2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 近日誤會事件被有心人加以炒作 搵洞埋左夢想 再度開腔回 ...
樓主: 搵o埋夢想
go

[消息情報] 近日誤會事件被有心人加以炒作 搵洞埋左夢想 再度開腔回應 有心人偏激而不實個人意見的問題   [複製鏈接]

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 02:20 PM
有心人可否請停止 涉及帶有偏激個人意見的討論,

請問sck123壇友,你有否再跟進返該誤會事件既新進程,

你上黎2000FUN叫人停止討論
香港有言論自由
你係唔想有批評你咪唔好錯
錯完又唔比人有批評姐係你玩晒啦

坐等封post 原本討論 變成受傷人的惡意攻擊
3. 嚴禁惡意攻擊版友4. 不得將私人恩怨放上本壇討論, 並且不得煽動/發起或參與罵戰,- 若有爭執, 請各版友持著以道理態度去說服別人, 請勿惡言相向

sck123  呀哈哈早就無視呢兩條版規,屌人老母又好公屋狗又好早就撗行無忌  發表於 15-6-14 02:31 PM

錯過左果日既全頻
有無人有cap到可以post上黎
好想知講緊乜=.=

夜x月 發表於 15-6-14 02:27 PM
坐等封post 原本討論 變成受傷人的惡意攻擊
3. 嚴禁惡意攻擊版友4. 不得將私人恩怨放上本壇討論, 並且不得 ...

傷人的惡意攻擊?

話佢粒盾垃圾都叫傷人

咁佢兇人封AC我係咪可以打999??

我指出佢搵水魚又叫私人恩怨

你玩埋我個份啦

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 02:18 PM
哦 衝動=可以兇人恐嚇

乜呢D咁似14K行為既

Hei姐你又係到加你偏激既個人意見(表示我恐嚇人

當時我只係誤會左玩家「萊特」,其後族人同我講,佢懷疑被人昆個陣,

我就係全頻表示:想玩家「萊特」退返件裝比我族人(當時誤會左佢放左把傳75劍+9有盾)

因帖子亦都提及到因為我族人「木村龍二」剛開始徵詢我意見時,我係話叫佢收傳75劍+9冇盾)

全頻個到我曾提及到:GC管理條款第8條 ◆ 意圖欺騙 、盜取 ( 用 ) 其他玩家道具、金幣、帳號、點數

於遊戲中惡意以一組多少金幣等非遊戲中預設道具數量顯示方式,意圖模糊販賣物品內容、

詐騙其他玩家道具、金幣者,本公司將視情節輕重進行懲處,並 GM 將追及本尊帳號永久停權。

事後,經了解係族人自己既要求,大家雙方理情我願,而並非受騙。

如果,你認為引用左GC管理條款,係屬刑事恐嚇,咁我無野講了Hei姐。

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 02:31 PM
Hei姐你又係到加你偏激既個人意見(表示我恐嚇人 )

當時我只係誤會左玩家「萊特」,其後族人 ...

你意思指出

1.嘔返d防出黎
2.等封ac

而你唔認為係恐嚇,咁唔通叫關心人?

想當無事發生比我就"摺埋搵洞捐"

1.懷疑受騙,要求賣方退回貨品,屬刑事恐嚇,Hei姐你係得既。
2.引用GC管理條款第8條 ◆ 意圖欺騙 、盜取 ( 用 ) 其他玩家道具、金幣、帳號、點數
,當中條款說明,公司將視情節輕重進行懲處,並 GM 將追及本尊帳號永久停權。呢條條款唔係我講架,係GC講出來,
如果你又認為受騙後 GM 將追及本尊帳號永久停權,屬刑事恐嚇,Hei姐你無得彈。

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 02:20 PM

(你班友可唔可以唔好再追住我黎踩)
(你有無爬番哂成篇文,知唔知加陣講緊乜)
件誤會事件就係我族人收盾個陣,將有盾裝同冇裝搞亂左,
(單野係我族收盾個陣發雞盲無睇清楚)
以為有盾裝先係用到並且勁D,冇盾裝就用唔到(部份新手錯誤觀念),
(之後又以為有盾勁過無盾又一樣可以自由用)
之後佢收到同我講佢比人昆左,我就過於衝動未完全問清,
(跟住自己收完先知柒左.我聽完就鳩沖去)
就去左開全頻誤會左該傳79劍+9有盾放售玩家「萊特」,
(開頻嘈鳩個條放劍既人渣,順便兇下佢嚇下佢開post嘈下佢)
之後本人亦已在遊戲溢清乃屬誤會,以及並在玩家「萊特」
(之後我咪死狗咁低聲下氣咁認錯)
2000FUN所發的帖子,進行公開道歉,對方亦都接納並以達成和解,
(人地都接受左)
sck123壇友其實可以停止再對該事件進行討論,因為雙方都已達成共識。

又係你自己擺上黎嘈,加陣叫人一句stop啦就stop?
你估你邊個先??討論自由幾時又到你一句叫停就叫停
做野唔經大腦??擺得上論壇比得人公審幾時又可以私了番
姐係咁講,你族人又唔問你,你又唔去解釋,一開始收野個陣你又唔問清楚
加陣收完嘈完屈完搞大埋成單野你先黎兜?有無再遲D
好明顯加陣成班人係唔鋸你既態度同所作所為啦(包括我在內)
更何況我諗你口中所講既個單野都應該無乜人想跟進
加陣成班人都係插緊你放野貨不對辦,物不所值,講野懶有道理咁
利申:我都有衰衝動,之後比人打完圍完講SOR認衰仔
但係你加陣好明顯唔係咁簡單啦
now係插緊→賣野又唔值呢個價,又要係度死撐

