2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 近日誤會事件被有心人加以炒作 搵洞埋左夢想 再度開腔回 ...
go

[消息情報] 近日誤會事件被有心人加以炒作 搵洞埋左夢想 再度開腔回應 有心人偏激而不實個人意見的問題   [複製鏈接]

近日12/6/2015,晚上十一時許,發生了一件誤會事件導致有某位到數位有心人,連續不斷趁機洗負評,
在該誤會事件本人已正式開腔對該玩家「萊特」於遊戲中進行公開道歉,並已達成共識及和解。
有心人請問可否控制一下自己?處處針鋒,發言與事實,不實不符,用意何在?
以下全部為你提問到的問題:

Q1(來自壇友HeyHeiJar問題):

A1:在誤會事件當中,我一度誤會了玩家「萊特」放了一把傳75劍+9有盾給我族人「木村龍二」,
(因早前族人「木村龍二」曾向我表示想收傳75劍+9冇盾)。其後,族人「木村龍二」向我表示
他被人騙了一把有盾的劍裝並不能使用。之後,我深切立即開全頻找出該懷疑騙去我族人的玩家,
希望該玩家能夠退回傳75劍+9有盾 70防+2S天毛給我族人。很快地玩家「萊特」壇名
「chicken._.」便找了我,說我自看2000KFUN,這時我才正式發現該把武器是傳79劍+9
有盾,並非傳75劍+9有盾,而且,是族人「木村龍二」在叫頻時要求收冇固有盾裝。因此,
無可厚非,該物品傳79劍+9有盾的確貨真價實,又是族人自己的要求。相信,睇到呢到壇友
「HeyHeiJar」應該好明白點解我曾會向玩家「萊特」要求退貨???
思考引導1:因為傳75劍+9有盾,假如要是70防+2S天毛實在不值。
思考引導2:族人「木村龍二」一度表示想收冇盾裝,收左有盾裝(但佢叫頻係叫有盾)

Q2(來自壇友HeyHeiJar問題):

A2:各人對於令盾既價值觀也不同,有人認為令盾係攻防40%以上,50%以上
有人認為令盾係純攻40%以上,亦有人認為令盾係要有純攻30%+20%減抗,
我難以對此令盾的標準進行回應,這點需要抱歉一下~~~~~~~~~~~

Q3(來自壇友HeyHeiJar問題):

A3:本店任何貨品,存貨狀態會更新於2000FUN交易區狀態分別:有大量/小量/售罄
對於你指出本店係沒有足夠的貨品放售,我認為你這點不實言行必須收回,謝謝。

Q4(來自壇友HeyHeiJar問題):呢條友好評自己一個一個睇,就知係自己族人洗同一堆係2kfun全無記錄既0分user
http://item.2000fun.com/?v=prestige&action=show&bygrading=3872534&page=1

A4:本店好評一直以來都是由客人交易後選擇,給與不給,絕無洗好評不實行為。
對於你指出本店來自客人的好評,全為族人幫忙洗出來,我認為你這點同樣為不實言行必須收回,謝謝。

Q5(來自壇友HeyHeiJar問題):

A5:

最後,僅希望有心人唔好再做埋D咁低劣既行為,以大量本身負評人仔進行惡意、刻意洗評評既行為。公道至在人心,在事件當中我的確有做錯-未完全清楚整件事便去誤會了「萊特」玩家,就此事件,我絕對願意接受大家的負評,但然則並非等於認同有人以大量論壇帳號(帳號同為一人)進行具有攻擊性、抹黑性既負評言行。本店一直苦心經營,自5月2號在2000FUN開店以來至今,獲得超過28個好評,在事件未發生之前,也只曾獲得2個劣評。自事件前晚發生後,有心人你不斷借題發揮,繼而,於2000FUN本店中進行開人仔洗負評行為,由事件發生至今第5天,你的論壇帳號:KaiChingB (-8)、雪條收買佬 (2)、knnyyoyo (-8)、Princess611 (0)、LucyYan (0)(每隔72小時便會去刷5~6個負評),有心人你還想借題發揮到什麼時候?什麼時候才會停止再作出這些帶有不實具有攻擊性既言行?煽動他人認同你個套價值觀?扭曲事實,混淆視聽,把事件誇張化?你有意見而係合理的,我定必會接納,就像早前壇友sck123指出本店令盾類,「令」係多此一舉,有些畫蛇添足,故本人吸取到前人經驗後,已將令盾類改作武盾類,避免影響到買家的選擇。

叫你地吾好咁加

雨雨?

做咩姐

打開門口做生意你唔比人批評你比意見?

