去蠻荒之地(1 ser 1 個)、幽魂洞穴(天空 ser 有 5 個)收集物品。
推兩邊陣營嘅玩家去晒蠻荒之地搶怪係好主意,但係人真係超多、怪真係唔夠囉。人多起上嚟,成個地圖變咗得返幾十個人冇晒怪。
怪少、採摘物品少、人又多,嘢又難出,搞到個個餓狗搶屎咁搶餐死,呢個設計安排傻的嗎?

係咪有 kimchi 仔返工唔順意,想整鳩我哋等隻 game 快啲摺?小雲麻煩幫手嘈下佢哋啦。

題外話:
根據過去經驗啦,沙團、太陽團一出冇耐都超難打,而沙團亦都只有改難咗,阻止人直衝小王。
但最終而家,咪又係打得好穩定,基本冇人會滅。
所以,一味嘈呢個世界有幾唔順心順意,有乜意思?
二三開打團、唔食強回都算;冇血唔爆水,淨係喺度等死又嘈易死、難打嘅比比皆是。
我就唔信 90up 正常裝備,一開團不停狂食 1000 HP 水,食到完場都可以 2、3 死。
做到嘅請 up 埋片畀大家睇睇。
一大堆人 hea 做唔盡力,就喺度嘈話難,小學雞太子爺心態。
已有 1 人評分Good 收起 理由
糊塗小貓 + 2 精品文章

總評分:  Good + 2   查看全部評分

回覆 心願與你 的帖子

如果打半粒鐘我諗好難夠40人開團+R
因為打半粒鐘都係中廢野
另外唔中BUFF唔係唔得
但要加返D BUFF俾我地
好似6 7轉咁 飛起左 就有一段時間俾我地爆隻王
9轉都可以每次殺完小王就有個BUFF(好似蛇咁)俾我地打...
咁樣我覺得反而無咩問題 正常返D=.=
aailkypsc753 + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

心願與你 發表於 15-5-31 10:47 AM
首先若果話隻 game 開發嘅決定權係喺韓方嗰邊,我諗都冇人會反對㗎喇。
GC / 小雲可以做到嘅,最多都只係向 ...

有無人有方法/手段屌班泡菜撚
班仆街仔咁搞=空投炸彈
我地成堆玩家除左硬食/走佬避之外根本無得玩

秒王~~~~

混沌傷害唔該低d-.- 好彩咒有mp盾 唔洗比佢打1m
94 3傳光弓 無神技(126抗+50) 一下1m-.-

十週年勳章(賀詞)

心願與你 發表於 15-5-31 10:47 AM
GC / 小雲可以做到嘅,最多都只係向 ...

如果照你方案咁改幾好
但我想講番,太陽團同沙團出果陣
好多人D裝都係廢到仆街
難打係正常,依家易打左係d人換晒90裝/傳裝

同埋呢個團係寫住for 70-99
如果係咁難打,入團標準set到咁低為左D咩?
以依家既難度,其實全部90下果d根本打唔嬴
當然無咩可能成團無90裝
但打得輕鬆都係因為團入面既人已經係玩到後期晒,有傳裝有大翼卡有水食
已經無講要蠻荒打料既問題,幾個90下組隊打應該都係幾吃力

無辦法…而且只有更強
小雲已經盡力了…

開發指所有國家已經確認左更改無問題…唔肯改弱香港
因為開發認為雷娜中debuff後大幅縮短了副本時間和難度,所以會唔中debuff.
心願與你 + 1 支持你!下次繼續^_^

改下招聖夜

官方小雲 發表於 15-6-1 04:22 PM
無辦法…而且只有更強
小雲已經盡力了…

其實講真
光靈魂石係蠻荒之地
要長期暴露係敵對陣營既地點打料
咁高既風險都算數
起碼3換3都叫值得

你睇下粒黑暗種子
場細、新出、個個暗弓隱身上騎採
先暫且唔講暗弓有座騎既絕大優勢
得5個分流,採料機率極低
你叫人點採?
仲以為黑暗種子5換2應該好易採
我戰汝娘居然10次有7、8次係沒有獲得任何物品
真係吹脹wtf

十週年勳章(賀詞)

不如再癲啲,改埋啲黑暗種子喺冰島「彼托頓德拉」出,成個地圖同一時間可以有幾十朵,採摘機率 75% up。
半講笑。

查實鼓勵啲人去個靈魂洞嗰度隱身搶花,都唔知有乜意思,低 B 嘅設計。
kenyeung525 + 1 設計師:黑種改為蠻荒之地以增加人流A_A!.

心願與你 發表於 15-6-1 11:11 PM
不如再癲啲,改埋啲黑暗種子喺冰島「彼托頓德拉」出,成個地圖同一時間可以有幾十朵,採摘機率 75% up。
半 ...

好彩高lv開張攻卡暗戰都可以1下1隻
清曬全區怪同d座騎暗弓搶
低lv果d?都係等摺啦
所以話夢歷長期無新血入真係無錯
除左玩家串串貢之外
連系統設定都係偏高lv既
9轉團見到7xlv都偷笑

btw留名等睇聽日王唔食debuff既豐富成果
準備cap全頻埋怨圖/十團滅九團圖/一團半粒鐘圖
由於頭幾團好開心抽到卡
一睇見到弓卡既我心灰意冷
當我念住del game既時候
對夢歷智障機率重撿信心
今晚最尾2章終於抽到戰卡
所以聽日之後可以食住花生hea打/去9轉點掛機睇人滅團

海s表示24小時 靈魂洞穴 少人

坐等聽日更新後9轉團,打一次試下 我估全部人食粉都滅
招天空之夢齊齊打9轉團 必定要食粉 廢是小雲又嘈有人唔食粉先滅,拍埋片
對象:任何70或以上level玩家 最好唔好咁多「90」上 比小雲知道個團仲洗唔洗比D 70-80lv打既!!遲少個團改埋做90-99lv!!!
時間:16:00(為左唔比小雲話滅得1團就話難,所以係連開5~6團)
地點:3村天使哥哥到

回覆 aailkypsc753 的帖子

還dim身上有章放唔出 我決定聽日加入呢個團
雖然知道冇咩影響 但都希望出一分力

其實講真

先唔講9轉團有幾咁難打

淨係個 [光靈魂石碎片] 要係蠻荒之地打怪先有

會唔會有人諗過70~89lv既玩家會打得好吃力? (排除傳裝人士

蠻荒之地既怪本身就高攻

本人嘗試用細AC 8xlv 傳劍甲全抗18% 暗抗12% b圖暗抗120%

被蠻荒之地既怪打 都已經好痛

而且掉落機率問題可唔可以上調少少

天使小王子 發表於 15-6-2 03:27 AM
其實講真

先唔講9轉團有幾咁難打

單刷既話比隻咒暈左+比隻戰士開技出到血=你等死吧

天使小王子 發表於 15-6-2 03:27 AM
其實講真

先唔講9轉團有幾咁難打

其實你知唔知傳裝同白字裝分別唔大
三傳99lv見到對面成村人沖埋黎都淆
低lv?等比座騎仔追住秒
btw  走佬途中撞到一堆怪
比咒控7/8秒又係等死既節奏

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 05:29 AM , Processed in 0.037125 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存