2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 [小雲請入]對夢之歷險(家族,情侶,PvP,雪地&角鬥)既建 ...
go

[歷險心得] [小雲請入]對夢之歷險(家族,情侶,PvP,雪地&角鬥)既建議

我琴晚突然靈機一觸 諗到以下幾點既建議
第一點: 呢家一村其實已經俾好多族霸曬 新起既族都味必搵到位做族地
             再者 平時打大P 出去加技果陣 成日都會俾敵族吸埋技
             所以我覺得夢歷其實可以整返個族既公園(類似~迷你屋咁)
             呢個公園只限族人係入面玩
             族倉可以放埋係入邊 好似平時D倉咁
             起碼有個倉既樣睇下 =.= 唔好好似呢家咁 禁入去就得倉=.=

另外呢個人可以搬埋入去個公園到=3= 係入邊賣野(族倉位,擴充族人等...)
             當然唔只咁樣啦 個公園可以多元化少少
             可以係入邊俾我地任以佈置(當然要俾錢,點等...) 等族人可以開開心心咁係入面傾計
             例如 可以係入面整下農田 俾我地種下 滿月 魔充 其他果D材料咁...
.              又或者可以係入面整魚場 木場 石場果d小遊戲咁。
                      可以係入面整D動物俾我地騎下(平時我地無得騎果D eg:夢古夢古)
              總之就每個族既家長都可以佈置自己族既公園 我覺得咁樣先似叫族地
              族人可以係入面開開心心咁騎夢古   種野  坐係到傾計face_l_18:

比少少我以前玩既ONLINE GAME既相 唔係叫NOSTALE抄 但係可以都整返個家族公園出黎LOL:

第二點:唔知大家有無發覺 係夢之歷險結左婚既小情人
            當組緊隊既時侯 會有個6LV既情經

其實可以根據結左婚既耐 對應返黎上升
            上限係10LV既情經 因為果5%經真係太少...
            另外 唔知大家有無發覺 係右上既地圖地
            族人係點 隊友係點 但係情人竟然無特別既顏色=.=

其實可以都俾一個特別既顏色俾情人既位置
           同情侶一齊玩果陣 如果唔係同族 根本好難會知對方係邊...
           即使有族 成個地圖都係綠點 好難會搵到對方
           所以應該幫情人整返個點 次序係情人點>隊友點>最後先係族人點

第三點: 雪地王出王果個%可唔可以快返少少
             呢家除左出王 都無咩人會係雪地
            星期1-5都味必日日有王出A_A
            可以快少少就出次王 咁雪地應該會多返人玩A_A
            之前打9轉要去雪地打碎片 雪地明顯熱鬧左好多
            但更新完之後 已經無人再去打碎片了=.=

第四點:每次PVP完死左之後復活 豬B都會中左BUG
            左上角果到會無左個豬B效 但人地又睇到你有豬B效
            PVP前(留意左上有豬B效):   

PVP後(留意左上無左豬B效):

所以其實都唔知係有定無..... GC快D更正返個BUG啦

第五點:角鬥場呢家好似無人玩 我記得一開始果陣入角鬥場係LAG到行唔到
            但呢家已經無人玩==得返小數既人係到刷人仔=3=
            GC應該多D宣傳返角鬥場 相信好多人都忘記左有呢樣野了...
            另外獎勵果到都可以整多少少野 同埋完場果陣唔好送經驗值
            你咁樣真係趕客=.=有好多人都係要卡70LV 85LV 9293裝就卡94LV
            咁仲點會博去玩角鬥 一個唔覺意升左LV咪好慘

呢五點既建議純屬個人意見 希望夢之可以多元化返少少 可以吸引返多D人黎玩夢歷 不喜勿插
認真 族公園真係有得諗  情人個個地圖都好應該加返種顏色俾情人...
希望小雲可以向原廠建議下啦
已有 7 人評分Good 收起 理由
誰誰`~` + 3 路過`~`
ericfung91213 + 2 好建議+支持被遺忘的角鬥
乂o賢賢o乂 + 3 真心有得諗.可以考慮阿
s04313251 + 3 精品文章
aailkypsc753 + 3 族公園 支持
~星~ + 1 惡意灌水
doradonald + 3 族公園真係有得諗啵 D建議好好!.

總評分:  Good + 18   查看全部評分

頭香
真係唔可以唔俾十萬個LIKE你
族公園真係有得諗
呢家最多咪坐係族地吹水
點都唔夠有埋個族公園
可以坐係入面邊傾計邊玩A_A
諗到都開心

希望小雲會同原廠反映下啦
呢家放假 除左打下4章王之外
都係掛係到 無乜野玩~.~
已有 1 人評分Good 收起 理由
standbyme2112 + 3 多謝:)

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 doradonald 的帖子

有D建議都係你諗出黎既@@
回埋你升3星

族公園 沒有不支持的理由

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我見到兩個hehe

一句話:跑online上腦
入哂公園仲點曬馬收人?.?

But好buy你戈套情侶點

我覺得出左族公園 1村就汁粒

回覆 糖果兔兔 的帖子

1村D人轉曬去族公園姐@@
人流無變 反而吸引到人玩啵+R
好過呢家咁多人係一村族地掛機 搞到1村有時都幾LAG下...

doradonald 發表於 15-6-20 09:34 PM
回覆 糖果兔兔 的帖子

1村D人轉曬去族公園姐@@

平時都唔係人多
啲人入哂公園
啲新手見到1村咁冷清
仲以為隻game已經就死

ok 聽完啦睇完啦 散band lu
據可靠消息應該係咁.

standbyme2112 發表於 15-6-20 08:32 PM
我琴晚突然靈機一觸 諗到以下幾點既建議
第一點: 呢家一村其實已經俾好多族霸曬 新起既族都 ...

其實我覺得應該修正番黑名單幾個功能
首先黑名單個陣應該睇唔到個個人既全頻
同埋唔應該再比被黑名單既人睇到自己講野
其次就係就算係黑名單左只要唔同族既人加/團長加
變相都會照入到黎同埋出到聲
而且黑名單得50個位會唔會少左D
我試過黑名單50條友都係個D洗頻既幣商

回覆 kenyeung525 的帖子

唔比人地係基嫁咩

情人粉紅色

回覆 糖果兔兔 的帖子

無計啦 成隻AC都係男角專用 想用返人妖燈都無得用
都俾人誤會慣

回覆 醜八怪` 的帖子

呢個顏色唔錯 有得諗啵

回覆 doradonald 的帖子

你兩個gay佬

一定係咁啦55
係夢之男同女結=人妖
男同男結=GAY佬
女同女結=人妖戀
BTW 呢個帖既目的係建議=。=
唔好愈黎愈離題 搞到咁好既建議不了了知

唔好仲想Gc再有咩變革啦

Gc已經係強弩之末

加上隻Game又唔屬於佢

正所謂做又三十六唔做又三十六

個班友做代理邊到有技術可以改動隻Game

人地主服見我地香港呢D細區細地方冇市場鬼會為一個玩家意見而改呢

死心啦巴打

Gc班友邊到有戲谷代理咁把炮喎

支持族公園 。幾好玩既GAME 玩得耐都悶啦 唔出新野 點留客 仲有 打王最好有個[對王造成傷害]既表 一黎可以睇到邊個掛機無打王 一黎又可以有野睇

我覺得你講既野幾好
情侶唔同色都幾吸引

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:16 PM , Processed in 0.043895 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存