放帳號人仔 發表於 15-6-14 02:36 PM
想當無事發生比我就"摺埋搵洞捐"

佢po都出埋 洗濕左個頭 冇洞捐了

sck123  POI  發表於 15-6-14 02:50 PM

sck123 發表於 15-6-14 02:44 PM
(你班友可唔可以唔好再追住我黎踩)
請問sck123壇友,你 ...

sck123壇友,你而加左插右插,家陣又話我連賣野既玩家「萊特」插埋

你有問題我一定會覆,但你可唔可以停止帶有涉及偏激個人意見的言論,

玩家「萊特」所賣既傳79劍+9有盾換只取我族人「木村龍二」70防+2S天毛

絕對係貨真價實,因為傳79劍+9本身市面流量就唔大,而且,即使係傳79劍+9

冇盾都最少要2S防爆以上。

在前晚誤會事件當中,在未完全問清事件之前,我一度誤以為玩家「萊特」所售賣

的是傳75劍+9有盾,假如是傳75劍而非傳79劍,我便真係會質疑價格。

但賣野既玩家「萊特」本人跟族人以及佢,了解返該劍係傳79劍+9有盾,

故此本人對於玩家「萊特」所售的傳79劍+9有盾,無可厚非,絕對係正價來。

回覆 搵o埋夢想 的帖子

其實成件事系你拎GC出黎大人(恐嚇).
首先你唔清楚就假設對方昆狗.
其二你已經判定對方系昆狗,完成系偏幫自己人.,你有沒諗過對方感受?無憑無證就摧毀對方信礜,再者你引用( "GC管理條款第8條 ◆ 意圖欺騙 、盜取 ( 用 ) 其他玩家道具、金幣、帳號、點數於遊戲中惡意以一組多少金幣等非遊戲中預設道具數量顯示方式,意圖模糊販賣物品內容、詐騙其他玩家道具、金幣者,本公司將視情節輕重進行懲處,並 GM 將追及本尊帳號永久停權。")其實你系GC人員?定 GM?有權封人AC,你真系超級不理智.現加重系到怪人.
好心你啦,交易系你情我願,有雙確定功能,同埋有沒對話系直接誤到你事主呢?
你又要威又要戴頭盔,錯就認啦,下下死撐,為咩?
成件事只不過將事實拎出黎講.我系覺得你態度有問題而唔系信譽,唔該自己翻去檢討一下.
至於盾方面,系每個人指標都唔同,這個無可否認,建議一下你放盾不用加自己感受/意見就OK,不要解釋太多,有沒聽過畫蛇添足!

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 03:01 PM
sck123壇友,你而加左插右插,家陣又話我連賣野既玩家「萊特」插埋

你有問題我一定會覆,但你可 ...

偏激定義係咩

一定要打書面語?

放帳號人仔 發表於 15-6-14 03:03 PM

同意

如果打放傳盾120防我頂多只會話貴 不至於屌9佢

而佢打句咁既野出黎先係死因

搵o埋夢想 發表於 15-6-14 03:01 PM

你有問題我一定會覆,但你可 ...

無人左插右插,成班人包括我都係剩係圍你一個only
上面回既( )內係指我理解到既野
我相信盲既都睇得出D咁假既說話講緊咩意思
我又唔係黎調停,我係擺到明黎插你
點解唔可以涉及個人意見呢?
論壇唔係比大家發表自己個人意見既地方?

加陣先黎係度兜貨真價實,慳D啦好嗎?
你一早就話貨真價實既話,洗鬼開post嘈
又點會搞到今時今日咁?

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 03:10 PM
同意

貨真,假實
睇完得啖笑

放帳號人仔 發表於 15-6-14 03:03 PM

對於我未完全清楚事件,就假設對方係昆狗,
呢點我好清楚必須要向玩家「萊特」道歉,早前本人已在遊戲中/
以及玩家「萊特」公開進行道歉,對損對方信譽既言行作出道歉。

然而,放帳號人仔壇友,你指出我拎GC管理條款出來就是恐嚇,這點我並不能認同,
因為,懷疑受騙,要求賣方退回貨品,引用管理條款只是加強權威性和效力,而非屬刑事恐嚇。

我對於誤會了售賣該劍的玩家「萊特」由心地感到抱歉,我承認在事件中我是帶有衝動。

至於,放帳號人仔壇友,你提及到放盾不用加自己感受/意見就OK,不要解釋太多,有沒聽過畫蛇添足!

我這點十分十分地認同,稍後我將會在放售POST中,由令盾類>武盾類,
因加設太多自己感受/意見畢竟,係會影響到買家的選擇,我稍後會修改返,先謝謝你的提議:)

sck123 發表於 15-6-14 03:17 PM
無人左插右插,成班人包括我都係剩係圍你一個only
上面回既( )內係指我理解到既野
我相信盲既都睇得出D咁 ...

咩叫開全頻嘈鳩放劍條人渣

sck123  正常佢話你昆佢族人.咁係佢眼中你咪係人渣  發表於 15-6-14 03:39 PM

HeyHeiJar 發表於 15-6-14 03:10 PM
同意

Hei姐,對於而佢打句咁既野出黎先係死因

這個意見,之前壇友sck123亦提及到,我剛才已馬上作出改善,

改去註4/令盾>武盾涉及個人主觀意見的地方修去。

如有再有任何問題,歡迎再於此帖留言/直接聯絡本人,謝謝:)

回覆 doradonald 的帖子

之前萊特咪post過

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 09:25 PM , Processed in 0.036724 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存