停咩姐

好似好有道理咁

我係你柒左就深潛算啦
仲講咁多做乜

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 01:30 PM
做咩姐

你要對番你自己不實既言行,負返上責任,
正如我前晚誤會左玩家「萊特」,所產生既誤會事件
你下下帶有偏激而部份又不實言行,你做人可唔可以負返上D負責感呀Hei姐

HeyHeiJar  如何不實?你D盾唔係垃圾?你賣野唔係即用點對貨?好偏激咩?我覺得我好正常 而你都唔洗扮斯文好嗎?AND THEN我唔係hei(姐) ok?  發表於 15-6-14 01:40 PM

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 01:16 PM
首先,近日12/6/2015晚上,發生誤會事件導致有不少有心人,連續不斷趁機洗負評,
在該誤會事件本 ...

你答左同無答有咩分別?

你話盾既標準唔同而你不斷話自己粒盾係令
相反我同好多人都話你D貨係垃圾
然而你連盾都未識睇你就話令盾,呢D係賣家責任
你比人踢爆你賣垃圾你同我講標準唔同???

咁我覺得你好有問題

打比gc傾算啦

我個人認為你自己話垃圾盾係令盾放比人要道歉 因為咁樣有詐騙既成份 你比人屌你既事 好心提醒下你

GC幫到你

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 01:38 PM
你答左同無答有咩分別?

你話盾既標準唔同而你不斷話自己粒盾係令

再度帶人偏激個人意見呀Hei(姐)
你不斷話自己粒盾係令

再度重覆,各人對於令盾既價值觀也不同,
有人認為令盾係攻防40%以上,50%以上
有人認為令盾係純攻40%以上,
亦有人認為令盾係要有純攻30%+20%減抗,

我難以對此令盾的標準進行回應。

HeyHeiJar  你唔知標準係咩你就話令?老手玩耐就知令OR垃圾姐 咁新手呢????而你咁做已經證明你交易態度係如何 所以你信用已玩完  發表於 15-6-14 01:51 PM

商品說明
香港海關人員負責執行香港法例第362章《商品說明條例》及當中的八條附屬法例,目的是禁止在營商過程中,對提供的貨品作出虛假商品說明、以及虛假、具誤導性或不完整的資料及錯誤陳述,以保障消費者。

你粒令盾點定義?自己唔知而可以話令
而賣藥D人唔知D藥有冇效而話賣緊神藥<呢D冇問題??

你D咁既垃圾盾唔淨只呃左人$仲晒左人地件傳裝呀

回覆 搵o埋夢想 的帖子

各人對於令盾既價值觀也不同,有人認為令盾係攻防40%以上,50%以上
有人認為令盾係純攻40%以上,亦有人認為令盾係要有純攻30%+20%減抗,
我難以對此令盾的標準進行回應,這點需要抱歉一下~~~~~~~~~~~

難以對此令盾的標準進行回應,咁你又話自己果D垃圾盾係令盾?

花生 真可愛花生
我都吾識睇盾啊

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 01:30 PM
做咩姐

族人盲撚都算,自己盲埋一份去死撐
講呢樣講個樣去兇人,結果柒完一句 了事,傻的嗎?
巴曼之手狂舞之刃都分唔清既人我真係無話可說
連用mouse去點開個件裝既詳細資料
呢種新手都應該知道既基本知識都無/有都唔做

難聽D講句,如果佢有心昆既話佢係賤格,但係個比人昆既傻仔都抵死
更何況79本身就完爆75不如話起碼佢真係拎把堅過75既堅料比佢先
好聽D叫做誤會,難聽D叫做眼殘港童發雞盲屈人事件

盾價就係用呢D咁既個人觀點既灰色地帶比人拎去昆人地新手
我真係夠膽寫包單,你比1S20防我,我搵粒可以打爆佢既盾都有凸
好評差評不嬲唔可信,要洗既實有方法洗到

柒左就認啦,真系頂你唔順

lonely4732 發表於 15-6-14 01:48 PM
回覆 搵o埋夢想 的帖子

各人對於令盾既價值觀也不同,有人認為令盾係攻防40%以上,50%以上

然而,本人判斷是否令盾原則,有以下幾點:
單純是傳SL盾方面:必須超過有2SL合共超過19/20SL+7/8/9全SL

而傳非SL盾方面:必須超過攻防40%以上/攻防30%+其中一減抗達20%以上

神SL盾方面:必須達2SL以上。

這就是本人對於令盾的價值判斷準則,如有任何問題歡迎再度查問。

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 01:53 PM
然而,本人判斷是否令盾原則,有以下幾點:
單純是傳SL盾方面:必須超過有2SL合共超過19/20S ...

柒左就認啦好嘛?果頭又話難以對此令盾的標準進行回應,呢家又講原則
你話令盾既原則係咁 得你一個覺得令有撚用咩? 我商街是但搵粒傳戰盾30防都完勝你果D1S20防

chicken._. 發表於 15-6-14 01:50 PM
花生 真可愛花生
我都吾識睇盾啊

等佢教囉

我就玩左七年先知呢D係盾標

以後大P呀PVP呀輸左就話:每個人輸既定義都唔同 而我係冇輸

去5*級洒店食飯比篤屎D客食就話:每個人好味既定義都唔同 所以我篤屎係好好味
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:58 AM , Processed in 0.038613 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存