2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 GM 全部同我企起身
樓主: 追擊NAT專員
go

[疑難雜症] GM 全部同我企起身   [複製鏈接]

換句話講D 開發商無腦, 只係識搵錢~!
黑仔運難過沖15卡

機率GE野, 睇人品囉! 8/9轉難打, 問下D人有幾多人係度吸箱吸, 有幾多人真係打, 咪知點解難打!
出左8/9轉見到班掛機吸箱自私撚已經冇心機玩! 一早放棄左!

官方小雲 發表於 15-10-26 09:46 AM
「改低左開箱抽正野」

從來都無改過…

8轉9轉我都覺得太難,已經反映過好多次,亦都比哂數據開發睇~
開發既回覆都係,已經改低左血量,而且其他國家沒有問題,點解香港會有問題…

香港只係一個城市,人地一個省既玩家仲多過香港夢歷玩家,點樣比較。

632970890 發表於 15-10-26 01:05 PM
8轉9轉我都覺得太難,已經反映過好多次,亦都比哂數據開發睇~
開發既回覆都係,已經改低左血量,而且其 ...

我都有提過~

但係入場人數一樣,所以同國家人數無關

回覆 官方小雲 的帖子

就同stevewkw2000講既一樣
8轉一入去大半人都係到掛騎周圍走 食花生 改到隻王幾廢都係咁嫁啦
9轉實有人放人仔吸箱/雙控打- -琴日海洋20幾條友都打到紅血先輸啦 其實我都覺得唔係好難姐 全部都咁易打就唔洗整9轉啦 派卡比你好唔好?
點箱機率易中正野又屌 唔易中又屌 收皮啦- -
成日卡AC就話屌得姐 上面個D on9野都嘈:(

btw條片好正

官方小雲 發表於 15-10-26 01:43 PM
我都有提過~

不如咁講啦
你話入埸人數一樣

但統計學黎講
香港同其他國家既夢之既玩家基數都唔同
姐係雖然入埸人數一樣
但人地個餅大過我地 
但係其他國家既玩家人口一定多過香港
換句話講 其他國家入去8 9轉地圖既機會相對較大

再者,香港夢之既新玩家一直下跌緊
姐係增長率已經接近0
加上舊玩家開始退出
凈增長直頭係負數

我諗數字你會比我更清楚
唔好再懶3懶4 

.利申 :Statistics F

笑傲無雙 忍影世界

遠征團易打一定好?

意見接受 態度照舊 
除左咁都唔知可以講咩

官方小雲 發表於 15-10-26 01:43 PM
我都有提過~

如果你地試下禁止雙開

或者你地會察覺到

夢之玩家既真實人數係幾咁少(海s 冒s)

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

天使小王子 發表於 15-10-26 06:55 PM
如果你地試下禁止雙開

或者你地會察覺到

玩家A變身玩家BCDEFG是常識吧
已有 1 人評分Good 收起 理由
aailkypsc753 + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回覆 官方小雲 的帖子

8轉現階段黎講 天惡分散其實都已經已經算數
其實隻王都係會夠打
只係天惡一直打人唔打王
所以8轉整體黎講
個人認真問題唔大
只係太多人掛機
小雲可以SET個掛機彈出場系統由現階段既一定時間內沒有移動修改為一定時間內沒有移動/沒有進行施放攻擊/支援技能 就可以搞掂個D人上騎跟人掛機班友
但我只係建議姐 最近都冇打過8轉團唔知詳細情況啦 有關8轉依個既建議只係供親愛既小雲BB既一個參考
但係有關9轉既唔該落足眼力去睇
9轉團依家一個月如果有人開到一團完到團既 我諗都要開心(指天SER)
就算9轉下修小王血量以來 我有試過組埋一班FD 族既少數高LV人士一齊去打小王血量下修既9轉團
起碼有3X個8X 9X 就算冇傳裝都叫勁既人士
未到紅血就輸左 冇人雙開三開
你話開團人數都係上限40
但係有冇諗過兩個地區之間既裝備差異
你話我地都係9293 9596 人地都一樣姐
但係產量呢??
仲有勁盾既產量呢???
我當全港依家有1萬挽夢之 當依家3個SER都合一黎計啦
人地一個國人 我當少都有10萬啦
人既數量都係我地10幾倍 佢地打雪地王既數量 出產箱既數量 出王既間距 唔好話係10倍啦 當係2-3倍
90上團 狗團 GG團 SUN團
人地可以狂刷章去開團
你可以反駁我地話我地都可以去刷章開團
但你可以睇下開團個頻率
雖然我唔知佢地頻率有幾多
但我可以肯定既係一定比我地多
我間中入烈焰之刃 都見唔到幾個係係到去刷怪刷地圖王出黎去刷章
咁團頻率少左 中裝既機率都低左 唔好話傳裝先 淨係講古神依兩個稀
如果D人唔拎防爆去衝稀有 咁就係得一堆低稀裝 咁D高稀裝邊到黎???
米係就上手用剩嫁啦 咁用黎用去都係同一堆既9293 9596裝
姐係可能數量幾個月就會有加幾件咁
但係加左=玩家用到??
有D人抽到係拎黎賣 唔理係HKD交易定係咩先啦
咁佢地賣唔到 咁全SER總戰力都係冇加過
勁盾出產數量奕唔多
仲要依家「聽講」雪地王傳箱機率奕下修
咁我地既戰力黎黎去去都係果D 就算新仔升上黎 都係得低稀廢裝 戰力加得唔多
其實以上一切可以較兩個SER之間既數據比較就可以簡單去得出既結論
之後等陣呢GC又咁講
「GC:車 我地香港咁少人 點同人地一個國家比呢」
如果你真係咁諗 你就已經比我KO左
係囉 我地香港玩家係少 點可以同一個國家服黎比
你話團上限係40人???大家都一樣???
但有冇人參戰先???
我唔介意我掛機一日 唔係 係最多人上既4H啦
星期6 2-6 反正我要上堂 黎個拍片掛機囉
我開一團9轉 不如睇下要幾耐先有40人
對比下大家之間個差距
你就明點解你話我地一直鳩插你遠征團上限人數一樣
就算一樣又如何 玩家裝備素質相同???
你估個個都可以好似D大國咁 狂刷90上團刷90上傳裝個個勁裝勁盾去刷爆你地原廠「下修」左既9轉團???
ANS IS NO!!
我地區同佢地國人數 戰力 團既頻率 根本係差足一大段
雙開 三開系統雖然可以補到些少 但係你要一個區同一個國比
打個比喻 米就係螞蟻同人比
唔好話等陣人又太大
唔用人 用隻狗/貓都夠做啦
不如小雲同原廠拎黎資料/比下統計過既資料去原廠
去佢地去比較下兩地間既差異好唔好

以上既野都係邊打邊諗到有乜野好插
so sorry for 1999

唔好無視呀
睇完唔該點評打句已閱比我都好
或者回一回我以上既論點(或者冇論點可言 因為文科係我弱項 理科先係我強項)

By最貼心的小符文~ <3
P.S. 唔回文(或者點評一個已閱)等住我聖誕節假期踩上GC總部 THX 係九龍灣 冇記錯吧?

官方小雲  已閱。小雲明白,並已多次反映給原廠…  發表於 15-10-27 12:03 PM

官方小雲 發表於 15-10-26 09:46 AM
「改低左開箱抽正野」

從來都無改過…

小雲哥哥你真係咪撚同我講夢之D濕鳩機率叫做正常
沖+8可以用左100防以上,仲叫做正常?????
負效甲30%抗,九轉頭15%抗負效,92面10%抗負效
加埋岩岩好55%抗所有負效果
我想問點撚解我竟然可以中效多過一個剩係得河馬既人
人地中左兩個注明有「完全不能迴避」效果既暈,但係點解我可以足足miss左十秒
你答下我啦喂?乜撚野機率呀??喂,咁要D暈黎做乜鳩?要黎企定定比人miss呀??
仲有,好心咪撚再搬開發講個D咩其他國家無呢個問題既廢話出黎啦好嗎?
呢度係香港,係香港既夢之歷險呀哥哥,香港人點玩可以同其他國家比?
點樣比呀?小雲唔通你又玩哂全部服咩?咪玩啦好嗎,香港還香港呀
人地剩係講呢句其他國家無呢個問題你就接受跟住原句還番比我地??
喔,我地有問題就睇唔撚到既??原來香港服反映完要搞之後仲可以擺無其他地區反映出黎
咁如果其他地區有反映但係只要一個都唔搞既話就可以無限用呢句出黎檔啦係咪?
佢地點撚樣關我地撚事咩,韓服點解要改野呀?點解要調整S卡既技能呀??
因為有呢個需要囉,咁簡單既野諗唔諗到呀
你有無見過LOL/其他game會剩係搞自己國家服既調整,其他SER一律唔撚理呀??
我就未撚見過啦,係咁崎型既情況下仲可以係度搬龍門??
難聽D講句,你做GM係番黎解決問題,唔係黎推卸責任交波比開發架好無??

郁D就話我地無能為力,難做係咪唔洗做
連玩家最基本既問題都解決唔到
咁你係度做緊乜撚野呀屌你老母

(借樓主圖一用)

sck123 發表於 15-10-26 08:59 PM
小雲哥哥你真係咪撚同我講夢之D濕鳩機率叫做正常
沖+8可以用左100防以上,仲叫做正常?????
負效甲30%抗,九 ...

15防抽頭+40%防抽甲
加埋55%防抽
死騎開抽十次中8次
人地都係15%防抽頭
都只係十次中9次
太搞笑啦 個機率問題
搬龍門D問題我上邊插完懶得再插

笑傲無雙 忍影世界

真係唔明點解機率問題都要嘈

沖唔到上去 自己無運仔 就係到周圍屌

回覆 ★熊貓;D 的帖子

55%防抽?
十次中8次?
無法迴避之後神盾效搞到絕對迴避 咁你挽??

追擊NAT專員 發表於 15-10-25 09:20 PM
KEY WORD
城大反枱

個post重點係條片到^^

笑傲無雙 忍影世界

aailkypsc753 發表於 15-10-27 12:20 AM
回覆 ★熊貓;D 的帖子

55%防抽?

55%=一定中曬55%?
你要記住唔係100%
你仲有45%會中架

效果相撞 夢歷已經唔係第一日既事
弓手4轉 - 幸運狙擊 100%爆擊
咒3轉 - 祝福 不會受到致命打擊
咁樣睇落就知效果相撞 以防禦技能為優先
唔好同我講你唔知啦

咁你又仲玩?

★熊貓;D 發表於 15-10-28 10:16 AM
55%=一定中曬55%?
你要記住唔係100%
你仲有45%會中架

講緊死騎果果抽搐啵=="

笑傲無雙 忍影世界

aailkypsc753 發表於 15-10-28 07:19 PM
講緊死騎果果抽搐啵=="

你睇唔到係分開講?定我表達得唔清楚

55%防抽搐?  
唔代表10次抽搐 有5.5次可以防抽
係分開每一次計

★熊貓;D 發表於 15-10-28 07:42 PM
你睇唔到係分開講?定我表達得唔清楚

55%防抽搐?  

我夠知
但係55%咁高%都可以10次中8次
我FD15% 10次中9次
代表緊D咩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:57 AM , Processed in 0.036987 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存